Programlama Hocamızın Söylediği Laf
-
SinusX bunu yazdıSSH bunu yazdıSinusX bunu yazdıSSH bunu yazdı
hocanı benle tanıştır :)
suratına 2 çift laf söyleyim yeterli olur. programlama mantık işidir. cos ile sin bulan program yazarak ne elde edecekmişsin allahını seversen ? bana bi anlatıversin. Matematik bilmek gerek fakat logaritma değil yada cos bulan uygulama yapmak umarım anlatabilmişimdir.
bilmiyorum mesleki takıntı olabilir beni şuan ama bana şunların ne olduğunu söyleyebilir misin
http://tr.wikipedia.org/wiki/Fourier_d%C3%B6n%C3%BC%C5%9F%C3%BCm%C3%BC
yanlış yönlendirmesek güzel olur
umarım anlatabilmişimdir
Kısaca özetleyim. Bu arkadaş yazılım mühendisliğinden mezun olacak ve büyük ihtimalle türkiyede bir yazılım şirketinde iş hayatına başlayacak. kendini geliştirebilirse piyasaya göre
yanlış yönlendirme demişsin haklısın ama, 7 milyon datayı aktif kullanan uygulama yapan adamda tanıyorum hangisi formül yazarak uygulama yapıyor ?? bana bunun cevabını vermen yeterli ...
Türkiyede forier kullanan şirketlerden örnek verebilir misin ? :) yada sen kullandıysan bi uygulamanda özetle yanlış yönlendirmeyelim.
konuyu açan u235 arkadaş uzmanlık alanım java değil fakat , javada ilerleyeceksen matematik sorusu çözmek yerinej2ee konusuna yoğunlaşabilirsin
hibernate,framework altyapılarınada hakim olursan rahat iş bulabilirsin diye düşünüyorumbirisinden proje sürecinin tasarımlarını iste ne demek istediğimi anlarsın
cos nerde SinuX hocam :) ? yeni ISS olacak bir müşterinin şuan kullanacağı CRM sistemini takım lideri olarak geliştirmekteyim :) firma büyür büyümez bilmiyorum(data için konuşuyorum) ama itiraf ediyorum arkadaşlar logaritma vs yok.
mesleğiniz matematik üzerine zannediyorum. demek istediğini çok iyi anlıyorum fakat benim dediklerimi anlamamışsın. -
KodlayanAdam bunu yazdıu235 bunu yazdıSSH bunu yazdıSinusX bunu yazdıSSH bunu yazdı
suratına 2 çift laf söyleyim yeterli olur. programlama mantık işidir. cos ile sin bulan program yazarak ne elde edecekmişsin allahını seversen ? bana bi anlatıversin. Matematik bilmek gerek fakat logaritma değil yada cos bulan uygulama yapmak umarım anlatabilmişimdir.
bilmiyorum mesleki takıntı olabilir beni şuan ama bana şunların ne olduğunu söyleyebilir misin
umarım anlatabilmişimdir
Kısaca özetleyim. Bu arkadaş yazılım mühendisliğinden mezun olacak ve büyük ihtimalle türkiyede bir yazılım şirketinde iş hayatına başlayacak. kendini geliştirebilirse piyasaya göre
yanlış yönlendirme demişsin haklısın ama, 7 milyon datayı aktif kullanan uygulama yapan adamda tanıyorum hangisi formül yazarak uygulama yapıyor ?? bana bunun cevabını vermen yeterli ...
Türkiyede forier kullanan şirketlerden örnek verebilir misin ? :) yada sen kullandıysan bi uygulamanda özetle yanlış yönlendirmeyelim.
konuyu açan u235 arkadaş uzmanlık alanım java değil fakat , javada ilerleyeceksen matematik sorusu çözmek yerinej2ee konusuna yoğunlaşabilirsin
hibernate,framework altyapılarınada hakim olursan rahat iş bulabilirsin diye düşünüyorumTürkiyede çalışmayı düşünmüyorum.Java değil ilerlemek istediğim.PHP ve as3.0
Php ve as3 için mi hocam bu kadar yaygara :)
hedefin buysa matematiği düşünme hiç, 4 yıl okulla da vakit kaybetme
hocam masaüstü yazılım yada mobil düşünmüyorum web alanını düşünüyorum hep.Ve profesyonel olmak istediğim dilde PHP.
