folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Ateistlik İle İlgili Bir Kaç Soru .



Ateistlik İle İlgili Bir Kaç Soru .

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Aralık/2002
    Homo

    evrimi "evrim nasıl da yok bakın" başlıklı videolardan öğrenenlerin "deden maymınsa bilmem benim anlı şanlı osmanlı dedem" diyerek attığı mesajları ciddiye almaya bile gerek yok bence. adam ne kendi kitabını okumuş ne evrimi okumuş ne felsefe okumuş gelip evrimle ataizmi birleştirip evrim yok kuranda mucize dolu diyor. neyin kafası arkadaş? bilmiyorsan en azından sus. ya da azıcık öğren ondan sonra iki kelam edecek hakkın olsun.


    ________ inspired by love and guided by knowledge _______
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dbcooper
    dbcooper's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Mayıs/2012
    Erkek
    Prometheus bunu yazdı

    evrimi "evrim nasıl da yok bakın" başlıklı videolardan öğrenenlerin "deden maymınsa bilmem benim anlı şanlı osmanlı dedem" diyerek attığı mesajları ciddiye almaya bile gerek yok bence. adam ne kendi kitabını okumuş ne evrimi okumuş ne felsefe okumuş gelip evrimle ataizmi birleştirip evrim yok kuranda mucize dolu diyor. neyin kafası arkadaş? bilmiyorsan en azından sus. ya da azıcık öğren ondan sonra iki kelam edecek hakkın olsun.

    +1



    yan yatarak üzüm yiyen roma imparatoru
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ProBilisim
    ProBilisim's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Ocak/2013
    Erkek

    Cvbınızı biraz samimiyetsiz buldum ama yinede tşk ederim.Farklı bir bakış açısıyla: bu yaptığınız ateistik oluşumlar/konferanslar/diğer insanları Yaratıcının olmadığına inandırma gayeniz...Herşeyin varlığından şüpheye düşmeye ve insanların bu duruma düşürülmesi, bazı iyiniyetli ateist arkadaşlarımız istemesede, topluluklar arasında bir boşluğun oluşmasına sebeb olacak.(Bu bilimsel olarak basitçe kanıtlanabilir, Özellikle insanların hala açıklayamadığı doğa üstü olaylarda).

    Bir boşluğun oluşmasıda Canlı varlıklar arasında yeni bir arayışa ve haliyle en güçlü olanın söz sahibi olmasına neden olur.Şimdi Bu güç kim olacak acaba? Dünyayı yönetmek isteyen bu güce talip olacaktır. Sizler islamı ve Müslümanlığı boş ve komik gördüğünüzü açıkca belirtiyorsunuz yazılarınızda, samimi olalım kifayetsiz ve itibarsız hale gelmesi içinde çalışıyorsunuz, bizlerde elbet Ateistliğin, kendi kuramı içinde kurallar oluşturan bir oyun olduğunu iyi biliyoruz. ve ateizmin, yeni dünya düzenini yönetmek isteyenler için gerekli bir araç oluğunuda iyi biliyoruz.

    Bilimi dahi yanlı gördüğümüzü açıkca söylüyorsunuz, evet bizlerde sizlerin bilimi yanlı gördüğünüzü iyi biliyoruz. Hak verirsinizki sizler bu söylediklerimi bize sayarken, benim gibi sizinle aynı fikirde olmayanlarında, sizlere bu tarz nahoş söylemlerde bulunması,sizler içinde bir sorun teşkil etmemeli diye düşünüyorum.

    İllüminati şuan kendi kurduğu uzaylı güçler yalanlarını dahada hızlandırarak dünyaya empoze etmeye başlıyor, Bütün insanlar kendilerine karşı oluşturulan bilinmeyen bir tehdit olduğunu varsaysınlarki, kendi inandığı değerleri bir kenara atabilsinlar,çelişkiye düşüp inançlarını yitirmeye başlasınlar. ve bu tehditden kurtulmak için başka bir güce ihtiyaç duyup muhtaç olsunlar.

