Şehirden Çıktım Köye Bir Öze Dönüş Projesi 2
-
Herkes ereglideymis beyler :))
-
@improrer hocam doğrudur zaten ödeme planı yapacağız. Şu anlık her tabya ve kolon betonu dönümünde bir miktar ödeme diye konuştuk.
@oliWeR hocam buradan söylediğin şekilde bir şey yapma planım var. Aslında sosyal medyadan yapayım diyordum ama instagram filan 1 2 senedir kapalı. O kadar alışmışım ki bir başlayayım dedim, ana sayfayı 2 kere kaydırınca sildim kapattım ve vazgeçtim:))
Eski tarz bir blog yapıp profile koyabilirim aslında yararlanmak isteyen için hızlı şekilde ulaşılabilir olur. Ciddi anlamda zor işler ve benim için okul gibi oluyor. Bundan sonra da arsa alıp yap sat planım var.
@Metanet hocam bakarsın sana nasip olur seni de Marmaraereğlisine alırız :))
Aslında bir Marmaraereğlisi buluşması yakışmaz mı ? :)
NaZi_ tarafından 04/Eki/25 13:41 tarihinde düzenlenmiştir -
NaZi_ bunu yazdı
@improrer hocam doğrudur zaten ödeme planı yapacağız. Şu anlık her tabya ve kolon betonu dönümünde bir miktar ödeme diye konuştuk.
@oliWeR hocam buradan söylediğin şekilde bir şey yapma planım var. Aslında sosyal medyadan yapayım diyordum ama instagram filan 1 2 senedir kapalı. O kadar alışmışım ki bir başlayayım dedim, ana sayfayı 2 kere kaydırınca sildim kapattım ve vazgeçtim:))
Eski tarz bir blog yapıp profile koyabilirim aslında yararlanmak isteyen için hızlı şekilde ulaşılabilir olur. Ciddi anlamda zor işler ve benim için okul gibi oluyor. Bundan sonra da arsa alıp yap sat planım var.
@Metanet hocam bakarsın sana nasip olur seni de Marmaraereğlisine alırız :))
Aslında bir Marmaraereğlisi buluşması yakışmaz mı ? :)
Hocam bir yuvada ereglide var benim 3 5 yıldır:)
Yakisir yakisir. Uzaklaşmadan haberim olsaydı sana yer cozerdik direk ereglide aslında, benim peder arsa tarla baya ilgili piyasaya hakim :)
Bulusma isini ayarlayalim bencede, burdakiler +1 koysun :)
-
Harfiyat alındı ve temel atıldı beyler.
Bu tarz bir iş yapacak olan varsa projede kesinlikle radya temel çalışılmasını istesin. Tertemiz. Kale gibi oluyor vesselam.
Artık zorunlu yapı denetim olduğu için işler daha bir hazır olda gidiyor bu çok sevindirici. Beton dökümünden önce gelip santim santim ölçüyor mühendis arkadaş ve hiç burnundan kıl aldırmıyor. Bu çok iyi. Bu arada 200 m2 altına yapı denetim zorunlu değil ve 200 ile 500 m2 arası için de yapı denetimi kendiniz istediğiniz yeri seçebiliyorsunuz. 500 m2 üstü çekiliş usulü geliyor ve at hırsızı tiplere denk gelebiliyorsunuz maalesef.
Bu arada yapı denetim haricinde bir de laboratuvar buluyorsunuz. 50li paketlerde satılan ve sadece Aselsan ın ürettiği çipleri bakanlığın sitesinden sizin adınıza alıp beton günü numunelerin içerisine koyuyor ve hemen orada terminal ile bakanlık sistemine kayıt ediyorlar. Bu da gayet hoş bir olay olmuş. Sallamasyon bir iş görmedim henüz. Normalde 8 adet ama m2 tek seferde dökülecek m2 100 ün üzerinde ise sanırım 12 adet numune alınıyor ve genelde adedi 210tl.
Şu an perde beton demiri ve kalıbı hazırlanıyor. Bu işte kalfa ve ekip herşey. Birinci sınıf malzemeyi de alsanız sistemli çalışan bir kadro yoksa yalan olur o iş.

Bu arada şantiye elektrik aboneliğinde önce bir elektrik müh. ile anlaşıp proje çizdiriyorsunuz. Belediye ile görüşerek ana hattan ne şekilde nereye kablo çekileceğine dair proje hazırlıyor ve ondan sonra size pano için fiyat veriyor, sağlayıcı ile anlaşma sürecine geçiliyor. Proje imza fiyatı an itibari ile 10k..
-
Hayırlı olsun ,
Umarım istediğinden güzel olur.
Ufak bir tavsiye. Maddiyatın yettiği kadar arazini büyüt , korkma 1 dönüm , 5 dönüm olsun zararı olmaz . Aynı şey yatırım içinde geçerli. ,bu gittiğin gibi gelişime açık ,talep olan bölgeler altın değerinde , sallıyorum şimdi 2m aldığın arsa 2 yık sonra 5m bu para kumar dışında böyle artmaz. Kısacası yerleşirken ve yerleştikten sonra amaaaaaan deyip geçme , uyguna satılan yerleri maddiyatın doğrultusunda kaçırma. ( arsa ve bina çok yavaş satılabilir bunu da unutma lazım olan para ile hareket etme )
-
E bir güncelleme zamanı geldi.
Yarın nasipse çatı altı beton atılıyor ve büyük tabya beton işi sonlanıyor. Sadece asansör katı için 25 m2 bir ilave tabya kurulacak. Haricinde, tuğla örülmesi, çatı kurulması ve Nihayetinde cephe kaba sıvasının uygulanması kaldı. Tahminen Şubat a varmadan tamamlanır, yaşayıp göreceğiz.
Dün elektrik direğini yerine koyalım dedik, 40 50 cm çukur açarken son kepçe 90lık su borusuna geldi, su patladı :/ nazar değmesin dedik bu nazarlık oldu işte. Tamiri vs yapıldı ama tabi bir çukur açmak için bile haber vermek gerektiğini bu yol ile öğrenmiş olduk. Ceza gelecek muhtemelen biraz yüklü. Araya adam koyup çözmeye çalışıyoruz. Var mı Marmara Ereğlisi Teski den tanıdığı olan ?
Gelgelelim son durum aşağıdaki gibidir;

-
Nediyim Nevzat hep ağız tadıyla içinde oturursun inşallah
-
erdem358 bunu yazdı
Aa a hocam senin emaneti göndermedik ya.. Koşturmaktan unutmuşum affet. Yarın ilk iş. Selamlar saygılar.
-
NaZi_ bunu yazdıerdem358 bunu yazdı
Aa a hocam senin emaneti göndermedik ya.. Koşturmaktan unutmuşum affet. Yarın ilk iş. Selamlar saygılar.
Sorun yok yeterki karşı ödemeli olsun
-
Nevzat ses izelasyonu yapacakmısın yapacaksan ne kullanıcaksın