Oyun ve web içinde as3 öğrenmeyi düşünüyorum.Programlamayla alakalı olan kısım bunlar olduğu için diğerlerini saymadım.
-
tartışmayla sonuca varılmayacağını anlamış bulundum.
bir sonuca varmak isteyen arkadaşlar deney yapabilir.
----
örn. deney:iyi matematik bilgisi olan 4 kişi
lise düzeyi matematik bilgisi olan 4 kişi
4 işlem bilen 4 kişi
(yukardakilerin hepsinin programlama bildiğini varsayıyoruz)
bir odada bir program yapılması istenir.
ortaya çıkan ürün belli kriterlerde test edilir:işi bitirme süresi
doğruluk
performans
kullanım kolaylığı vs. vs.
---
yukardaki deneyle matematik bilgisinin programcılık üzerinde etkisi hakkında bir fikir sahibi olunabilir.
kişi sayısı artırılarak daha doğru sonuçlara ulaşılabilir. aynı deney birden fazla program istekleriyle farklı zamanlarda yapılırsa daha net sonuçlara doğru yaklaşılır diye düşünüyorum.
deney hazırlık sürecinde kişileri matematik sınavına alıp, bilgi düzeyi ölçülür. :ß
isteyen deneyi yapıp sonucu yazabilir :|belkide yapılmışı vardır. bakmak lazım :)
edit: aklıma geldi üniversitede programlama dersine giren hoca varsa aramızda kişilerin matematik notlarını baz alarak bu deneyi yapabilir.
hatta bence öğrenci de olur hocasına bu deneyden bahsederse öğretmen deneyi yapıp sonuçları paylaşır. Akademik makale bile yazabilir bu konuda.
KodlayanAdam tarafından 11/Oca/13 01:26 tarihinde düzenlenmiştir -
KodlayanAdam bunu yazdı
----
4 işlem bilen 4 kişi
doğruluk
performans
---
yukardaki deneyle matematik bilgisinin programcılık üzerinde etkisi hakkında bir fikir sahibi olunabilir.
kişi sayısı artırılarak daha doğru sonuçlara ulaşılabilir. aynı deney birden fazla program istekleriyle farklı zamanlarda yapılırsa daha net sonuçlara doğru yaklaşılır diye düşünüyorum.
deney hazırlık sürecinde kişileri matematik sınavına alıp, bilgi düzeyi ölçülür. :ß
isteyen deneyi yapıp sonucu yazabilir :|belkide yapılmışı vardır. bakmak lazım :)
edit: aklıma geldi üniversitede programlama dersine giren hoca varsa aramızda kişilerin matematik notlarını baz alarak bu deneyi yapabilir.
hatta bence öğrenci de olur hocasına bu deneyden bahsederse öğretmen deneyi yapıp sonuçları paylaşır. Akademik makale bile yazabilir bu konuda.
olursa takip ederiz :)
-
u235 bunu yazdı
Ben yazılım mühendisliği okuyorum ama nedense bizim bölüm Uygulamalı Matematik fakültesine bağlı.Bize programlama hocamız Javada program yazdırıyor daha yeniyiz ama adamın yazdırdığı programlar hep matematik üzerine.Karşı fakültedeki bilgisayar bölümünde adamlar hesap makinesi yazıyor bizde adam geometri problemi cözen sinus cosinus bulan program yazdırıyor.
Kısacası
Bende matematikden anlamadığım için matematiksel programları cok anlamıyorum.En sonunda patladım bizim hocaya dedim ki matematiksel mantık vardır ama matematiğin siz kendisini kullandırtıyorsunuz direk bize dedim o da bana dedi ki matematiğin zaten kendiside var.Bende dedim ne yani matematik bilmeyenden programcı olmaz mı?
O da bana
"arada öyle istisnalar var ama genel olarak matematik olmadan programlama koltuksuz arabaya benzer tam randıman alamazsın o yüzden temel matematik bilmen lazım" dedi.
Ben bu adamın olayını anlayamadım adam ya gerçekden cok iyi biliyor yada öğretmeyi bilmiyor veyahut programlamayı kendisi iyi bilmiyor.
