folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Bir Türk Olarak Kürtlere Soruyorum...



Bir Türk Olarak Kürtlere Soruyorum...

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HolyReform
    HolyReform's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Eylül/2005
    Erkek
    ShockMan bunu yazdı:
    -----------------------------

    Xz Belirtmiştim, Ben Artık Fikir beyan etmiyorum, Her Zamanki gibi Bir Avuçluk İsyan edenleri, Örnek olarak Tutup Kullanırsınız zaten, Şu anki Durumu Sanırım Anlamıyorsunuz, Şu anki 3 -5 Kişinin İsyan çıkarması olayı değil, Türkler Ve Kürtler Burun Buruna Getirilmiş. Olay Olduğundan Çok Daha Ciddi Pozisyonda. Genel Anlamda Kürtler Türkler ile Birlik içinde idiler, Son 50 Yıllık Siyaset Zamanı Hariç.

    Celali İsyanlarıda Şeyh Sait Gibi İsyanlarda, Ufak Çaplı İsyanlar idiler, Ve Şunu Belirtirimki, Ateş Olmayan Yerden Duman Çıkmaz. Ayrıntılı olarak O Konular Ayrı İrdelenmelidir Bence.

    Düşününki Anadoluda bir Köy Vardı o zamanlar, Bir Asker Sadece Bir Asker, Gelip Köylüleri Her Gün Sıra Dayağından Geçiriyordu, Ve O Köy Komple İsyan ediyor. Böyle Durumları da Yaşadı bu insanlar. Ben Örnekler Vermektende Bıktım. Genelleme içerisine Tek Kişilik Densizlerin Yarattığı Durumlarıda Alıyorsunuz.

    Neyse Artık ilgilenmiyorum. 
    -----------------------------
    Abi bu yazılarda hem xz nin yazıları hem de senin yazdıkların birleşince doğru ortaya çıkıyor.Şeyh Sait isyani Türkiye'nin Kerkükte hak talep etmesi üzerine İngilizler tarafından sadece desteklenmemiş,bizzat çıkarılmış bir ayaklanmadır.İngilizler önceden beri sürekli olarak bunu tekrarlatmakta idiler.Xz ninde şahsımca yanıldığı nokta bu İsyanlar büyük kitlelere asla ama asla ulaşılamadı,bence senin yanıldığın nokta ise;bunlar Önce İngilizleri daha sonra katılan diğer Avrupalı devletler tarafından,T.C kurulduğundan beri (yanılmıyorsam ufak çaplıda olsa 30'u aşkın ayaklanma olmustu çeşitli yerlerde.) desteklenmektedir..

    Sonunda yazdığın asker hikayesi doğuda başlayan kurtuluş savaşının yanında bir hiçtir.Kurtuluş savaşı doğuda başlamıştır ancak dinine,damarına basmasalar o ayaklanmalrı yapmayacaklarmıydı? pkk gibi bir soruna,çocuklarının ve memleketteki diğer çocukların canına kıyan,kıydıran oluşuma karşı sessiz kalınması beni üzüyor.Doğudaki yurttaşlarımızında batıda ki yurttaşlarımıznda kabul etmesi gereken,sindirebilmesi gereken çok çok önemli unsurlar var:

    (Ben bütün kürtlere terörist gözüyle bakan bir insan asla olmadım bunu tekrar belirtiyorum;teröristin kürdü,türkü olmaz.)

    Doğudaki insanlarımızın toplumsal yaşamlarındaki bozuklukların giderilmesi lazım.İsyan edilecekse onlara karşı edilmelidir.Doğuda tecavüze uğrayan kız kardeşini öldüren insanlar var,13-14 yaşında kızı evlendiren insanlar var,kan davası denen olay yüzünden koca aileyi kadın,çoluk,çocuk demeden öldüren şerefsiz namussuzlar var.Bunları batıda yapanlar bu tip bozuklukları batıda yaşatan insanlar yok mu?var tabiki ama doğuda çok çok fazla bu oran.

