folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Alevi Dedeleri Maaşa Bağlanıcak



Alevi Dedeleri Maaşa Bağlanıcak

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    f_shade
    f_shade's avatar
    Kayıt Tarihi: 18/Kasım/2008
    Dişi
    Cemevlerine yasal statü verilecek, cemevlerinde görev yapacak Alevi dedelerine de maaş bağlanacak. İşte hükümetin Alevi açılımı:



    NTVMSNBC’nin haberine göre, Ankara’da yapılan mitingden sonra Bakanlar Kurulu toplantısında Alevi açılımının ele alındığını belirten gazeteci Ruşen Çakır, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin açıklamalarının ardından, hükümetin bu konuda düğmeye bastığını söyledi.

    Ruşen Çakır’a göre hükümet, Devlet Bakanı Sait Yazıcıoğlu ve Alevi kökenli AK Parti milletvekili Reha Çamuroğlu’nun inisiyatifinde dünden itibaren resmen başlatma kararı aldı.

    Hükümet’in Alevi açılımında ana başlıklar şöyle;

    *Aleviler Kültür Bakanlığı ya da Başbakanlık’a bağlı bir birimde temsil edilecek.
    *Cemevlerine yasal statü getirilecek
    *Alevi dedelerine maaş bağlanacak
    *Hükümet tüm Alevi kuruluşlarıyla diyalog kuracak
    *Alevi açılımı için tüm siyasi partilerle görüşülecek
    *Diyanet İşleri Başkanlığı süreci destekleyecek
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Kayıt Tarihi: 03/Ocak/2006
    Erkek
    seçim öncesi bakmayın olmaz bunlar :) diyanet ben kabul etmem diyo

    Sorularınızı cilginsigortaci@gmail.com a yazabilirsiniz cevaplar facebook sayfasında >>> facebook.com/cilginsigortaci █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Ağustos/2005
    Erkek
    hele şükür birazda olsa başka inançlara saygı başlamış..ÖYle demiyorlardı da !
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HolySeclorum
    HolySeclorum's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Mart/2007
    Erkek
    Bütün bunları yapacaklarına komple diyaneti kaldırsalarda gerçekten laik bir ülke olduğumuzu anlasak...

    Her Hakkım Saklıdır
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tarzan
    tarzan's avatar
    Kayıt Tarihi: 30/Mart/2007
    Erkek

    hak haklı da kalıyo galiba.. kaç milyon insan var.. bu ülkenin hristiyani yolda sokakta serbestçe dolaşıyo incil dağıtıyo bilmem ne.. ama kendi insanımıza gelince aleviliği kimse kabullenmiyo..allahın yunanıyla evleniliyo hala bazı kesimlerde aleviye kız verilmiyo.. biraz tabuları yıkmak lazım sanırım..

    inş.. hayırlısı olur.. her kesim hakkını alsın.. alsın ki demokrasiyle yönetildiğimize herkes inansın..


    Çalışmadan, yorulmadan, öğrenmeden rahat yaşama yollarını itiyat haline getiren milletler; önce haysiyetlerini, sonra istikballerini daha sonra da hürriyetlerini kaybetmeye mahkumdurlar. M. Kemal Atatürk
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HanDSomE
    HanDSomE's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Şubat/2005
    Erkek
    yakında hristiyanlardan oy toplamak için. Kilisedeki görevlilerede maaş bağlanır
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mr66tr
    mr66tr's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Ocak/2004
    Erkek

    Aşağıdaki bilgileri okumanızı ve herkesinde öğrenmesini sağlamanızda fayda var.Atatürk Inkılaplarından birisi de Tekke ve Zaviyelerin kapatılması ve bazı ünvanların yasaklanmasıdır.Eğer bu kanunda bir delik açılırsa bunun sadece Alevilere değil Nakşibendilik, Kadirilik gibi Tarikatlar ve bir kısım Cemaatlerinde önünü açacaktır.Olaylara biraz geniş açıdan bakın.Anaysanın eşitlik ilkesi diye birşey var.Eğer bu kanuna tabi olarak yasaklanan bir unsur Ünvanları ve kurumları ile tanınacaksa diğer unsurlara da eşit hak doğacaktır.

