folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Çok Yüksek Hızlı Tren Setlerinin İlki Seferine Başladı



Çok Yüksek Hızlı Tren Setlerinin İlki Seferine Başladı

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    inside
    anonim6918524
    anonim6918524's avatar
    Banlanmış Üye
    Bilgi/Destek Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 16/Temmuz/2005
    Erkek

    320 km/s şu an için fazlasıyla yeterli. Zira Türkiye'de demiryolu yeterince gelişmemiş olduğundan bir ağdan söz etmek mümkün değil ve tek bir hat üzerinden ilerleyip çok fazla durakta durmuş olacak. Hatta kendi özel hattının dışında kısmen diğer raylı taşıtlarla ortak kullanılan yerler de var. Bunlar da engel. Bunun yanında Eskişehir, Ankara kısmına kadar arazi dağlık, yoğun bir şekilde engebeli olduğundan Avrupa ülkelerindeki gibi hat kalemle çizilmiş gibi olmuyor. Buna istinaden de sık sık hız kesmek gerekiyor. YHT trenleri şu anki altyapı düşünüldüğünde, Türkiye için zamanının ötesinde denilebilir ve ülke topografisi göz önüne alındığında belli limitlere her daim takılacağı aşikar. Anadolu'da yer yer iş yapar ama Marmara, Ege bölgeleri ile sınırlı kalınırsa 250km/s'lik olan yüksek hızlı trenler dahi israf durumuna düşer.

    Şu anki hat üzerinden randıman alınamaması normal ve başta kim olursa olsun topografi göz önüne alındığında yapabilecekleri kısıtlı. Ancak Akp, İstanbul'dan Ankara'ya dümdüz 250 km/s ile gidilecekmiş gibi pazarladığından halk trenin potansiyeline bakıp aldanıyor ve hayal kırıklığına uğruyor. YHT, 4 saatte gidiyorsa karayolu ile 5 saatte gidiliyor zaten. Tren garına gidip beklemekle uğraşacağına atla otogardan git daha iyi. Bunun yanında, fiyatları da 70 TL ve 4 saatlik bir tren yolculuğu için pahalı bir fiyat. Zaten 70-80 TL'ye Ankara-İstanbul arası kampanya uçak biletleri satın alınabiliyor. Alternatif olarak bir 10-20 lira daha verip uçağa binmek mümkün.

    Güzel bir hizmet olduğu kesin. Trenlerin de potansiyeli var. Bunlardan alınan ortalama verimin istenilen düzeye gelmesi için Anadolu'ya daha fazla yayılması şart. A'dan B'ye verim alınamayabilir ama B'den C'ye, C'den D'ye istenileni verebilir. Ancak ülke geneli gelişmemiş olduğundan ve halk İstanbul, Ankara, İzmir'de toplandığından harcamanın büyük bir kısmı arazi koşulları sebebiyle buralara gidiyor ve yeterince verim alınamıyor. Hem israf gerçekleşiyor hem de projeler istendiği gibi gitmediğinden geri kalan kısımların inşaatına para kalmıyor. Özetle, trilyon döküp aldığımız ferrarimiz İstanbul trafiğinde 50km/s ile dolaşıp duruyor.

    Son olarak, ülkeyi demir ağlarla örmek isteyen ve demiryolu inşaatında görev alan Nuri Bey'e Demirağ soyadını vererek onurlandıran Atatürk'e, "Akp'li değilim ama..." şeklinde başlayan cümlelerinin devamında imalarla çamur atmayı alışkanlık edinmiş ampul zihniyeti, milletin karısıyla kızıyla yatan çok müslüman ırz düşmanı Menderes'in Amerika'ya domalıp söktürdüğü demiryollarını bir açıp okusun. Henüz dinci ekolünden gelenlerin ülkeye verdiği zarar kendisini amorti etmedi. 500 km söküp 100 km yapınca alkış beklemeyin.

    anonim6918524 tarafından 24/May/15 20:04 tarihinde düzenlenmiştir

    λ
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sakabey
    sakabey's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 12/Aralık/2009
    Erkek
    seboist bunu yazdı

    tiner çekip gelen chp lilerin kılıf uyduracağı haber. halbuki söylenmesi gerekn :

     

    -vatana, millete hayırlı olsun.

