Alkol‘E Zam !

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    warlife
    warlife's avatar
    Erkek

kendi şarabımızı kendimiz yaptyık aq nahhh veririz onlara para sabaha kadar yapsınlar ))

diyalektik için kesin, mutlak hiç bir şey yoktur..Her şeyin bir geçmişi vardir ve bir geleceği olacaktır. Her şey bir kez bulunduğu yerde her zaman icin kesin olarak bulunmaz, ve o bugünki o,kesin ve son değildir
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KroBey
    KroBey's avatar
    Erkek

PanxeR bunu yazdı:
    -----------------------------

KroBey bunu yazdı:

Olay özgür iradeyle alakasız. Madem özgür irade konuşacak, uyuşturucuda serbest olsun, millet birbirini kessin. 

Alkolün, sigaranın, uyuşturucunun zararlı olduğu bilimsel bir gerçekken, birileri bunu azaltmak amaçlı yada azaltmak amacı gütmeden bu yönde işleyecek bir karar alıyorsa bunun götürüsünden çok getirisi vardır. Yarın cebine 3 kuruş koyup, iki birayla sarhoş olup altındaki tenekeden bozma arabayla kaza yapan denyoların sayısı azalacak diye düşünüyorum. O denyolardan daha mühim olanı, onların yaktığı canların azalması ki, kimse bana içen yine içer gibi saçma bir savunma yapmasın.

Birileri tarafından yönetilirken, hep adına kararlar alınırken özgür iradeden dem vurmakta ayrı bi ironi.

bu tamamen toplum ile alakalı , bak hollanda marihuana yı götürüyorlar ama kimse kimseyi kesmiyor öldürmüyor , amerikada da bazı cafeler satabiliyor belli bir gramajı geçmemek kaydı ile

yasak olan herşeyi kötü biliyorsun sen , o zaman daha büyük bir düşman olan tuz ve şeker yasaklansın ? 

bir filim vardı hatırlarmısınız adamı donduruyorlar ve baya bir zaman sonra canlandırıyorlar , yemek yerken masada tuz istiyor ve ona tuzun yasa dışı oldugu söyleniyor.

kolayıda yasaklayabilirsiniz , bana şunu söyleyin günlük tükettiğiniz ürünlerin kaçı vicudunuz için gerçekten yararlı ? adam gibi saglıklı beslenipte ben istemiyorum diyorsan bişi diyemem  

eroin e kokaine yüksek dozdaki uyuşturuculara bende karşıyım , ancak belli bir dereceye kadar hiç kimseye zararı olmaz 

+ alkolden söz ediyoruz  günde 1 bardak şarap içersen çok daha saglıklı olacagını söyleyebilirim , bilinçli tüketim ile bilinçsiz tüketim arasinda fark var 

niye anlamamakta diretiyorsun ?

Kola içti diye, bilincini kaybedip kaza mı yapıyor millet ? Güzel kardeşim ben anlayabiliyorum ama, sen içki ile tuzun farkını anlayamadın sanırım. Orada da yazmışım kazalara sebebiyet verdiğini ama sanırım biraz kapalı olmuş. Alkol insanı sarhoş ettiği için, algılarını zayıflatıp reflekslerini yavaşlattığı için vede cesaret verdiği için alkollü araç kullanımının sonu trafik kazalarıyla sonuçlanma oranı tavan yapıyor. Bunun sonucunda ise, insanlar ölüyor. 

Tuz tüketimi fazla olduğunda ne oluyor ?

" Kro "
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    umit
    umit's avatar
    Erkek

olsun ya alkolede olsun toplu tasımayada. ekmegede suyada kirayada. giyimede nefes almayada vergi koysunlar sokakları mahalleride özellestirsinler. yetmez hacı daha fazlası lazım.

le le le sakine
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek

Bilinmeyen bunu yazdı:

IRET bunu yazdı:

Bilinmeyen bunu yazdı:

IRET bunu yazdı:

Bugün oh ne güzel olmuş diyenler yarın içki yasaklandığında da sesini çıkarmayacak, insanların kılık kıyafetlerine karışıldığında, yaşamlarına müdahale edildiğinde, sesini çıkarmayacak, zorla başka devletlerin çıkarları için farklı coğrafyalara askere gönderildiklerinde sesini çıkarmayacak, hakları gasp edilirken sesini çıkarmayacak, ölürken bile sesini çıkarmayacak.

oh ne güzel olmuş, sigaraya da alkole de yapılan zamma karşı durmuyorum,

sigaraya zam geldi azalttım, mümkün olduğunca içmiyorum, alkolü de hiç içmem inşallah..

demek ki sende özgür irade diye bir şey yok, güdülmeye mahkumsun, aynen devam et.

selametle.

kendi hür irademle güdülmek istiyorum hocam, diyeceğin bir şey var mı?

