folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder 1 Milyon Yazılımcı Projesi BTK Akademi

1 Milyon Yazılımcı Projesi BTK Akademi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fikibok
    KaptaN
    KaptaN's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    my4 bunu yazdı
    zeybekustasi bunu yazdı

Yazılım için cidden üniversite okumak gerekiyor mu çok tartışmalı. (Bilgisayar Mühendisi olarak söylüyorum)

Ama madem öyle devlet kurs açsın yüksek lisansta uçak mühendisliği okumak istiyorum.

Pratik için bi yer söylesin orda dersi alıp çıkalım.

Yada direkt hukuğu online a bağlasın sonunda yazılı sınav yapsın sınavı geçenin avukat sertifikası olsun. 

Önünde sonunda bu iş yazılım piyasasını dibe çekecektir diye düşünüyorum.

amaçları da bu hocam , hindistan gibi , zaten fakirleşiyoruz , bari ülkeye para trafiği sokalım diyorlar , ama yanlış . 

düşündüğümüz zaman en kolay para sokulabilecek iş yazılımdır . birilerine yazılım öğretmek . 

valla lisede  pascal

ünide delphi  (terk)

bilge adamda c#

holyone tarafından özle ders c#  

mesela ben beceremiyorum olmuyor  ama tanıdıgım x şahıs üni mezunu vb.. degil  adam php de  süper ilerledi x bir firmadan çalışıyor nomalde üni mezunu alıyorlardı ama sırf bu eleman için durumu değiştirdiler.  yazılım için kesinlikle  üni şart degil kaldıki şu tbt deki çoğu kişi çoğu üni mezunu mühendisten daha bilgilidir. 

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Roark
    Roark's avatar
    Erkek
    zeybekustasi bunu yazdı

Yazılım için cidden üniversite okumak gerekiyor mu çok tartışmalı. (Bilgisayar Mühendisi olarak söylüyorum)

Ama madem öyle devlet kurs açsın yüksek lisansta uçak mühendisliği okumak istiyorum.

Pratik için bi yer söylesin orda dersi alıp çıkalım.

Yada direkt hukuğu online a bağlasın sonunda yazılı sınav yapsın sınavı geçenin avukat sertifikası olsun. 

Önünde sonunda bu iş yazılım piyasasını dibe çekecektir diye düşünüyorum.

Bende kesinlikle böyle düşünüyorum , çünkü burası türkiye hocam ,bir kapıda ışık görüldüğü an o kapıya yığılma olur ve değersizleşir biter gider. 

Bknz : işletme , iktisat , öğretmenlikler , ilahıyat , sağlık ve son olarak bekçilik/askerlik/polislik

Roark tarafından 22/Nis/20 01:16 tarihinde düzenlenmiştir
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Erkek

Nacizane fikrimi izah edeyim.

Yazılım yapmak için cidden üniversite okumak gerekmiyor diye düşünenlerdenim. (Başka meslekler için de bu geçerli)

Peki üniversite nedir?

- Karı kızla aynı ortamda çalışabilmeyi öğrenirsin. Sanayiye git mesela ana bacı düz gider adamlar. Çünkü kızlı erkekli bi arada uzun süre bulunmamıştır o adam. Aklı sadece gtünden çalışır genelde. Üni okuyanında aklı gtündedir ama bunu yönetir ürkütmez.

- O boktan sınavları geçmek için zorlarken aslında belli bir çalışma disiplini kazanırsın. Zaman yönetimini en kötü sabretmeyi öğrenirsin.

- Oturup kalkmasını kalabalıklar içinde yaşamak ne öğrenirsin. Çalıştığın yerde sadece kod yazmayacaksın kalabalık toplantıların olacak sonuçta.

- Tanımadığın insanlarla ileşim kurmayı, topluluk içinde kabul edilmeni sınarsın, ikna gücünü, etkileme ve etkilenme yeteneklerini güçlü zayıf yönlerini keşfedersin.

Vs.

Bu kodumun üniversitesine bu kadar düşman olmanın bi manası yok aq. 

Happy hour larda, october festlerde eğlenebilmek için bi şeyleri önceden yaşamış olmak gerekiyor. Yok ben makineyim sadece kod yazar geçerim diyorsan okuma üniversite ne yapalım aq.

Yukardakileri sadece okuyanlar yapar demiyorum yanlış anlaşılmasın üniversite okuyanlar iyi kötü bunları kesin keşfetmiş olur, üni okumayan da elbette bu maddeleri yapıyor olabilir. Benim şahsi gözlemim.

zeybekustasi tarafından 22/Nis/20 01:39 tarihinde düzenlenmiştir

https://www.youtube.com/watch?v=WC3-71NKwPw
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RotKerim
    RotKerim's avatar
    Erkek

valla ben başvurmayı düşünüyorum ama aman burdan sertifika alayım da 1 milyon istihtama gireyim gibi bi derdim yok.

ilgim var ama yeteneğim var mı bilmiyorum. vaktim oldukça -ki bu aralar bol bol var- bakarım belki hiç sarmayacak. direk kapatacam. belki de hoşuma gidecek hobi olarak takılacam. bakalım zaman ne gösterecek.

