300 Spartalı A.K.A Ispartalı
-
puu atmasyon bir hikaye
filim bence guzel cok guzel gitmeyi cook istiyorum ama
300 tane adam koca iran ordusuna ne yapa bilirki okcularibile 2 kere ok sallasa hepsi yerdebe :dadamlar kendilerini ovmeyi cok seviyorlar
yunanistan bunlar reklam kokan hareketler sizi savas alaninda gormek isteriz
-
bu yaşanmış bi olaymış
ateş geçitleri kitabınan yada eski 300 spartalı filminden orj hikayeyi öğrenebilirsin
yalnız gerçekte zıpartalılar böyle cıbılda bi kırmızı don bi pelerin değil zırhlı fln mış
ayrıca ateşgeçitlerii tutmak için 200 kişilik bir kuvvvetle gidilmiş
bunların arasında 1200 civarı yunanlı 270 zıpartalı be zıpartalıları köleleri zırh taşıyıcıları da bulunmaktaymış
tabii frank miller amcamız kitabı götüylen okuduğundan bunları dikkate almamış
ayrıca zıpartalıların ölen komutanlarını almak için 1000 (bin) kişilik bir pers kolunu yararak komutanın etraında çember yapıp hepsi ölene kadar cesetleri
vermedikleri de söylenir.
ayrıca pers ordusu filmdeki gibi milyon değil 200 000 kişiymiş
(zaten m.ö 430 muydu neydi nerden bulcan milyonlarca askeri)
-
valla film baya iyiydi,görüntü koreografi falan her şey yerinde de hikaye cidden uydurma olmuş.en çok bayıldığım da pers kralı oynayan adam süperdi ya,onu baya iyi seçmişler.
-
benim anlamadığım adam onca malın mülkün varlığın içinde niye külotla geziyor? Ne biçim kral bu bide kaşlarını almış yüzünü gözünü boyamış makyaj yapmış falan dopmuydu bu kral?
Bidew şekil şekil tür tür ayrı cinsten iki bacaklı yaratıklar vardı neydi onlar öyle? Sıçtıkları yer çok mesela gergedan hadisesi, fillerin orantısız büyüklüklüleri
(yuh diyorum yani apartman gibi yapmışlar, aklıma şey geldi şimdi ki filler aralarında muhabbet yapıyorlar "abü eskiden bizim dedeler böyle kocamanmış boyu falan on metreymiş. kodumu yıkarmış peh peh..-metre ne lan? - ne biliym Allah söletti işte)
yaw kaçırdığım bişey var benim en sonda kamburla aralarında geçen muhabbeti birisi aktarabilirmi buraya kambur ne dedi kara sakallı amca ne dedi kambur yamulduydu çünküm anlayamadım o kısmını?
-
Film güzel çünkü PRince of Persia yı anımasatıyor bana.Daha çok warrior withindeki gibi bir hava olduğundan olsa gerek.Pers ordusundaki yaratıkların benzerlerini PoP2 ve PoP3 te kesmiştik.Sanıyorum filmin yapımcılarının bu PoP'un yapımcıları ile bir bağlantısı var.
Filmi almaya gittiğimde eleman "300 ıspartalı yok 400 muğlalı vereyim mi?" diyerek bizi baya güldürmüştü.Ve arkadaşım filmi komedi filmi zannederek bana "al aga izler izler güleriz" demişti.Neye güleceğini pek anlamadan aldım.Baya güzeldi.300 spartalıların cesareti Türklere benziyor fakat kancıklığı yunanlıları andırıyor.Filmin başında elemanları kuyuya atmışlardı.Şerefsiz elemanlar.Bu arada o kuyu nasıl kuyu öyle yuh artık.
-
bi don ve pelerinle yağmurda çamurda ishal olmuyomu bu adamlar yav? izlemedim filmi ama okadar meth edildiki çok büyük bi beklenti olusdu bende şimdi izlesem bumuydu lan falan dicem ondan izlemiom..
-
azcık diil bayaa bayaa ipne o :D
-
ulan dün gittim hayran kaldım aq o nası sahneler öle nefesimi ttum resmen süper filmdi gitmene gitsn züperdi
-
o dönemde doğu batıdan üstündü ama şerefsizler batıyı üstün demokrasi savunucusu gibi gösterip persleri barbar, her bi yeri delik, ipneler gibi göstermiş. bu arada tarihi gerçekten söz edeceksek o son sahne(saldırı sahnesi) sinde yeniliyo o ordu. o kadar gazdan sora göt olmak kötü bi duygu olsa gerek :)
-
Görsel açıdan çok güzel bi filmdi, fakat abartılar vardı...