Deney (Hikaye Denemem 2)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TugrulBaba
    TugrulBaba's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    03.10.2003
    Okul içindeki disiplinli hayat temeline dayanan grubumuz çığ gibi büyüdü. Şimdilik bulabildiğimiz kadar yakın mahallelerden evler kiraladık. Sarsılmaz bir disiplin için, sosyal ilişkilerimizin sıkılaşması için kısa aralıklarla toplantılar yapmamız gerekirdi. Grubun kalabalıklaşan sayısından dolayı evlerin salonları yetmez olmuştu. Havalar da soğuduğu için parklarda akşamları bir araya gelmek iyi bir fikir gibi durmuyordu. Bunun yerine bir düğün salonu ile anlaştık. Her pazartesi (pazartesi olduğu için oldukça ucuz oluyor) toplantılarımıza orada devam ediyoruz.
    Ama bu mesken konusu kafamı çok meşgul etmeye başladı kısa zamanda çözüm bulmalıydık.

tahribat.com/murid/tugrulbaba
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    amele_2
    amele_2's avatar
    Erkek

baba bizi diskoya götür.

gelmezsek kırbaçla disilipline sok :D 

Ardından yüz köpek havlamayan kurt, kurt sayılmaz..
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviBere
    MaviBere's avatar
    Erkek
    gozum sunlari biraz daha uzun yazsan?:)

hız emniyettir...!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TugrulBaba
    TugrulBaba's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    07.10.2003
    Okuldaki ünümüz, tüm kampüse sıçramış artık okul dışından da katılmak isteyen talebeler koşup geliyordu.
    Herkesi kabul ediyor bir haftalık deneme sürecinden sonra ya aramızdan ayırıyor, ya devam et diyorduk. Tabi kendiliğinden ayrılanları hiç saymıyorum. Sayımız oldukça kabarmıştı. Banka hesabı da öyle.
    Lakin gelen paranın tek kuruşuna dahi dokunmamıştık. Her türlü harcamayı mevcut işlerimizden kazandığımız paralarla yaptığımız gibi, ıvır zıvıra para harcamadığımız için bir miktar şahsa özel paralar da biriktirebilmiştik. Aklımdaki projeyi önce ev sözcülerine açtım. Evlerde, kendi astları ile görüşmeleri ve bir karara varmaları için bir hafta mühlet verdim.
    Projem, küçük bir apartman satın almaktı. Bankada 17.6 milyar para birikmişti. Şahsi param olarak, 1 milyar 235 milyonum vardı. Benim gibi herkes katkı sağlarsa 3 yada 4 katlı eski, kenar mahallerde bir apartman almamız mümkündü.
    Konuyu Adnan Hocaya iletmeden önce gruba ilettiğim için içimde bir kuşku var ama hadi hayırlısı.

17.10.2003
    Bütün evlerden olumlu yanıt geldi. Lakin hesap edemediğim bir sorun sayısal çokluğumuzdu. Bir apartman en iyi tahminle 4 daire. Yine en iyi tahminle 2 oda bir salon. Hadi 4 daireyi tamamen ranzalarla , şu 3 katlı olan ranzalarla donatsak bu apartmana en fazla 150 kişi sığabilirdik. Sanırım olmayacak bir hayal. Yinede Adnan Hocaya konuyu iletmeliyim. Onun aydınlatıcı bir fikri muhakkak olacaktır.
    18.10.2003
    Adnan Hocaya evlerden gelen haberi ilettiğimde önce şaşırdı. Sonra benimle birlikte bir hesap yaptı.
    Toplam 33 milyar kadar paramız vardı. Bununla eski dökük bir apartman ucu ucuna alınabilir biraz borçlanarak üstünü bir iki ayda ödeyebilirdik. Ama Grubun kalabalık yapısına müsait olmazdı. Herkesin bir arada kalabilmesi imkansızdı.
    Adnan hocam bu konu üzerinde bizzat çalışacağını söyleyerek kafamdaki soru işaretlerini kaldırdı.
    İyi ki bu adam var.

01.11.2003
    Bugün Adnan Hoca çağırdı beni. Geçen hafta, okullar açıldığında üstün gayretleri ile çalışmalarıma yardımcı olan Mustafa ve Eceyi, bana yardımcı tayin etmişti. Ayrıca Osman ve Olcay isimli arkadaşlarda okulun alt sınıflar sözcüsüydü. Diğer okulların sözcüleri de geldi. Toplam oniki sözcü ve iki yardımcım ile 14 kişiydik. Grubun tam sayısı ise 1600 kişiyi bulmuştu neredeyse.
    Adnan Hocamız bize bir projeden bahsetti. Çeşitli iş adamlarından oluşan bir çevrenin desteğinden. Bu desteği alabilmemiz için, grubun resmi faaliyet planının olması, belirli bir amaç olması ve en önemlisi gruba bir isim bulmamız gerekmekteydi. İlk ikisi zaten vardı. Sadece düzenlenmesi gerekiyordu. Ama üçüncü istek biraz kafa karıştırıcıydı. Ne gibi bir isim bulabilirdik ki?

