folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Ateistlik İle İlgili Bir Kaç Soru .



Ateistlik İle İlgili Bir Kaç Soru .

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Dentist
    Dentist's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Ocak/2009
    Erkek

    Beyler ben Müslüman bir adamım, iradem az zayıf. Bir şeye inanmam gerek.

    Ama benim merak ettiğim birşey vardır hep:

    - İslam'ı fanatik gibi savunan adamın annesi babası hristiyan, yahudi veya budist olsaydı bu adam yine İslam'ı savunacak dereceye gelecek miydi? Ateist adam için bunu diyebiliriz. Hristiyan doğsaydı yine benimsemeyebilirdi ama bu bizim şeriatçı arkadaşlar için de aynı şey geçerli mi acaba? Lütfen bana 2.000.000.000 hristiyan arasından 20 tane dönen adam örneğiyle gelmeyiniz. Yüzdeye vurursak çok komik bir şey çıkıyor da.

    Ben Müslüman'ım ama şeriatçı değilim hikayeleri ile gelmeyin şeriat Kur'an hükümleridir. Sadece bizim ülkemizde "şeriat" kelimesi yozlaştırıldı "şeriatçı" demek kafa kesen anlamına dönüştü. Gerçi hoş; kafa kesmeyen, adam yakmayan, kadın taşlamayan müslüman ülke de kalmadı ama neyse :)

     

    ---

    Bana kalırsa din senin bulunduğun toplumda kültürüne entegre olmuş bir ögedir. Ateistler de bu kültür ögesine ihtiyaç duymayan insanlardır. Nasıl ki sen kültüründe var olan bazı şeyleri benimseyip bazı şeyleri benimsemiyorsan ateistler de din olgusunu benimsemiyorlar.

    Ayrıca ateizm tanrı tanımazlıktır. Tartışmanızda sadece hristiyan, müslüman, yahudi bazlı tek tanrı dinlerine değinmişsiniz. Ama bunun şamanizmi var budizmi var yunan mitolojisi bile var. Daha geniş kapsamlı düşünmediğimiz sürece bu işin aslını anlayamayız gibime geliyor

    Dentist tarafından 24/Eki/13 02:56 tarihinde düzenlenmiştir
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Haziran/2002
    Erkek
    ProBilisim bunu yazdı

    - Bana komik gelen bir başka şeyde ateistleri böyle organize şebekeler gibi tanıtmanız. Hacım devlet her ile ilçeye köye cami ve din adamı organizasyonu yapmış, katrilyonluk bütçeler akıtıyor her sene de, bir grup ateistin konferans yapmasını organize bir hareket olarak mı gördün =)


    Niye organizasyonsuz musunuz hocam. Hatta üniversitelerde falan daha çok hızlanıyorsunuz.Odtüde baş mekanı olsa gerek.Buradan ateistlerin yaptığı organizasyonlar pek habersiz olduğunu görüyorum.

    Ateistlerin organizasyonları yoktur demedim. sadece teist dinlerin trilyonlarca dolarlık organizasyonları olması normaldir de bizim nadiren toplanıp bi panel fln düzenleyen adamlar gözünüze batar. Sizin bütün bir ülkeye cami dikiip vaaz verip okullarda yaratılış ve din dersi vermeye hakkınız vardır ama ateistlerin birkaç panel düzenleyip de kendi fikirlerini söylemeleri hak değil saldırı olarak görürsünüz. aşırı bulursunuz.

    - Kimse hiçbir dinin kutsalına hakaret edip itibarsız hale getirmeye çalışmıyor. Şimdi sen sana öğretileni kutsal gördüğün için fikrin sabitlenmiş durumda. Kitap kutsal, sorgulayamıyorsun. en çok soracağın soru "acaba bu ayette ne anlatmak istemiş? (hangi manaya çeksem kuralina uyar?)".