    Tekrar dönüp soruyoruz bu güç kim acaba? illüminati Ordinaryüs profesörlerinin amaçlarına nekadar çok benziyor. Bu amaç için nedense 3. şart ateistliktir. Aksi takdirde Yeni dünya düzeni için vatikanı asla update center olarak kullanamazlar. Tüm bu şüpheye düşme, kuşku ortamları, yaratıcının yok olduğu, eşcinselliğin ve seksin artması, insanların değerlerinin kaybedilmek istenmesi, bunların hepsi gereken birer adım. Konuyla alakalı olarak atesitliğide bu adımların içinde görüyorum.

    Yaratıcının olup olmadığından ziyade ateistlik artık bir hayat tarzı şeklinde gösterilmeye çalışılıyor, kulağa hoş gelen şekilde "özgür yaşam", "kendini hiçbirşeye bağımlı kılmama", "o artık özgür" ve  yaratıcıyı konusuna dahi almadığı iddia edilen bir bilimle yerini korunaklı hale getirmeye çalışıyor. Türkiyede toplam sayıları 1 milyonu bile bulmayan ateistler, deistler/agnostiklerden bile az sayıdadır. Dünya çapındada, dünya nufusunun %2-3 ü kadardir.

    Ateistler, Ateistce düşünemeyen kişileri ise,bu konudada net olarak görüldüğü gibi masallara inanan insanlar olarak görürler. Buda aynı şekilde diğer insanların ateistlere olan bakış açısını belirten acı/tatlı realitelerden biridir...


    Sana Herşeyi uzun uzun anlatabilirim ama senin yerine anlayamam.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Komutan
    Komutan's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Ocak/2009
    Erkek
    ProBilisim bunu yazdı

    Cvbınızı biraz samimiyetsiz buldum ama yinede tşk ederim.Farklı bir bakış açısıyla: bu yaptığınız ateistik oluşumlar/konferanslar/diğer insanları Yaratıcının olmadığına inandırma gayeniz...Herşeyin varlığından şüpheye düşmeye ve insanların bu duruma düşürülmesi, bazı iyiniyetli ateist arkadaşlarımız istemesede, topluluklar arasında bir boşluğun oluşmasına sebeb olacak.(Bu bilimsel olarak basitçe kanıtlanabilir, Özellikle insanların hala açıklayamadığı doğa üstü olaylarda). Bir boşluğun oluşmasıda Canlı varlıklar arasında yeni bir arayışa ve haliyle en güçlü olanın söz sahibi olmasına neden olur.Şimdi Bu güç kim olacak acaba? Dünyayı yönetmek isteyen bu güce talip olacaktır. Sizler islamı ve Müslümanlığı boş ve komik gördüğünüzü açıkca belirtiyorsunuz yazılarınızda, samimi olalım kifayetsiz ve itibarsız hale gelmesi içinde çalışıyorsunuz, bizlerde elbet Ateistliğin, kendi kuramı içinde kurallar oluşturan bir oyun olduğunu iyi biliyoruz. ve ateizmin, yeni dünya düzenini yönetmek isteyenler için gerekli bir araç oluğunuda iyi biliyoruz. Bilimi dahi yanlı gördüğümüzü açıkca söylüyorsunuz, evet bizlerde sizlerin bilimi yanlı gördüğünüzü iyi biliyoruz. Hak verirsinizki sizler bu söylediklerimi bize sayarken, benim gibi sizinle aynı fikirde olmayanlarında, sizlere bu tarz nahoş söylemlerde bulunması,sizler içinde bir sorun teşkil etmemeli diye düşünüyorum. İllüminati şuan kendi kurduğu uzaylı güçler yalanlarını dahada hızlandırarak dünyaya empoze etmeye başlıyor, Bütün insanlar kendilerine karşı oluşturulan bilinmeyen bir tehdit olduğunu varsaysınlarki, kendi inandığı değerleri bir kenara atabilsinlar,çelişkiye düşüp inançlarını yitirmeye başlasınlar. ve bu tehditden kurtulmak için başka bir güce ihtiyaç duyup muhtaç olsunlar. Tekrar dönüp soruyoruz bu güç kim acaba? illüminati Ordinaryüs profesörlerinin amaçlarına nekadar çok benziyor. Bu amaç için nedense 3. şart ateistliktir. Aksi takdirde Yeni dünya düzeni için vatikanı asla update center olarak kullanamazlar. Tüm bu şüpheye düşme, kuşku ortamları, yaratıcının yok olduğu, eşcinselliğin ve seksin artması, insanların değerlerinin kaybedilmek istenmesi, bunların hepsi gereken birer adım. Konuyla alakalı olarak atesitliğide bu adımların içinde görüyorum. Yaratıcının olup olmadığından ziyade ateistlik artık bir hayat tarzı şeklinde gösterilmeye çalışılıyor, kulağa hoş gelen şekilde "özgür yaşam", "kendini hiçbirşeye bağımlı kılmama", "o artık özgür" ve  yaratıcıyı konusuna dahi almadığı iddia edilen bir bilimle yerini korunaklı hale getirmeye çalışıyor. Türkiyede toplam sayıları 1 milyonu bile bulmayan ateistler, deistler/agnostiklerden bile az sayıdadır. Dünya çapındada, dünya nufusunun %2-3 ü kadardir. Ateistler, Ateistce düşünemeyen kişileri ise,bu konudada net olarak görüldüğü gibi masallara inanan insanlar olarak görürler. Buda aynı şekilde diğer insanların ateistlere olan bakış açısını belirten acı/tatlı realitelerden biridir...

