Akp Yine İktidar Olacak
-
skyvalet bunu yazdı:
-----------------------------
Yanlışsam düzeltin; Seçim barajı %10 dtp'nin aldığı oy 2009'da %5.7 bu adamlar mecliste konuşuyorlar.Normalde meclise barajdan dolayı girmemeleri gerekmiyormu? Koalisyon denen olay 3'lü hükümet midir?Akp-chp-mhp şuanda zaten mhp'ninde mecliste milletvekili var bu koalisyon olmuyomu? İşleyişi bilmiyorum bilen varsa izah ederse memnun olurum.
-----------------------------Bağımsız olarak girip meclisin içinde birleşiyorlar.Parti kuruyorlar.Yasaların açığı işte...
-
birinde hadep genel başkan yardımcısı mehmet metiner aday diğerinde pkk lı avukatı sezgin tanrıkulu.
şimdi çıkmış akp olmazsa chp olsun diyorsunuz. ne farkları var?
-
o çiftçinin sonradan chp den millet vekilliği için aday aday olması düşündürücü
-
rte avrupa komisyonunda %10 barajı demokrasiyle ilgili değildir dedi. boşverin kime ne laf anlatıcaksınız siz. sorsan it gibi savunurlar tabiki demokrasiyle alakalı degil diye. yazıcak çizicek bir sürü şey var da hiçbirine inanmıyorlar gözlerini bantlamış bunlar. bu ülkenin üstünden kemal unakıtan gibi biri geçti ayrıca. :D neyse çok doluyum da konuşmaya gerek yok benim oyum hepar'a gönlüm rahat vercem
-
Mukan bunu yazdı:
Türkiye'de oy vererek hiçbir şey değişmez. Koyunlara seçim hakkı vermişler hepsi uçurumdan atlamış.
Fillet tepinir çimenler ezilir!
Türkler kürtlerin gösterdiği cesareti ve organizasyonu gösteremedikçe; 1'den 1 milyara kadar sıralayacağım olumsuzluklara tekrar tekrar maruz kalır.
Popo aynı popo sadece parmak değiştiriyoruz.
-----------------------------hocam aynı şeyleri geçen arkadaşla konuşmuştuk. dediklerini aynen katılıyorum. ygs konusunda mesela yeterince ses çıkmadığını düşünüyorum.. yeterince ses çıkmadığı için köpeğin biri çıkıp karşılarına bizimkileri koyarız deme cesareti buluyor fakat bdplilerin olaylarına ses çıkaramadı. ancak ortalığı yıkıp,yakmak gerekiyor sanırım.
-
FORZAAA AKPP
Bİ VATANDAS OLARAK ÜLKEYE YAPTGİ YATİRİMLAR PROJELER GURURLA İZLİYORUM.
CHP GİBİ SIRF KOLTUK DAVASI İCİN TEKERİ PATLATMIOR İKİDE BİR
-
Müsadenizle birtakım şeyler söylemek istiyorum. "Hem müslüman hem laik olunamaz" cümlesini gördüğüm an gerçekten çok üzüldüm. Laiklik kavramının ne olduğuna dair en ufak fikri bulunmayan bir insanın söyleyebileceği türden bir söylem bu ne yazık ki... İşin enteresan tarafı ise tbt'de belli bir bilgi birikimine ulaşmış insanların arasından böyle bir söylem görmek çok üzücü...
Neden mi? Hem laik hem müslüman olunamaz demek, Türkiye Cumhuriyeti'nin başındaki insanların ya deist ya da ateist olması gerektiğine kadar uzanan bir yolun başlangıcıdır sadece. Evet bir insan hem müslüman hem de laik olabilir. Fakat gerçek laiklik ile bu cümleyi kuran ve katılan herkesin laikliğin nasıl bir sistem olduğu konusunda araştırma yapmasında fayda var. İlgilenen olursa; araştırmalarını akademik düzeyde yapabilir. Bununla ilgili bir sürü makale ve tez var...
Evet AK Parti Hükümeti tekrar önümüzdeki seçimlerden iktidar olarak çıkacaktır. Bu iki artı ikinin dört ettiği kadar kesindir. Fakat ideolojinizin dışında bir partiye oy vermek ne kadar doğru? Bugün ideolojisinden vazgeçen kesim yarın nelerden vazgeçecek..kim bilir? AK Parti'ye düşmanlık besleyenlerin temelinde yapılan özelleştirmeler, yüksek vergiler geliyor. Kulaktan duyma bilgiler ve sürüdeki koyunların ise AK Parti'ye olan düşmanlıkları Recep Tayyip ERDOĞAN'a olan düşmanlıklarından geliyor. (Tabirimi bağışlayın düşmanlık diye tabir ediyorum. Yanlışım varsa sürç-ü lisandır. Affola... Ve lütfen "ben düşmanlık beslemiyorum benimki tamamen..." ile başlayan cümleler kurmayın.)