    İslama inanlara gülüp dalga geçiyorsun ya.Hayır asıl konun Bilim doğrultusunda Yaratıcının var olup olmadığıyla ilgilenmek yerine level atlayip inanmadığın Yaratıcının indirdiği kitaba dil uzatiyorsun ya.Buna hiç gerek varmı...Hiçbir arapça bilgin yok, Hiçbir büyüğü, bu konuda yıllarını hayatını vermiş bir alime, muhaddise dahi inancın saygın yokken, bak bu ayette ne demek istenmiş diye dil uzatiyorsun ya. Yine aynı şeyi yapıyorsun hocam:) Hadi iyi niyetli düşünelim, kutsal sayip sorgulayamazdığımızdan yakınıyorsun kitabı diyelim. Sen yaladın yuttun kitabi, fıkıh tefsir ilmihal siyer her ilmi yalayip yuttun, biz daha sorgulayamaz haldeyiz.Bu, milletin zekasıyla dalga geçmek demektir:) Bu konuda yapacağın en iyi iyilik yorum yapmamak dil uzatmamak olur:)

    Bu en sık kullandığınız savunmalarınızdan biridir."Arapça bilmiyorsun, Bu işe yıllarını vermiş 1000lerce islam alimi var". Hocam 1000 lerce islam aliminizin bu ilimle dünyama kazandırdığı bir tek şey söylermisin? Yani yandaşlarınızı doyurmak dışında bu ilimlerinizi neye çözüm bulmak için kullandınız? 

    Bu yukarıda sorduğum soru çok önemlidir. bu dinci ile bilim adamını ayıran şeydir. örneğin ben gece gündüz counterstrike oynasam, herkez bana özeniyor olsa, bana counterstrike alimi demezler çünkü bilgim geçek olsa da hiçbi halta yaramamaktadır. bu da beni ne bilim adamı ne de önemli bir adam yapar. Sizin islam alimi tanımınız da buna benziyor.

    Evet arapça bilmiyorum, ama mesela ingilizce bilmeyen hiçbir adamıa sen Star warsdan anlamazsın ingilizce bilmiyorsun ingilizce bilmediğin için star warsı tam olarak anlamana ihtimal yok dendiğini duymadım. Bu nedense bir tek sizin islama has bir olay.

    Eğer Allah her din kitabını kendi dilinde anlamamı isteseydi de heralde bana 1000 adet dünya dilini öğrenecek ve kitaplarını okuyabilecek kadar da ömür vermeyi akıl edebilirdi =) fakat beni loto oynamak zorunda bırakıyorsa bu benim yanlışım değil.

    - Benim geniş bakış açıma göre ise bir grup insan matbaa üretiyor. Bir diğeri kağıt fabrikası kurmuş, matbacı kağıtcı dan kağıt alıp mürekkep ile dialardan kuranın kopyasını çıkarıyor basıyor ciltletiyor. sonra bir diğeri ona abdestsiz dokunamıyor. (Ama iphone a kuran app i kurarsan abdestsiz dokunmak günah değil diye düşünürsün muhtemelen :) )
    Yada 20 tane amele çimento, kireç, taş, kum özenle dizip bir kubbe dikiyorlar. sonra kendi yaptıkları kubbeye girerken ayakkabı çıkarmaları gerektiğini hissediyorlar. (Yapı gökten inmiş olsa anlayacağım eyvallah). Fakat kendinize şöyle bir kuş bakışı uzaktan bakarsanız kendi elinizle yaptığınız şeylerden daha aşağı hisediyorsunuz kendinizi.

    Buda yine bir ateistle Din kitap konuşmanın nekadar mantıksız olduğunu kanıtlıyor.Baştanda demiştim halbuki Yaratıcıya inanmayan birinin, Yaratıcının indirdiği kitaba, dine inanmasıda beklenemez.ve sen amelelerin yaptığı kendi evine çamurlu ayakkabilarlamı giriyorsun. :) Pislenmesin,hatta kural koyalım temiz ayakkabiyla bile girmek yasak.Bunu aşağılık kompleksi değil saygı babındada değerlendirebilirdin.

    Verdiğin örnekteki ayakkabı çıkarmak benim verdiğim örnekteki ayakkabı çıkarma örneği ile kesişmediğini heralde biliyorsun. Eğer devlet kurumlarına okula fln girerken de ayakkabı çıkarıyor olsaydık evet söylediğin şeyde bir tutam mantık olabilrdi fakat camiye girerken hangi düşünce ile ayakkabı çıkardığını çok iyi biliyorsun uzun uzun anlattırma bana =)

