4+4+4 Yasalaştı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ZoRKaYa
    ZoRKaYa's avatar
    Erkek
    enes bunu yazdı:
    -----------------------------

Noneyim bunu yazdı:
    1-618-GR bunu yazdı:

Ne eğitim sistemine nede siyasilere hiç bir şey demiyorum ama şöyle 8 yıl eğitim olmayınca ülke gerileyecek ölecek bitecek kızlar 4 yıl okuyacak evlenecek diyenler varya.

İşte onlar o kadar cahil cühelâki, bir atatürk'e takmışlar gidiyorlar atatürk böyle yaptı atatürk şöyle yaptı cumhuriyeti getirdi kurdu süper olduk o bu.

Bir atatürkten öncesine bakın atatürke o orduyu o gücü verene bakın bir o zamanki giyim tarzına bakın tabi size göre

çarşaf giyen duble cahil, okumayan kızların babaları gerici yobaz ve öküzün teki oluyor.

kız okumalı kendi ayaklarının üstünde durmalı okul mecburi olmalı o olmalı bu olmalı.

laiklik adına hepinizi sömürdüler be, laikliğin l'sini bile bilmiyorsunuz amacını bilmiyorsunuz kukla gibi gözü kara gidiyorsunuz.

laikliklemi 600 sene hükmettin oraya buraya kız okutarak mı, hepsine modernize hayatı empoze ederek mi ? laiklik geldiğinden beri ülke yara almış bir gemi gibi her gün su aldı be.

He şunu söylim ben akp ci ve siyasi düşünceleri olan biri değilim ben onları savunmuyorum ben laiklikle laiklik öncesi bir asrı çarpıştırıyorum ve laiklik fare gibi kalıyor.

Varsa başardığı 1 şeyi laikliğin banada anlatın cahilim ya bende bileyim laiklikle neler yapmışız.

Kartondan ödülleri göstermeyinde. Bir asrı değiştirecek bir şey söyleyin terörden başka 1 şey yok ondan öncesi neydi ? bilmem kaç yüz yılda 10 suç işlenmiş şimdi her gün bin suç işleniyor alın size laiklik.

Noktayi koymussun tebrik ediyorum

Ya su 4 yil degil de 6 yil zrunlu egtim olsun ergenlge geren kiz ister okula gtsn ister gtmesn zaten fetocular gider. Niye bu kadar dert edyrsunuz ben sacni acmamak icin peruk takan kizi siniftan atan hocanin amk. Okula gelmen zrunlu sacini acman zorunlu bu ne amk. Kizim olsa okula gondermem ama gericiligimden degil alaynizdan daha kulturlu daha bilgili yapmak icin. dinin kuralina uymak ayri namus ayridir burdan onu kastetmyrum ama bir erkek olarak ne namussuzluklar grdum okullarda lise zrunlu olsun dyen dangalaklar var kizlarin am got meme dymalari hosunuza mi gdyo. Neyse s.edin

echo "imzanız özel karakter içermemelidir";
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek

ZoRKaYa bunu yazdı:
    enes bunu yazdı:

Noneyim bunu yazdı:
    1-618-GR bunu yazdı:

Ne eğitim sistemine nede siyasilere hiç bir şey demiyorum ama şöyle 8 yıl eğitim olmayınca ülke gerileyecek ölecek bitecek kızlar 4 yıl okuyacak evlenecek diyenler varya.

İşte onlar o kadar cahil cühelâki, bir atatürk'e takmışlar gidiyorlar atatürk böyle yaptı atatürk şöyle yaptı cumhuriyeti getirdi kurdu süper olduk o bu.

