folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Dün Kıbrıslı Türklügünü Türklüğe "Satanlar", Bugün Kıbrıslı Türklügünü Kıbrıslılığa "Satacak" Mi?



Dün Kıbrıslı Türklügünü Türklüğe "Satanlar", Bugün Kıbrıslı Türklügünü Kıbrıslılığa "Satacak" Mi?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    garga
    garga's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Temmuz/2002
    Erkek

    bunun bana denmesi hicbisey ifade etmez, mahalledeki ufak veletleri direge asan maldan baska bir farki kalmaz,

    bunu bana deil, baskalarina demesi lazim yada lazimdi bu 1.

    bunu su an soylemek, su demek olur; biz gelip sizi rumdan kurtardik, bize can borcunuz var. simdi o borcu sizden aliyorum, caninizi rum almamis ben aliyorum demek olur... bir nevi fasizan ve irkci bir yaklasim olur bence.

    girildigi gun bu denseydi (bence) kimse hicbisey demezdi bu 2.

    nemi yapabiliriz? biz bisey yapamayiz...

    valla su anda kibrista baslayacak bir turkiyelinin kibrisli turk halkina saldirisi durumunda olacak olani tahmin etmem gerekirse, herkesin elinde bir sekilde ab veya tc pasaportu var, ertesi gun adada 1 tane kibrisli turk kalmayacak sekilde kuzey bosalir.

    nemi yapabiliriz? biz bisey yapamayiz... ama baskalari yapar.

    boylelikle meydan cakallara kalir, mallar alinir satilir, isletmeler kurulur sirketlar parayi dondurur kuzey kibris ustunden, yine o ustun zekamiz sayesinde kuzey kibrista basardik iste kibrisi turk yaptik diye nagaralar atan cok olur, parayi vuran kacar vuran kacar... sonra birgun gelir Turkiyeye burda bu otel varmis bu malin sahibi su suymus 1 trilyon, surda devlete ait bir cop temizleme fabrikasi varmis oranin sahibi su suymus 1 trilyon, zart bolgesinde yapilan 100 villali sitenin arazi sahibi ortaya cikmis 5 trilyon derken donunu gotunden alacak seviyeye getirirler 15 sene sonra..............


    anca gidersin...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    garga
    garga's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Temmuz/2002
    Erkek

    ya siz sunu anlamiyorsunuz,

    adadaki kibrisli turk halk o kadar onemliki.

    kuzeyde kibrisli turk nufus olmazsa hak iddia edilebilecek tek birseyin bile olmadigini kimse gormuyor.

    hicbirsey satamayan, yurt disina rahat cikamayan, hicbir gelecek kaygisi yaratacak kadar bile gelecegi olmayan bir nufus yetisiyor.

    bu insanlar o adada var olmalarinin onemini o kadar iyi anlayip o adadan goc etmiyor, hicbir yere gitmiyor (du(!))...

    ama o insanlarin arabasi var evi var diye, resmen kulagina kupe takan erkek topdur mantigiyla, rum pici, ingiliz ibne damgasi yiyor...

    evet sunun anlanmasi lazim belkide;

    o insanlarin evi var arabasida var, ama baska hic bir seyi yok!

    kimligi yok, ulkesi yok, pasaportu yok, telefon kodu yok, posta kodu yok...

    birileri var deyip size elinize sekerleme verip 30 sene oyaliyor.

    ama yok.


    anca gidersin...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dejnclea
    dejnclea's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Haziran/2010
    Erkek

    adana01 bunu yazdı:
    -----------------------------
     

    ya bişe merak ettim heye lan işgalciyiz buranın allahı bizik işinize gelirse ben zamanında senin kıçını rumdan kurtardım o kadar kanım aktı sırf seninki akmasında diye bu kadar şeyi göze aldım şimdide çıkmıyorum dese ne olur :S ne yapabilirsiniz yanlış anlamayın valla merak ettim


    -----------------------------

     

     

     

     