    - Diğer dinlerin de birçok benzer yanı var ve bu 1500 yıldır yapılıyor. Bunu kimse daha aptal olduğu için yapmıyor, çokukken şartlandıkları için. Aslında farkındasınız çünkü bir yandan bunları yaparken diğer yanda putlara tapanlara (kendi yaptıklarına tapıyorlar diye) gülüyorsunuz. Aslında putlara tapanların da hiç farkı yok çünkü 2000 sene önce yaşamış da olsalar aptal değiller dünyayı o putun yaratmadığını biliyorlar ama ona benzediğini düşündükleri için simge diye tapıyorlardı. Müslümanlar ise bunlara güler hatta bunları öldürdükleri için övünürler ama kendi inançlarına saygı isterler.

    islamdada, bir takım kesimin hurafeleri dillendirdiklerini ve bunun islama zarar verdiğini kesinlikle kabul etmekle birlikte. Günümüzde hatta yakın çevremizde putlara tapanların var olduğunu sende bende iyi biliyoruz.Bu artık aşikar. Hani öldürülüyorlarmı.:) inanmayan bile öldürülmüyorken ...Sen istediğini yapabilirsin, ama Yaratıcının varlığındaki tereddütünüzden dolayı,  inanadığımız dine kitaba dil uzatılmasının saygısızlık olarak görülmesi çok doğal. Benimde ateist arkadaşım var ama inançlarımızdan dolayı ne o bana sen malsın nede ben ona sen malsın gibi imalarda bulunmuyoruz.Bu çok farklı birşey.. Ama ateistlerin çoğunluğu böyle değil, kabuldür kendini müslüman sananların bir kısmıda böyle değil, inandığımız kitap: "Sizin dininiz  size, benim dinim de bana." deyin... Dediği halde...Ateistler inanmıyorsa inanmasın hiç sorun değil, benim içinde bir sorun teşkil etmiyor hocam, ama atesitler dinleri özelliklede islamı öcü gibi görmekten vazgeçmeli...Bu hiç hoş değil...

    Hocam ben sana malsın falan demedim aksine insanların seçtiği din ve davranışın çevresi ile ilişkili olduğunu anlatmaya çalıştım. Putperestlere gelince...

    9 / TEVBE - 5 Diyanet çevirisi

    Hürmetli aylar çıkınca, puta tapanları bulduğunuz yerde öldürün; onları yakalayıp hapsedin; her gözetleme yerinde onları bekleyin. Eğer tevbe eder, namaz kılar ve zekat verirlerse yollarını serbest bırakın. Doğrusu Allah bağışlar ve merhamet eder.

    (Başka bir ayette de dinde zorlama yoktur denir, bu da kitabın kendi içindeki başka bir çelişkisidir)

    Hocam daha kendi fikrin kendi kitabınla çelişiyor. İşte kuranı arapça versionu ile okursan ya hiçbişey anlamazsın yada yarım yamalak anlarsın. Diyanet işlerinin arapça bildiğini kabul ettiğimizde hemfikir olalım. Ha bazen öyle bi ortaya atliorsunuzki orada arapçada öldürmek kelimesinin 9. anlamı çiçek vermekdir gibi bişeyler diyorsunuz. arapça bilmiyoruz ama salak da değiliz tabi yapmayın böyle şeyler.

     


    Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dbcooper
    dbcooper's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Mayıs/2012
    Erkek

    Şeyhim 30 yaşını geçmişsin ama bıkmamışsın hala. Ben 22 yaşındayım, ilkokulda annemin zorla tutturduğu oruçları saymazsak, "Acaba allahı kim yarattı amk" sorusunu sorduğum çocukluk çağlarımdan beri ateistim. Yani kendimi hiçbir zaman bir dine ait hissetmedim.

    Bu anlattıklarını anlatmaktan, mantık yürütmekten bıktım artık. Kim neye inanırsa inansın diyorum, ev arkadaşlarımdan biri kadın spikerden haber dinlemez, diğeri her çocuğun müslüman doğduğunu söyler.. Ne bileyim, ben onları böyle kabul ediyorum ama söylemek istediğim birkaç şey var aslında.