Bir atatürkten öncesine bakın atatürke o orduyu o gücü verene bakın bir o zamanki giyim tarzına bakın tabi size göre

çarşaf giyen duble cahil, okumayan kızların babaları gerici yobaz ve öküzün teki oluyor.

kız okumalı kendi ayaklarının üstünde durmalı okul mecburi olmalı o olmalı bu olmalı.

laiklik adına hepinizi sömürdüler be, laikliğin l'sini bile bilmiyorsunuz amacını bilmiyorsunuz kukla gibi gözü kara gidiyorsunuz.

laikliklemi 600 sene hükmettin oraya buraya kız okutarak mı, hepsine modernize hayatı empoze ederek mi ? laiklik geldiğinden beri ülke yara almış bir gemi gibi her gün su aldı be.

He şunu söylim ben akp ci ve siyasi düşünceleri olan biri değilim ben onları savunmuyorum ben laiklikle laiklik öncesi bir asrı çarpıştırıyorum ve laiklik fare gibi kalıyor.

Varsa başardığı 1 şeyi laikliğin banada anlatın cahilim ya bende bileyim laiklikle neler yapmışız.

Kartondan ödülleri göstermeyinde. Bir asrı değiştirecek bir şey söyleyin terörden başka 1 şey yok ondan öncesi neydi ? bilmem kaç yüz yılda 10 suç işlenmiş şimdi her gün bin suç işleniyor alın size laiklik.

Noktayi koymussun tebrik ediyorum

ben sacni acmamak icin peruk takan kizi siniftan atan hocanin amk.

düzenleme bu yönde yapılabilirdi, hatta eğitim sisteminin içine kuran ders olarak sokuladabilirdi.

Kizim olsa okula gondermem ama gericiligimden degil alaynizdan daha kulturlu daha bilgili yapmak icin. dinin kuralina uymak ayri namus ayridir burdan onu kastetmyrum ama bir erkek olarak ne namussuzluklar grdum okullarda

lise zrunlu olsun dyen dangalaklar var kizlarin am got meme dymalari hosunuza mi gdyo. Neyse s.edin

liseye gitmeyen kızların bunları duymadığını mı sanıyorsun, içinde bulunduğun toplum bu. bak son cümlende ne yazmışsın s.edin. sen mi yetiştireceksin kültürlü dindar mükemmel insan. bırak hocam ya alayınızın işi siyaset.

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Amd-x
    Amd-x's avatar
    Erkek

e hayırlı olsun ne diyelim..

olduda bitti maşallah, hep böyle yani nereye kadar gidecek bilmiyorum..

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ZoRKaYa
    ZoRKaYa's avatar
    Erkek
    @IRET syasetle hiic isim olmaz akpyi de hic sevmem hc bir partiye de yakinligim olmadi ben sadece gordugum duydugum seylerin kizim tarafndan grulup duyulmamasni istyrum bu mumkunmu mumkun dindar nesil dyrsun nesil yetstremem o benim meselem degil kizim olursa onu yetstreyim yeter. Olay bu hala siyaset diyorsan hocam vicdan anlaysimiz farkli demektir.

echo "imzanız özel karakter içermemelidir";
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PathfindeR00
    PathfindeR00's avatar
    Erkek

IRET bunu yazdı:

PathfindeR00 bunu yazdı:

Kızları erken evlendiriceklermiş. Önce ki sistem bir engel miydi ?

engeldi hocam, oldukça büyük bir engeldi ve ortadan kaldırdılar çocuk gelinlerle evlendikleri için mahkeme kararlarıyla hapse atılan onlarca kişi vardı.

Eğer ki toplumda ki çoğunluk kızların erken evlenmesi gerektiğini düşünüyorsa ne yapabiliriz ?

burda haklısın

Belki de bu ülkeden gitmeliyiz ? Yada ideolojimizi faşizan bir şekilde savunarak sokaklara inmeliyiz ?

Siz özgür olduğuna inanan köleler topluluğusunuz. Eğitilememiş, empoze olmuş, özentilikten oluşan ve sadece amaçları hayatta kalmak olan köleler..

