Alkol‘E Zam !

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bykamu
    bykamu's avatar
    Erkek

sınırdan gelen içki forever :D

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    adamgibi
    adamgibi's avatar
    Erkek

ulen adamlar zam yaparak içki içmemeyi teşvik ediyor aynı sigarada oldugu gibi

kimbilir belkide fikirleri farklıdır ve  tamamen vatandası  düzmek için yapıyolardır bu zamları

ama muhappet vatandaşı düzmekte olsa (ki bu yapılmayan bısey degıl hangı hukumet gelırse gelsın vatandas hep düzülecektır)

bu şekilde olması bana birazda  olsa mantıklı gelıyor zorlamı kardeşim içme

içki meselseni sakın  gidipte bi ekmekle  nebıleyım tuzla veya  şekerle karıştırmayın gülünc duruma düşmeyin  

kontra bisiklet
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SnowDrop
    SnowDrop's avatar
    Erkek

ülkenin anasını siktiler ona dertlenip içmemize bile karışıyorlar artık  ...

ben küçükken 5 yaşındaydım lan bu kadar açık ve net.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TxT
    TxT's avatar
    Erkek

Buna içilir beyler.. - Efkar mode - 

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Pisibaliqi
    Pisibaliqi's avatar
    Erkek

@krobey

Hacı insan sağlığına zararlı diye böle yasaklayacaksak yada içmemeleri yönünde dolaylı yollardan baskı altına alacaksak bunun adı faşizanlıktır...

Yani sonuç olarak alkolun insan sağlığına zararlı olduğunu bir sen bilmiyorsun içen adamda biliyor adam ya kardeşim ben yinede içiyorum derse 3. şahıslarada b.k yemekten ötesi düşmez...

Hangi makul sebeple insanların kendilerine zarar vermelerini engelleyebilirsin ki?

Esrar da yasak ee noluyo içmiyo mu millet istanbulun bazı semtlerinde alkolden fazla tüketildiğini biliyorum...

Hacı konuya insana zarardan bakarsan ; Fakirlikte zarar sürekli  parasızlıktan karbonhidrat kaynaklı beslenmekte zarar neden türkiye ekmek tüketiminde dünya rekortmeni bi sormak lazım kendimize?

Millet fakir fakir etin kilosu olmuş 30 lira kıçı kırık domates 10 lira sen bana diosun ki alkol insan sağlığına zarar :D Sağlıklı beslenemiyo millet ki birde alkolun zararını düşünsün.

Alkolun ekonomiye zarar olduğunu nerden çıkardığını anlamak güç ki bu gün dünyanın bir çok ülkesi alkolden milyonlarca dolar kazanıyor...

Yani söylemek istediğim şu ki sanane kardeşim adam içicem diyor sen kim oluyorsunda milletin doktorluğu görevini üstleniyorsun?

Fiat Justica Et Ruat Caelum...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KroBey
    KroBey's avatar
    Erkek

Pisibaliqi bunu yazdı:
    -----------------------------

@krobey

Hacı insan sağlığına zararlı diye böle yasaklayacaksak yada içmemeleri yönünde dolaylı yollardan baskı altına alacaksak bunun adı faşizanlıktır...

Yani sonuç olarak alkolun insan sağlığına zararlı olduğunu bir sen bilmiyorsun içen adamda biliyor adam ya kardeşim ben yinede içiyorum derse 3. şahıslarada b.k yemekten ötesi düşmez...

Hangi makul sebeple insanların kendilerine zarar vermelerini engelleyebilirsin ki?

Esrar da yasak ee noluyo içmiyo mu millet istanbulun bazı semtlerinde alkolden fazla tüketildiğini biliyorum...

Hacı konuya insana zarardan bakarsan ; Fakirlikte zarar sürekli  parasızlıktan karbonhidrat kaynaklı beslenmekte zarar neden türkiye ekmek tüketiminde dünya rekortmeni bi sormak lazım kendimize?