VE şahsi fikrim yazılımcı olmak için ilgili bi bölümden mezun olmaya gerek yok. yaptığın işin kaltesi önemli diye düşünüyorum.

Fuck Mobb Deep Fuck Biggie Fuck Bad Boy as a staff record label and as a mother fuckin crew. En büyük hayalimi sordu geçenlerde birisi Midtown metrosundan inip Broadwayde bir kaç tur attıktan sonra Union Square Park karşındaki Starbucksda bir kahve içmek.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Erkek
    TheAvenqer bunu yazdı

...  halkımız daha Bilgisayar Mühendisi ile Yazılım Mühendisinin farkını anlayamazken, yazılımcıya yaptığın 2 tuşa basmak kafasıyla bakarken, gelde bu halka; Yazılımcı ile Yazılım Mühendisi arasındaki farkı anlat anlatabiliyorsan.

merâk'tan. seni alıntıladım ama genele de soruyorum.

cidden bunların birbirinden Belirgin farkını söyleyebilecek olan var mı?  

Kim, yada hangi sıfat'a sahip olan, neyi ölçekleyebiliyor, neyi yapabiliyor, neyi yapa'mıyor?

RitmFarbRacourci tarafından 22/Nis/20 02:00 tarihinde düzenlenmiştir

I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    TheAvenqer
    TheAvenqer's avatar
    Erkek
    RitmFarbRacourci bunu yazdı
    TheAvenqer bunu yazdı

...  halkımız daha Bilgisayar Mühendisi ile Yazılım Mühendisinin farkını anlayamazken, yazılımcıya yaptığın 2 tuşa basmak kafasıyla bakarken, gelde bu halka; Yazılımcı ile Yazılım Mühendisi arasındaki farkı anlat anlatabiliyorsan.

Kim, yada hangi sıfat'a sahip olan, neyi ölçekleyebiliyor, neyi yapabiliyor, neyi yapa'mıyor?

Yazılım bilgisayarın alt dalı bilgisayara donanım kısmıda dahil şöyle düşün bilgisayar ilk okulda sınıf öğretmeni gibidir matematik türkçe hayat bilgisi derslerinin hepsini bilir yazılım ise o hayat bilgisi dersinin lise halidir yani fizik gibi düşün 

aslına bakılırsa fizikte hayat bilgisi dersinin alt dalı olduğu için ilkokul hocasıda kendini geliştirirse yapabilir

Diğer bir örnek aile hekimi bilgisayarcı ise yazılımcıda mesela göğüs hastalıkları uzmanıdır

Eğer basit bir hastalığın varsa aile hekimine gidersin ama hastalığın uzmanlık istiyorsa göğüs doktoruna gidersin

Yazılım mühendisliğinde işin tamamen yazılımdır. Bilgisayar mühendisliğinde ise bilgisayarın tamamıdır. Yazılım mühendisini bilgisayardan en önemli fark bilgisayar mühendisi daha çok donanımla ilgilidir yazılımda ise yazılım nasıl yapılır yazılım projesi yönetimi yazılım ekonomisi yazılım analizi gibi doğrudan yazılım dersleri alır

TheAvenqer tarafından 22/Nis/20 03:38 tarihinde düzenlenmiştir

Bot ve lisans ihtiyaçlarınız için pm atınız.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Darkparadise
    Darkparadise's avatar
    Dişi
    TheAvenqer bunu yazdı
    RitmFarbRacourci bunu yazdı
    TheAvenqer bunu yazdı

Yazılım bilgisayarın alt dalı bilgisayara donanım kısmıda dahil şöyle düşün bilgisayar ilk okulda sınıf öğretmeni gibidir matematik türkçe hayat bilgisi derslerinin hepsini bilir yazılım ise o hayat bilgisi dersinin lise halidir yani fizik gibi düşün 

aslına bakılırsa fizikte hayat bilgisi dersinin alt dalı olduğu için ilkokul hocasıda kendini geliştirirse yapabilir

Diğer bir örnek aile hekimi bilgisayarcı ise yazılımcıda mesela göğüs hastalıkları uzmanıdır

Eğer basit bir hastalığın varsa aile hekimine gidersin ama hastalığın uzmanlık istiyorsa göğüs doktoruna gidersin

Yazılım mühendisliğinde işin tamamen yazılımdır. Bilgisayar mühendisliğinde ise bilgisayarın tamamıdır. Yazılım mühendisini bilgisayardan en önemli fark bilgisayar mühendisi daha çok donanımla ilgilidir yazılımda ise yazılım nasıl yapılır yazılım projesi yönetimi yazılım ekonomisi yazılım analizi gibi doğrudan yazılım dersleri alır

Özetle makro ve mikro diyebiliriz. Biri daha genel ve geniş çaplı. Diğeri daha özel ve spesifik ^^

Dışarıda Issızlık Bensiz, Bendeyse Yalnızlık Issız...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kral.
    C-force
    C-force's avatar
    Erkek

Hindistan gibi oluruz

Avantajları da var dezavantajlarıda

Bazen Varsın , Bazen Yoksun...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cybermole
    cybermole's avatar
    Erkek

troll merkezi olacak iste :) kisacasi bu..

