folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Şehirden Çıktım Köye Bir Öze Dönüş Projesi 2

Şehirden Çıktım Köye Bir Öze Dönüş Projesi 2

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NaZi_
    NaZi_'s avatar
    Erkek
    DracuLax bunu yazdı

Köpek bulamadinsa yavru kangal çıkıcak yollarım;) 

Hocam ciddili söylüyorsun diye düşünerek PM atıyorum :))

@BosphorusPasha hocam yakınımda Malinois eğitim çiftliği var. Aslında mantıklı geliyor hem iyi eğitim de aldırırım diyorum ama para ile hayvan alma işine, özellikle de çok yüksek meblağlar vermeye henüz bünyem onay vermiyor. :) Bakalım Draculax hocam şaka yapmıyor ise hesapta yokken Kangal da olabilir. Nasip ne ise o diyprum ben şu an.. 

@taekwondo hocam baktım güzelmiş cidden. Olabilir sarmaşık alacağımız zaman bakacağım buna. Çok pahalı olmasa sakura istiyorum ama 8 10 k ağaç başı fiyatlar ://

@Capter81 hoca ne anlatıyorsun hoca..

Kendimi bir akşam toplumun ete kemiğe bürünmüş hali ile yemeğe çıkarken hayal ediyorum şimdi; yemekler gelmiş ve çiğnemeye devam ediyoruz. Tam o sırada topluma doğru bakıyorum, ben aseksüel olmaya karar verdim, diyorum ve toplumun yüzü düşüyor. Başlıyor neden ve sonuçlarını sorgulamaya, felaket senaryoları anlatmaya ve yer yer yaftalamaya. Hayal ediyorum, yerimden kalkıyorum ve masanın etrafında bir yarım tur atıyorum, artık toplumun yanı başında, tabiri caizse ensesindeyim. Bir kolumu masaya dayıyorum ve kısa kollu tişörtümden uzanan kollarım yılların emeği sonucu bir kas yığını şeklinde, tam da toplumun bakacağı yerde duruyor. Kulağına doğru eğiliyorum ve şöyle diyorum; desene sen her bi sikimi çok iyi biliyorsun lan ?!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NaZi_
    NaZi_'s avatar
    Erkek

Şu maliyet işini bir kabaca yazayım, kendimi de teyit etmiş olayım.

Özellikle arsa hariç fiyatları yazıyorum.

İlk hareket olarak imar durumunun çıkması ve ruhsat evrakının hazırlanması için bir Mimari büro bulduk ve 120k ya anlaştık.

Sonrasında ruhsat ile birlikte, otu boku suyu elektriği doğalgazı 500k ya dayandı.

Yani ruhsat ve vergiler toplamı, iskan hariç tabi, 700k garanti. Aşağısı yok yukarısı mümkün (500m2 3 kat apartman için)

Kaba inşaat işçiliği 1500 ile 2000/m2 olarak değişiyor burada ama bazısı sadece tabliye ölçerken, özellikle ucuz fiyat verenler merdiven filan da ölçüyor aynı hesaba geliyor. Bizim çatı hariç işçilik 1.7m gibi tuttu.

Radya temel, bodrum kat perde, asansör filan derken 30 tona yakın demir gitti. 800 k gibi tutuyor. Şu an biraz arttı demir tonu 30k gibi

Beton. Ah beton ah... Asla yetmiyor.. 1m gibi bir bütçe ayırmak zorunda kaldık. Yaklaşık 370 m3 filan harcandı

165 m2 alana 2 kırma ana çatı, 1 kırma asansör kat çatısı şeklinde 750 k malzeme dahil çatı yapıldı. (Alüminyum Yağmur inişleri dahil)

Arsa 20mtx20mt yani kabaca 80 metre bahçe duvarı perde şeklinde döküldü. En yüksek kısım 180cm, en kısa kısım 80 cm olarak her kapı ve garaj girişi 30x30 baba, aralarında 3 metre mesafeli 20x20 kolonlu şekilde. 250k işçilik ve yaklaşık 100k malzeme gitti.