    Türkiye öyle derse ona adaya müdahalesinin anayasal dayanığını, bu anayasal dayanaktan ne kadar uzaklaştığını, yaptığının artık bir işgal rejimine dönştüğünü, bundan vazgeçmesi gerektiğini. Sınırlarının ötesinde bulunan bir ordunun işgalden başka bir şey olmadığını, adaya aktarılan nüfusun ve 74 de adanın kuzeyinde Kıbrıslı Rumlara uygulanan etnik temizliğin, Rumların mallarına yerleştirilen Kıbrıslı Türklere ve Türkiyelilere koçan verilmesinin ve Rumlara ait olan bu evlerin, malların, arsaların Kıbrıslı Türkler ve Türkiyeliler tarafından metalaştırılıp ticaretinin yapılmasının insanlık suçu olduğunu, buna Türkiye'nin yön ayak olduğunu ve buna benzer tarihi gerçekleri açıklayıp artık bu adada yerinin olmadığını vurgularız. Eğer halen işgal rejimini sürdürmekte diretirse o zaman KKTC'yi 82 vilayet olarak tanısın deriz, biz de eylemlerimize daha radikal şekillerde gerekirse elimize silah alarak devam ederiz. Kim olursa olsun yurduma, toprağıma göz diken yabancı bir devlet var sonuçta. Ona buyur gel mi demem gerekir yoksa karşı koymam mı gerekir ? Gerçi KKTC'yi 82. vilayet yaparsa dünyadan da ambargolar görür, kolay kolay göze alacağı bir davranış değil yani bu.

     

    Ha TC'nin 82. vilayetinde yaşamak mı daha iyi yoksa TC işgali altında Kıbrıs'ın kuzeyinde mi yaşamak daha iyi derseniz ikisi de kahrolsun derim. Kalbim özgür, tam bağımsız, askersiz, garantörsz, ordusuz, birleşik federal Kıbrıs'tan yana. Öyle bir Kıbrıs için mücadele ediyoruz elimizden geldiğince.

     

    Yazdığın cümleler biraz senin cümlelerin gibi geldi ama madem sadece o durumdaki tepkiyi sordun oraları görmezden geldiğimi bilmeni isterim.

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    garga
    garga's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Temmuz/2002
    Erkek

    bu arada heralde soyle bir aciklama yapmakta yarar var burda kimse yanlis anlamasin, dejnclea yi ben tanimam etmem, oda beni tanimiyor buyuk ihtimalle, belkide yuzunu gorsem ya da o benimkini gorse bir yerden cikaririz ama anlatmak istedigim daha onceden anlasip falan bunlari yazmiyoruz benim onun kim oldugundan zerre kadar bilgim yok. ki zaten beni tahribatta yuzyuze taniyan bir allahin kulu yok :D

    dejnclea nin gorusleri cogu yerde benimkilerle ortustugu gibi bazi noktalardada neredeyse taban tabana zit, bana gore biraz asiriya kacan anti turkiye tutumu var, ben oyle dusunmuyorum.

    Ben kibris meselesini dusunurken her zaman ilk once kibrisimi dusunmusumdur, kibrisimi ve kibrisli insanlari dusunmusumdur.

    ama ikinci olarak her zaman turkiyeyi ve turk ulusunu dusunurum, yani turkiyeye yarar saglayacak cozumler uretmek bana ic gudusel olarak geliyor bunu zorla yada telkinle yapmiyorum. turkiyeye cokda yararli olmayacak anlasmalara bile tamam derim (burda soylemem gerekirki, annan planina evet, o donemki secimlerde is CTPye muhur vurmus biriyim) ama turkiyeye zarar verecek bir anlasma durumunda buna itirazlarim olur kesinlikle. turkiyeye karsi elime silah alip savasacagimida dusunmuyorum.

    yani demek istedigim, birkac onceki mesajlarin birindede arkadasin biri sormus, Kibrista bir kimlik bunalimi var gibi demis.

    gibisi fazla evet var. zaten bu konunun amaci ona dikkat cekmek.