Kaçınız 1990'lı yıllara şahit oldu? Kaçınız develüasyonlar yüzünden karalar bağladı? Muhtemelen hiçbiriniz... Develüasyonların temelinde enflasyonist açıklığın yattığını kaçınız biliyorsunuz? Ve bu açığın nasıl kapanabileceği konusunda bir fikriniz var mı? Biraz araştırırsanız göreceksiniz ki şundan 20 sene önceki enflasyon oranı ile AK Parti Hükümeti'nin iktidara gelinceye kadar olan süreçte enflasyon oranı ile daha sonraki ve şimdiki enflasyon oranı arasında uçurum fark var. Türkiye Cumhuriyeti kurulduğu ilk dönemlerde ülkenin durumundan ötürü Sosyalist Ekonomik Düzen hakimken, 1940'lı yıllardan sonra ise Karma Ekonomik Düzen hakim olmuştur. Ve yine ülkenin durumundan ötürü. Fakat şimdilerde ise global sistemin getirmiş olduğu iktisadi bir geçiş söz konusu. O da "Kapitalist Ekonomik Düzen"dir. Bu yüzden özelleştirmeler yapılır bu yüzden devlet sadece esas görevine yoğunlaşır.
Son olarak başınızı ağrıttığım için özür dilerim. Ve yukarıdaki konuşmalar esnasında arkadaşımıza hakaret edene ise teesüf ederim. Saygılar...
-
eXceptioN bunu yazdı:
din üzerinden siyaset yapılmaya devam edildikçe, saf beyinlere ya müslüman olacaksın ya laik denildikçe; evet akp daha çok iktidarda kalır yapılan yorumlara baksana (: iktidarın tek amacı atatürk ilkelerini yıkmak, laik düzeni bozmak. bunda anlaşılmayacak birşey yok.
bazıları yüzünden ne yazıkki atatürk ilkelerine bile sahip çıkamıyoruz.
edit: mesajım bu kadar çok neden varken hala akp 'yi savunan herkese, isteyen istediği gibi algılasın .
-----------------------------Neyi tartışıyoruz burada İslamiyetin doğruluğunumu yoksa atatürkün ilkelerinimi.Hangisi daha doğrudurumu tartışıyoruz? Gülünç olmayın.
-
xxx bunu yazdı:
Thelordmax bunu yazdı:
Ne kadar saçma bir eylem bu böyle ? Barajı geçemeyen partilerin seçmenleri bile yinede kendi ideolojilerini düşüncelerini değiştirmeden kendi partilerine oy verebiliyorlar .
Senin "düz mantık" anlayışına göre gidersek bu akşam fener şampiyon olmasın diye bucasporu destekleyelim gibi basit bir olaya dönüyor. :)
Ayrıca "deyil" diye birşey yok, "değil"dir o.
-----------------------------kimin ki düz mantık olduğu belli. % 10 barajını aşamayacak partiye verilen oylar nereye gidiyor sanıyorsun?
-----------------------------Barajın altındaki oylar eşit şekilde çocuk esirgeme kurumları, huzur evleri, kanarya sevenler derneğine mi gidiyor ? Nereye gidiyor açıkça söylede hikaye kurgunu çözeyim.
-
Türkiye'de uygulanan laiklikle tabikide müslüman olunmaz.bunda gocunacak ne var ? nasıl müslüman olucam kardeşim Allah 5 vakit namaz kıl demiş.bi kamu kuruluşunda çalışsam namazlarımı kılamıcam.kız kardeşim başını örtüp okula gidemeyecek.doktor, mühendis, avukat, yargıç, hakim vs. olamayacak.temel hakları olan eğitim hakkını alabilmek için müslümanlığın ritüellerinden olan baş kapamayı yapmaması lazım insanların.cumhuriyetin ilk yıllarında farz olan hacca gidişlerde sıkıntı yaşatılması, kuran kurslarının yasaklanması, arapça kuranların kaldırılması vs.vs. nasıl olacaksın hem laik hem müslüman ? bana biri şunun açıklamasını yapsın.
Türkiye'dekinin sadece adı laikliktir.kimse kendini kandırmasın.gerçek laiklikle uzaktan yakından alakası yok.isim benzerliği sadece.ayrıca 1 milyon oyum olsun birinide chp'ye vermem.gerekirse bdp'ye veririm yine chp'ye vermem.adamlar en azından alttan alttan vurmuyor.biz o.ç'uyuz diye açık açık hareket ediyorlar.chp gibi tam 90 senedir mustafa kemalin, kemalizmin, 6 okun, cumhuriyetin arkasına saklanarak her türlü haltı yemiyorlar.ayrıca bdp'nin ve kürt hareketinin bu kadar sivrilmesinin sebebi akp değildir.yine bizzat bu chp zihniyetidir.dersim olayları, diyarbakır cezaevinde yaşananlar vs.vs. dersim olaylarında iktidar kimdi dönün bakın.