Ben ilk programlamaya başladığımda hoca bize c dilinde paso matematik kastırıyordu.Bendede matematik yok desek yeridir bir ara bırakim dedim sonra c# a bi geçtik if ti for du while dı derken beni bi sardı sınıfta ilk programı ben yazdım :) -
SSH bunu yazdıSinusX bunu yazdıSSH bunu yazdıSinusX bunu yazdıSSH bunu yazdı
umarım anlatabilmişimdir
hibernate,framework altyapılarınada hakim olursan rahat iş bulabilirsin diye düşünüyorumbirisinden proje sürecinin tasarımlarını iste ne demek istediğimi anlarsın
cos nerde SinuX hocam :) ? yeni ISS olacak bir müşterinin şuan kullanacağı CRM sistemini takım lideri olarak geliştirmekteyim :) firma büyür büyümez bilmiyorum(data için konuşuyorum) ama itiraf ediyorum arkadaşlar logaritma vs yok.
mesleğiniz matematik üzerine zannediyorum. demek istediğini çok iyi anlıyorum fakat benim dediklerimi anlamamışsın.Hocam o zaman senin bunu söylemen daha kötü :)
Bende uygulama geliştiricisiyim ileride takım lideri olursam istatistik bilmeyen birisine veritabanı tasarımı yaptırmam mesela
-
KodlayanAdam bunu yazdı
----
4 işlem bilen 4 kişi
doğruluk
performans
---
-
doğru söylüyor adam pederde yazılımcı 9.sınıfa kadar matematiğim çok kötüydü, babam dediki matematik bilmezsen hiçbirşey yapamazsın vazgeç sen dedi. 9.sınıftada 0 matematik hiçbirşey bilmiyorum 10.sınıfta sayısalı seçtim matematiği o zaman kadar hiçbirşey bilmeme rağmen 5-6 saat çalıştım(denklemleri bile bilmiyordum) 45 düşürmeyi başardım. geometriyide 3 düşürmeyi başardım.
-
Olayı matematik dersinden alınan notlara göre değerlendiren var hala.
Olay şudur , trigonometriyi bilmiyorsan 10.sınıfta matematikten 0 alırsın. Ama trigonometriyi anlayabilecek kadar matematiksel zekan varsa iyi programcı olursun. Yani 0 aldıysan da iyi programcı olabilirsin , çünkü matematiğe kafan basıyordur :)
-
Algoritma çok önemli matematik değil diyor herkes ama bir de şu gerçek var aynı algoritmanın farklı uygulanış şekilleri var ve bu da çok şeyi değiştirir. Özellikle recursive (özyinelemeli) algoritmalarda. Bir adadaki tavşanları saymak için bulunmuş fibonacci serisini inceleyelim. 2. günden sonra her gün tavşan sayısı kendisinden önceki iki günün sayısının toplamına eşit bulunmuş. C kodu ile
int fibonacci(int n)
{
if(n < 2) return 1;
return fibonacci(n-1) + fibonacci(n-2);
}Uygulaması çok basit ve göze de hoş geliyor ama arkaplanı o kadar da iç açıcı değil. Çünkü aynı değerleri defalarca hesaplamak zorunda. f(10) çağrıldığında f(8)i hesaplayacak f(9) çağrıldığında f(8) tekrar hesaplanacak. Ve n = 1milyon gibi bir sayı ise berbat bir durum. Bir de aynı algoritmanın kağıt üzerine geçirilip serinin elemanları arasındaki ilişkinin çeşitli MATEMATİKSEL yöntemlerle çözüldükten sonra direk olarak n. elemanı veren uygulamasını yapalım.
double fibonacci(int n)
{
double a = (1+sqrt(5))/2;
double b = (1-sqrt(5))/2;
return pow(a,n)/sqrt(5) - pow(b,n)/sqrt(5);
}
Burada ise o hamallığı makinaya yaptırmak yerine kendimiz çözdük ve direk olarak n. sayıyı buluyoruz. Yaptığımız tek şey iki sayının kuvvetini alıp toplamak. sonrasında da bir yuvarlama işlemi tamam.Matematik bilmeyen bir kişi mutlaka ilkini yapacaktır. Ama aradaki fark bariz.
uLtRaLoVeR tarafından 11/Oca/13 19:18 tarihinde düzenlenmiştir