    Turk, Turkluk, Kibrislilik, Kibrisli, Kibrisli Turk ve Kibrisli Turkluk arasinda gidip gelen karman corman kafalar var adanin her yerine dagilmis. Bunlar arasinda darmadagin insanlar. Oda yetmezmis gibi buna, bu tanimlarin hic birinin tek bir aciklamasi olmamasi ekleniyor.

    Birinin ben Turkum demesi ile digerinin ben turkum demesi tamamen farkli olabiliyorken, birinin ben Kibrisliyim demesi ile digerinin ben kibrisli turkum demesi aslinda ayni manaya geliyor olabiliyor bazen. yani tamamen bir kaos var tanimlar, kimlikler ve pasaportlar arasinda.

    o yuzden o kadar kolay, zart diye astik kestik bictik bu boyle bu soyle denilerek cozulecek bir konu deil. bu forum bu konuda zaten o yuzden acilmis... birbirimizi kavga edip parcalasak bile daha iyi anlayalim bile, bilmiyorsak ogrenelim diye...


    anca gidersin...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    adana01
    adana01's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Nisan/2007
    Erkek

    dejnclea

    hacı çok hayalperestsin gerek türkiye olmazsa varya biz çok mutlu oluruz böyle çiçek böcek falan diyecek kadar gerekse elimize silah alırız dicek kadar o yüzden yazdıkların hoşuma gidiyo sonuçta senin gibilerin olması da güzel ha bunlar senin düşüncelerin gibime geldi ama böyle dediğin için görmezden geliyorum yazmışsın allah razı olsun deyim bari sonuçta eline silah alabilme potansiyelin var ne olur ne olmaz o yüzden

    garga

    "bunu su an soylemek, su demek olur; biz gelip sizi rumdan kurtardik, bize can borcunuz var. simdi o borcu sizden aliyorum, caninizi rum almamis ben aliyorum demek olur... bir nevi fasizan ve irkci bir yaklasim olur bence."

    demişsinde bence biz ordan sizin canınızı almıyoruz tam tersine can ve mal güvenliğinizi koruduğumuzu düşünüyorum geçmiştede şuanda gelecektede

    Asıl kısım

    bide şuanda dediğinize göre biz orda sizin üretmenizi durdurmuşuz hiç ortada kıbrıslı şirket bırakmamış ticaretiniz bizim yüzümüzden yokmuş peki şimdi türkiye ordan elini ayağını çekse nasıl bi şekilde bu kadar eksiğitamamlamayı düşünüyosunuz merak ettiğimden soruyorum sataşmak için değil dejnclea görmezden gelirse sevinirim korkuyorum sonuçta

    

  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    garga
    garga's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Temmuz/2002
    Erkek

    adana01 bunu yazdı:
    -----------------------------

     

    bide şuanda dediğinize göre biz orda sizin üretmenizi durdurmuşuz hiç ortada kıbrıslı şirket bırakmamış ticaretiniz bizim yüzümüzden yokmuş peki şimdi türkiye ordan elini ayağını çekse nasıl bi şekilde bu kadar eksiğitamamlamayı düşünüyosunuz merak ettiğimden soruyorum sataşmak için değil dejnclea görmezden gelirse sevinirim korkuyorum sonuçta
    -----------------------------

    merak etme dostum :) burayi paraya bogmaya calisan memleket cok dunyada :D :D ab, israil, adb turkiye ile sorunlari asabilse projeler simdiden hazir diye supeleniyorum ben.

    avrupa birligi az buz deil 2003 yada 2004 ten beri o isletmeyi kalkindirma bu is gucunu guclendirme su bok pusuru sey ettirme adi altinda tomar tomar paralari zaten hibe ediyor, dikkatinizi cekerim!!! hibe bunlar, TC den gelen paralarin hepsinin hesabi tutuluyor kredi olarak yani hepsi borc.

    yani bir yolu var, ben burda Turkiyenin yaptigi hata paylasmamak burasi sadece benim demek diye dusunuyorum,