Millet fakir fakir etin kilosu olmuş 30 lira kıçı kırık domates 10 lira sen bana diosun ki alkol insan sağlığına zarar :D Sağlıklı beslenemiyo millet ki birde alkolun zararını düşünsün.

Alkolun ekonomiye zarar olduğunu nerden çıkardığını anlamak güç ki bu gün dünyanın bir çok ülkesi alkolden milyonlarca dolar kazanıyor...

Yani söylemek istediğim şu ki sanane kardeşim adam içicem diyor sen kim oluyorsunda milletin doktorluğu görevini üstleniyorsun?

Kanunlarla bişeyleri yasaklamak faşistlikse dünyadaki tüm ülkeler faşit. Senin düşlediğin gibi özgür bir ülke şuan dünya üzerinde yok hacım. Vatandaşının sağlığını düşünmeyen bir ülke, toplum refahını ve huzurunu umursamayan bir devletin varlığının manası olamaz. Bu sebeptendir ki kanunlarla düzen oturtulur. Bunun neticesinde uyuşturucu madde yasaktır. Alkolde bu tür bir yasak yok. Olmaması doğal ama toplumu alkolden uzak tutmak devletin görevidir. Bunu da eğitim, medya ve yaptırım yoluyla kombine bir şekilde gerçekleştirebilir.

Fakirlikle kıyaslamışsın. Bu elma ile arabayı kıyaslamak gibi olmuş. Fakirlik insanın elinde olmayan sebeplerden ötürü içinde olduğu maddi yetersizlikler durumudur. İçki ise kişinin iradesiyle alıp kullandığı, sonucunda ise sağlığına ve başkalarının sağlığına zarar verme ihtimalini arttırdığı durumdur.

Alkolün ekonomiye zararı yok hatta yararı var demişsin. Bu gerçekten gülünç. Senin aldığın içkinin parası kime gidiyor ? Bir başka kişiye. Çoğu zaten yurt dışına gidiyor. Sen içki alacağın parayla yaşam standartlarını yükseltebilirsin yada birikim yaparsın. Bu da senin içki dışındaki ürünleri alım gücünü yükselterek, ekonomik olarak seni güçlendirir.

Tüm bunların ötesinde, kişi içer yada içmez. Bu beni ilgilendirmez. Ama tüm toplumu bağlayan bir kararda fikir belirtirim. Bunun önünde durmakda çağ dışılıktır, fikir zorbalığıdır. Saygılar.

" Kro "
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

KroBey bunu yazdı:

Pisibaliqi bunu yazdı:

@krobey

Kanunlarla bişeyleri yasaklamak faşistlikse dünyadaki tüm ülkeler faşit. Senin düşlediğin gibi özgür bir ülke şuan dünya üzerinde yok hacım. Vatandaşının sağlığını düşünmeyen bir ülke, toplum refahını ve huzurunu umursamayan bir devletin varlığının manası olamaz. Bu sebeptendir ki kanunlarla düzen oturtulur. Bunun neticesinde uyuşturucu madde yasaktır. Alkolde bu tür bir yasak yok. Olmaması doğal ama toplumu alkolden uzak tutmak devletin görevidir. Bunu da eğitim, medya ve yaptırım yoluyla kombine bir şekilde gerçekleştirebilir.

Fakirlikle kıyaslamışsın. Bu elma ile arabayı kıyaslamak gibi olmuş. Fakirlik insanın elinde olmayan sebeplerden ötürü içinde olduğu maddi yetersizlikler durumudur. İçki ise kişinin iradesiyle alıp kullandığı, sonucunda ise sağlığına ve başkalarının sağlığına zarar verme ihtimalini arttırdığı durumdur.

Alkolün ekonomiye zararı yok hatta yararı var demişsin. Bu gerçekten gülünç. Senin aldığın içkinin parası kime gidiyor ? Bir başka kişiye. Çoğu zaten yurt dışına gidiyor. Sen içki alacağın parayla yaşam standartlarını yükseltebilirsin yada birikim yaparsın. Bu da senin içki dışındaki ürünleri alım gücünü yükselterek, ekonomik olarak seni güçlendirir.