    Artık bunlar devletin,öğretmenin,siyasetçinin aşabileceği bir sorun değil.Bunlar kürt yurttaşların kendi kendilerine çözebilecekleri sorunlar haline geldi.Doğudakilerin töre denen illeti kanunlaştırmaktan vazgeçmeleri lazım,aşiretlere,şıhlara kendilerini hatta beyinlerini,dillerini teslim etmemeleri lazım.Kendileri düşünmeli kendileri konuşmalıdırlar.Bu söylediklerim asla ama asla bütün kürtleri kapsamamaktadır.Hepsi değil ama önemli bir bölümü bunları yapmaktadır.Bunlar üstünde tartışalım,konuşalım,1 gram faydamız olursa ne mutlu bize.


    Hakkıdır nakte tapan milletimin istismar!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Eylül/2004
    Erkek

    HolyReform bunu yazdı:
    -----------------------------

    (Ben bütün kürtlere terörist gözüyle bakan bir insan asla olmadım bunu tekrar belirtiyorum;teröristin kürdü,türkü olmaz.)


    -----------------------------

    Teşekkür ediyorum, Gözlerinden Hürmetle Öpüyorum. Olayın Özü Budur. Kin Dolu Cümle Kurmadan, Olayların İrdelenmesi ile Tartışılacaksa Devam edebilirim, Ama Kin Yüklü Cümleler Gördükçe Umutsuzluğa kapılıyorum, Umut Oldukça Yazabilirim ben, Bu Ülke İnsanlarının Birbirini Parçalamasını Görmeye Tahammül edemem.


    Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HolyReform
    HolyReform's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Eylül/2005
    Erkek

    Ayrıca eklemeyi unuttum.Batıda yaşayanlarında  pkk'ya destek verdiğinide unutmayalım.pkk ya destek verenler sadece  (bilinçli yada bilinçsiz) evladını ve malını pkk ya kaptıran doğulular değil.O adamlar dağda ne yer ne içer?Bilmem kaç bin adam dağda,bunun silahı var,yiyeceği var,ilacı var,bilmem nesi var bunları sadece doğudakiler karşılamıyor beyler.Bunlara bilinçli yada bilinçsiz batıdanda destek gelmektedir.

    Daha öncede defalarca yazdım,pkk nın gelirinin tamamını Amerika,İsrail karşılamıyor.Karşılamazda.Pkk ya mani olmak mı istiyorsunuz?O zaman kaçak silah,daha ucuz diye kaçakçılardan kuru sıkı almayın.Amerikalılar Silah ticaretinin önemli bir kısmını (bu bölgede)pkk ya yaptırmaktadır.

    Bir anlık zevkiniz için genel evlere gitmeyin.Pkk'nın kendine gelir sağladığı genel evlerin sayısı belli değil.İşin gülünç tarafı kurucusu kürt olur,başına türkü oturtur,sermayesi de rus olur.

    Korsan cd vb şeyler almayın."10 lira fazladan mı vericem?" de demeyin.Sizin fazladan 10 lira vermek yerine sadece 2 liraya aldığınız cd paralarıyla kaç mermi alınıyor? 

    Kaçak içki,kaçak sigara kullanmayın.Birileri kar sağlamasa onları size o paraya verirler mi?

    Sadece bunları yaparak pkk bitmez.Kürtler düşünüşlerini,yaşayışlarnı değiştiricek,aynı şekilde batı da bazı düşüncelerden vazgeçecek,doğuda batıda  işine gelen ve ülkeye zarar,düşmana yarar sağlayan alışkanlıklardan vazgeçecek.Pkk sadece doğunun sorunu olmadığı gibi sadece doğulular da bitiremez bu örgütü.Herkes fedakarlık yapmak zorunda bu hepimizin sorunudur.


    Hakkıdır nakte tapan milletimin istismar!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Durqrimast
    Durqrimast's avatar
    Kayıt Tarihi: 20/Mayıs/2006
    Erkek
    Bu kadar faşist beyinlerin arasinda tartişilcak en son konu Dogu sorunudur ..

