folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Alevi Dedeleri Maaşa Bağlanıcak

Alevi Dedeleri Maaşa Bağlanıcak

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tarzan
    tarzan's avatar
    Erkek
    mr66tr bunu yazdı:
    -----------------------------

Aşağıdaki bilgileri okumanızı ve herkesinde öğrenmesini sağlamanızda fayda var.Atatürk Inkılaplarından birisi de Tekke ve Zaviyelerin kapatılması ve bazı ünvanların yasaklanmasıdır.Eğer bu kanunda bir delik açılırsa bunun sadece Alevilere değil Nakşibendilik, Kadirilik gibi Tarikatlar ve bir kısım Cemaatlerinde önünü açacaktır.Olaylara biraz geniş açıdan bakın.Anaysanın eşitlik ilkesi diye birşey var.Eğer bu kanuna tabi olarak yasaklanan bir unsur Ünvanları ve kurumları ile tanınacaksa diğer unsurlara da eşit hak doğacaktır.

aleviliğin tarikatla tekkeyle dernekle ne alakası var onu anlamadım.. ayrıca hangi cem evinde "şeyhlik, dervişlik, müritlik, dedelik seyitlik, çelebilik, babalık, emirlik, halifelik, falcılık, büyücülük, üfürükçülük, gaipten haber vermek ve murada kavuşturmak amacıyla muskacılık gibi, eylem, unvan ve sıfatların kullanılmasını, bunlara ait hizmetlerin yapılmasını ve bu unvanlarla ilgili elbise giyilmesini de yasaklamıştır." bunlar yapılıyomuşş hiç cem evine gittin mi.. garip geldi bana.. dedelik seyitlik, babalık müsayiplik.. bunlar alevilerin inandığı şeyler.. yani içelrinden gelen şeyler.. bu ülkede 1925ten beri neler bürokratların istediği şekilde değişti neler..

atamıza ne hakaretler yapıldı ve yapanların mevkilerini şuan görüyoruz..toplum ne yazıkki çıkarı olanı alkışlıyo..

yine aynı wikipedia dan şunu da herkesin okumasını isterim..

http://tr.wikipedia.org/wiki/Alevi

bu kültür boş bi kültür değil.. türkiyenin bi çok yerinde hala okula kızları kazandırmaya çalışırlar.. alevi kültürü en kültürlü toplum grubu bence..

Çalışmadan, yorulmadan, öğrenmeden rahat yaşama yollarını itiyat haline getiren milletler; önce haysiyetlerini, sonra istikballerini daha sonra da hürriyetlerini kaybetmeye mahkumdurlar. M. Kemal Atatürk
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mr66tr
    mr66tr's avatar
    Erkek
    gazili_tarzan bunu yazdı:
    mr66tr bunu yazdı:

Aşağıdaki bilgileri okumanızı ve herkesinde öğrenmesini sağlamanızda fayda var.Atatürk Inkılaplarından birisi de Tekke ve Zaviyelerin kapatılması ve bazı ünvanların yasaklanmasıdır.Eğer bu kanunda bir delik açılırsa bunun sadece Alevilere değil Nakşibendilik, Kadirilik gibi Tarikatlar ve bir kısım Cemaatlerinde önünü açacaktır.Olaylara biraz geniş açıdan bakın.Anaysanın eşitlik ilkesi diye birşey var.Eğer bu kanuna tabi olarak yasaklanan bir unsur Ünvanları ve kurumları ile tanınacaksa diğer unsurlara da eşit hak doğacaktır.

aleviliğin tarikatla tekkeyle dernekle ne alakası var onu anlamadım.. ayrıca hangi cem evinde "şeyhlik, dervişlik, müritlik, dedelik seyitlik, çelebilik, babalık, emirlik, halifelik, falcılık, büyücülük, üfürükçülük, gaipten haber vermek ve murada kavuşturmak amacıyla muskacılık gibi, eylem, unvan ve sıfatların kullanılmasını, bunlara ait hizmetlerin yapılmasını ve bu unvanlarla ilgili elbise giyilmesini de yasaklamıştır." bunlar yapılıyomuşş hiç cem evine gittin mi.. garip geldi bana.. dedelik seyitlik, babalık müsayiplik.. bunlar alevilerin inandığı şeyler.. yani içelrinden gelen şeyler.. bu ülkede 1925ten beri neler bürokratların istediği şekilde değişti neler..

atamıza ne hakaretler yapıldı ve yapanların mevkilerini şuan görüyoruz..toplum ne yazıkki çıkarı olanı alkışlıyo..

yine aynı wikipedia dan şunu da herkesin okumasını isterim..

http://tr.wikipedia.org/wiki/Alevi

bu kültür boş bi kültür değil.. türkiyenin bi çok yerinde hala okula kızları kazandırmaya çalışırlar.. alevi kültürü en kültürlü toplum grubu bence..