    Diyanetin kaldırılması düşüncesini ortaya atanlara soruyorum? Eğer diyanet kapatılsa o zaman Camilerde Mescitlerde Türbelerde kimin borusu ötecek?İnanın ki Diyanetin kalkmasını en fazla isteyecek olanlar Tarikatlardır.Bunu da bir yere not edin.

    http://tr.wikipedia.org/wiki/Tekke,_Z%C3%A2viye_ve_T%C3%BCrbelerin_Kapat%C4%B1lmas%C4%B1

    30 Kasım 1925 tarihinde yürürlüğe giren 677 sayılı Tekke ve Zaviyeler ile Türbelerin Kapatılmasına ve Türbedarlar ile Bazı Ünvanların Men ve İlgasına Dair Kanun ile tekke, zaviye ve türbelerin kapatılması kabul edilmiş ve bazı geleneksel ünvanların kullanılması yasaklanmıştır. Kanun, bütün tarikatlarla birlikte; şeyhlik, dervişlik, müritlik, dedelik seyitlik, çelebilik, babalık, emirlik, halifelik, falcılık, büyücülük, üfürükçülük, gaipten haber vermek ve murada kavuşturmak amacıyla muskacılık gibi, eylem, unvan ve sıfatların kullanılmasını, bunlara ait hizmetlerin yapılmasını ve bu unvanlarla ilgili elbise giyilmesini de yasaklamıştır.

     

  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Potansiyel_Virus
    Potansiyel_Virus's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Mayıs/2007
    Dişi

    once alevilere azinlik satatusunu kabul ettirmeye calisan,sonra hadsizce alevilere yeni kıyafet dikmeye kalkarak acik acik yeni kimlige burundurmek isteyen,cem evlerini cümbüs evi diye tanımlayan şerefsiz zihniyet simdi bunlarimi icra edecek alla alla neden acep ?


    Ucurtmalar ruzgar gucuyle degil,o guce karsi ciktiklari icin yukselirler.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    f_shade
    f_shade's avatar
    Kayıt Tarihi: 18/Kasım/2008
    Dişi
    Alevilik din değil .Din ile tarikat ve mezhepleri karıştırmamak lazım
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mr66tr
    mr66tr's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Ocak/2004
    Erkek
    Bu konuda ahkam kesmek benim haddime değil.Ancak bildiğim birkaç bilgiyi paylaşmak istiyorum:Esasen Alevilik dediğiniz zaman tam olarak üzerinde uzlaşılmış bir tanım yok.Aleviler bile Aleviliği çok farklı algılamakta ve farklı şekillerde tanımlamaktadırlar.Örnek:Bektaşilik olarak algılayanlar Bir tarikat gibi görebilirken, bazıları bunu bir mezhep gibi düşünüyor.Bazıları Şamanism ile islam karışımı bir din gibi algılıyor.Bir kısmı da Din ile ilgisi yok Etnik bir topluluk diye ifade ediyor.Kim ne derse desin bu tanımı yapmak bilimadamlarının işi.Bu konuda eğitim almış pekçeok bilimadamı var.Otursunlar önce bu konuyu tanımlasınlar.Tanım üzerinde uzlaşsınlar.Ağzı olan konuışuyor olayına girersek tartışmalar bitmez
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    snnyk
    snnyk's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Mayıs/2007
    Erkek

    Alevilik bir din değildir. halen günümüzde Alevilere gavur gözüyla bakan yobazlar mevcut.

    Alevilik bir yaşam felsefesidir.

     İslam dinini kendine göre ve sunni inancın dışında yorumlayan, aslı doğruluk, kemali dostluk, cevheri, merhamet, görüşü eşitlik,  hazinesi bilgi, meyvası sevgi hamuru ile yoğrulmuş, insanı Kamil  ve erdemli insan yaratmayı ön gören, korkuyu aşıp sevgi ile tanrıya yönelen, Enel-Hak ile insanın özünde tanrıyı gören, yaradan ile yaradılan ikiliğinen Varlk Birliğine varan, edep ve ahlaklığı  yaşamın temeline oturtan, insanı yücelten, hamurunda hem ilahiliğin hemde irfaniliğin mayası bulunan; kişinin ahlaklı ve karakterli yaşam ilkelerini belirleyen, Hz. Muhammed ve Hz. Ali’den gelen neslin imametini teberra ve tebelle ilkesi ile sahiplenen, dini biçim ve şekil olarak değil, gerçek anlamıyla algılayan, dini bağımsız bir irade gücü ve batını özelliği ile evrimleştiren akıl ve iman bütünlüğünde birleştiren ve tüm bunları Kırklar Cemi ile yürüten bir inanç sistemidir.

     


    snnyk.com - code is poetry all that i know...
Toplam Hit: 7898 Toplam Mesaj: 51