Şu Çılgın Kürtler
-
bu memlekette yaşayan Türkçe konuşacak.
ha illa Kürtçe mi konuşcam diyo gitsin.
dünyada bi tek yaşancak yer Türkiye diil.
başka yerde yaşasın.
Atama vatanıma bayrağıma marşıma ulusuma saygılı sevgili olsun başımın üstünde yeri var.
ama illa devlet olcas,bilmem ne fln diosalar gene s..tirip gitsinler dünya büyük onlara bu ülkede o zaman yer yok.
ayrıca compu çok güsel yazmışsın eline sağlık. -
:) kolay gelsin la geçerken uradıydım
-
compu hoca şimdi ben resmi dil olarak gelsin diye birşey demedim. Kürtçe bir ana dildir, yararından çok kişinin kendi dilini öğrenmesi bir HAKTIR ve bu hak kazanılmıştır. Ben kürtçeyi işe yarıyor diye öğrenmiyorum benim ana dilim olduğu için öğrenmek istiyorum, kendi dilimin gazetelerini okumak istiyorum, bugün doğuda bir çok insan türkçe bilmiyor ve cahil kalmışlardır devlet eliyle.Kürtçe bildiği halde okuma yazması da yok,sadece konuşma.Bu sorunu gidermek için onlara yardım eli uzatılmalı.
İspanya da Asala örgütünü ele alalım, pkk bu örgüt gibi şehir meydanlarına canlı bomba koymuyor,pkk kırsal bir örgüttür,dağlardadırlar. Şehir de olduğunu düşünsek onbinlerce insanımız can verecek.ama asala gibi bunu yapmıyor.Yanlış anlamayın pkk yı savunmuyorum.Şuan ispanya da iki resmi dil vardır, biri ispanyolca biri katalanca... Basb bölgesi var tıpkı bizdeki güneydoğu gibi.. Neyse benim istedği şu ispanya daki gibi resmi dil olarak kürtçenin görülmesi değil.. sadece ana dil de eğitim, ana dilde kitaplar v.s. Ben burda dikkat ederseniz kürtçe değil de Ana Dil dedim.Herkes ana dilini öğrenmeli, dili mahkum olmamalı -
Peki Küertleri Örgütleşmeye ve ayrılma talebine sürükleyen "Türküye Cumhuriyeti Üst Düzey Yönetiminden" utanan bir Osmanlı da olabilir mi.Hımm?
-
Allah için elinizi vicdanınıza koyarak yazın.Ateş olmayan yerden duman çıkmaz.
-
bugun kürtce isteyen yarın kürdistan ister
-
Mayyak yarın sor bakalım, kürdistan istiyor muyum diye
-
dışa vuracak demedim ister dedim belki zaten istiyosundur allahtan başkası senin ne düşündüğünü bilemez ama tahmin eder
-
burda öncelikle kürtlerin ayrı bir milletmi yoksa sadece bir Türk boyu olan çadır topluluğumu olduklarını araştırıp somut kanıtları ile ortaya dökmektir.
ben şahsen bir boy olarak biliyorum kendilerini.ayrı bir millet olduklarını sanmıyorum.
-
Ertan:Mayyak yarın sor bakalım, kürdistan istiyor muyum diye
-------------------------------
Sen kürt olmadığını söyledin o yüzden sen istemezsin , ama kürtler ister kiiii zatn istiyolarda : )
Toplam Hit: 19829 Toplam Mesaj: 171