     

    ya resimlere baktımda allah razı olsun develtimizden, hükümetimizden.

    önceden böyle bir projenin bitmesi 20-30 yıl alırdı.

    Allah razı olsun akpden , cumhurbaşkanımızdan, halkın parasıyla halka hizmet ettikleri iiçin.


    Hadi be... olmuş yıl 2015 tabiki yapacaklar 12 senedir iktidardalar daha öncesinde de belediye onlarda idi, şuana kadar her yere onlardan döşemeleri lazımdı... 20 otuz yılmışmış... senin benim vergimle borçla oluyor bunlar yandaşlara da para akıyor, yurt dışından almışsın tren setini gelmişsin burada tatava yapıyorsun.

     

    Marmaray falan filan hava yaptınız proje kapsamında güya kazlıçeşme ve halkalıda vardı. 2 seneyi aşkın kazlıçeşme halkalıda banliyo tren seferlerini iptal ettiniz raylarını söktünüz bomboş duruyor var olan hatta ray çekemiyorsunuz be. Millet halkalıdan kanaryadan çekmeceden florya menekşe yeşilyurt yeşilköy bakırköy yenimahalle zeytinburnundan otobüsle sağa sola taşınıyor sıkış tıkış. Esas sen ve senin gibiler Allahtan korksun...

     

    Telekomundan tut bankalarada kadar herşeyimiz yabancılara satıldı, o yetmedi arazilerde satıldı, o yetmedi limanlar satıldı, bir arabaya yılda 2500 tl vergi ödüyoruz yakıtıydı şusuydu busuydu çeşit çeşit vergi alınıyor. üç beş birşey yapılmış adam burda hava basıyor, bu satılanların parası nereye gitti bu vergiler nereye gidiyor sen onu söyle bana?

     

    Hem çok mutlusun hemde yüz lirayı beş yüz lira nasıl yaparım diye konu açıyorsun. http://www.tahribat.com/Forum-100-Lirayi-500-Lira-Yapma-158651/ sakabey tarafından 24/May/15 21:17 tarihinde düzenlenmiştir
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fatX
    fatX's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Mart/2007
    Erkek

    Sizi memnun etmek hakkaten imkansız.  İflah olmaz, körü körüne hastalıklı bir muhalefete sahipsiniz her konuda. Konudaki ilk mesajdan itibaren göz attım bir kaçı hariç içim karardı.

    Objektif bakıp tartmaya çalışın biraz, eldeki malzeme bu. Adamlar 600-700'e çıkmışda biz daha 300müş. Hiç olmaması daha mı iyi?

    Bu kalaylayıp bok atanların ertesi gün gidip kullanıyor olması da çok ironik.

    Yemin ediyorum biz daha iğne üretemiyoruz ne arabası diyen zihniyetten hiç bi farkımız yok. Aynı kafa devam.


    Altan naptın oğlum :|
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek
    joe_black bunu yazdı

    Yazıklar olsun şu akpye tayyibe lan. 

    niye hizmet ediyosun millete.

    hızlı tren neyimize lan :D

    bu millete hizmet haramdır hacı.

    vericen ekmeği karneyle. benzini mazotu aylık 50 litre limitle. yağdır makarnadır undur şekerdir gazdır gıdım gıdım karaborsada sattırcan. darbeni yapıcan. seni desteklemeyeni asıcan. öyle normal mahkeme ismi olmaz ama." yüksek devlet türkiye kurtuluş mahkemesi. hainler asıldı. " yazdıracan gazetelere. bak bakalım senden alası var mı o zaman.

    millet onların hain olup olmadığını zaten 50 senede anca anlar. o vakte kadar tayyip zaten 100 yaşına gelir ölür.

    deveye diken, sizin gibi zihniyettekilere siken lazım.

