4K TV - Philips Mi Grundig Mi?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Mayıs/2011
    Erkek

    Eleman markadan sattığı ürün başı yüzdeli prim alıyordur o yüzden övüyordur. Bazı markalar ürün başı 100 liraya kadar prim veriyor. Ayda 20 tane satsa maaş + 2.000 lira bereket versin.

    Soruya gelecek olursak Philips marka olarak iyidir. Görüntüsü efsanedir. Ancak gelgelelim herkes gibi yazılımının yavaş olmasına bende katılıyorum. Beğenmiyorsan 50 liraya bi tane Nexstar uydu alıcısı alıp geçersin çok dert değil. 

    Ek : Hi-Level, Regal, Altus, Grundig gibi yan markaları pek tercih etmeyin. Asıl marka bunları ucuz olsun diye üretiyor. Tabi kaliteside parasına göre düşük oluyor. Televizyon telefon gibi her sene alınan bir şey değil. Bence acıma paraya. 

    mkyb tarafından 19/Oca/20 10:06 tarihinde düzenlenmiştir

    Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı amk.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaxeL
    MaxeL's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Mayıs/2010
    Erkek

    A101 sen aldığım toshiba toshiba 49v5863dat modelini de öneririm 2800 ödedim cok memnunum.  Diğer yan markaları önermiyorum


    Break Dance Bboy MaxeL
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaxeL
    MaxeL's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Mayıs/2010
    Erkek

    A101 sen aldığım toshiba toshiba 49v5863dat modelini de öneririm 2800 ödedim cok memnunum.  Diğer yan markaları önermiyorum


    Break Dance Bboy MaxeL
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    O Şimdi Astek
    deja-vu
    deja-vu's avatar
    Kayıt Tarihi: 07/Aralık/2007
    Erkek

    Grundigler de ips dostum, ve inan Philipslerden daha kaliteli. Philips satış sonrası desteği vs rezalet tr de. Grundig bul biryerde ve dene güzelce, tavsiyem bu olur. 


    Almanya Fatihi
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ehlikeyif
    ehlikeyif's avatar
    Kayıt Tarihi: 18/Nisan/2015
    Erkek

    Evdeki  TV'nin modelei 50pus7303 tü sanırım,

    Karizmadan aldığım IPTV yi kasmadan kullanıyorum, programlar akıcı şekilde çalıştırıyor. Görüntü kalitesi zaten problemsiz, bir TV den beklediklerini karşılıyor. 

    Tavsiyem kesinlikle Philips

     

     

    ehlikeyif tarafından 19/Oca/20 11:04 tarihinde düzenlenmiştir

    Ben Sana Mecburum Bilemezsin...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sunyy2003
    sunyy2003's avatar
    Kayıt Tarihi: 20/Ağustos/2005
    Erkek

    A101 e gelecek TV kere bak jvc gelecekti sanırım

    Hı level var arkadaşta çok memnun bendede Vestel var bedava gelmişti bana bende memnunum TV den beklentine bağlı birazda smart özelliklerine güvenme bir aoarat ile yaparsın bendede Amazon fire tv 4k var yeni aldım daha çözemedim özelliklerini ama idare ediyoruz işte

    Konudan çok saltık ama ben çok para verme taraftarı degilim

     

     


    bu hayat biterkende aklımda hep sen olacaksın B bu dilden firar eden her söz yaydan çıkmış ok gibi (sagopa kajmer) Sago sıcak ekmek üzerine bal kaymak. "Bla bla" larını tartıda tartar bakkal aylak. Aşkın bir sabunsa köpürt beni Pentax
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AmoR
    AmoR's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Nisan/2007
    Erkek

    Merhaba sevgili mürid, teknoloji mağazasında çalişan biri olarak yardımcı olmaya çalışıyım.

    İlk olarak yetkili servis bakımından iki markada şans bulundugun bölgeye bakan servis iyise iyidir. Ama bu güne kadar grundig servisleri çok sayıda var fakat benim yaşadıgım olaylarda hepsi mal olduğunu az çok gördüm tv kurayama giden adam optik cıkış nedir bilmiyor.

    philips eskidende kötüydü hala kötü ama bence grundig sekmentinde bi cihaz degil, karasal yayında çok daha güzel bi görüntü verir, philips türkiye de montaj oluyor lg ve samsung gibi.


    Those who speak know nothing,And find out to their cost, Like those who curse their luck in too many places, And those who fear are lost...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Grafiker
    SaviorAngel
    SaviorAngel's avatar
    Kayıt Tarihi: 30/Nisan/2016
    Erkek

    50puk6809 kullanıyor dayım görüntü kalitesi çok iyi fakat kanal geçişleri felan yavaş netflix akıcı fakat kendi uygulamaları ayarlar kanal geçişleri felan aşırı yavaş

    dersen box kullanıcam al geç


    No way out
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Dadaloglan
    Dadaloglan's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Temmuz/2016
    Erkek

    Arkadaş üstte yazmış, benim ağabey aldı A101 den Toshiba, gayet güzel. Tabi şunu söylemeden geçmeyeyim. Genelde aşağı segment televizyonlarla haşırneşir olduğum için Toshiba bir üstsegmentte bir televizyondu ve çevremde başka kaliteli bir şey kullanan yoktu. Onun için kendi segmentinde nasıl bilemiyorum.