Tüm bunların ötesinde, kişi içer yada içmez. Bu beni ilgilendirmez. Ama tüm toplumu bağlayan bir kararda fikir belirtirim. Bunun önünde durmakda çağ dışılıktır, fikir zorbalığıdır. Saygılar.

1 şişe yeni rakının maliyeti 8 satış fiyatı 10 liradir (hadi piyasaya göre 12 lira olabilir) 

alım fiyatı nedir hocam ?  son zamlar la 50 mi oldu ? 

50-12   38tl eder

38tl direk devlete gidiyor 

diğer paralar , 

alkol al sat iç ekonomiye can ver  , varmıdır ekonomiyi alkol kadar canlandıran birşey ? 

şişesini yapan firma , ürünü taşıyan firma , üreten çiftçi , şişeleyen fabrika  sahipleri ve çalışanları 

şarap ın icat edildiği topraklarda yaşıyoruz ama tüketümü ve üretiminde hiç bi payımız yok fransızlar ve italyanlar sahiplenmiş durumda.

benzin % 110 zam la arabamıza giriyor

elektrik doğalgaz herşeye zam gelecek ve geliyorda 

sen sus olurmu kendi kullandığın şeylere zam geldiğinde konuşursun.. 

ekonominin nasıl işlediğini bilmiyorsun daha , uyuşturucu el altından değil devlet tarafından satılsaydı pkk ya giden paralar devletin kasasına giderdi 

zamlanması sadece yerli üreticiye zarar veriyor , başka kimseye değil ,  eskiden binboa alırdım şimdi gidip yabancı marka vodka alıcam . bari verdiğimiz paraya deysin 

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KroBey
    KroBey's avatar
    Erkek

@PanxeR hacım, alkol piyasasının %80'i yabancıların elindeyken kimin ekonomisine can veriyosun ? Bundan öte kişinin alkole vereceği parayla yaşam standartlarını yükseltmesinden falan bahsettim, sen alın verin ekonomiye can verin sloganı atıyorsun :) 

" Kro "
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    OdiN
    OdiN's avatar
    Erkek

KroBey bunu yazdı:

IRET bunu yazdı:

Bugün oh ne güzel olmuş diyenler yarın içki yasaklandığında da sesini çıkarmayacak, insanların kılık kıyafetlerine karışıldığında, yaşamlarına müdahale edildiğinde, sesini çıkarmayacak, zorla başka devletlerin çıkarları için farklı coğrafyalara askere gönderildiklerinde sesini çıkarmayacak, hakları gasp edilirken sesini çıkarmayacak, ölürken bile sesini çıkarmayacak.

Yapma gözünü seviyim. Hiç duydun mu bilmem, bir ata sözümüz var. "İçki tüm kötülüklerin anasıdır."

Ana Gibi Yar Olmaz :))

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KarasuZanu
    KarasuZanu's avatar
    Erkek

alkol alıp kızı rahatsız eden orospu çocuğunun tekini geçen çektik kenara kız gitti sonra öğrendik 100m ilerde tekrar musallat olmuş gebertene kadar dövmediğime çok pişmanım. ama işin alkolle alakası yok o orospu çocuğu alkolsüzde olsaydı yine musallat olurdu. alkolle sadece ne bok olduğu daha rahat belli oluyor insanların

Benimde geberene kadar içtiğim oluyor, en fazla gidip ağaç altında yattım kimsenin ne karısına bakatım ne de kızına baktım. Kimse alkolün insanın bilincini kapattığı gibi saçma sapan bişe demesin.

Geberdim soukta kaymakamlığın bahçesinde uyudum, başım dönüyo karşıdan karışya geçerken araba filan çarpmasın diye yattım orda yoksa bayılıp kalmaktan değil.

edit: alkole zam yapan zihniyeti zikimm..

Toplam Hit: 12267 Toplam Mesaj: 88