*29 yaşındasın diye pek bir şey söylemiyorum, büyüksün, büyüklüğünü bil..

Bilinmeyen bunu yazdı:

IRET bunu yazdı:

Bilinmeyen bunu yazdı:

IRET bunu yazdı:

Bugün oh ne güzel olmuş diyenler yarın içki yasaklandığında da sesini çıkarmayacak, insanların kılık kıyafetlerine karışıldığında, yaşamlarına müdahale edildiğinde, sesini çıkarmayacak, zorla başka devletlerin çıkarları için farklı coğrafyalara askere gönderildiklerinde sesini çıkarmayacak, hakları gasp edilirken sesini çıkarmayacak, ölürken bile sesini çıkarmayacak.

oh ne güzel olmuş, sigaraya da alkole de yapılan zamma karşı durmuyorum,

sigaraya zam geldi azalttım, mümkün olduğunca içmiyorum, alkolü de hiç içmem inşallah..

demek ki sende özgür irade diye bir şey yok, güdülmeye mahkumsun, aynen devam et.

selametle.

kendi hür irademle güdülmek istiyorum hocam, diyeceğin bir şey var mı?

*29 yaşındasın diye pek bir şey söylemiyorum, büyüksün, büyüklüğünü bil..

Hür iradeye sahip olan insan güdülmeyi kabullenemez, buna karşı mücadele eder. Militarist olmuşsun farkında değilsin. Büyüklüğünü bil derken :))?

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BeYaZZZ
    BeYaZZZ's avatar
    Erkek

hassi....

THE BeYaZ
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Pisibaliqi
    Pisibaliqi's avatar
    Erkek

KroBey bunu yazdı:

PanxeR bunu yazdı:

KroBey bunu yazdı:

Olay özgür iradeyle alakasız. Madem özgür irade konuşacak, uyuşturucuda serbest olsun, millet birbirini kessin. 

Alkolün, sigaranın, uyuşturucunun zararlı olduğu bilimsel bir gerçekken, birileri bunu azaltmak amaçlı yada azaltmak amacı gütmeden bu yönde işleyecek bir karar alıyorsa bunun götürüsünden çok getirisi vardır. Yarın cebine 3 kuruş koyup, iki birayla sarhoş olup altındaki tenekeden bozma arabayla kaza yapan denyoların sayısı azalacak diye düşünüyorum. O denyolardan daha mühim olanı, onların yaktığı canların azalması ki, kimse bana içen yine içer gibi saçma bir savunma yapmasın.

Birileri tarafından yönetilirken, hep adına kararlar alınırken özgür iradeden dem vurmakta ayrı bi ironi.

bu tamamen toplum ile alakalı , bak hollanda marihuana yı götürüyorlar ama kimse kimseyi kesmiyor öldürmüyor , amerikada da bazı cafeler satabiliyor belli bir gramajı geçmemek kaydı ile

yasak olan herşeyi kötü biliyorsun sen , o zaman daha büyük bir düşman olan tuz ve şeker yasaklansın ? 

bir filim vardı hatırlarmısınız adamı donduruyorlar ve baya bir zaman sonra canlandırıyorlar , yemek yerken masada tuz istiyor ve ona tuzun yasa dışı oldugu söyleniyor.

kolayıda yasaklayabilirsiniz , bana şunu söyleyin günlük tükettiğiniz ürünlerin kaçı vicudunuz için gerçekten yararlı ? adam gibi saglıklı beslenipte ben istemiyorum diyorsan bişi diyemem  

eroin e kokaine yüksek dozdaki uyuşturuculara bende karşıyım , ancak belli bir dereceye kadar hiç kimseye zararı olmaz 

+ alkolden söz ediyoruz  günde 1 bardak şarap içersen çok daha saglıklı olacagını söyleyebilirim , bilinçli tüketim ile bilinçsiz tüketim arasinda fark var 

Kola içti diye, bilincini kaybedip kaza mı yapıyor millet ? Güzel kardeşim ben anlayabiliyorum ama, sen içki ile tuzun farkını anlayamadın sanırım. Orada da yazmışım kazalara sebebiyet verdiğini ama sanırım biraz kapalı olmuş. Alkol insanı sarhoş ettiği için, algılarını zayıflatıp reflekslerini yavaşlattığı için vede cesaret verdiği için alkollü araç kullanımının sonu trafik kazalarıyla sonuçlanma oranı tavan yapıyor. Bunun sonucunda ise, insanlar ölüyor. 

Hacı ben içmiyorum Allah'a çok şükür. Yalnız bu ne boktan bakış açısı, hacı ozaman arabalarada zam yapalım hatta bıçaklara silahlara da yapalım birbirini vuran azalır :D

İçmeme karşı zama karşıyım arkadaş içen adam bırakın içsin, İçmemek nasıl senin benim en doğal hakkımsa adamında içmek hakkı. Zamla bunun engellenmeye çalıştığını düşünmen ayrı bi saçmalık içmenin bu nevi engellenmesini istemen ayrı bir faşizanlık.

