folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder 1 Milyon Yazılımcı Projesi BTK Akademi

1 Milyon Yazılımcı Projesi BTK Akademi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iKlotho
    iKlotho's avatar
    Erkek

yurt disinda cok fazla bootcamp var ve kimse trdeki kadar butthurtluk yapmiyor. ay ben 4 sene boşuna mi okudum. okullari bilim yapmak icin birakin. react la web app / mobile app yazmak için 4 sene mühendisliğe gerek yok. örnekler çoğaltılabilir.

Too weird to live, too rare to die.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek

Yine bizim milletimizin insanı olacaksa olsun. Daha 2 ay önce pakistandan afganistandan işsizleri getirip Türkiyede iş verecez, beyi göçünü geri çevirecez diye planları vardı. Pakistan başbakanı bizimkilere bizde çok işsiz yazılımcı, mühendis var siz bunları istihdam edin ülkenizde diyordu.

Mesela şuan hastaneler, sağlık ocakları yabancı doktorlarla dolu. Tıp gibi diğer sektörlerede bunu yapmayı düşünüyor olabilirler.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    engin01288
    engin01288's avatar
    Erkek

Önce keşke bi sunucu alsalardı. BTK Akademi sürekli çöküyor :)

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    whopper
    whopper's avatar
    Erkek
    C-force bunu yazdı

Hindistan gibi oluruz

Avantajları da var dezavantajlarıda

abi nereye hindistan oluyorsun. adamlarda milyonlarca yazılımcı var ama hepsi de cin gibi mat, comp science biliyor. türkiyenin sığır nüfusunu yazılımcı yapmaya çalışacaklar.

yazılımcı olmak kolay mı öyle amk. Bu iş yeri geliyor soyut düşünmeyi, yeri geliyor analizi, algoritmik düşünceyi gerektiriyor. Ünilerde bile en çok ayrılma oranı olan bölümdür. Zira herkesin harcı değil bu bölüm.

Nerden bulacaksın 1m yazılımcı kabiliyetlerine sahip insanı.

Bildiğin mesleğin içini boşaltacaklar. Bir sürü gariban mühendis var zaten amk memleketinde, asgari ücretle çalışıyorlar.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Advanced
    Advanced's avatar
    Erkek

https://www.youtube.com/watch?v=OdXi80hvCWM iyi konusuyor bence

Son zamanlarda yalan söylediniz mi ? Yalan Söylemek insan doğasının parçasıdır ve herkes yalan söyler.Söylemeyenler ise yalancıdır.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Erkek
    NoktaliVirgul bunu yazdı
    hipokondriyak bunu yazdı
    RETRET bunu yazdı
    Darkparadise bunu yazdı

Arkadaşlar şöyle bir habere denk geldim. Düşünenler için paylaşmak istedim.  

http://www.kamuajans.com/m/?id=548777

excelde query yazamayan salaklar var 1 milyon programcı ciddi bir iddia... if else true false programcısı olurlar anca...

aşk olsun ya :D ben bılmıyorum excel ısım olmadı kı muhasebıcı degılız ıt cı degılız abı :D

1 mılyon yazılımcıan zıyade 100bın doktor yetıstırsın 

bın tane yetıstırsın bakalım 

aslında yetıstırmesınden zıyade startuplara destek versın 

teknoparklarda yılda yuzmılyon lıra cıro yapan fırmalar yerıne ıs yapamayan fırmalara destek versınler sen ozaman gor ulkeye kazandırılan dolarları

meslek lıselerınde / 2 yıllık bolumlerde onbınlerece mezun verılıyor mezun olup ılgılı ısı yapan becerebılen kac kısı var ? orana bak.

haber cok guzel yıllardır gotumuzu yırttıgımız ulkenın kalkınacagı alanın 

yazılım + tarım oldugunu soyluyoruz. 

devamında desteklerle desteklenırse guzel olacaktır algı yonetımı guzel olabılır 

ek olarak 

konfeksıyonda calısan makınecıye 4 bınlıra maas verılırken yazılımcıya da 4 bın tl verılırken kım nıye gelıstırsın kendını yazılımcı olarak 

Diğer yazdıkların için VE sana karşı yazmıyorum. Sadece senin mesajındaki kalın işaretlediğim yeri gördüğüm için yazıyorum. Yanlış anlaşılma olmasın ♥

Yıl olmuş 2020, hala bilgisayar kullanmayı biliyorum diyen birisi Word+Excel (hadi povır poirti geçtim) kullanamıyorum diyorsa; ben o adama bilgisayar biliyor gözüyle bakmıyorum. Hiç wordü açıp bir yazı yazma gereği duymadın mı, günlük tutmadın mı, dilekçe yazıp yazıcıdan çıkartmadın mı, aldığın notları worde yazmadın mı, yapılacak işlerini ; hiç exceli açıp "ulan dur benim aldığım maaş nereye gidiyor bir hesabını kitabını yapayım", "şu esnafa ne kadar borcum var hesabını tutayım", "firmanın gelir giderini tutayım", "alışveriş listesi yapayım" bile demedin mi. Bunları hiç dememiş ve "excelle hiç işim olmadı ki ehe ehe" diyen adam o bilgisayarı kullanmayı bilmiyordur. 