80 metre bahçe duvar harpuşta mermeri

80 metre pencere denizlik mermeri

80 adet basamak rıht süpürgelik mermeri

40 m2 bina içi döşeme mermeri

Malzeme 200k tuttu. Mermerci olduğum için işçilik hediye oldu :)

Elektrik işleri 3 daire kanal kablo pano ve 1 daire montaj olarak malzeme dahil 220k

Tesisat işleri malzeme dahil 170k

Pimapen marka 15 adet fransız ve 14 adet küçük olmak üzere 29 parça ürün 310 k

Sineklik ve korkuluklar 180k

Bahçe duvar sıva dekoratif jotun boya, bina cephesi kaba sıva 5cm dalmaçyalı mantoloma ve dekoratif jotun boya, bina içi kaba sıva ince sıva tavanlar file kalekim, söveler ve üzeri jotun boya tümü 2.5m

Buraya kadar netleşmiş, ödenen veya ödenecek kısımda. Kalanı da şöyle tespit ettik.

İçerisi her daire en az 500 er k yer. :)

Bina arsa dahil bana 13m e bitecek gibi görünüyor.

Siz m2 üzerinden maliyetinizi az çok anlarsınız. Bu nispeten yüksek kalite malzeme ile yapıldı. Tasarruf edilebilir mi ? Elbette sadece malzemeden yüzde 15 daha aşağı çekilebilir maliyet.

Kendimi bir akşam toplumun ete kemiğe bürünmüş hali ile yemeğe çıkarken hayal ediyorum şimdi; yemekler gelmiş ve çiğnemeye devam ediyoruz. Tam o sırada topluma doğru bakıyorum, ben aseksüel olmaya karar verdim, diyorum ve toplumun yüzü düşüyor. Başlıyor neden ve sonuçlarını sorgulamaya, felaket senaryoları anlatmaya ve yer yer yaftalamaya. Hayal ediyorum, yerimden kalkıyorum ve masanın etrafında bir yarım tur atıyorum, artık toplumun yanı başında, tabiri caizse ensesindeyim. Bir kolumu masaya dayıyorum ve kısa kollu tişörtümden uzanan kollarım yılların emeği sonucu bir kas yığını şeklinde, tam da toplumun bakacağı yerde duruyor. Kulağına doğru eğiliyorum ve şöyle diyorum; desene sen her bi sikimi çok iyi biliyorsun lan ?!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yunusdogan
    yunusdogan's avatar
    Erkek

anaa sokağın tabelayı da dikmişler la

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LaNCeLoT
    LaNCeLoT's avatar
    Erkek

Ben kendi kat izinli arsa ve yerlerimi askıya aldım satmıyorum. Tekkirdağ yeniçiftlik , luleburgaz ve kirklareli babaeski'de merkeze yakin idi arsa larim.

İstanbul - Kırklareli rotasi sekliyle 2028 itibariyle tam kapsamli hizli tren bölgeden gececek Avrupaya acilan rotayla cunku, degerleri artacak. Arsalarimin dibi hizli tren dösemeleri. Burgaz ve babaeski istasyonları özellikle.

2026 ekime de ilk yolculu sefer konmuş, herhalde seçim fikirleri var diye belli seferlere izin verip baslatacaklar sivil yolculugu hafiften. Yoksa bu duyuru yoktu daha önce.

Mayıs ayı içinde yaptılar duyuruyu, sırf bana ait mahallede 160 ilan vardi bir gecede 38 e düştü herkez çekti ilanını fiyatları +400 +600 bin yaptılar :D. Ben fiyat değişmedim zira ilanım yoktu ben bekliyordum zaten kafamdaki fiyat ile :D

Yeğenim Kırklareli Babaeski deki bana da yakın olan yerlerini satiyor hala ama o fikrini değişmedi sadece ilgilenemiyor full force. Evlenecek falan kasım gibi diye o işlerle mecburen yoğun. Cidden İlgilenen olursa buraya atarim gorsel ve parsel bilgisini bakarsiniz dursun burada bilgi gorsel vs... Fikir verir size de.

240 241 m2 olmali 2.5 kat imar izinli vs..

Babaeski merkeze 10 dk, Hızlı Tren istasyonu ayağında onun arsası da. Alacak olan sefer başlamadan ve istasyon tam tekmil kurulmadan alsın ki ++ Değerleme firsatini kacirmasin. İnceler işte ilgilenen isteyen olursa atarım buraya.