     

    sen ne diyorsun hafız ?

     

    Siz Biz neyin peşindesin ?


    "Hiç kimse bir başkasını satın alabilecek kadar zengin ve kendisini satmak zorunda kalabilecek kadar fakir olmamalıdır" J. J. Rousseau
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ProBilisim
    ProBilisim's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Ocak/2013
    Erkek

    şimdi okudumda fazla özne olmuş hocam. dikkat etmemiştim. editliyim istiyosan :)


    Sana Herşeyi uzun uzun anlatabilirim ama senin yerine anlayamam.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Aralık/2002
    Homo

    probilisim sen iyi değilsin bak iyi niyetle söylüyom çok yanlış bi kafadasın çok yanlış şeylere inanıyorsun. dini inancından bahsetmiyorum o ayrı bi mesele ki beni ilgilendirmez de. azıcık düşün, kafanı toparla. yaşını bilmiyorum umarım küçüksündür çünkü yaşın büyükse senin için umut kalmamış demektir. en azından büyüyünce akıllanır derim küçüksen. çok yanlış kafadasın hacı.


    ________ inspired by love and guided by knowledge _______
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Haziran/2002
    Erkek

    ProBilisim:

    Bana komik gelen bir başka şeyde ateistleri böyle organize şebekeler gibi tanıtmanız. Hacım devlet her ile ilçeye köye cami ve din adamı organizasyonu yapmış, katrilyonluk bütçeler akıtıyor her sene de, bir grup ateistin konferans yapmasını organize bir hareket olarak mı gördün =)

    Kimse hiçbir dinin kutsalına hakaret edip itibarsız hale getirmeye çalışmıyor. Şimdi sen sana öğretileni kutsal gördüğün için fikrin sabitlenmiş durumda. Kitap kutsal, sorgulayamıyorsun. en çok soracağın soru "acaba bu ayette ne anlatmak istemiş? (hangi manaya çeksem kuralina uyar?)".