    Sık Sorular Sorular - Ateizm

    1. Olm, siz kolayı seçiyosunuz tabi amk, zor geliyo ibadet vs. dünya zevklerine kapılıyosunuz.

    Hayır, aksine, bana kalırsa inanmak çok daha kolay. Keşke inanabilseydim, en kötü anımda, en çıkmaz zamanlarımda kafamı secdeye koyup huzur bulsaydım, keşke ben de yalanlarla kendimi avutabilseydim. Hatta ibadet etmeme bile gerek yok, boşver secdeyi cumayı falan, dön bak etrafına kim ibadet ediyor ki? Ben, kendimi iyi bir insan olarak görüyorum, karşılık beklemeden iyilik yapıyor, yardım ediyorum. Ama X kişisi, her türlü haltı yerken sadece allaha inanıyor ve peygamberi kabul ediyor olduğu için "bütün günahlarının cezasını çektikten sonra cennete gidecek" ama ben gidemeyeceğim :) Ben bilmiyor muyum "olum ateist deilim, inanıyorum ama napim ibadet yapmıyoz evet doğru. günaha giriyoz ama ahir zamanda çok zor. Neyse, gunahlarımın cezasını çektkten sonra cennete gitcem" diyip kolaya kaçmayı :))

    2. Zor zamanlarınızda kime sığınıyosunuz, boşluk hissetmiyor musunuz?

    Hastayken tıbba, stresliyken psikologa, açken ekmeğe, susuzken suya sığınıyorum. Bir doktor hastayı kurtardığında "allahım sana şükürler olsun" diyip, aynı doktor hastayı kurtaramadığında doktor dövmüyorum, tıbbi hata demiyorum.

    3. Bana bi insan yarat, o zaman ben de ateist olayım.

    İşte bu soru aslında her şeyi özetliyor bence. Yıllar yıllar önce, insanlar güneş tutulması olduğunda tanrının onları cezalandırdığını sanıyorlardı, çünkü güneşe tapıyorlardı, fakat dünyanın yuvarlak olduğu, güneşin pek de kutsal bir yanı olmadığını gördüklerinde, vazgeçtiler. Putlara tapıyorlardı, hatta aç kalınca o putları yiyorlardı, ama biri çıkıp o putları kırdığı halde başına bir iş gelmediğinde, ondan da vazgeçtiler.. Hızlı geçelim: 1400 sene önce, eminim insanlar yediklerinin nasıl bok olup çıktığını bilmiyor, Dünyayı tepsi model zannediyor, akraba evliliklerinin zararlı olduğunu bilmiyor, köleliğin kaldırılması, demokrasi, eşitlik gibi kavramları aklına bile getiremiyordu. Nitekim dinler de buna göre oluştu. Bugün, akraba evliliğinin biyolojik olarak olumsuz sonuçlar doğurduğu kanıtlanmışken, muhammed, kızını amcasının oğlu aliye vermiştir. Bugün, bütün dünyada medeniyet yayılmış, kadınların mirastan eşit pay hakkı, seçme ve seçilme hakkı, çalışma ve kazanma hakkı verilmişken, kuranda bunların hiç biri yoktur. Bugün, dünyada kölelik kaldırılmışken, kuranda köle azad etmek sadece teşvik edilir, hala kölelik devam etmektedir. Sen hala da, insan yapmamı bekliyorsan daha çok bekliyorsun. Zaten, bilim bir organizma üretmeyi başardığında, dinden vazgeçmene gerek kalmayacak, dinler kendiliğinden kalkacak.

    4. Dinde ne çelişkili geliyor sana? bak herşey ne kadar sistemli, herşeye bir cevap var.

    Ben burda 10 saat, norveçteki adam 21 saat oruç tutuyorsa, bu çelişkidir hoca,
    Kurana göre miras paylaştırmaya çalıştığımda,  şu sonuçlar ortaya çıkıyorsa, bu da bir çelişkidir.
    X suresinin Y ayetinde, "göğü yere düşmesin diye tutan biziz" deniyorsa, bu da bir çelişkidir,
    daha yazmaya gerenk yok. Bunlar en güncel olanlar.

    5. Evrim çürütüldü.


    Evrim çürütülmedi, aksine batılı ülkelerde kanun diye okutuluyor. Fakat, çürütülse bile, banane bundan mk, ateizm evrimden önce de vardı. Tanrıyı sadece mantık kullanarak reddedebilirsiniz zaten.