Sayın arkadaşım.Ben Aleviliğe karşı bir insan değilim.Burada Tarikatlarında faydalanabileceği kanuni bir boşluk ortaya çıkacak diyorum.Senin eğitim seviyen nedir bilmiyorum.Ama benim kanunlar ve adalet sistemi ile ilgili bir eğitimim var.Kanunda açıkça yazmış DEDE gibi ünvanlar yasaklanmış.Yasak olan bir ünvana nasıl maaş bağlayacaklar onu merak ediyorum.Atatürk Inkılaplarını bir şekilde delecekler anlaşılan.Umarım bu açılan delik büyümez ve diğer Inkılaplar da kim vurduya gitmez.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    adamgibi
    adamgibi's avatar
    Erkek
    bence bu konu sonu olmayan  biyere  dogru gıdecek

kontra bisiklet
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tarzan
    tarzan's avatar
    Erkek

mr66tr bunu yazdı:
    Sayın arkadaşım.Ben Aleviliğe karşı bir insan değilim.Burada Tarikatlarında faydalanabileceği kanuni bir boşluk ortaya çıkacak diyorum.Senin eğitim seviyen nedir bilmiyorum.Ama benim kanunlar ve adalet sistemi ile ilgili bir eğitimim var.Kanunda açıkça yazmış DEDE gibi ünvanlar yasaklanmış.Yasak olan bir ünvana nasıl maaş bağlayacaklar onu merak ediyorum.Atatürk Inkılaplarını bir şekilde delecekler anlaşılan.Umarım bu açılan delik büyümez ve diğer Inkılaplar da kim vurduya gitmez.

hea onu biliyim de ona göre gerçi bu kararı çıkaran adamlar ona bi kılıf düşünmüştür.. sonuçta politika=yalan söyleme sanatı.. :|

sanırım haklısın ilk anda ayrıntılı düşünemiyo insan..

Çalışmadan, yorulmadan, öğrenmeden rahat yaşama yollarını itiyat haline getiren milletler; önce haysiyetlerini, sonra istikballerini daha sonra da hürriyetlerini kaybetmeye mahkumdurlar. M. Kemal Atatürk
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Erkek

HolySeclorum bunu yazdı:
    Bütün bunları yapacaklarına komple diyaneti kaldırsalarda gerçekten laik bir ülke olduğumuzu anlasak...

Yapılacak en saçma şey. Diyanet işi kalkınca millet din hakkındaki sorularının cevaplarını fetoştan mı alacak yada tarikatlardan mı?

Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HolySeclorum
    HolySeclorum's avatar
    Erkek
    DrKill bunu yazdı:

HolySeclorum bunu yazdı:
    Bütün bunları yapacaklarına komple diyaneti kaldırsalarda gerçekten laik bir ülke olduğumuzu anlasak...

Yapılacak en saçma şey. Diyanet işi kalkınca millet din hakkındaki sorularının cevaplarını fetoştan mı alacak yada tarikatlardan mı?

Şimdi kim veriyo ki :)

Her Hakkım Saklıdır
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    adamgibi
    adamgibi's avatar
    Erkek
    ihtiyacın  yokki kımın verdiğini bilmiyorsun hocam   bi şeyler  yazarken yazdıklarımıızn  nereye  gittiklerine  dikkat  edelim

kontra bisiklet
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HolySeclorum
    HolySeclorum's avatar
    Erkek
    adamgibi bunu yazdı:
    ihtiyacın  yokki kımın verdiğini bilmiyorsun hocam   bi şeyler  yazarken yazdıklarımıızn  nereye  gittiklerine  dikkat  edelim
    TSK ya sızmaya çalışan Fettullah diyanette yuvalanamamışmıdır yani :) Ayakta uyuyosunuz yav.Önce orada yuvalanmıştır bence..

Her Hakkım Saklıdır
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    adamgibi
    adamgibi's avatar
    Erkek
    tam  küfür edecektim sildim sonra . banane hocam fetullahtan  sen  dıyanete  dıl uzatmıssın bende  sana  cevap verdım  ne  alıp veremedıgın var  dıyanetle

kontra bisiklet
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EmiRReiS
    EmiRReiS's avatar
    Erkek

Yıllardır ülkemizde Hristiyanlara ve yahudilere verilen haklar yerine bu uzun zaman önce yapılmalıydı ama yinede geç olsa da yerinde alınmış bir karar. Ülkemiz laik bir yapıya sahip olsa da dinimiz İslam'dır. Tabiki mezhep olarakda en çok sunni ve alevi karışımı bir toplumuz. Alevi kardeşlermize de yıllarca öcü gözüyle bakılan bir zihniyette büyütüldük. Toplumumuz yanlış yönlendirme ve bilinçlendirmeler yüzünden iki mezhep arasında sürekli çatışmalar oldu ve iki tarafda bir birine kırgın. Hele ki iki mezhep arasında iki genç evlenmek istese bile bunun önüne geçen aile, gençlerin arasını bozmaktadır. Bu yeni alınan kararlara doğrultusunda açılım ile cem evleri artık diyenet ile birlikte olunca, artık aradaki buz dağları erir, ve iki mezhep arasındaki yanlış anlaşılmalar aradan kalkar ve sağlıklı bir toplum olma yolunda bir başlangıç olur. Alevi dedelerine de para verilmeli, ülkemizde öyle yada böyle papazlar ve hahamlar para alabilirken, bizim dinimizde olan din öğreticileri neden maaş almasın. Her ne kadar seçim için alınan menfaatçi kararlar da olsa, hükümetin yapmış olduğu en önemli işlerden birisi. 

Tebrikler...

.
Toplam Hit: 8535 Toplam Mesaj: 51