Biz en iyisi 72 ekran televizyonlarımıza gömülüp, faturalarımızı ödemek için çalışalım. En kötüsü bunu özgür olduğumuza inanarak yapalım. 

Kusura bakmayın, bu memlekette bu kararı alan partiyi destekleyen %50 lik bir kesim var.

agacım güzel yazmışın da yarın öbürgün senin de kız çocuğun olur, göz diken gavatlar da olur, toplum hızla dönüşüyor, uğraşır durursun.

Ben engel olduğunu düşünmüyorum. Elbette caydırıcı bir unsurdu ancak engel değildi. Bu toplumda kendi kızını satan cani var yahu. Bir güzel kızımız bile o  yaşta evlendiriliyorsa engel değildir, kesin çözüm değildir. Sen ne zaman ki aileleri eğitirsin, o zaman çözüm ortaya çıkar. Ancak bu düşünceyi taşıyan o kadar çok insan var ki toplumda aileleri buna karşı eğitmeyi düşünecek bir çoğunluk sağlanamıyor. 

Bugün bu duruma karşı yapılacak tek şey, bu kesimden insanlara propaganda uygulayıp görüşlerimizi kabul ettirmemizdir. Bunun içinde ateş gibi yanan gençler gerekir. Ancak yukarıda gençlerin durumundan bahsetmiştim.

Sonuç olarak ortaya bir paradox çıkıyor. Çok marjinal bir durum olmadıkça biz forum köşesi demogojilerine devam ederiz bu ülkede.

*Bu arada kız çocuğum olduğunda göz dikecek insanlardan bahsetmişsin. Ben sana şunu söyleyebilirim kişisel olarak; insan eğitmesini kendimi eğitirlen öğrendim. Bundan sonra çocuğum olarak gelecek insanı çok daha iyi eğiteceğim. Eğitim her problemi çözebilecek altın anahtardır. Hem iltica edebilirim başka bir ülkeye eğer ki toplumda azınlık durumuna düşersem.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Erkek

Cahil adam okuldan alacak olsa 8 yılden öncede alıyordu kızını okuldan. Şimdide alır sonrada alır merak etmeyin. Diğer bir unsur ise ilerde erkek yada kız çocuğum olsun 4. yıldan sonra 1 dk tutmam çocuğumu okulda. Zamanında 5 yıl ilkokul 3 yıl ortaöğretim 4 yıl lise okudumda ne öğrendim? Okuma yazma, temel coğrafya, temel matematik, temel dilbilgisi...

Ülkemizde eğitim sistemi zaten rezalet. Oturturum çocuğumu eve kendim yetiştirim amk. En azından doğru düzgün bir eğitim veririm. Düzgün adam zaten ya okula devam ettirtir çocuğunu yada çeker veledini kendisi eğitim verir. Cahil adam her sistemde cahildir. 10 yaşındada evlendirtir kızını, isterse ilkokulada yollamaz. Beni alakadar etmiyor artık milletin cahilliğiymiş bokmuş püsürükmüş.

Herşey insanın içinde bitiyor kardeşim.

Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mektepli
    mektepli's avatar
    Erkek
    PathfindeR00 bunu yazdı:

Burda ki ironi, eğitimsiz insanların yeni eğitim sistemini tartışması.

Eski sistemin yetiştirdiği bir ayağı topal gençleriz. Yeni bir sistem atılmış ortaya, belki iyi olur belki de olmaz. İlgilenmiyorum.

Kızları erken evlendiriceklermiş. Önce ki sistem bir engel miydi ? Eğer ki toplumda ki çoğunluk kızların erken evlenmesi gerektiğini düşünüyorsa ne yapabiliriz ?

Biz aslında demokrasiden yana değiliz, biz sadece kendi ideolojimizin en doğrusu olduğunu düşünen cahil insanlarız.

Bugün Türkiye'de demokrasinin işlemediğini savunabilirsiniz, kusura bakmayın gayette güzel işliyor.

