İş Kuranlardan İş Kuracaklara Tavsiyeler
-
10 yıl civarı teknoloji sektöründe kendi şirketimin başındayım.
Yediğim kazık ve edindiğim tecrübelere dayanarak..
1. Kesinlikle Akraba ve samimi olduğun insanlarla çalışma.
2. Nakit Çalış.Nakit Nakit Nakit.
3. Her zaman bir reklam bütçesi ayır..
4. Her zaman dakik ol sabah erkenden işinin başında ol..
-
Konu çok güzel, kendi fikrimce aylık 3000.tl tasarruf payımı borsada değerlendirmeyi düşünüyorum, uzun vadede büyük şirketlere oynayanların kaybetmeyeceğine kanaat getirdim, bunun yannda 150.000tl nakit var, 200.000kredi çekip 2 ev almayı, aylık 1500toplam kira alp üstüne 1300 koyup krediyi odeyecegim, çalşmaya basladğmda 1-2 ev daha alır 10 sene çalısr sonra götümü yayarm diye düsünüyorum
-
Hocalar konuya ilgi olması güzel fakat bu konuda sadece ilgilendiğiniz sektorleri yazıp geçmeyin pls, (cig kofteci acacam demek kimseye birsey katmiyor), borsa, kişisel bütceyi değerlendirme (ev al / sat) konularına da değinmeyelim.
Şirketleşmeden,ticaretten,esnaflıktan,ortaklık yapılarından, yatırımcılardan, muhasebe ve hukuk boyutundan bahsedelim.
Borsa işi biliyorsan yatırım fakat işi bilmiyorsan kumardır, o açıdan nasıl analiz edileceği konusunda bilgilendirmekte sıkıntı yok ama bunun dışında borsaya özendirmemek taraftarıyım.
-
edit: Neyse akşama ayrıntılı birçok şey yazarım özellikle bilişim sektörü üzerine.
kvasir tarafından 10/Eki/12 12:38 tarihinde düzenlenmiştir -
calistigim sirketin sahibi 9 yildir sirket sahibi ve bi ara bu konuyu acmistim tavsiye edecegim sadece ortak ise girmemeli demisti
-
Benim kendi tecrubelerim:
1 - Ne isi yapacaginizi coook iyice dusunun. "La cebimde 100.000 var bi bilgisayarci acayim iki tanede eleman koyayim it gibi calissinlar" mantigindan uzak durun.
2 - Nerede is yapacaginizi onceden analiz edin. Supermarketin yaninda bakkal, sanayi sitesinde kres, Alis veris merkezi icinde de oto elektrik dukkani acmaniz ilk bastan iflas edeceginizin garantisidir.
3 - Asla yaptiginiz/yapacaginiz is hacmine guvenim kicinizi yan gelip yatmayin. (Ornek: Murit - Sniperscope)4 - Asla ortak ise girmeyin. Mutlaka ortak olmaniz gerekiyorsa asla ve asla Turk ile ortak olmayin (Ornek: Murit - Sniperscope)
5 - Asla bilediginiz bir sektor dalinda ise atilmayin. "Sene sonu akini satip geliri ile oto kaportaci acmayin."
6 - Ise baslamadan once muhtemel rakiplerinizin ne tur stratejiler izledigini iyi gozlemleyin. Ona gore kendinize bir hareket noktasi tayin edebilirsiniz.
7 - Kesinlikle ama kesinlikle kendinizi odullerin. Bir anlasma yaptiginizda veya iyi bir is cikardiginizda kendinize hediye alin. Bu sizin isinize daha sevkle sarilmaniza yardimci olur.
8 - Kesinlikle iscilerinize "ISCI/AMELE" gozuyle bakmayin. Onlari is ortaklariniz olarak gorun.
9 - Basarilanizdan calisanlariniza pay verin bencillik yapmayin. Boylece onlarinda ise daha sevkle sarilmalarini saglar. (Ornek : Google calisma sartlari)
10 - Prensip sahibi olun. Ve prensiplerinizden asla odun vermeyin.
10 - ISE BASLAMADAN ONCE MUTLAKA AMA MUTLAKA KENDINIZE EN AZ 5 YILLIK BIR IS PLANI YAPIN. Biz Turklerin yaptigi en buyuk hata "Yav hele bi basla gerisi Allah kerim" gibi ahmakca dusunceyle ise baslamayin.
Isteyen olursa kendi is planimi gonderebilirim.
Yukaridaki, maddeler 7 yillik Ithalat-Ihracat sirketimden kazandigim tecrubelerdir.
sniperscope tarafından 09/Eki/12 17:13 tarihinde düzenlenmiştir -
5 yıldır özel bi şirketteyim edindiğin en büyük tecrübelerden biri kim olursa olsun faturasız mal satmayn en güvendiğiniz bile olsa. Yoksa tek çare mafyaya bulaşmak olur alacagınızı tahsil etmek için ki onuda kesinlikle tavsiye etmem.
Fatura devlete vereceginiz vergi göstergesi değildir sadece sizin bir hukuki güvencenizdir.
edit: sniperscope iş planını yollayabilirsen sevinirrim.
drakan tarafından 09/Eki/12 17:15 tarihinde düzenlenmiştir -
-
Bence konu sabitlenmeli üst sıraya.Deneyim paylaşımı ve yararlanacak insan sayısı artar.
-
drakan bunu yazdı
5 yıldır özel bi şirketteyim edindiğin en büyük tecrübelerden biri kim olursa olsun faturasız mal satmayn en güvendiğiniz bile olsa. Yoksa tek çare mafyaya bulaşmak olur alacagınızı tahsil etmek için ki onuda kesinlikle tavsiye etmem.
Fatura devlete vereceginiz vergi göstergesi değildir sadece sizin bir hukuki güvencenizdir.
edit: sniperscope iş planını yollayabilirsen sevinirrim.
Sanki faturalı malın parasını tahsil edebiliyorsunda..
20 bin usd lik faturalı alacağımı 3 yıldır alamıyorum tüm hukuksal yolları denememe ragmen