03.11.2003
    Gruba isim teklifi için bütün evlere dağıtılacak bir genelge yayınladık. Herkes az çok kafasındaki ismi paylaşsın diye. Kimbilir belki uygun bir isim bulabilirdik.
    Çok uçarı, zaman zaman güldüren zaman zaman kızdıran isimler ortaya çıktı. Güzel isimlerde yok değildi.
    Mesela, “irade ve idare” hoş gelmişti bana. Ama “Gençlik tugayı” biraz uçarı geldi itiraf etmeliyim ki.
    Adnan Hocamıza tüm sözcülerin ortak beğenilerinden oluşan birkaç isim götürdük.
    Onun seçimi hiçbirinden yana olmadığı gibi hepsini betimler nitelikte oldu.
    Artık grubumuzun adı: “ Genç Türkler Hareketi”

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviBere
    MaviBere's avatar
    Erkek
    bu adnan hocanin isi mehmet agar dan zor olacak gibime geliyor,grup buyuk is sakat valla,1600 kisi bir askeri tugay yapar yaw,gerekli donanimla ve zamanla orta vadede bu adamlar mezun olduktan sonra kilit noktalarda is bulur ve alt zincirlerini gelistirirlerse devrim bile yaparlar:) cok guzel gidio tebrikler

hız emniyettir...!
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TugrulBaba
    TugrulBaba's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    06.11.2003
    Bugün Adnan Hocamız beni sevinçten göklere uçuracak bir haber vermek için çağırdı.
    Birkaç işadamı çalışmalarımızı takdir edip grubumuza yani GTH ye hibe edilmek üzere 3 tane apartman dairesi almışlar. Aynı apartmandan 2 daiere de biz biriktirdiğimiz paralarla alıp artık bir vakıf statüsüne girmiş olan grubumuzun envanterine kayıt ettik. Apartman henüz yeni inşa edildiği için çarçabuk alıp yerleşmeye başladık. Ayrıca boş daireler mevcuttu. Ucuza kiralayarak tüm grup olmasa da büyük bir kısmını burada bir araya getirebilirdik.
    Bu kadar kısa sürede destek bulabileceğimiz aklıma gelmezdi ama, doğru insanlar olduğumuz gerçeğini fark ettikleri için o iş adamlarına minnet duydum.
    Tabi ki söyleyene değil söylettirene bak diye bir laf vardır ya o hesap, Adnan Hocamızın emeği ve gayreti tartışılmaz.

13.11.2003
    Bugün oturduğumuz apartmandan bir daire daha satın alındı. Hibe eden bir iş adamı tarafından. Aynı iş adamı GTH toplantıları için bir spor salonu kiraladığını, 1 yıllık kirasının peşin ödendiğini haber verdi. Helal olsun be. Doğru ata oynayan ileri görüşlü insanları severim. Bu adam bulunduğu konumu hak eden birisi bana kalırsa.
    Unutmadan, Adnan hocamız çok çok önemli birkaç kişinin bizimle görüşeceğini geleceğimiz için mühim olduğunu söyledi. Ne zaman görüşeceğimiz hakkında ise spesifik bir “birkaç güne kadar” betimlemesi yaptı.
    Biraz kuşku uyandırıyor.

22.11.2003
    Bugün birinin emekli bir subay olduğunu öğrendiğim 4 kişiyle toplantı yaptık. Adnan Hocamız, 19 sözcü ve ben genel koordinatör (4 gün önce gth genel koordinatörlüğü görevine getirildim) bu toplantıda hazır bulunduk. Toplantının sonucunda bu 4 kişilik grup bize mali destek sağlayacakları sözünü verdi. Ayrıca Kayseri Tomarza da veya yakın olmasını tercih edersek Konya hatıp ta 10 dönümlük etrafı çitlerle çevrili bir arazi hibe edeceklerinin altını çizdiler.
    Genel koordinatör olarak ben ve diğer sözcülerin seçimi Konya Hatıptan yana oldu. Ayrıca Oturduğumuz apartmandan 3 daire daha envanterimize işlendi.
    Çok mutluyum. Kendimi çok güçlü hissediyorum.

30.11.2003
    2 Gün önce Hatıptaki araziye birkaç müştemilat ve yönetim binası yapılması emrini verdim. Ayrıca bir takım eğitim parkurları ve dinlenme alanı gibi düzenlemeler için mimarlık mühendislikte okuyan bir arkadaşımızı projenin başına tayin ettim. Gerekli harcamalar için bankada yüksek meblağda bağış parası vardı. Sorun yoktu her şey rutin ilerleyişindeydi.
    Okuldaki şöhretimiz kampüsü etki altına almıştı. Bu beklenmedik bir olay değildi. Ama başka kampüslerden de talepler benzer nitelikte örgütsel yapılanmalar kurulmaya çalışılıyordu. Ama benzer nitelikte örgütsel faaliyetleri başarısız oluyordu. Eninde sonunda bize katılmak için başvuru yapacaklardı. Bunu bekliyordum doğrusu. Bakalım önümüzdeki günler ne gösterecek.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    amele_2
    amele_2's avatar
    Erkek

sonunda ne gibi bi ipnelik çaıkcak acaip merak ediyorum abi.

tahmin ettiğim gibi bu asker kişiler bunları kullancak mı? 

Ardından yüz köpek havlamayan kurt, kurt sayılmaz..
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TugrulBaba
    TugrulBaba's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

okudunuz mu len?

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yunus_89
    yunus_89's avatar
    Erkek
    Okuduk Baba