    Bunlar sadece aklıma gelen sorulara cevaplar, lakin benim de sormak istediğim 8239812343424 tane soru var. Onları yazmayayım şimdi tek tek. Zaten konu açık, nickim seçik, daha fazla fişlenmeyek. Hoşgörülü kardeşlerim öldürmesin beni sonra :)

    dbcooper tarafından 25/Eki/13 02:37 tarihinde düzenlenmiştir

    yan yatarak üzüm yiyen roma imparatoru
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ProBilisim
    ProBilisim's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Ocak/2013
    Erkek
    HolyOne bunu yazdı
    ProBilisim bunu yazdı
    islamdada, bir takım kesimin hurafeleri dillendirdiklerini ve bunun islama zarar verdiğini kesinlikle kabul etmekle birlikte. Günümüzde hatta yakın çevremizde putlara tapanların var olduğunu sende bende iyi biliyoruz.Bu artık aşikar. Hani öldürülüyorlarmı.:) inanmayan bile öldürülmüyorken ...Sen istediğini yapabilirsin, ama Yaratıcının varlığındaki tereddütünüzden dolayı,  inandığımız dine kitaba dil uzatılmasının saygısızlık olarak görülmesi çok doğal. Benimde ateist arkadaşım var ama inançlarımızdan dolayı ne o bana sen malsın nede ben ona sen malsın gibi imalarda bulunmuyoruz.Bu çok farklı birşey.. Ama ateistlerin çoğunluğu böyle değil, kabuldür kendini müslüman sananların bir kısmıda böyle değil, inandığımız kitap: "Sizin dininiz  size, benim dinim de bana." deyin... Dediği halde...Ateistler inanmıyorsa inanmasın hiç sorun değil, benim içinde bir sorun teşkil etmiyor hocam, ama atesitler dinleri özelliklede islamı öcü gibi görmekten vazgeçmeli...Bu hiç hoş değil...

    Hocam ben sana malsın falan demedim aksine insanların seçtiği din ve davranışın çevresi ile ilişkili olduğunu anlatmaya çalıştım. Putperestlere gelince...

    9 / TEVBE - 5 Diyanet çevirisi

    Hürmetli aylar çıkınca, puta tapanları bulduğunuz yerde öldürün; onları yakalayıp hapsedin; her gözetleme yerinde onları bekleyin. Eğer tevbe eder, namaz kılar ve zekat verirlerse yollarını serbest bırakın. Doğrusu Allah bağışlar ve merhamet eder.(Başka bir ayette de dinde zorlama yoktur denir, bu da kitabın kendi içindeki başka bir çelişkisidir)

    Hocam daha kendi fikrin kendi kitabınla çelişiyor. İşte kuranı arapça versionu ile okursan ya hiçbişey anlamazsın yada yarım yamalak anlarsın. Diyanet işlerinin arapça bildiğini kabul ettiğimizde hemfikir olalım. Ha bazen öyle bi ortaya atliorsunuzki orada arapçada öldürmek kelimesinin 9. anlamı çiçek vermekdir gibi bişeyler diyorsunuz. arapça bilmiyoruz ama salak da değiliz tabi yapmayın böyle şeyler.