    Ayrıca çalıştığım yerde ocak üretiyoruz ve kendi markamız harici Shaplorenz, Samsung felan da üretiyoruz. Yani hep bizim tezgahtan geçiyor ama marka bir dünya. Çoğunda aynı parçalar kullanılıyor ama mesela Samsung için ürettiğimizde bir iki parçada seviye farklı kaliteli ve sağlam parçalar takılıyor.  Fikir olsun diye söyledim çünkü bir arkadaş Philips lerin Türkiye de birleştiğini yazmış.

    Konuyu saptırmak oluyor ama Şimdi Samsung için ürettiğimiz mallarda kullanılan parçalardan dolayı oluşan marka değerine verdiğimiz parayla, kullandığımız parçaların üst seviye maliyeti birbirini karşılıyor mu buna kuşkuluyum. :)


    Ayran, şalgam, demsiz.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LynXMaSTeR
    LynXMaSTeR's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Temmuz/2003
    Erkek

    @hallederi_55, philips için genellikle şikayet edilen konu kanal geçişleri. bu benim için çok problem olmaz sanırım. sağlam bir marka olarak bilindiği için benim de pek garantiye işim düşmez diye düşünüyorum ama ya düşer de günlerce uğraşırsam, o sıkıntıyı yaşamak istemiyorum. çünkü telefon gibi kargoya ver yolla tarzı bi ürün değil, sürekli servisteki adamların keyfine göre gerekirse saatlerce evde beklicez falan.

    @mkyb, komisyon meselesini bilmiyorum ama adam lg nin marka görevlisiydi, kartını falan gösterdi. yerli markaların yüksek miktarda prim vereceği fikri bana pek sıcak gelmiyor açıkçası. biraz araştırdığım kadarıyla philips in de artık çinde üretildiğini ve tp-vision isimli bir firma tarafından marka hakkının satın alındığını öğrendim. yani philips de alt markalar ayarında ürünler üretiyor sanırım. o yüzden de biraz kafam karışık. eski hollanda ürünleri olsa düşünmeden alıcaktım dün.

    @MaxeL, hocam toshibanın servisi vestelmiş, aynı şekilde bim ve a101 de satılan diğer jvc, hi-level gibi markaların da servisi vestel imiş. dün bi şikayet gördüm konuyla ilgili. jvc marka tv ile ilgili vestel servisini aradığında artık o markaya bakmadıklarını, kimin baktıklarını da bilmediklerini söylemişler. toshibaya da yarın öbür gün biz bakmıyoruz derlerse sıkıntı yaşamayalım?

    @deja-vu, grundigler karma üretimmiş, samsung va da olabilir, lg ips de. ancak panellerin kendi içlerinde bir kalite farkı olur mu onu bilemedim. daha önce philips te servise işiniz düştü mü, nasıl bir süreç izlediniz?

    @ehlikeyif, benim alacağım model sizdekinin bir alt versiyonu sanırım. 7000 serisi ile ilgili nette pek problem yaşayan görmedim açıkçası. ama benim bütçeye o seriye el vermiyor.

    @sunyy2003, perşembe günü hi-level bulabilsem direkt alıcam, alamadım, sonrasında biraz araştırayım dedim, geldiğim durum bu :) ben de açıkçası 2000 TL ile başladım ancak çıka çıka 3000 lere geldik. genelde aldığım teknolojik ürünleri herhangi bir sorun çıkarmadıkça uzun ömürlü kullanırım. örneğin son 20 yılda sadece 4 farklı telefon kullandım. sürekli yeni model alayım, sürekli güncel olayım derdim yok. elimdeki bana yetiyorsa sonuna kadar kullanırım. bu yüzden de baştan paraya acımasam mı diyorum ama bi yandan da o kadar özellik var, hepsini kullanacak mıyım, boşa da para vermeyeyim diyorum.

    @AmoR, hocam hangi mağazadasınız özelden belirtirseniz sevinirim. Balıkesir merkezde bulunuyorum, buranın servislerini tanıyor musunuz, hangi firmayla sıkıntı yaşamadan işimi halledebilirim?

    @SaviorAngel, kanal geçişleri beni çok da etkilemez diye düşünüyorum. ama 8-10 saniyeleri bulursa tabi ki box seçeneğini düşünürüm.

    @Dadaloglan, toshiba ile ilgili endişemi yukarıda belirttim hocam. dediğiniz gibi çoğu zaman markaya para veriyoruz. markalar da maliyeti düşürmek için genelde ucuz malzemeye yönelebiliyor. eskiden aldığımız teknolojik ürünler 10 yıllarca kullanılabilirken günümüzde planlı eskitme yüzünden garanti süreleri bittikten kısa bir süre sonra arıza çıkarmaya başlıyorlar. ancak yine de hala işini düzgün yapan firmaların olduğuna inanmak istiyorum. grundig in yerli olması, parça tedariği ve servis ağının geniş olması sebebiyle öneriyolar genelde. ama bu bi yandan bu modeller acaba sürekli arızalanıyor mu ki sorusunu akıllara getiriyor. diğer yandan yıllardır sağlam bir marka olarak bildiğim philips in çin malı üretime geçtiğini öğrenince biraz hayallerim yıkıldı açıkçası. o yüzden hala kafam allak bullak.

     

    bulunduğum yere taşındığımdam beri (9 yıl) televizyonum yok, okul, iş, dernek, kulüpler, topluluklar vs derken zaten vaktim de olmuyordu, ancak artık güzel bi tv almanın vakti geldi diye düşünüyorum. fakat o kadar yabancı kalmışım ki gelişmelere bir türlü ne yapacağıma karar veremiyorum. tv almak bu kadar zor muymuş ya :)


    goo.gl/qBNZmW
Toplam Hit: 5992 Toplam Mesaj: 67
grundig 4k tv philips