    ülkeni milletini vatanını seven akpye oy vermesin müritler.

    chpye yüklenin, iktidar olsun da ebemizinkini tersten göstersin. bize haktır bu 

     

    hocam olaya sen de diğerleri gibi yanlış bakıyorsun..

    nedem mi? Bir grup var hep doğrudur diye bakar, bir grup var hep yanlıştır diye bakar. Oysa dürüst insan doğrusuna doğru, yanlışına yanlış diyebilmeli.

    Bu hızlı tren olayı v.s. güzel bir şey, türkiye gibi bir ülkeye zaten çoktan gelmeliydi, hatta  geç kalındı ama geldiyse tebrik etmek lazım. Bunda hem fikiriz.

    Ama bir yandan da bu iktidar kendi adamlarını her birime yerleştirdi, cemaatin bu denli içe girmesinin sebebi de bunlar zaten. Bizim adamlarımızdır diye düşünerek yerleştirdiler ondan sonra çıkar çatışması olunca da hain bunlar, böyle sızmışlar v.s. dediler. Halbuki hak yiyerek o insanları oraya getiren de onlar, götüren de.. Yaptıkları hırsızlıklar aşikar, elbette içlerinde iftira ya da abartma da var ama bir bakan bir iş adamından 700 bin tl lik hediye alabiliyorsa ben şüphe ile bakarım. Bir sürü açıklanamayan olay oldu, ne yaptılar? kendi savılarını hakimlerini görevlendirdiler güzelce üstünü örttüler..

    Eğer tayyip erdoğan delikanlı bir adam olsaydı, o 4 bakanın şuan yargılanması gerekirdi. Kendisi hırsızlık yapmamış olsa bile onları koruduğu için benim gözümde zerre değeri yoktur ve islami bir davaya ihanet etmiştir. Karşı grup yaygara çıkaracak diye koruyorsa, o zaman düzgün adamlar seçecek, yanlış adamlar seçiyorsa da katlanacaktır. 

    Dürüst olmayan bir insanı ne desteklerim, ne severim ne de güvenirim. Ama doğru yaptıysa da hakkını teslim ederim. 

    İşte iki grubun anlayamadığı nokta bu. Biri hep kötüler, diğeri hep över.. İkisi de yanlış.

     


    Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ekerci
    Ekerci's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Ocak/2010
    Erkek
    joe_black bunu yazdı

    Yazıklar olsun şu akpye tayyibe lan. 

    niye hizmet ediyosun millete.

    hızlı tren neyimize lan :D

    bu millete hizmet haramdır hacı.

    vericen ekmeği karneyle. benzini mazotu aylık 50 litre limitle. yağdır makarnadır undur şekerdir gazdır gıdım gıdım karaborsada sattırcan. darbeni yapıcan. seni desteklemeyeni asıcan. öyle normal mahkeme ismi olmaz ama." yüksek devlet türkiye kurtuluş mahkemesi. hainler asıldı. " yazdıracan gazetelere. bak bakalım senden alası var mı o zaman.

    millet onların hain olup olmadığını zaten 50 senede anca anlar. o vakte kadar tayyip zaten 100 yaşına gelir ölür.

    deveye diken, sizin gibi zihniyettekilere siken lazım.

    ülkeni milletini vatanını seven akpye oy vermesin müritler.

    chpye yüklenin, iktidar olsun da ebemizinkini tersten göstersin. bize haktır bu 

     

    ekonominin nasıl döndüğünden haberi olmayan adamın 3-5 hizmete sevinip yazacağı şeyleri tam olarak yazan mürid kardeşimize bir madalya istiyorum
    türkiyenin tasarruf oranı %10 lara düştü.en düşük %20lerde olması gereken oran..ekonomiden anlayan parti gelirse elbette kemer sıkma politikası yapmak zorunda.