    KKTCyi kibris turkune bagimsizlik vermek icin kurmuslar zamaninda sonra inilmaz bir sapma olmus KKTCyi kullanmaya baslamislar. bu cok buyuk hata su andaki durumu yaratiyor.

    edit:

    abyi abdyi isralili gec zaten sadece Asil Nadir'de 23 milyon sterlin para var o ayri, yani para sorun deil, fabrika isci falan bunlarin hicbirini ben sorun olarak gormuyorum acikcasi...


    anca gidersin...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    adana01
    adana01's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Nisan/2007
    Erkek

    abi cahiliiğime  ver cidden kıbrıs konusunda fazla bilgim olmadığı için sana bazı sorularım saçma gelebilir bak bizim orda olmamız iyi işte bu sayede adamlar o bu diyerek para veriyo diyosun hemde hibe e daha neyden şikayet ediyon sırf size şirin gözükmek sizlerin gözlerinizi boyamak aklınızı karıştırmak için yağdırıyolar madem daha ne istiyosunuz  sen projeler hazır diye şüpheleniyon bende projeleri olduğuna eminim ama bunlar sizi asimile edecek yok edecek projelerdir diye şüpheleniyorum çünkü saydığın ab-abd-israil çölde kum tanesini hayrına vermez

  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KingOfTheAngel
    KingOfTheAngel's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Kasım/2007
    Erkek

    hocam birkere başlığın yanlış kıbrıslı türklüğü diye bi muhabbet yok satmak tabiri çok saçma ve yersiz bi tabir türk türktür türk benliğini hangi türk benliğine satıyosun


    BENDEN NE KÖY OLUR NE KASABA BENDEN OLSA OLSA MEMLEKET OLUR MEMLEKET...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    garga
    garga's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Temmuz/2002
    Erkek

    adana01 bunu yazdı:
    -----------------------------

    abi cahiliiğime  ver cidden kıbrıs konusunda fazla bilgim olmadığı için sana bazı sorularım saçma gelebilir bak bizim orda olmamız iyi işte bu sayede adamlar o bu diyerek para veriyo diyosun hemde hibe e daha neyden şikayet ediyon sırf size şirin gözükmek sizlerin gözlerinizi boyamak aklınızı karıştırmak için yağdırıyolar madem daha ne istiyosunuz  sen projeler hazır diye şüpheleniyon bende projeleri olduğuna eminim ama bunlar sizi asimile edecek yok edecek projelerdir diye şüpheleniyorum çünkü saydığın ab-abd-israil çölde kum tanesini hayrına vermez
    -----------------------------
    ben gunu kurtarmaktan, bugunu yasamaktan bahsetmiyorum,

    ben yarini kurtarmaktan, adam gibi evlenip coluk cocuga karisabilecegim bir kibristan bahsediyorum o yuzden sikayetim var.

    yoksa benimda evim arabam param var buyuk ihtimalle kendimi kurtardigim bir meslegim ve sevdigim bir karim olacak bunlar problem deil.

    amaaaaa,

    sen o verilen paralarla tum dunyanin petrol ihtiyacini 50 milyon senelik karsilayacak petrol rafinerisi yapsan kuzey kibrisa, bu sorun oldugunu surece hicbir sey ifade etmez.

    o yuzden tabikide sikayet ederim, kibris konusunda bir bilgin olmadigi belli oluyor zaten, sorun deil...


    anca gidersin...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    garga
    garga's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Temmuz/2002
    Erkek

    KingOfTheAngel bunu yazdı:
    -----------------------------

    hocam birkere başlığın yanlış kıbrıslı türklüğü diye bi muhabbet yok satmak tabiri çok saçma ve yersiz bi tabir türk türktür türk benliğini hangi türk benliğine satıyosun


    -----------------------------
    sana gore kibrisli turk yok mu? yani kibrisli turkluk diye bisey yok mu ? bunumu demek istiyorsun...

    sordugun sorulari baslikla beraber ilk mesajida okursan anlarsin neden oyle bir baslik oldugunu.


    anca gidersin...
Toplam Hit: 11058 Toplam Mesaj: 69