Belki de bu ülkeden gitmeliyiz ? Yada ideolojimizi faşizan bir şekilde savunarak sokaklara inmeliyiz ?

Ama cahil insanlar sokağa inemez, hakkını savunamaz. Buda var diğer bir yanda.

Siz özgür olduğuna inanan köleler topluluğusunuz. Eğitilememiş, empoze olmuş, özentilikten oluşan ve sadece amaçları hayatta kalmak olan köleler..

Biz en iyisi 72 ekran televizyonlarımıza gömülüp, faturalarımızı ödemek için çalışalım. En kötüsü bunu özgür olduğumuza inanarak yapalım.

Kusura bakmayın, bu memlekette bu kararı alan partiyi destekleyen %50 lik bir kesim var.

edit. Yasayla alakasız msj

We can be more, we can be much more.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek

DrKill bunu yazdı:

Cahil adam okuldan alacak olsa 8 yılden öncede alıyordu kızını okuldan. Şimdide alır sonrada alır merak etmeyin. Diğer bir unsur ise ilerde erkek yada kız çocuğum olsun 4. yıldan sonra 1 dk tutmam çocuğumu okulda. Zamanında 5 yıl ilkokul 3 yıl ortaöğretim 4 yıl lise okudumda ne öğrendim? Okuma yazma, temel coğrafya, temel matematik, temel dilbilgisi...

Ülkemizde eğitim sistemi zaten rezalet. Oturturum çocuğumu eve kendim yetiştirim amk. En azından doğru düzgün bir eğitim veririm. Düzgün adam zaten ya okula devam ettirtir çocuğunu yada çeker veledini kendisi eğitim verir. Cahil adam her sistemde cahildir. 10 yaşındada evlendirtir kızını, isterse ilkokulada yollamaz. Beni alakadar etmiyor artık milletin cahilliğiymiş bokmuş püsürükmüş.

Mantıksız mantıksız yazıyorsunuz, yurt dışında eğitimin dört dörtlük olduğunu mu sanıyorsunuz? Daha önce de çocuklar okula gönderilmiyordu fakat devlet politikası gönderilmesinden yanaydı şimdi bu devlet politikasının değiştirilmesidir, olmaması gerekenin yanlış olanın kabulu ve resmi hale getirilmesidir, şimdi 4 sene için de çocuğunu okula göndermeyenler çıkacak. Devletin cumhurbaşkanı bizzat kendisi 30 yaşındayken 14 yaşındaki kızı kendine eş etmiştir; Şimdi bu gerçeği kaç kişi biliyor.

Yasayı çıkaranların zihniyeti belirli onlara göre kız çocukları 12 yaşından itibaren evlendirilebilir. Bu ülkede güneydoğu anadoluya doğu anadoluya gitmemiş olanlar 50 60 yaşında adamların 14 15 16 yaşlarında eşleri olduğunu bilmez, ama aynı kesim hiç durmadan bilgi sahibi olmadan sürekli konuşur. Kendinizi o çocukların yerine koyun ve düşünün, neler hissedersiniz, nasıl yaşarsınız. Vicdanı olan, ahlakı olan hiç bir insan şu yasaya olur vermez, zihinsel gelişimini tamamlamamış, bedensel gelişimini tamamlamamış çocukların devletin izniyle ailelerinin tazikli baskılarına maruz bırakılması hangi akla hangi vicdana sığar? Eğitim sisteminde sorun varsa eğitim sistemini düzeltmeye çalışırsın tümüyle ortadan kaldırmaya değil.