Elbetteki suçlu cezasını almalı, alkollu araç kullanan adamın bu şekilde engelleneceğini düşünmek çocuksu.

Hür iradesiyle içen adama afiyet olsun içmeyenden de Allah razı olsun

Fiat Justica Et Ruat Caelum...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

@KroBey 

sana ne diyorum hala bilinçli içim diyorum , sanki ben yoldan geçen bir sarhoşun beni ezmesini isterim . 

alkol alıyormuyum alıyorum , ama bunu fazla abartmıyorum yada fazla kaçırıp sokakta terör estirmiyorum , alkol keyif içkisidir 

kullanmasını biliceksin , kimseye rahatsızlık vermeden tüketiceksin

trafik kazalarını sadece alkollü araç sürenlerde yapmıyor , o kola sigara da ne oluyor dediğin belki trafik kazalarından fazla fazla ölüme sebep oluyor insan saglıgını bozarak 

bugün ABD de en büyük ölüm sebebi obezite ve fazla kilolar yüzünden yaşanan sorunlar ;(kalp krizi , şeker vb) 

buda aşırı fastfood tüketimi yüzünden oluyor , yanlış içersen su bile insanı öldürebilir boşuna alkol e bok atmayın

ürüne değil tüketene bakacaksınız...   

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KroBey
    KroBey's avatar
    Erkek

Pisibaliqi bunu yazdı:

KroBey bunu yazdı:

PanxeR bunu yazdı:

KroBey bunu yazdı:

Hacı ben içmiyorum Allah'a çok şükür. Yalnız bu ne boktan bakış açısı, hacı ozaman arabalarada zam yapalım hatta bıçaklara silahlara da yapalım birbirini vuran azalır :D

İçmeme karşı zama karşıyım arkadaş içen adam bırakın içsin, İçmemek nasıl senin benim en doğal hakkımsa adamında içmek hakkı. Zamla bunun engellenmeye çalıştığını düşünmen ayrı bi saçmalık içmenin bu nevi engellenmesini istemen ayrı bir faşizanlık.

Elbetteki suçlu cezasını almalı, alkollu araç kullanan adamın bu şekilde engelleneceğini düşünmek çocuksu.

Hür iradesiyle içen adama afiyet olsun içmeyenden de Allah razı olsun

Önce şunu kabul etmen gerek paşam. Alkol insan sağlığına zararlıdır. İnsanın alkole karşı olması kadar doğal ne olabilir ? Kullanana zarar, kullanmayana zarar, ekonomiye zarar, topluma zarar, zarar oğlu zarar. Şimdi tutup bu söylemimi faşizan bulman dayanaksız ve mantıksız bence. İnsan hak ve özgürlükleri çerçevesinde her ne şekilde insanlar bu meretten uzak tutulabiliyorsa, bence meşru bir yöntemdir.

@PanxeR; Türkiyedeki trafik kazalarının en tepesinde alkol kullanımı var hacım. Herif içip direksiyona geçmeyi hüner sayıyor, ballandıra ballandıra anlatıyor. Alkolden insanları uzaklaştırmak komplike bir iştir. Öyle zamla falan yeterli sonuç alınamayacağını bende biliyorum. Eğitim kurumlarının bu konuda yetersiz olduğu, medyanın özendirmekten başka bi iş yapmadığı aşikar. Ama ben alkol "kullandığımda katiyen araç kullanmıyorum" diyen birine rastlamadım. Oran kurarsak alkol kullananların % 1'ine bile denk gelirse, sevinirim. O yüzden eğitilmemiş bir toplumuz bu konuda. Bu alkol kullanımına bir çare değil, ama caydırıcı olduğu su götürmez. 

" Kro "
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ekerci
    Ekerci's avatar
    Erkek

7-19 bunu yazdı:

avrupa daha ucuz turkiyeden

burda 4 tl ye güzel şarap var :D şampanya var...

Konu ID: 112846 Konuyu Acan : Ekerci Konu Başlığı : Tahribatın en sevdiği adam ? Silinme Sebebi : 3 sayfadır takip ediyorum beni seven kimse çıkmadı. alacağınız olsun müridler
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

ben zararını değil , faydasını görüyorum rahat ol sen . zamlanması bişi değitirmez + olarak alkol olmasa ekonomi ne kadar kan kaybeder biliyormusun

bu zamlar sonucu tek kaybeden yerli üretici olacak , aynı paraya kaliteli yabancı içkiler alınabilicek veya kaçak alınacak 

sigara karşıyım ama alkol e degilim. afiyet olsun 

absinthe.jpg%20%28500×375%29

Toplam Hit: 12272 Toplam Mesaj: 88