    Benim geniş bakış açıma göre ise bir grup insan matbaa üretiyor. Bir diğeri kağıt fabrikası kurmuş, matbacı kağıtcı dan kağıt alıp mürekkep ile dialardan kuranın kopyasını çıkarıyor basıyor ciltletiyor. sonra bir diğeri ona abdestsiz dokunamıyor. (Ama iphone a kuran app i kurarsan abdestsiz dokunmak günah değil diye düşünürsün muhtemelen :) )

    Yada 20 tane amele çimento, kireç, taş, kum özenle dizip bir kubbe dikiyorlar. sonra kendi yaptıkları kubbeye girerken ayakkabı çıkarmaları gerektiğini hissediyorlar. (Yapı gökten inmiş olsa anlayacağım eyvallah). Fakat kendinize şöyle bir kuş bakışı uzaktan bakarsanız kendi elinizle yaptığınız şeylerden daha aşağı hisediyorsunuz kendinizi.

    Diğer dinlerin de birçok benzer yanı var ve bu 1500 yıldır yapılıyor. Bunu kimse daha aptal olduğu için yapmıyor, çokukken şartlandıkları için. Aslında farkındasınız çünkü bir yandan bunları yaparken diğer yanda putlara tapanlara (kendi yaptıklarına tapıyorlar diye) gülüyorsunuz. Aslında putlara tapanların da hiç farkı yok çünkü 2000 sene önce yaşamış da olsalar aptal değiller dünyayı o putun yaratmadığını biliyorlar ama ona benzediğini düşündükleri için simge diye tapıyorlardı. Müslümanlar ise bunlara güler hatta bunları öldürdükleri için övünürler ama kendi inançlarına saygı isterler.

     

     

     

    HolyOne tarafından 22/Eki/13 09:24 tarihinde düzenlenmiştir

    Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ProBilisim
    ProBilisim's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Ocak/2013
    Erkek

    - Bana komik gelen bir başka şeyde ateistleri böyle organize şebekeler gibi tanıtmanız. Hacım devlet her ile ilçeye köye cami ve din adamı organizasyonu yapmış, katrilyonluk bütçeler akıtıyor her sene de, bir grup ateistin konferans yapmasını organize bir hareket olarak mı gördün =)


    Niye organizasyonsuz musunuz hocam. Hatta üniversitelerde falan daha çok hızlanıyorsunuz.Odtüde baş mekanı olsa gerek.Buradan ateistlerin yaptığı organizasyonlar pek habersiz olduğunu görüyorum.

    - Kimse hiçbir dinin kutsalına hakaret edip itibarsız hale getirmeye çalışmıyor. Şimdi sen sana öğretileni kutsal gördüğün için fikrin sabitlenmiş durumda. Kitap kutsal, sorgulayamıyorsun. en çok soracağın soru "acaba bu ayette ne anlatmak istemiş? (hangi manaya çeksem kuralina uyar?)".

    İslama inanlara gülüp dalga geçiyorsun ya.Hayır asıl konun Bilim doğrultusunda Yaratıcının var olup olmadığıyla ilgilenmek yerine level atlayip inanmadığın Yaratıcının indirdiği kitaba dil uzatiyorsun ya.Buna hiç gerek varmı...Hiçbir arapça bilgin yok, Hiçbir büyüğü, bu konuda yıllarını hayatını vermiş bir alime, muhaddise dahi inancın saygın yokken, bak bu ayette ne demek istenmiş diye dil uzatiyorsun ya. Yine aynı şeyi yapıyorsun hocam:) Hadi iyi niyetli düşünelim, kutsal sayip sorgulayamazdığımızdan yakınıyorsun kitabı diyelim. Sen yaladın yuttun kitabi, fıkıh tefsir ilmihal siyer her ilmi yalayip yuttun, biz daha sorgulayamaz haldeyiz.Bu, milletin zekasıyla dalga geçmek demektir:) Bu konuda yapacağın en iyi iyilik yorum yapmamak dil uzatmamak olur:)