    kendinden pay biç, işsiz güçsüzsün ayda 10 milyar para harcayabilir misin ? türkiyede üretim var mı ? yok o zaman bu para nerden geliyor ?bu hizmetler nasıl yapılıyor ?
    http://www.dailymotion.com/video/xponiw_prof-dr-osman-altug-uc-kagit-ekonomisi_news

    burayada atııyorum dinleyin, araştırın.bu şekilde bu milleti miken yaranır gibi boşa maval okumayın.otur bu hükümet neden düşük kur yüksek faiz politikası yapmış araştır.türkiye neden ithalat cenneti olmuş öğren.sonra gel deki akp iyi yapıyor de.düzgün argümanlarla gel.karneyle verecen gibi boş muhabbetlerle gelme.
    birde bilmediğinden midir nedir petrol krizi olduğu için benzini karne ile dağıttılar.amerika bile önlemler almıştı.sarı kırmız yeşil diye...


    Konu ID: 112846 Konuyu Acan : Ekerci Konu Başlığı : Tahribatın en sevdiği adam ? Silinme Sebebi : 3 sayfadır takip ediyorum beni seven kimse çıkmadı. alacağınız olsun müridler
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AllahinOglu
    AllahinOglu's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Mart/2007
    Erkek
    joe_black bunu yazdı

    Yazıklar olsun şu akpye tayyibe lan. 

    niye hizmet ediyosun millete.

    hızlı tren neyimize lan :D

    bu millete hizmet haramdır hacı.

    vericen ekmeği karneyle. benzini mazotu aylık 50 litre limitle. yağdır makarnadır undur şekerdir gazdır gıdım gıdım karaborsada sattırcan. darbeni yapıcan. seni desteklemeyeni asıcan. öyle normal mahkeme ismi olmaz ama." yüksek devlet türkiye kurtuluş mahkemesi. hainler asıldı. " yazdıracan gazetelere. bak bakalım senden alası var mı o zaman.

    millet onların hain olup olmadığını zaten 50 senede anca anlar. o vakte kadar tayyip zaten 100 yaşına gelir ölür.

    deveye diken, sizin gibi zihniyettekilere siken lazım.

    ülkeni milletini vatanını seven akpye oy vermesin müritler.

    chpye yüklenin, iktidar olsun da ebemizinkini tersten göstersin. bize haktır bu

    margarin kuyruklarına girmek istemezsiniz karneyle ekmeği almak istemezsiniz

    ama oylarınız bu ingiliz ajanlarına değil mi

    http://www.youtube.com/watch?v=qk04GN0eU5o

    aslında böyle cahillere ölüyorum dese su vermemek lazım

    ki buna şahit oldum bir market akpliye su satmadı amk

    cidden doğru yol bu atatürk gibi dürteceksin bu cahilleri

  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek

    @joe_black, aynı şeyleri söylediğimizi düşünmüyorum. Ben tayyip e dolandırıcı, üçkağıtçı, hırsız ya da hırsızları koruyan, ondan olmayan herkesi düşman ilan eden biri diyebiliyorum. Sen diyebiliyor musun?

    Yaptıkları güzel şeyler olmasına rağmen gerek ekonomide gerek sağlık alanında gerek eğitim alanında türkiyenin durumu bellidir. Çalışmayan adamdan türlü bahanelerle gss adı altında para almalarını büyük sağlık devrimi diye adlandırıyor adamlar.. En çok vergiyi biz ödüyoruz. Şuan kullandığın benzinin %65 i vergi ve dünyanın en pahalısı bizde. Yahu isviçre dünyanın en pahalı ülkelerinden biri buradaki benzin bile 1.45 frank litresi ki burdaki asgari ücret türkiyenin 10 katı nerdeyse.. Telefon alırken ödediğin vergilere hiç baktın mı?

