folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder 1 İnsanın Kaliteli Olduğunu Hangi Söz Ve Davranışlardan Anlarız?

1 İnsanın Kaliteli Olduğunu Hangi Söz Ve Davranışlardan Anlarız?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    costantin
    costantin's avatar
    Erkek

konu ile pek alakalı değil ama bu olay hep içimde durur. bayaği insan tanıdım fakat bi arkadaşım vasıtasıyla tanıdığım biri bana dar zamanımda maddi yardımda bulunmuştu ve bu kişiyle beni tanıştıran arkadaşımdan da borç almıştım 2 sinede borçluydum aradan biraz zaman geçti ve arkadaşım vasıtasıyla tanıştığım kişinin araba alacağini öğrendim bende gittim sana borcum var benim arabamı al dedim adam hiç unutamayacağim bi ders verdi dedi ki sen bana borçlu olduğun için arabana içinden geçen fiyatı isteyemezsin bana borcunu getirdiğinde arabanı alabilirm ancak ozaman pazarlığımız adil olur dedi nekadarda ısrar ettiysem almadı fakat benı bu kişiyle tanıştıran arkadaşım dediğim  kişiyede borcum olduğu halde ona önerdiğim fiyattan yaklaşık 2-3 bin tl aşaği alabileceğini söyledi arabayı ona parasını diğer ine vermiştim. kimin ne olduğu hiç belli değil

costantin tarafından 02/Nis/13 19:37 tarihinde düzenlenmiştir
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EdepsizPenguen
    EdepsizPenguen's avatar
    Erkek

bu konuda aklıma ilk olarak pegamberimizin bi hadisi vardı tam olarak böylemi emin olmasamda söz şu "bi insanı tanımak istiyorsan ya onunla alışverişde bulun yada o kişiyle yolculuğa çık!" söz çok net ikisi birbirinizden çıkarı olan 2 kişi için gündelik bi olay bu iki durumuda yaşadınmı o zmn kendin çok rahat bu konuda karar verebiceğini düşünüyorum şahsen ben öyle yapıyorum ha bunu dışınaki olaylada kişilere bakış açım ne dersen nötür kimseyi yargılamama konusunda katı bi inanca sahibim dışardan birisine bakarak 2 kelamını duyarak şöyle iyi yada kötü diyemem ama tecrübelerim beni bu söz karşısında her zmn haklı çıkardı bunun dışında kendime pek rehber aramam hoca.. :D

Yüksek Fizik Mühendisi - Optik Sistem Mühendisi
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek

Gözlemlersin, eline, diline, beline hakimse kendisi dışındaki insanları da kendisi gibi görüyorsa yani empati yeteneği varsa ve kendi içinde ahlak sistemini de kurabilmişse, tutarlı ve sabit hareket ediyorsa iyi ve kaliteli birisidir. Gözlemleyecen gardaş zamana yayacan.

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mukavim_
    Mukavim_'s avatar
    Erkek
    konpi bunu yazdı
    Mukavim_ bunu yazdı

Damarına basacaksın hacı, bir insanın gerçek yüzünü görmek için damarına basacaksın.

Karşındakinin sinirlerini bi zıplat, bakalım ne kadar öfkesine hakim olabiliyor, ne kadar kendisini savunmaya geçip senin eksiklerini, geçmişte üstünü örttüğünüzü sandığın yanlış bir davranışını "sen zaten böyle yapmıştın" diye yüzüne vuruyor, o melek nasıl şeytana dönüşüp egosunu korumak için en ağır darbelerle seni yere yığıyor. En çok sevdiğim bu yöntemdir benim. Nabız yoklarım arada hem ailemin hem de arkadaşlarımın.

Yok bence agiz burun dal, gikini cikartmiyorsa dost olabilirsin. Boyle sacma sey gormedim. Tabii ki damarina bastigin adam sinirlenir bagirir cagirir te Allahim.