    - Benim geniş bakış açıma göre ise bir grup insan matbaa üretiyor. Bir diğeri kağıt fabrikası kurmuş, matbacı kağıtcı dan kağıt alıp mürekkep ile dialardan kuranın kopyasını çıkarıyor basıyor ciltletiyor. sonra bir diğeri ona abdestsiz dokunamıyor. (Ama iphone a kuran app i kurarsan abdestsiz dokunmak günah değil diye düşünürsün muhtemelen :) )
    Yada 20 tane amele çimento, kireç, taş, kum özenle dizip bir kubbe dikiyorlar. sonra kendi yaptıkları kubbeye girerken ayakkabı çıkarmaları gerektiğini hissediyorlar. (Yapı gökten inmiş olsa anlayacağım eyvallah). Fakat kendinize şöyle bir kuş bakışı uzaktan bakarsanız kendi elinizle yaptığınız şeylerden daha aşağı hisediyorsunuz kendinizi.

    Buda yine bir ateistle Din kitap konuşmanın nekadar mantıksız olduğunu kanıtlıyor.Baştanda demiştim halbuki Yaratıcıya inanmayan birinin, Yaratıcının indirdiği kitaba, dine inanmasıda beklenemez.ve sen amelelerin yaptığı kendi evine çamurlu ayakkabilarlamı giriyorsun. :) Pislenmesin,hatta kural koyalım temiz ayakkabiyla bile girmek yasak.Bunu aşağılık kompleksi değil saygı babındada değerlendirebilirdin.

    - Diğer dinlerin de birçok benzer yanı var ve bu 1500 yıldır yapılıyor. Bunu kimse daha aptal olduğu için yapmıyor, çokukken şartlandıkları için. Aslında farkındasınız çünkü bir yandan bunları yaparken diğer yanda putlara tapanlara (kendi yaptıklarına tapıyorlar diye) gülüyorsunuz. Aslında putlara tapanların da hiç farkı yok çünkü 2000 sene önce yaşamış da olsalar aptal değiller dünyayı o putun yaratmadığını biliyorlar ama ona benzediğini düşündükleri için simge diye tapıyorlardı. Müslümanlar ise bunlara güler hatta bunları öldürdükleri için övünürler ama kendi inançlarına saygı isterler.

    islamdada, bir takım kesimin hurafeleri dillendirdiklerini ve bunun islama zarar verdiğini kesinlikle kabul etmekle birlikte. Günümüzde hatta yakın çevremizde putlara tapanların var olduğunu sende bende iyi biliyoruz.Bu artık aşikar. Hani öldürülüyorlarmı.:) inanmayan bile öldürülmüyorken ...Sen istediğini yapabilirsin, ama Yaratıcının varlığındaki tereddütünüzden dolayı,  inanadığımız dine kitaba dil uzatılmasının saygısızlık olarak görülmesi çok doğal. Benimde ateist arkadaşım var ama inançlarımızdan dolayı ne o bana sen malsın nede ben ona sen malsın gibi imalarda bulunmuyoruz.Bu çok farklı birşey.. Ama ateistlerin çoğunluğu böyle değil, kabuldür kendini müslüman sananların bir kısmıda böyle değil, inandığımız kitap: "Sizin dininiz  size, benim dinim de bana." deyin... Dediği halde...Ateistler inanmıyorsa inanmasın hiç sorun değil, benim içinde bir sorun teşkil etmiyor hocam, ama atesitler dinleri özelliklede islamı öcü gibi görmekten vazgeçmeli...Bu hiç hoş değil...


    Sana Herşeyi uzun uzun anlatabilirim ama senin yerine anlayamam.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    exception
    exception's avatar
    Kayıt Tarihi: 20/Aralık/2009
    Erkek