Bölgede yüksek gerilim hatti altinda kalan arsalar var onlar görece bir tık cuzi ama, 1 kat imar izinleri. 2.5 - 3 kat nere 1 kat nere.

Daha önce benim bir arsam için burada yazan biri olmuştu da arsalarim oldugunu gündem'de bir yazımdan ogrenip bana yazmişti herhalde geçen yaz,  ilgilenemedim o ara onunla da. O da biraz genel kultur babında yazmıştı ilgisi düşüktü zaten.

Kurtlar tasma takmaz....
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Liquid
    Liquid's avatar
    Erkek

Eviniz hayırlı olsun. Sağlıcakla oturun inşallah. 13M çok paralar vallahi. 

İmzalamazsam ne olcak?
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NaZi_
    NaZi_'s avatar
    Erkek
    Liquid bunu yazdı

Hocam çok sağol iyi dileklerin için.

Ancak bak 13m çok para değil.

Tek hane olarak düşünme olayı, biz 3 hane olarak geldik. Yani sen ev sahibi olan veya parası olan 3 aile/şahıs anlaşıp toplaşsan, daire başı 4m e bahçeli bir bina yapabiliyorsun. İstanbulda ölüsü 3m 4m. Dairelerin. Aynı paraya daha fazla oksijen, daha stressiz bir yaşam, daha fazla imkan.

Desen ki para yok ev yok, kiralar da düşük ? 15 20 k ya deniz manzaralı TOKİ de daireler var. Site içerisinde.

Ben yaşadığımı biliyorum, istisnalar kaideyi bozmaz, biz biraz kendi kendimize çelme takıyoruz.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FrodoTheYuzuksuz
    FrodoTheYuzuksuz's avatar
    Erkek
    NaZi_ bunu yazdı
    Liquid bunu yazdı

Tek hane olarak düşünme olayı, biz 3 hane olarak geldik. Yani sen ev sahibi olan veya parası olan 3 aile/şahıs anlaşıp toplaşsan, daire başı 4m e bahçeli bir bina yapabiliyorsun. İstanbulda ölüsü 3m 4m. Dairelerin. Aynı paraya daha fazla oksijen, daha stressiz bir yaşam, daha fazla imkan.

Desen ki para yok ev yok, kiralar da düşük ? 15 20 k ya deniz manzaralı TOKİ de daireler var. Site içerisinde.

Ben yaşadığımı biliyorum, istisnalar kaideyi bozmaz, biz biraz kendi kendimize çelme takıyoruz.

Prefabrik maliyeti ne olur acep oralarda, şöyle prefabrik ev garajı çalışma alanı falan taltış bişi

Acı Çekene Saygı
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NaZi_
    NaZi_'s avatar
    Erkek
    FrodoTheYuzuksuz bunu yazdı
    NaZi_ bunu yazdı
    Liquid bunu yazdı

Prefabrik maliyeti ne olur acep oralarda, şöyle prefabrik ev garajı çalışma alanı falan taltış bişi

Hocam bir arkadaşım da bu şekilde düşünüyor, 2m gibi rakamlara var çelik konstrüksiyon evler. Tek kat 3 oda 1 salon şeklinde.

Arsa pahalı biraz. Tek başına olunca arsa maliyeti yüksek kaçıyor. Mesela 300 m2 imarlı 3 kat izinli arsalar 3m 3.5m Sultanköy de yeniçiftlik bir tık düşük, gümüşyaka bir tık yüksek. Çanakkale tarafı daha düşük ama uzak tabi.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Pikacu
    Pikacu's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Hayırlı olsun Hacı. Allah güle güle oturmayı nasip etsin.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LaNCeLoT
    LaNCeLoT's avatar
    Erkek

Hayırlısı olsun kardom, sevdiklerinle ailenle nice keyifli vakitlere inşAllah beraberce.

Mermerciyim derken? İnşaat müh saniyordum ben seni

LaNCeLoT tarafından 21/May/26 15:43 tarihinde düzenlenmiştir

Kurtlar tasma takmaz....
Toplam Hit: 7302 Toplam Mesaj: 83
tekirdağ müstakil ruhsat i̇mar köy sultanköy