Şehirden Çıktım Köye Bir Öze Dönüş Projesi 2
-
rabbim sağlıkla huzurla bir ömür oturmayı nasip etsin çok güzel olmuş
sanki kendi evimmiş gibi seviniyorum adına hocam <3 -
Lan sıva epey değiştirdi diyodum.. boya binayı bambaşka yapmış aq
-
blackhorror bunu yazdı
rabbim sağlıkla huzurla bir ömür oturmayı nasip etsin çok güzel olmuş
sanki kendi evimmiş gibi seviniyorum adına hocam <3Hocam eyvallah inşallah Allah gönlünde olan herkese nasip eder.
Ben böyle en azından bir heves yaratmak, belki yol göstermek, zor ama mümkün, düşüncesini akla getirmek için paylaşıyorum bunları.
@yunusdogan gözlerim aradı neden gelmedin :)
-
maşallah maşallah. sağ salim oturmanız da nasip olur inşallah hocam. güle güle oturun.
-
NaZi_ bunu yazdıDrKill bunu yazdı
Dolar ve tl bazında maaliyetleri yazsanda hocam bizde piyasayı bi öğrensek iyi olur açıkçası
Hocam tüm maliyet kalemlerini Excel de tutuyorum. Kaba bitti gibi müsait bir zamanda paylaşırım buradan
Excell bitti mi hocam. Ya da ortalama maliyet ne tuttu merak ettim ben de.
-
Köpek bulamadinsa yavru kangal çıkıcak yollarım;)
-
Kartopu ek . Bu mevsim en güzel manzaran olur
-
harika müthiş.
arsa hariç maliyetleri dört göz ile bekliyorum. aklımda planlar var.
-
öncelikle hayırlı olsun.
Memleketim ağva kandıra arası olduğu için heryer ev gidişat hakında bilgim var her haftasonu köydeyim. Zor iş Allah kolaylık versin.
Sana tavsiyem her tür köpek besledim köyde ama kangal başkadır. Al bi has kangal et suyu ile falan besle sürekli pişirilmiş et olmalı ama çiğe alıştırırsan tavuk sahipleri ile başın derde girer. Al bu köpeği besle tüm ihtiyaçlarını fazla fazla karşılar. Alanını korur zarralı zararsızı ayırır sevdirir laubalilik yapmaz efendidir gece evin önünde durmaz evi gören bir mekanda komple alanı kollar sokaktaki diğer köpekleri hizaya getiirir kısaca arayabileceğin tüm özellikler mevcut. tavsiyem başka köpek asla düşünme. 6 aydan sonra evde çıkan ne yemnek varsa artığını ver ses bile etmez yer adam gibi. mamaya falan verme inan ev artığı daha faydalı. -
NaZi_ bunu yazdıHorbaDor bunu yazdı
hocam hayırlı olsun. inşallah benim de 10 yıllık kalkınma planımda müstakil evimi yapma hayalim var. güncel durumu paylaşırken maliyet bilgisi de paylaşabilirsen biz de az çok önümüzü görmüş oluruz.
@erdem358 Erdem abi inşallah be. Buralarda bakın hatta :)
@HorbaDor hocam ben sana şöyle kısaca anlatayım;
115 m2 zemin kat, 140 m2 1 ve 2. Kat toplamda 3 kat ve bodrum katlı bir bina yapılıyor.
Ruhsat işleri toplamda 500 bin gibi son bulacak tahminen
Demir 690 bin tuttu
Beton 770 bin tuttu
Kalfa ile 1.7 milyon a anlaştık
İnşaat malzemeleri 350 bin tutar tahmini
Dış cephe mantoloma ve dekoratif boya 400 bin
Pencereler 320 bin
Kapılar 220 bin
Ben henüz bu kadarına yani kabaya hakimim.
İnce işler için biraz araştırma yaptım ama net bir liste veremem. Nasipse 2026 başı o süreçlerde olacağız.
Fiyat oldukxa pahalı kapılara 220 bin vermissin. Dış cephe montalama dekoratifte çok pahalı kalfaya niye 1.7 milyon vereceksinki. Kalfa ne iş yapıyor ki. Tabelasını döküyor. Bı kaç kalıp çakıyor. İnşaat bu. Demir profillerden bordexten alcipandan yapsaydın daha ucuza mal olurdu. Depremdede pek etkilenmez.