    @ProBilisim


    bir ateistten, kendisinin öldürülmesini emreden bir dine saygı duymasını mı bekliyorsun? şahsen bu noktada, benim olayım tanrıyla değil, zira tanrı diye tabir edilen şeyden anladığım şey çok farklı. ben mesela, karakteristik bir tanrı saçmalığına inanmıyorum. bu zeus'da olabilir allah'da. bir tanrının isimlendirilmesi, ki bahsettiğimiz şey insan algısının çok ötesinde, kusursuz, muhteşem bir olgu. dikkatini çekerim bir varlık demiyorum. dinlerin yaptığı şey budur, ona karakteristik özellikler eklemek, belirli bir kavime özel kılmak ve hatta bazı durumlarda diğer kavimleri ötekileştirmek(sadece islamdan bahsetmiyorum). 

    tekrardan söylüyorum, bir ateistten, kendisini aşağılayan ve öldürülmesini emreden bir tanrı karakterine saygı duymasını bekleme. hatta olayı biraz daha açmak istiyorum: bir insandan, inanmadığı hiçbir şeye saygı duymasını bekleme. insan inanmadığı bir şeye nasıl saygı duyabilir? nezaketen mi? hadi ama, biraz dürüst olalım.

    exception tarafından 22/Eki/13 21:04 tarihinde düzenlenmiştir

    A man may be born, but in order to be born he must first die, and in order to die he must first awake.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    morportakal
    morportakal's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Ocak/2006
    Erkek
    ProBilisim bunu yazdı

    - Bana komik gelen bir başka şeyde ateistleri böyle organize şebekeler gibi tanıtmanız. Hacım devlet her ile ilçeye köye cami ve din adamı organizasyonu yapmış, katrilyonluk bütçeler akıtıyor her sene de, bir grup ateistin konferans yapmasını organize bir hareket olarak mı gördün =)


    Niye organizasyonsuz musunuz hocam. Hatta üniversitelerde falan daha çok hızlanıyorsunuz.Odtüde baş mekanı olsa gerek.Buradan ateistlerin yaptığı organizasyonlar pek habersiz olduğunu görüyorum.

    - Kimse hiçbir dinin kutsalına hakaret edip itibarsız hale getirmeye çalışmıyor. Şimdi sen sana öğretileni kutsal gördüğün için fikrin sabitlenmiş durumda. Kitap kutsal, sorgulayamıyorsun. en çok soracağın soru "acaba bu ayette ne anlatmak istemiş? (hangi manaya çeksem kuralina uyar?)".

    İslama inanlara gülüp dalga geçiyorsun ya.Hayır asıl konun Bilim doğrultusunda Yaratıcının var olup olmadığıyla ilgilenmek yerine level atlayip inanmadığın Yaratıcının indirdiği kitaba dil uzatiyorsun ya.Buna hiç gerek varmı...Hiçbir arapça bilgin yok, Hiçbir büyüğü, bu konuda yıllarını hayatını vermiş bir alime, muhaddise dahi inancın saygın yokken, bak bu ayette ne demek istenmiş diye dil uzatiyorsun ya. Yine aynı şeyi yapıyorsun hocam:) Hadi iyi niyetli düşünelim, kutsal sayip sorgulayamazdığımızdan yakınıyorsun kitabı diyelim. Sen yaladın yuttun kitabi, fıkıh tefsir ilmihal siyer her ilmi yalayip yuttun, biz daha sorgulayamaz haldeyiz.Bu, milletin zekasıyla dalga geçmek demektir:) Bu konuda yapacağın en iyi iyilik yorum yapmamak dil uzatmamak olur:)


    - Benim geniş bakış açıma göre ise bir grup insan matbaa üretiyor. Bir diğeri kağıt fabrikası kurmuş, matbacı kağıtcı dan kağıt alıp mürekkep ile dialardan kuranın kopyasını çıkarıyor basıyor ciltletiyor. sonra bir diğeri ona abdestsiz dokunamıyor. (Ama iphone a kuran app i kurarsan abdestsiz dokunmak günah değil diye düşünürsün muhtemelen :) )
    Yada 20 tane amele çimento, kireç, taş, kum özenle dizip bir kubbe dikiyorlar. sonra kendi yaptıkları kubbeye girerken ayakkabı çıkarmaları gerektiğini hissediyorlar. (Yapı gökten inmiş olsa anlayacağım eyvallah). Fakat kendinize şöyle bir kuş bakışı uzaktan bakarsanız kendi elinizle yaptığınız şeylerden daha aşağı hisediyorsunuz kendinizi.