    Nerden tutarsan tut yanlış bir politika izliyorlar hocam.. Vergilerle ve özelleştirme ile kaynak sağlıyorlar.. Ee son ne olacak? Ben yurtdışına çıktığımda bile devlete para veriyorum, sebep ne? Dünyanın hiç bir ülkesinde başka bir ülkeden telefon aldığında sana vergi verme zorunluluğu getirmez. Biz hem vergi veriyoruz hem pasaport şartı koyuyoruz ve 2 yılda bir diyoruz. Ne mantık bu? Dünyanın en çok nüfusu olan çinde böyle bir şey yok, en küçük ülkelerindede böyle bir şey yok, ortalarda olan ülkelerde de bir şey, neden türkiyede var? Çünkü para lazım.. Adamlar büyük godamanlardan alamadığı vergileri, gariban halktan çatır çatır alıyorlar. Hala vergi kaçakçılığı almış başını gidiyor. Dangalak bir ekonomi bakanı var, sözde iyi eğitim almış başarılı  görüyoruz hala neler olduğunu.

    Çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığıan bak, bir sürü çalışan ölümü oluyor yıllardır, ne yaptılar? Sallamasyon bir iş güvenliği diye sektör oluşturdular, bi b*k olmayan üniversite mezunlarını yaptılar iki gramlık eğitimle, adamlar sallamıyorlar bile neler olduğunu.. Sendikacılık var sözde ama en son gördün tofaş-renault olaylarında, tek bir sendikayı zorunlu hale getirmişler, ondan ayrılanları tehdit ediyorlar v.s. Senin o pezevenk çalışma bakanın da koltuğunda oturuyor. 12 saat 6 gün insanları köpek gibi asgari ücrete çalıştırıyorsun, taşeronluk sistemini dayatmışsın, insanların elini kolunu bağlamışsın, sesini az çıkaranı kapının önüne koyuyorsun, iki kuruşa milleti muhtaç etmişsin ve bu millet "tayyip olmasa bu para da gelmez" mantığıyla hareket ediyor..

    Karşı taraftan beklediğin dürüstlüğü sen gösteremiyorsun hocam.. Ben hem bu hükümetin yaptığı iyi şeyleri de yazarım hem de kötü şeyleri de yazarım.. Sen bu kadarını yapabilyor musun? Diyebiliyor musun? Sanmıyorum..

    Ha bu demek değildir diğer partiler şöyle böyle.. Bu particilik sistemi böyle hocam. Namussuz olmazsan başarılı olamazsın.. Ne kadar çok büyük bir namussuzsan o kadar çok kazanırsın.. 


    Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    inside
    anonim6918524
    anonim6918524's avatar
    Banlanmış Üye
    Bilgi/Destek Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 16/Temmuz/2005
    Erkek

    Tartışmaya katılacak zamanım yok ama görünce yazmadan edemedim. Her daim II. Dünya Savaşı döneminde ekmeğin karneyle dağıtılmasını gündeme getirip bugünle kıyaslayan zihniyet, ölmüş adamla Tayyip'i kıyaslamayın diye kendi üslubuyla saydırıyor. Yani, bunlar kendi kendilerine ayar veriyorlar. Bu sebeple, uğraşmaya lüzum yok.

    https://vine.co/v/eqvrDgpYpMJ

     


    λ
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ekerci
    Ekerci's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Ocak/2010
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı

    @joe_black, aynı şeyleri söylediğimizi düşünmüyorum. Ben tayyip e dolandırıcı, üçkağıtçı, hırsız ya da hırsızları koruyan, ondan olmayan herkesi düşman ilan eden biri diyebiliyorum. Sen diyebiliyor musun?

    Yaptıkları güzel şeyler olmasına rağmen gerek ekonomide gerek sağlık alanında gerek eğitim alanında türkiyenin durumu bellidir. Çalışmayan adamdan türlü bahanelerle gss adı altında para almalarını büyük sağlık devrimi diye adlandırıyor adamlar.. En çok vergiyi biz ödüyoruz. Şuan kullandığın benzinin %65 i vergi ve dünyanın en pahalısı bizde. Yahu isviçre dünyanın en pahalı ülkelerinden biri buradaki benzin bile 1.45 frank litresi ki burdaki asgari ücret türkiyenin 10 katı nerdeyse.. Telefon alırken ödediğin vergilere hiç baktın mı?