En basiti iş hayatında depocu olsanız excelde depo kayıtlarınızı tutarsınız, muhasebenizi bile tutarsınız, puantaj tutarsınız. Evde gelir giderinizi tutarsınız, aylık bütçenii tutarsınız. tatile giderken yanınıza alacaklarınzıı yazarsınız ne bileyim.. Çocuğunuzun ödevine yardım edersiniz en basiti.

Kimse size gelip power point'te turing makinesine yapın demiyor.
    Buyrun power pointte turing maknesi: https://www.youtube.com/watch?v=uNjxe8ShM-8

Tamam sakinim

---

Asıl problem 1 milyon kişiye eğitim vermek değil. udemy vb. siteler belki 1 milyondan fazla kişiye eğitm veriyor. Devlet eliyle yapılıyorsa bu eğitim, "1 molyon yozolomco yotostordok" demek değil o yazılımcıların "HEPSİNE" iş sağlamak gerekiyor. Türkiyede toplam 100.000 yazılımcı ihtiyacı varsa 1 milyon kişi yetiştirmenin bir anlamı yok. Kalan 900.000 kişiyi tornacı yap, kaynakçı yap, çiftçi yap en azından birlikte eğitim aldıkları 100K kişi işe girdikten sonra işsiz kalmazlar ellerinde bir meslekleri olur.

eyyorlamam bu kadar. kanalıma abone olduğunuz için teşekkürler. katıl butonuna tıklayarak premium üye olup aşağıda sadece TBT premium üyelere yazdığım yazıyı görebilirsiniz.

*** Bu mesaj sadece TBT Premium üyelere gözükür ***

*** Son satıra gül gül ölecektim neredeyse. 

Bu sayfada da görünsün diye de alıntılamış olayım.

~@~

@iKlotho  BootCamp da neymiş, bi bakayım. 

RitmFarbRacourci tarafından 22/Nis/20 13:35 tarihinde düzenlenmiştir

I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PcK0
    PcK0's avatar
    Erkek

Son yıllarda "yazılım öğrenmek çok kolay", "yazılımcılar çok para kazanıyorlar", "1 saatte python", "burada eğitimler var, izle sonrasında yazılımcısın" gibi şeyler piyasada çok geziyor. Herşey de olduğu gibi iyi yazılım yapmak ve iyi yazılımcı olmak zordur. Nasıl ki güzel resim yapmak zordur, nasıl ki iyi insani ilişkileri herkes kuramaz, nasıl ki herkes iyi satış yapamaz yazılımda aynısı. Ama kandırıyorlar insanları. Bu yaptıklarını şu an ardımdan uydurduğum birşey ile açıklamak istiyorum.

Bir arkadaşımız var, bunun eline pastel boya veriyorlar, bir şekilde çöp adam çizdiriyorlar ve diyorlar ki "vayy, evet sen şu an bir resim yaptın", "şimdi gidip bir tablo yapabilirsin ve bunu satabilirsin ve para kazanabilirsin". Sonra garibim bundan gaz alıp tablo yapmaya girişiyor ama o tablo bir türlü tamamlanamıyor ya da tamamlansa bile tablo demeye bin şahit.. Diyor "bu böyle olmayacak bari bir tablocuya gireyim de para kazanayım", tanıdık vasıtasıyla bir işe sokuyorlar. Orada fark ediyor ki ne sulu boyadan, ne kağıdın kalitesinden, ne resmin büyüklüğünden, ne kenarlıklardan, ne de resmin ne ifade ettiğinden bihabermiş. Geç fark ediyor bu iş çöp adam çizme ile olacak iş değilmiş..

Çok iyi bir hikaye olmadı ama istediğimi anlatabildim sanırım.

PcK0 tarafından 22/Nis/20 19:23 tarihinde düzenlenmiştir

Sadece bi imza..
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Odd Emoji 3D
    BerkayCit
    BerkayCit's avatar
    Erkek

Açılın, nereye parmak basıyoruz

havalı bir şeyler yazdığımı hayal edin
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe's avatar
    Erkek

Eğitim videolarını oynata bilen varmı nazı eğitimlere girdim videoya tıklıyorum tepki vermiyor bir kaç farklı tarayıcı ile denedim sonuç yine aynı,

Gençliğimden bu yana et yenilmesine karşıyım. Bir gün insanların hayvanları öldürmeyi tıpkı insan öldürmek gibi cinayet kabul edeceğine inanıyorum,
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    affetmez
    affetmez's avatar
    Erkek

Başvurdum ancak onay maili gelmedi. Onay maili geldikten sonra eğitim ne zaman başlıyor?

Toplam Hit: 7159 Toplam Mesaj: 44
btk yazılımcı