    Nerede o eski günler...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YaSevYaTerkEt
    YaSevYaTerkEt's avatar
    Kayıt Tarihi: 12/Kasım/2007
    Erkek

    Durqrimast bunu yazdı:
    -----------------------------
    Bu kadar faşist beyinlerin arasinda tartişilcak en son konu Dogu sorunudur ..
    -----------------------------

    Aferim sana,

    Sen olayı çözmüşsün.

    Gerçekler nedense sizleri hemen bu klişeleşmiş etiketlere sarılmaya itiyor.

    Faşist, ırkçı, şovanist, kafatasçı :S

    Bırakın bu 3. dünya solcu ağızlarını

  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hepaq
    Hepaq's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Mayıs/2008
    Erkek

    ReaL_KurD bunu yazdı:
    -----------------------------
    Yazının %70-80 'lik bir kısmı kale alınmaya bile değmez. Ayrıca aklı başında hiç bir Kürt, kalkıpta ben ve ya atalarım bu topraklara şu bu katkıları yaptım diye artistlik yapmaz, yapmamalıdır.
    -----------------------------

    aldınız galiba cevabınızı


    hepaq işte bildigin hepaq hep-aq degil :D
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dengesiz
    dengesiz's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Temmuz/2005
    Erkek

    bu yazı aramıza sadece nifak sokar  ama bu hakları biz berabert kazandın türkler ve kürtler olarak canakkalede beraber savaştık

    ülkenin  4yanında beraber savunduk vatanı

    kimse lütfetmedi sadece türkler savaştı kazandı da bize lütfetti diil


    Doğru kişi olmak meselenin yarısıdır, diğer yarısı; doğru zamanda, doğru yerde, doğru kişilerle karşılaşmış olmanızdır.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ozsar07
    ozsar07's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Ekim/2007
    Erkek

    HolyReform ve Shockman

    kardeslerim keske herkes sizin kadar bilincli ve aydinlik olabilse

    Burada bazilarinin anlayamadigi nokta

    Karanligi isik yakarak gormeye calismaktir karanlik isik acildiginda gorulmez ancak karanligin icine saklananlar ortaya cikar

    toplasan tarih bilinclerinin en fazla 30 yil oncesine giden ve daha dunki cocuk olan bazilarinin eskilerde yasatilan sag-sol, alevi-sunni, musliman-gavur vs. kavgalarini gorememesi cok normal

    dusunurun birinin dedigi gibi okullarda ogretilenleri unutabilmek icin bir omur harcadim.

    eh yillardir kafasina sokulan zehirli fikirleri benimseyen adamdan ne beklenir zamani gelir analari babalari yanlis dusunuyorsun dese bile ana babasina bile dusman olur kendini alim sanan cahil-i cuhela


    Ne deli ne kör Ne sağır ne de sayrı Mutluyum kısacası Ve hiçbir şey istediğim yok Senden felek Ama yine de Ucuz olsun ekmek Ve pahalı olsun insan hayati.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KingOfTheAngel
    KingOfTheAngel's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Kasım/2007
    Erkek
    ben bu konuda bağnazım tutucuyum yobazım çerkezi lazı bişey demiyosa ismail türütün bi şiiri wardıya olmaz karadenizdeli bi şiir işte o hesap.Kürtün ayrıcalığı ney beğenmiyolarsa siktirolsun gitsinler yeter artık topunu katledecen bu şerefsiz insanların..

    BENDEN NE KÖY OLUR NE KASABA BENDEN OLSA OLSA MEMLEKET OLUR MEMLEKET...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YaSevYaTerkEt
    YaSevYaTerkEt's avatar
    Kayıt Tarihi: 12/Kasım/2007
    Erkek

    KingOfTheAngel bunu yazdı:
    -----------------------------
    ben bu konuda bağnazım tutucuyum yobazım çerkezi lazı bişey demiyosa ismail türütün bi şiiri wardıya olmaz karadenizdeli bi şiir işte o hesap.Kürtün ayrıcalığı ney beğenmiyolarsa siktirolsun gitsinler yeter artık topunu katledecen bu şerefsiz insanların..
    -----------------------------

    Aaa azına acı biber sürücem senin,

    Pis faşist, ırkçı, şovanist, kafatasçı :S

Toplam Hit: 21543 Toplam Mesaj: 167