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Erkek

IRET bunu yazdı:

DrKill bunu yazdı:

Mantıksız mantıksız yazıyorsunuz, yurt dışında eğitimin dört dörtlük olduğunu mu sanıyorsunuz? Daha önce de çocuklar okula gönderilmiyordu fakat devlet politikası gönderilmesinden yanaydı şimdi bu devlet politikasının değiştirilmesidir, olmaması gerekenin yanlış olanın kabulu ve resmi hale getirilmesidir, şimdi 4 sene için de çocuğunu okula göndermeyenler çıkacak. Devletin cumhurbaşkanı bizzat kendisi 30 yaşındayken 14 yaşındaki kızı kendine eş etmiştir; Şimdi bu gerçeği kaç kişi biliyor.

Yasayı çıkaranların zihniyeti belirli onlara göre kız çocukları 12 yaşından itibaren evlendirilebilir. Bu ülkede güneydoğu anadoluya doğu anadoluya gitmemiş olanlar 50 60 yaşında adamların 14 15 16 yaşlarında eşleri olduğunu bilmez, ama aynı kesim hiç durmadan bilgi sahibi olmadan sürekli konuşur. Kendinizi o çocukların yerine koyun ve düşünün, neler hissedersiniz, nasıl yaşarsınız. Vicdanı olan, ahlakı olan hiç bir insan şu yasaya olur vermez, zihinsel gelişimini tamamlamamış, bedensel gelişimini tamamlamamış çocukların devletin izniyle ailelerinin tazikli baskılarına maruz bırakılması hangi akla hangi vicdana sığar? Eğitim sisteminde sorun varsa eğitim sistemini düzeltmeye çalışırsın tümüyle ortadan kaldırmaya değil.

Ben yurtdışında eğitim mükemmel mi dedim? Yada yasaya olur veriyorum mu dedim? Cevap yazmış olmak için cevap yazmayın yahu şu sitede. Benim belirtmek istediğim 12 yılda KOSKOCA 12 yılda öğretilen şeylerin ne olduğu ve çocuğu ne kadar gereksiz bilgilerle dolu bir 12 yıl geçirdiğidir. Gerek ülkemizde gerek diğer ülkelerde. 4 yıl üniversite hayatıyla siz meslek sahibi olmak için okurken 12 yılda neler neler yapılır. Ezberci, herşeye tamam bir zihniyetle eğitim sistemi verilirse insan gelişimi belirli bir noktadan sonra itaatkarlık mantığına geçer.

Dediklerin tamamını biliyorum ve açık söyliyim beni hiç alakadar etmiyor. Uygulama yapma amaçları dediğin kız çocuklarını erkenden okuldan alma, o bir gerçek ama beni hiç alakadar etmez. Ülke zıvanadan çıkmaş zaten. Cahil adamlada işim olmaz, yapacaklarıda beni ilgilendirmez.

Benim burada asıl söylemek istediğim ne kadar dil dökerseniz dökün bir işe yaramaz. Boşa konuşmalar buradaki her edilen kelimeler. Herkes gene kendi bildiğini okuyacak. Cahil cahillik yapacak, İnsan evladıda insanlığını.. Yapabileceğimiz tek şey var o da oy kullanmaktır. Onuda zamanında bastık birşey değişmedi. Dediğim gibi bu saatten sonra kimsenin ne bok yediği beni ilgilendirmez. Herkesin kendi günahıdır kardeşim. Ama dediğim gibi ileride çocuğum olursa ilk işim 4. yıldan sonra okuldan almaktır. Bu salak dünya düzeninde en azında insanlığa faydası olacak bir birey yetiştirmektir.

Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rocketadam
    rocketadam's avatar
    Erkek

yorumların yüzde doksanında siyasi ideolojik mesajlar var. hiç bilim pedegojikırıntısı bile göremedim arkadaş her eğitim  sistemin kendine göre artı ve eksiler var dört dörtlük bir sistem olmaz. konuyu açan bunu tartışmıyor kimi yok ironi şu bu diyor vs sayenizde tahribattan soğdum teşekkürler

Bir milletin zenginliği hisse senetleri değil, hissi senetleridir.
Toplam Hit: 12368 Toplam Mesaj: 110