63.000 TL Ye Kadar Araba Önerisi. Az Yakması Önemlidir. Kia Ceed - Toyota Auris Yada Ne Olabilir
-
apokontek bunu yazdı
S.a hocam.
2 ay gıbı bır zamn oldu benım bırader de senın gıbı gıt geller yasadı arac alma konusunda.
Son ana kadar pejo 308 dedı durdu. Galerıye gıttıler KIA CEED alıp geldı :)
Suan aracı aldı ama aldıgına cok memnun... Kıa ceed 2013 Dıesel arac.Manuel. Suan kendıde cok memnun dedıgım gıbı aractan bende memnunum. Dedıgın su hız meselesıne gelınce. 200 e kadar devırlı olarak (Max 3.000 devırden bahsedıyorum) kullanırsan arac 6. viteste 180-200 arasını rahat buluyor. Gostergesı aracın 240. Suana kdr uygun bır yol buldugumda denemıstım fazla aracı bagırtmadan 200 u gordum. zorlasam emınım kı 240 ı yanı gostergeyı fullerdı dıye dusunuyorum. 128 beygır aracmıs ben pek anlamam ama rakıplerııne ve sınıfına gore en ıdeal en konforlu yakıtı da ıdeal ve en onemlısı GUVENLIK bakımından en ıyılerınden dıyebılırım.
Bu aracta ozellıkle can guvenlıgıne onem vermısler.Zaten netten guvenlık testlerı sonucuna bakarsın kı,bakmanı onerırım zaten.
Saydıgın araclar arasında bence KIA CEED derım. Sormak ıstedıgın baska detaylar olursada ozelden elımden geldıgınce kullandıgım uzere bılgı verebılırım.
Son olarakta sanırım soylemedım net olarak. Erzurumdan Gıresuna geldık aracla 55-60 Tl arası mazotla geldık. Erzurumdan Gıresuna bır kısı otobus bıletı ıse 35 Tl :) 4 kısı rahatca geldık yanı :)
Bırde hızlanma bakımından bakacak olursak Turbo ozellıgı kendını asırı bellı edıyor. 2.000 devırden sonra otomatıkmen turbo ozellıgıne gecıyor arac ve 2. ve 3. vıtesle ozellıkle arac ıcınde gaza yuklendıgınızde sızı gerıye koltuga sap dıye oturtbılıyor :) bu ozellık cok hosuma gıdıyor bu aracta. Gecen yıl sonunda arkadaslar opel astra hatcback arac almıslarda 2012 yada 2011 model olması lazım. onu kullanmıstım onla kıyaslayabılırım. Ona gore Abartılacak derecede cok ıyı kalkısı var. Dıger sınıfındakı araclar gıbı Hantal bı arac kesınlıkle degıl. Bence KIA CEED ;)
@RETRET hocam sanırım KIA nın dıger modellerınden kullandıgı uzere bılgı vermıs. Kıa nın dıger araclaarını bılmem kullanmadım cunku ama KIA CEED dıger modellerınden cok farklı dıyebılırım kı Zaten guvenlık uzerıne durmus. Senın o guvendıgın Bmw Mercedes WW tarzı araclar kadar belkı olamaz ama onlara yakındır dıyebılırım gonul rahatlıgıyla... Dedıgım gıbı guvenlıge CEED 2013 modelınde asırı onem vermısler. Bu konuda suphen olmasın.
sen sağlam bir kaza yap da göreyim seni :) kia bayisi arkadaşım bile kiaya binmiyor, görüntüsü güzel ve konforlu araçlar fakat o güvenlik olayını geçeceksin.
-
-
West bunu yazdı
Yeni opel astra
-
RETRET bunu yazdıSnipeTR bunu yazdı
RETRET bunu yazdı
O listeden kia yı çıkar. başka bişey demiyorum :)
Abi çıkar derken dayanaklarınıda yazarmısın, Güvenlik yok ondan çıkar.
Çok yakıyor ondan çıkar.
2. eli yok ondan çıkar gibi yani bilmediğim bir bir şey için biri çıkar diyor ama neden ?
Ben nedenlerini öğrenmek için açtım bu konuyu ?
Bilgilerini bekliyorum.
Kia araçlarda diğer araçlarda pek karşılaşılmayan garip bir sorun var :) ben şirket aracı olarak 3 farklı şirkette kia (filo olarak) kullandığımız için bunların huyunu suyunu çok iyi bilirim.
Araç aynı fiyata alabileceğin diğer tüm araçlardan daha oturaklı ve konforludur, hatta lükstür. Dayanıklılığı 1 senedir, bu 1 sene içinde kaza yapsan pek bir şey olmaz, bu aletlerin en büyük problemi metal, kaporta kalitesinin çok hızlı düşmesi. O da nesi diyeceksin :)
Kiayı 3 sene hiç kullanma git kaza yap araba darma dağın olur, a dan z ye tüm araçları böyle. Kendim sorentoyu ikiye bölmüş adamım, bildiğin ikiye bölündü amk. aracı :s
kia, chery, geely, dmf bunlardan kati suretle uzak dur. hyundai ile kiayı kıyaslar dururlar, aynı fabrikadan çıkıyor falan... dacia da renault fabrikasından çıkıyor, bazı dacia fabrikalarından renault lar çıkıyor ikisi bir mi :) canının kıymeti varsa uzak dur bunlardan. Testlerine falan da güvenme o testlere nasıl araç gönderiyorlarsa bizim trafikte vurduğumuz kialar onlardan değil. Git boktan clio ya bin kia ya binme. Kia özenti amele arabasıdır, adamın parası azdır lüks arar gider kia alır.
yakıtı çok azıcık fazla olsun, yolu süper tutsun, sessiz olsun dersen corolla, gücün yeterse avensis. 2. eline bakarım diyorsan alman aracı bakacaksın tabiki vw. biraz irice bir araç bakıyorsan ve 2.5 dizel falan düşünürsen ford wildtrack i şiddetle tavsiye ederim.