    Sırf bu mesajında yine aynı şeyi yaptığın için bu soruna cvp yazcam hocam.Sen hala anlayamamışsın meseleyi.Hala inanmadığın yaratıcının, inanmadığın kitabı hakkında yorum yapıyorsun:) Bir ateist niye böyle birşey yapar.. Ve siz bu tutumunuzla birşeyleri tam anlayip bilmeden, lakayit kolaya kaçan,kendini herşeyi hazır bilen kişiler olarak görünüyorsunuz bana. Tevbe süresinin ne zaman indiğini bilmezsin, hangi olayın üzerine geldiğini bilmezsin.şimdi samimi olalım, bilmiyorsun gerçekten.ve detaylıca okumadında.. oku desemde okumazsın.okumakta istemezsin..sen sıkılırsın zaten... Bilmediğin ve anlamak istediğin şekilde anladığın içinde.  Tutarsın "putperestleri(Müşrikleri) öldürün" diyor, bunada başka insanlara saygı/yaşam hakkı arasında çelişki var diye yorum yaparsın. Ama Peygamber efendimizin birlikte yaşadığı amcasının müşrik olduğunu öldürülmediğini bilmezsin.(bunuda kıyak geçmiş olarak tanımlarsın muhtemelen), ve ozamanki savaş nedeniyle elde edilen kölelerinde müşrik olduğunu, kendi kölesine ise aile bireyi gibi davranıp asla kötülük etmediğini, hapis etmediğini, hiç kimseninde esirlere kötü davranmaması gerektiğini , inandığı taktirdede onları azad edin, dediğini bilmezsin... Başını bilmezsin sonunu bilmezsin, tutarsın ordan cımbızla çekersin ve böyle yayınlarsın, genel olarak yaptığınız iş bu. İslam güzellik dini, hoşgörü dini..Büyüklere saygı, ana babaya hürmet, ahlaklı olmayı emreden bir din.Yetim yoksulu doyurma sevindirme dini..İnsana insanca yaşamayı  öğreten bir din.Sizin dediğiniz gibi herşey bilimde demek değildir.Dünya kadar bilimin olsun, insan olmadıktan sonra ne fayda..  Birgün cumaya git vaaz dinle...insanlara ne diyorlar, kötü birşeylermi söylüyorlar acaba. Ama %100  sen bunların hepsini zaten biliyorsundur:)  Ben Elhamdülillah müslümanım,Elimden geldiğincede İslamı dahada iyi öğrenmeye çalışıyorum, şuan bile sana kötü birşeylermi söylüyorum acaba.Mesele bunlarda değil aslında hocam,asıl mesele hayat tarzınızda, sen ne deseler ne yapsalar yinede inanmayacaksın..ve şunuda belirtmek istiyorum her insan islamı seçmiş olsa Dünyada fakirlik ve açlık olmaz. Malının %10 nunu yoksula zekat vermeyi emrediyor,  kazandığının değil, malının %10 nunu.. Şuan devasa zenginler malının %10nunu bağişladığını düşün. ve her yıl...Bu bile Binlerce insanın acısını derdini son buldurmaya yetebilirdi. Dünyada nifak tohumu olurmu acaba...Ama Bencil zihniyetler "niye canım ben vermek zorundamıyım" derdi..Buda onların kaderi işte...


    Sana Herşeyi uzun uzun anlatabilirim ama senin yerine anlayamam.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Haziran/2002
    Erkek

    Hocam yanlış açıdan bakıyorsun yada anlamak istemiyorsun.

    Kutsal kitabı bir kenara atalım, ben sana şöyle desem....

    Bir teorim var, y nin hızı ne olursa olsun x in hızının iki katıdır. aynı zamanda şu var, x in hızı y den büyüktür. Burada x uçak mı arabamı yada nedir diye sormana bile gerek yok çünkü teori kendi içinde çelişiyor. Ben bu çelişkiyi gördükten sonra x bir araba mı uçakmı, gemimi diye sormam zaten.

    Ayetin ne zaman indiğine göre sadece hangi coğrafyayı kapsadığı sizin kendi yorumunuz. Atıyorum beyoğlundaki ermeniler ayaklansa,başbakan bütün ermenileri bulduğunuz yerde öldürün diye anayasaya eklese ne düşünürsün? Aç bak bakayım insan elinden çıkmış kanun kitabında bile bukadar büyük çelişkiye sebep olan birşey var mı? tanrı neden anlaşılır kitap yazmayı beceremesin ki?

    Cumaya bi git dinle bakalım kötü birşey diyormu demişsin. Her iyi söz gerçek diye birşey yoktur. o açıdan bakarsan zaten

    O fakire malının %10 unu bağışlayınca inancının bir faydası dokunmuyor. Bağışladığın paranın faydası dokunuyor. Parayı bağışlamak için imana ihtiyaç yok, çok yanlış bağlantılar kuruyorsun kafanda.

    Bill gates, warren buffet, hilton falan gibi birçok zengin ateist adam var. Malının %99 una kadar bağışlıyorlar. O zaman onlar daha iyi onların yolu daha iyi diye neden düşünmüyorsun. Yani anlatmak istediğim, iyilik dinlerin tekelinde değil. Dinsiz insanlarında iyi olmak için birçok sebebi var. İyi olmanız, iyilik saçmanız idiolojinizin doğruluğunu kanıtlamıyor.


    Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tnrsk
    Tnrsk's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Ağustos/2005
    Erkek

    probilişim

    odtüye dünyanın en iyi 50-100 üniversitesi arasında olan bi üniversite

    benimde merak ettiklerim naktım sorulara cevap veriyosunuz araya kaynayayım dedim umarım cevap gelir

    1-kuranda demirin gökten indirilmesi, insanın yaratılışı gibi daha bikaç şey var ama hatırımda değil,bunun gibi şeyleri nasıl açıklıyosunuz

    2-deistleri anlamıyorum demiş birisi desitliği yaratan dinlermidir yoksa hiçbişey kendiliğinden olmaz muhakkak bunu ateşleyen bişey var düşüncesimidir 

    daha sormak istediklerim var cevap gelirse onlarıda sorarım

    ayrıca islamın doğuş zamanında ki hayatı nasıl öğrenebiliriz, yani o zamanlardaki o coğrafyadaki düşünce tarzı,teknolojisi,felsefesi vs bu tip şeyleri bunları öğrenmek istiyorumki kuranın insan yapımı olup olmadığı hakkında fikir yürüteyim


  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Haziran/2002
    Erkek

    Hocam soruyu bana sormadım ama ben kendi yorumumu yazayım

    1)demirin dünya dışından geldiğini nereden çıkardın? Zaten dünyadaki herşey uzaydan gelmedi mi? (Big bang konusunda herkez hemfikir sonuçta) Demir yeryüzü çekirdeğinde fazla yüzeyinde azdır. Fakat tüm ağır metaller için bu geçerlidir, dünyanın sıcak olduğu dönemlerde bunlar sıvı halde olduğundan birçoğu dibe çökmüş, yukarı çıkanlar ise volkanik patlamalarla az miktarda çıkmıştır.

    2)Deistliği yaratan toplumdur. seni bir fanusta yetiştirseler ne müslüman ne hristiyan olursun. istediğin kadar düşün taşın dinlerin anlattığı anlamda ve bakış açısıyla olan bir tanrı sonucuna ulaşmana imkan ihtimal yok biryerlerden duymadan, bir tanrı olabilir desen de ya güneşe ya aya taparsın. Fakat ateist olabilirsin.

    Hiçbirşey kendiliğinden olmaz derken. Tanrının kendiliğinden olması, tanrının hiçbirşeyden birşey yaratması mantıklı ise, birşeyin kendinden olması da mantıklı olmalıdır. Görmeden mantık yürüterek bir sonuca varmak zorundaysak o mantık herşey için geçerli olmak zorundadır. o mantık allah içn geçerli değil ama o görünmez duyulmaz onun için bilemezsin demek çok çocukçadır. gözlerini kapayıp kulaklarını tıkamaktan başka bişey değildir.

     

     


    Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ProBilisim
    ProBilisim's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Ocak/2013
    Erkek

    @Holyone,

    üstadım İslam, islam dışında inanmayan bütün insanları öldürün demiyor. islam tarihinde böyle bir zihniyette göremezsin . Vahiy inen kişi, Allah'ın sözünden çıkarmı hiç. kendi yanındada var müşrik,amcası müşrik kölesi müşrik.onları neden öldürmüyor sence. Azgınlınlığın küfrün çoğaldığı, putperestliğin arttığı  dönemde, müşrikler dinine canlarınıza saldırmadan önce farket ey Habibim, önce sen davran diyor. Bunu Allah,  canlılar arasında istediği örnek insan vasıflarını taşıyan Peygambere vahyediyor .Bundan, Peygamberde islam dışındaki bütün insanları öldürüyor manasını çıkartabilirmisin.Yaptığı işlerde böyle bir hareketi görebilirmisin.Göremezsin, böyle birşey yok zaten, Çunkü amcası müşrik,kölesi müşrik, belki zararsız olan komşusu bile müşrik.ve onlara iyi davranın diye emrediyor iken.... Şimdi Sen başbakan ermenileri öldür diyor dediğinde, öyle bir genelleme yapıyorsunki, sanki bunu mahalledeki starbucks cafedekilere diyecek. Anayasaya koysa dahi Genel kurmay başbakanı uygulayacak veya ona  diyecek illaki. oda gidip kadıköydeki ermenileri öldürecek. Yıllar sonra bir çoçuk, çok eskiden tayyip ermenileri öldürün demişti, yan komşumuz ermeni bende gidip onu öldürüyüm diyebilirmisin. ozamanki Genelkurmayın ne yaptığını bilmezsen, genelkurmayın hayatını okumazsan, bu sözüde böyle yanlış anlamanda gayet doğal olur...Ama anayasada böyle yaziyor der der durursun. Hak verirsinki Burda hatalı olan, kitabı ve genelkurmayı kapsamlı okuyup öğrenmeyen kişidir.

