155 Polis İhbar Numarasını Kullanıyor Musunuz?
-
telekom bunu yazdı:
-----------------------------
Dilenen cocuklari gorunce ara ara ariyorum "tamam ingilenecegiz" diyip siklerine bile takmiyorlar!.. Reklamlarda, panolarda sadece reklam...
-----------------------------Çünkü yapacakları birşey yok elleri kolları bağlı.
terör örgütüne karşı bile sadece cop ve biber gazı kullanma hakları var. Seni yönetenler iyi yönetseydi polise gereken değer verilseydi barış ve huzur ortamı çok daha hızlı ve kolay sağlanırdı.
-
ben sık sık ararım.
mesela bi genç, bi kızı dövüyordu belli ki sevgilisi. kızın bağırışlarını duyunca ve kimse yardım etmeyince aradım. hemen ekip geldi , memur direk beni aradı. işte olay yerindeyiz şahısları göremiyoruz falan, kendilerine tarif ettim yeri .bulduk, teşekkürler dedi kapadı. ardından tekrar aradı aynı memur duyarlılığınız için çok teşekkürler olay kontrol altımızda kadın şikayetçi dedi. Bende ben teşekkür ederim diyip kapadım.
ters durumlarda her zaman ararım ve kesinlikle yardımcı olurlar. Hiç bir zaman kimlik bilgiside istemediler.
Cidden artık polisler ülkemizde bu tip durumlarda daha duyarlı
-
3 kere aradım birinde çalıştığım myerde trafik akzası olmuştu
2. sinde kahvehanede kavga çıkmıştı aradım tarif ettim geldiler çalıştığım yerde kahvehanein tam karşısında onuda 155 e söylemiştim salak polis buradan aranmış hani kavga edenler kimler diye gelip sormuştu a.k kavga edenler duysa bunu benim aradığımı kavgaya bende ortak olacağım :) başımım belaya sokacak mal mıdır nedir :)
3. sünde de yine bir kavgaydı ben daha adresi söylerken o bana söyleme kalktı burasımı diye daha eönce ararken söylemiştim bir adres ya onu kayıt altına almışla r bana dedi buradamı olay diye dedim yok orası eski çalıştığım yerdi :) yeni yer burası -
arkadaşlar bende sık sık ararım en fazla 5 dk içerisinde gelirler ve hiç birinde en ufak bir kimlik bilgisi almadılar en son olayda ufak bir patlama olayı olmuştu aradım 15-20 sn içerisinde geldiler :D ben oradan uzaklaşmıştım biraz geri aradılar ve tam olayı sordular yanlarında anlattım ve arkamı döndüm ilerledim ismimi bile sormadılar sadece olay ile ilgili şeyler soruldu ama hoşuma giden bir durum şudur ki olayın öenöi göze alındığında 15-20 sn çok çok güzel bir zaman bence ;)
-
Ben de geçen sene floryada otururken sahilde geminin biri spot ışığını sahile çevirmiş haberi yoktu ışığın ne kadar güçlü olduğunda odamın içi gündüz gibi aydınlıktı ben de gecenin 4'ünde polisi aradım şikayet ettim uyuyamıyorum şu ışığı kapatsınlar dedim, onunla bile ilgilendiler. Sahil güvenliğe aktarmışlar, feribotla gemiye gitmişti bir ekip. Onlar da kapatmıştı
-
ben diyorum bana telsiz verin diye işte..
anlamıyorlar :D
burdan siz anlayın ne kadar haşır neşir olduğumu :F
tabi bu sayede karakola girdiğimde piskolojikmen bir rahatlık hissediyorum, alayı tanıdığından dolayı bi kaç amirin yanında bulunmamam gerekiyor onlarda zaten önceden uyarmıştır.
heleki pc işleri çok oldugundan daha da bi iç içeyiz :D
-
sercan sizin orada polis varmı la jandarma bölgesi değilmi orası :)
-
SeRDaR bunu yazdı:
-----------------------------3 kere aradım birinde çalıştığım myerde trafik akzası olmuştu
2. sinde kahvehanede kavga çıkmıştı aradım tarif ettim geldiler çalıştığım yerde kahvehanein tam karşısında onuda 155 e söylemiştim salak polis buradan aranmış hani kavga edenler kimler diye gelip sormuştu a.k kavga edenler duysa bunu benim aradığımı kavgaya bende ortak olacağım :) başımım belaya sokacak mal mıdır nedir :)
3. sünde de yine bir kavgaydı ben daha adresi söylerken o bana söyleme kalktı burasımı diye daha eönce ararken söylemiştim bir adres ya onu kayıt altına almışla r bana dedi buradamı olay diye dedim yok orası eski çalıştığım yerdi :) yeni yer burası
-----------------------------hacı son maddeye ben de denk geldim. Ev telinden bi mahalle kavgasını ihbar etmiştim zamanında, aradan yıllar geçti, başka bi olay için tekrar ev telinden aradığımda; "Şu adreste mi oturuyorsunuz?" dedi. "Evet" dedim. "Tamam ilgilenicez" dedi, kapadı. İhbarcıların kimliklerini Polis almıyor nasılsa diye rahatız; amma velakin gayette güzel kayıt altına alıyorlar.
Ayrıca ben birkaç yıl önce, bir olayı ihbar edilebilecek en üst makama (valiliğe) yaptım. İl, ilçe...vs belirtmek istemiyorum; ama Vali olsun, Jandarma olsun, OÇ'lar kimlik bilgilerimi deşifre ettiler, sayelerinde 12 kişi tarafından bi odaya kapatılıp dövüldüm. Kulak zarım patladı, 1 yıl doğru düzgün banyo yapamadım, zar iyileşti; ama hala işitmede güçlük çekiyorum. Baktım ki işi yasal olarak çözmeye kalkınca başımıza bunlar geliyor, artık ben de onların anlayacağı dilden zamanı gelince intikamımı alacam, sonunda ölüm de olsa...
-
SeRDaR bunu yazdı:
-----------------------------sercan sizin orada polis varmı la jandarma bölgesi değilmi orası :)
-----------------------------abi merkezden sonra altınova ya kadar polis. / bulundugum nokta son yer :D
topağaç kısmından sonra jandarma / benim kaza da topağaçta olmuştu ordan karıştırıyorsun :D
-
hiç kullanmadım