Kendim şu anda lpg li otomatik proton gen2 hb kullanıyorum memnunum fakat bunun da çok dayanıklı olduğunu söyleyemeyiz. Bir kaç ay sonra avensis yada passata terfi edeceğim.
+1. Sende demek sorentozedesin :) Herkes o arabanın heybetine kapılıyo ama fis ben 97 opel vectra ile geri geri cıkarken arkada ki sorentoya vurdum çok da hızlı bile değildim benim lambalara bile bişey olmadı kia'nin kapısı Bildigin Iki büklüm oldu. Yani diyeceğim o dur ki araba alıyorsanız eğer alman arabalarından şaşmayın bana göre git opel insignaya göz at derim mutlaka -
PASSAT :D
-
Octavia 1.6 TDI CR 105 HP DSG ; Full modeli 66.990TL (Passat konforunda bir araç)
ivmelenme(0-100km/h) : 10,9
şehiriçi (lt/100km) : 4,6
şehirlerarası(lt/100km) : 3,5
maks. tork(Nm/dev/dak): 250/1500-2750
maks. hız (km/h) : 194Auris 1.4L D-4D (90HP) ; Full model 64.850TL
ivmelenme(0-100km/h) : 14,7
şehiriçi (lt/100km) : 4,9
şehirlerarası(lt/100km) : 3,8
maks. tork(Nm/dev/dak): 128/3800
maks. hız (km/h) : 180Cee'd 1,6 CRDI VGT (6 ileri Tiptronik) Full model 67,700TL
ivmelenme(0-100km/h) : 11,7
sadikcafer tarafından 19/Haz/13 13:52 tarihinde düzenlenmiştir
şehiriçi (lt/100km) : 7,2
maks. tork(Nm/dev/dak): 260/1900-2750
maks. hız (km/h) : 190 -
sadikcafer bunu yazdı
Octavia 1.6 TDI CR 105 HP DSG ; Full modeli 66.990TL (Passat konforunda bir araç)
ivmelenme(0-100km/h) : 10,9
şehiriçi (lt/100km) : 4,6
şehirlerarası(lt/100km) : 3,5
maks. tork(Nm/dev/dak): 250/1500-2750
maks. hız (km/h) : 194Auris 1.4L D-4D (90HP) ; Full model 64.850TL
ivmelenme(0-100km/h) : 14,7
şehiriçi (lt/100km) : 4,9
maks. tork(Nm/dev/dak): 128/3800
maks. hız (km/h) : 180Cee'd 1,6 CRDI VGT (6 ileri Tiptronik) Full model 67,700TL
ivmelenme(0-100km/h) : 11,7
şehiriçi (lt/100km) : 7,2
maks. tork(Nm/dev/dak): 260/1900-2750
maks. hız (km/h) : 190sadık iyi bir noktaya değinmişsin. oktavia candır ve marka takıntın yoksa alınır.
-
mutlaka kia ceed concept plus diyorum uzun süredir araştırıyoruz bir arkadaşım için su anda piyasadaki f7p oranı en iyi olan araba mümkünse manuel alırsan şehir içi 5-6lt şehir dışı 4-5lt flan yakarsın.
-
Neden dizel alıyosunuz ki ben anlamıyorum :D ben benzinli araca biniyorum depom 50lt 230 tl ye fulleniyor. Arkadaşta dizel var onunda depo 50lt o da 210 a fulluyor . 20 tl için sürüş konforu ve performanstan ödün veriyorsunuz ayrıca senelik vergileri ve bakımları benzinli aracın 2 katı :) gel gelelim ben senede 30.000 km yapıyorum dersen bile 3 seneden sonra ancak kar a geçesin ki o zaman bişey demem. Ama sadece şehir içi günlük kullanım için dizelin bir avantajı yok 10 - 15 bin tl fazla vermeyede gerek yok.
-
JackDaniels bunu yazdı
Neden dizel alıyosunuz ki ben anlamıyorum :D ben benzinli araca biniyorum depom 50lt 230 tl ye fulleniyor. Arkadaşta dizel var onunda depo 50lt o da 210 a fulluyor . 20 tl için sürüş konforu ve performanstan ödün veriyorsunuz ayrıca senelik vergileri ve bakımları benzinli aracın 2 katı :) gel gelelim ben senede 30.000 km yapıyorum dersen bile 3 seneden sonra ancak kar a geçesin ki o zaman bişey demem. Ama sadece şehir içi günlük kullanım için dizelin bir avantajı yok 10 - 15 bin tl fazla vermeyede gerek yok.
Bende sana katılıyorum. Eğer sürekli kullanmayacaksan hiç dizele gerek yok. Tek avantajı şehir içinde deli gibi kullanıyorsan var. Değerlere bakarsan görürsün şehir dışı hemen hemen aynı. Ki geçen hafta 1.4 polo ile 200 tlye 778 km yol yaptım %80 i şehirler arası.
ozgrer tarafından 19/Haz/13 18:52 tarihinde düzenlenmiştir