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NoktaliVirgul
    NoktaliVirgul's avatar
    Erkek
    hipokondriyak bunu yazdı
    RETRET bunu yazdı
    Darkparadise bunu yazdı

Arkadaşlar şöyle bir habere denk geldim. Düşünenler için paylaşmak istedim.  

http://www.kamuajans.com/m/?id=548777

excelde query yazamayan salaklar var 1 milyon programcı ciddi bir iddia... if else true false programcısı olurlar anca...

aşk olsun ya :D ben bılmıyorum excel ısım olmadı kı muhasebıcı degılız ıt cı degılız abı :D

1 mılyon yazılımcıan zıyade 100bın doktor yetıstırsın 

bın tane yetıstırsın bakalım 

aslında yetıstırmesınden zıyade startuplara destek versın 

teknoparklarda yılda yuzmılyon lıra cıro yapan fırmalar yerıne ıs yapamayan fırmalara destek versınler sen ozaman gor ulkeye kazandırılan dolarları

meslek lıselerınde / 2 yıllık bolumlerde onbınlerece mezun verılıyor mezun olup ılgılı ısı yapan becerebılen kac kısı var ? orana bak.

haber cok guzel yıllardır gotumuzu yırttıgımız ulkenın kalkınacagı alanın 

yazılım + tarım oldugunu soyluyoruz. 

devamında desteklerle desteklenırse guzel olacaktır algı yonetımı guzel olabılır 

ek olarak 

konfeksıyonda calısan makınecıye 4 bınlıra maas verılırken yazılımcıya da 4 bın tl verılırken kım nıye gelıstırsın kendını yazılımcı olarak 

Diğer yazdıkların için VE sana karşı yazmıyorum. Sadece senin mesajındaki kalın işaretlediğim yeri gördüğüm için yazıyorum. Yanlış anlaşılma olmasın ♥

Yıl olmuş 2020, hala bilgisayar kullanmayı biliyorum diyen birisi Word+Excel (hadi povır poirti geçtim) kullanamıyorum diyorsa; ben o adama bilgisayar biliyor gözüyle bakmıyorum. Hiç wordü açıp bir yazı yazma gereği duymadın mı, günlük tutmadın mı, dilekçe yazıp yazıcıdan çıkartmadın mı, aldığın notları worde yazmadın mı, yapılacak işlerini ; hiç exceli açıp "ulan dur benim aldığım maaş nereye gidiyor bir hesabını kitabını yapayım", "şu esnafa ne kadar borcum var hesabını tutayım", "firmanın gelir giderini tutayım", "alışveriş listesi yapayım" bile demedin mi. Bunları hiç dememiş ve "excelle hiç işim olmadı ki ehe ehe" diyen adam o bilgisayarı kullanmayı bilmiyordur. 

En basiti iş hayatında depocu olsanız excelde depo kayıtlarınızı tutarsınız, muhasebenizi bile tutarsınız, puantaj tutarsınız. Evde gelir giderinizi tutarsınız, aylık bütçenii tutarsınız. tatile giderken yanınıza alacaklarınzıı yazarsınız ne bileyim.. Çocuğunuzun ödevine yardım edersiniz en basiti.

Kimse size gelip power point'te turing makinesine yapın demiyor.
    Buyrun power pointte turing maknesi: https://www.youtube.com/watch?v=uNjxe8ShM-8

Tamam sakinim

---

Asıl problem 1 milyon kişiye eğitim vermek değil. udemy vb. siteler belki 1 milyondan fazla kişiye eğitm veriyor. Devlet eliyle yapılıyorsa bu eğitim, "1 molyon yozolomco yotostordok" demek değil o yazılımcıların "HEPSİNE" iş sağlamak gerekiyor. Türkiyede toplam 100.000 yazılımcı ihtiyacı varsa 1 milyon kişi yetiştirmenin bir anlamı yok. Kalan 900.000 kişiyi tornacı yap, kaynakçı yap, çiftçi yap en azından birlikte eğitim aldıkları 100K kişi işe girdikten sonra işsiz kalmazlar ellerinde bir meslekleri olur.

eyyorlamam bu kadar. kanalıma abone olduğunuz için teşekkürler. katıl butonuna tıklayarak premium üye olup aşağıda sadece TBT premium üyelere yazdığım yazıyı görebilirsiniz.

*** Bu mesaj sadece TBT Premium üyelere gözükür ***

NoktaliVirgul tarafından 22/Nis/20 10:02 tarihinde düzenlenmiştir

If my calculations are correct, when this baby hits eighty-eight miles per hour... you"re gonna see some serious shit.
Toplam Hit: 7178 Toplam Mesaj: 44
btk yazılımcı