    Nerden tutarsan tut yanlış bir politika izliyorlar hocam.. Vergilerle ve özelleştirme ile kaynak sağlıyorlar.. Ee son ne olacak? Ben yurtdışına çıktığımda bile devlete para veriyorum, sebep ne? Dünyanın hiç bir ülkesinde başka bir ülkeden telefon aldığında sana vergi verme zorunluluğu getirmez. Biz hem vergi veriyoruz hem pasaport şartı koyuyoruz ve 2 yılda bir diyoruz. Ne mantık bu? Dünyanın en çok nüfusu olan çinde böyle bir şey yok, en küçük ülkelerindede böyle bir şey yok, ortalarda olan ülkelerde de bir şey, neden türkiyede var? Çünkü para lazım.. Adamlar büyük godamanlardan alamadığı vergileri, gariban halktan çatır çatır alıyorlar. Hala vergi kaçakçılığı almış başını gidiyor. Dangalak bir ekonomi bakanı var, sözde iyi eğitim almış başarılı  görüyoruz hala neler olduğunu.

    Çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığıan bak, bir sürü çalışan ölümü oluyor yıllardır, ne yaptılar? Sallamasyon bir iş güvenliği diye sektör oluşturdular, bi b*k olmayan üniversite mezunlarını yaptılar iki gramlık eğitimle, adamlar sallamıyorlar bile neler olduğunu.. Sendikacılık var sözde ama en son gördün tofaş-renault olaylarında, tek bir sendikayı zorunlu hale getirmişler, ondan ayrılanları tehdit ediyorlar v.s. Senin o pezevenk çalışma bakanın da koltuğunda oturuyor. 12 saat 6 gün insanları köpek gibi asgari ücrete çalıştırıyorsun, taşeronluk sistemini dayatmışsın, insanların elini kolunu bağlamışsın, sesini az çıkaranı kapının önüne koyuyorsun, iki kuruşa milleti muhtaç etmişsin ve bu millet "tayyip olmasa bu para da gelmez" mantığıyla hareket ediyor..

    Karşı taraftan beklediğin dürüstlüğü sen gösteremiyorsun hocam.. Ben hem bu hükümetin yaptığı iyi şeyleri de yazarım hem de kötü şeyleri de yazarım.. Sen bu kadarını yapabilyor musun? Diyebiliyor musun? Sanmıyorum..

    Ha bu demek değildir diğer partiler şöyle böyle.. Bu particilik sistemi böyle hocam. Namussuz olmazsan başarılı olamazsın.. Ne kadar çok büyük bir namussuzsan o kadar çok kazanırsın.. 

    parti bu sorunlara çözüm bulmuyorsa bunları ortadan kaldırmıyorsa isterse altın kaplama tren getirsin benim umrumda olmaz.akpliler bunu anlamıyor işte.biz demiyoruz ki bu adam hep kötü yapıyor.ama yapılması gereken bunlarken gidip göz boyayıcı şeyler yapıyor sinir olduğumuz nokta okumuş adamlar bile unbalanced'in saydıgı kriterleri değilde metroyu yht ni övüyor

    edit: kusura bakma hacı (joe) bu devlet %95 işleri kötü yapıyorken %5 ini övmek içimden gelmiyor

    Ekerci tarafından 25/May/15 15:35 tarihinde düzenlenmiştir

    Konu ID: 112846 Konuyu Acan : Ekerci Konu Başlığı : Tahribatın en sevdiği adam ? Silinme Sebebi : 3 sayfadır takip ediyorum beni seven kimse çıkmadı. alacağınız olsun müridler
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AllahinOglu
    AllahinOglu's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Mart/2007
    Erkek

    herifçioğlu başbuğ ecevit özal gibi birisi gelirse oy verecekmiş açıktan taşşak geçiyor müridlerle

    başbuğ dediğin herif kağıttan kaplan

    özal kürdonun tayyipten farkı olmayanın teki

    ecevit gibi birine oy verecek olman güzel ama takdir ve siktir ettim seni

Toplam Hit: 11293 Toplam Mesaj: 92