    İyilik yapmak için,Fakire yardım etmek için illa islam gerekmiyor diyorsun. Doğrudur. Ama İnsanlar islama uymuş olsa, Misal Türkiyeyi ele alalım.Senin dediğin şekilde birçok kişi zekatını vermeyebilir.bunun onlar için bir şartı, bir kuralı yok.. ama  Allah korkusu nedeniyle hepsinin kendi eliyle isteyerek,gönül razılığıyla verdiğini düşün. Emrediyor, vereceksin diyor.  Türkiyede aç kalırmı acaba:) Türkiyenin sırtı yere gelirmi acaba.anlatmak istediğim buydu.. Çok değil Türkiyede 3büyükbaş verse bile yeterli: Koç,Doğuş,Sabancı...bitti..

     

    @Tnrsk,

    Hocam yanlış anlama, ben alim falan değilim sıradan müslüman gibi yaşamaya çalışan bir vatandaşım:)

    Bir ateistle din kitap işlerine pek girmem..Bu bilimsel olarakta çok mantıksızdır. kısır bir döngüyü doğurur. üst mesajlarımda değinmiştim.  Holyone üstad bi istisna oldu. Eğer inanmak için soruyorsan ki öyle olduğunu pek sanmıyorum. eğer öyleysede kusuruma bakma ama 3 soruyla müslüman olmayı düşünmende çok yanlış olur. Sana tavsiyem dini kitaplar oku, veya sohbetleri dinle.illaki bi cvp bulursun.

     

     

     

    ProBilisim tarafından 25/Eki/13 15:32 tarihinde düzenlenmiştir

    Sana Herşeyi uzun uzun anlatabilirim ama senin yerine anlayamam.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    exception
    exception's avatar
    Kayıt Tarihi: 20/Aralık/2009
    Erkek

    @ProBilisim


    seni de anlıyorum, yazdıklarıma verebilecek en ufak bir cevabın yok. çünkü yazdıklarım, dini kitapların ve sohbetlerin üzerinde durduğu "din" egosu mastürbasyonunun çok dışında kalan ve sadece ufacık bir sorgulama yetisine sahip değerli insanların cevap verebileceği tarzda şeyler.

    ya gerçekten hiç kusura bakma da, sen bu tavır içine girdikçe ve hala dini kitapları okuyun, sohbetleri dinleyin falan gibi şeyler söyledikçe, eriyorum ben abi. nasıl olabilir? bir insan nasıl bu kadar. neyse tamam susuyorum.


    A man may be born, but in order to be born he must first die, and in order to die he must first awake.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Haziran/2002
    Erkek

    Probilisim:

    Hocam zaten bişeyler anlatiorum ama dinden dönecen diye değil, bu bir öğrenme  meselesi, bugune kadar 1000 lerce hafif orta ve koyu musluman gordun ama muhalefet edecek 5-6 adama denk gelmişsindir tahmin edioyrum.

    Ben senin inanma sebebini anlmaya calisirim, sen de farklı bir kafa yapisi gor ki dunyayi cevrenden ibaret sanma die konusuoz. dusmanlik fln yok yani.

    exception: hocam ağır kelimelerle ifade etmişin ama temelinde anlattign seyi bende anlamiorum. heralde doğuştan çakılıyor kafaya bu şey ve bidaha sittinsene değişmiyor. daha ben sonradan fikir değiştirenine rastlamadım. fikir değiştiren kendi kendine değiştiriyor zaten anlatarak olmuyor. Anlamak için bir ömür kuran okuyup, arapca ogrenip onunlada yetinmeyip (eski arapca bugunkunden farkliymis) eski arapca ogrenip hayatını bu işe atamış islam alimlerinden feyz alman gerekir diorlar çakılıp kalıyorsun muhabbette.  Bütün bunları öğrensem ne anlayacam diye sorsan bilmiolar zaten, sadece öle diolar =) .

    HolyOne tarafından 25/Eki/13 19:12 tarihinde düzenlenmiştir

    Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
Toplam Hit: 8657 Toplam Mesaj: 76