    Buda yine bir ateistle Din kitap konuşmanın nekadar mantıksız olduğunu kanıtlıyor.Baştanda demiştim halbuki Yaratıcıya inanmayan birinin, Yaratıcının indirdiği kitaba, dine inanmasıda beklenemez.ve sen amelelerin yaptığı kendi evine çamurlu ayakkabilarlamı giriyorsun. :) Pislenmesin,hatta kural koyalım temiz ayakkabiyla bile girmek yasak.Bunu aşağılık kompleksi değil saygı babındada değerlendirebilirdin.

    - Diğer dinlerin de birçok benzer yanı var ve bu 1500 yıldır yapılıyor. Bunu kimse daha aptal olduğu için yapmıyor, çokukken şartlandıkları için. Aslında farkındasınız çünkü bir yandan bunları yaparken diğer yanda putlara tapanlara (kendi yaptıklarına tapıyorlar diye) gülüyorsunuz. Aslında putlara tapanların da hiç farkı yok çünkü 2000 sene önce yaşamış da olsalar aptal değiller dünyayı o putun yaratmadığını biliyorlar ama ona benzediğini düşündükleri için simge diye tapıyorlardı. Müslümanlar ise bunlara güler hatta bunları öldürdükleri için övünürler ama kendi inançlarına saygı isterler.

    islamdada, bir takım kesimin hurafeleri dillendirdiklerini ve bunun islama zarar verdiğini kesinlikle kabul etmekle birlikte. Günümüzde hatta yakın çevremizde putlara tapanların var olduğunu sende bende iyi biliyoruz.Bu artık aşikar. Hani öldürülüyorlarmı.:) inanmayan bile öldürülmüyorken ...Sen istediğini yapabilirsin, ama Yaratıcının varlığındaki tereddütünüzden dolayı,  inanadığımız dine kitaba dil uzatılmasının saygısızlık olarak görülmesi çok doğal. Benimde ateist arkadaşım var ama inançlarımızdan dolayı ne o bana sen malsın nede ben ona sen malsın gibi imalarda bulunmuyoruz.Bu çok farklı birşey.. Ama ateistlerin çoğunluğu böyle değil, kabuldür kendini müslüman sananların bir kısmıda böyle değil, inandığımız kitap: "Sizin dininiz  size, benim dinim de bana." deyin... Dediği halde...Ateistler inanmıyorsa inanmasın hiç sorun değil, benim içinde bir sorun teşkil etmiyor hocam, ama atesitler dinleri özelliklede islamı öcü gibi görmekten vazgeçmeli...Bu hiç hoş değil...

    ateistlerin organizasyonu falan yoktur. olsa da katılmazlar. çünkü islam gibi ümmeti bağlamaz. 

    varsa birtane organizasyon kurum, kuruluş göstersene.

    yahu "hani öldürülüyorlarmı :)?" diyorsunda buna hayatta inanamam ki, kendi dininin farklı mezhepteki insanlarını bile otele koyup yakmış, tır şöförlerinin kafasını kesip cihad ilan etmiş bir dinden bahsederken bunu söyleme bari. 

    bu arada probilişim beni anlasan anlasan sen anlarsın. çok hoşgörülü bir arkadaşa benziyorsun. samimi söylüyorum

    ben Tuvalet'e tapıyorum. ama kimse beni anlamıyor. bundan sonra hiçbir Tuvalet'e sıçılmasın ve işenmesin, tuvaletler hergün 5 kere temizlensin istiyorum

    benim dinimde Tuvaletler kutsaldır. ben ve diğer inananlar adına, sizden saygı bekliyorum. LÜTFEN!!


    bassinyourface
Toplam Hit: 8628 Toplam Mesaj: 76