Müdür, uysal bir kedi gibi herşeye eyvallah yaparız ederiz dediğin müddetçe karşıdaki sana esas yüzünü göstermez. Damara basmaktan kasıt enseye şaplak göte parmak atıp adama sinir harbi yaşatmak değildir. Mesela senin şu alıntıya verdiğin pervasız cevap da adamın damarına basmak olabilir ve sinirlendiği anda söylediği şeyler içinde neler biriktirdiğini, kin tutup tutmadığını su yüzüne çıkarır. Üstünde düşünmeden yorum yapmışsın.

edit'örün notu: Şamil hacı o ne tepki la öyle :)

Mukavim_ tarafından 02/Nis/13 20:05 tarihinde düzenlenmiştir
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe's avatar
    Erkek

Ya ticaret et ya da yola git, sözden konuşmadan olmaz bu işler,

Gençliğimden bu yana et yenilmesine karşıyım. Bir gün insanların hayvanları öldürmeyi tıpkı insan öldürmek gibi cinayet kabul edeceğine inanıyorum,
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Erkek
    bir insanin benim gecmisimi irdelemesine bakarim ben
    senin gecmisini sorgulayan birinin inan kendi gecmisi cok temizdir sormuyor irdelemiyorsa kork bence. kendisinede sorulsun istemez
    devamli seni dinlemeyi tercih eden sinsi ve kurnazdir devamli kendisini anlatanda saftir.
    konusurken yuzune bakmasi vs onemlidir.
    kendi ust konumundakinede alt konumundakinede ayni yaklasiyorsa o adam gibi adamdir.
    konusmalarini kendi mantik suzgecinden gecir uygunsa anlasirsin

Önemsediğin Kadar Önemsenirsin. Önemsendiğin Kadar Önemsensersin.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaTRiXe
    MaTRiXe's avatar
    Erkek

mümkün olduğunca söz vermemeye çalışır

sorumluluklarını bilir, işini layığıyla yapmaya çalışır

borcu varken içi rahat etmez gerekirse öğün atlar önce borcunu verir

Arkadaşının zor günündeki patlamalarını sineye çeker o da ayrıca üstüne gitmez

parası olanı baştacı yapıp fukarayı hakir görmez insanlara insanlığı kadar değer verir

empati yeteneği gelişkindir

sır verdiğin zaman unutmuş gibi yapar.

birlikte olduğu insanları yüz üstü bırakmaz hele hele ailesi saydıklarını

ama bunların her birinin bir insanda olması zordur. Bu adamların da bizim toplumumuzda kendine zararı vardır çünkü tüm akıllılar (!) onlardan menfaat sağlamaya çalışır. Yaşayarak öğreneceksin yaşamaman dileğiyle

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EdepsizPenguen
    EdepsizPenguen's avatar
    Erkek
    Robinson_Crusoe bunu yazdı

Ya ticaret et ya da yola git, sözden konuşmadan olmaz bu işler,

+1!

Yüksek Fizik Mühendisi - Optik Sistem Mühendisi
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    anarsistherif
    anarsistherif's avatar
    Erkek

aha lan bişey daha geldi aklıma; yetki verin. kesinlikle onemli bisey bu, gerek sanalda, gerek realde birisinden hiyerarsik yapilanmada ust kademedeyseniz, kisiye bi yetki verin, onun gotunu kaldirabilecek bi yetki olmali ama bu, elemanin davranislarini izleyin. degisecektir davranislar illa ki degismemesi imkansiz ama bu degisim kisinin ic yuzunu ortaya cikartir, iyi ya da kotu olur. tecrubeyle %100 sabit.

=)
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    weskeyy
    weskeyy's avatar
    Erkek

Yeme içme olayında da karşınızdaki kişiyi çözersiniz alkol alınıyorsa ve bu alkol kişilikleri etkilemeye başladıysa işte aranılan her şey o zaman ortaya çıkar.

Bedenin BAKİRE olmasi onemli degil,Yeterki ruhun OROSPU olmasin!!!
Toplam Hit: 10555 Toplam Mesaj: 79