Alkol‘E Zam !
-
extra 3.70 olmuş gider ayak döşediler gene
-
ben bunlara "annesi kaşarlar" demek isterdim ama küfür ettiğimden ban yemekten korkuyorum. o yüzden demiyorum :)
saygılar... :D
-
KroBey bunu yazdı:
-----------------------------
@PanxeR hacım, alkol piyasasının %80'i yabancıların elindeyken kimin ekonomisine can veriyosun ? Bundan öte kişinin alkole vereceği parayla yaşam standartlarını yükseltmesinden falan bahsettim, sen alın verin ekonomiye can verin sloganı atıyorsun :)
-----------------------------hoca ne yabancıların elindekini bahsediyorsun sana diyorum ki
50 tl lik içkinin 32 lirasi vergi
32 tl devlete gidiyor
12 tl lik içkinin 7 8 lirasi maliyet
2 - 4 lira kâr olarak firmaya gidiyor sanki sadece yanbancı ülkeler var içki üreten
benim yaşam standartlarım belli , alkol alsamda almasam da bişi deyişmez , hem alkol e aylık bütçe çıkartan biri degilim gerektiği zaman alırım
ekmek su almak gibi bişi acıktın mı yemek yemek gibi bişi abartmıyorum da haftada 1 yada ayda 1 içiyorum
hadi onu geçtim , konserve aldıgın ürünler yada diğer tükettiğin ürünlerin sahipleri hep türk mü ?
boşa uzatıyoruz meseleyi , sonuçta cebimizden çıkan para artıyor....
-
İçki yapımını anlatan ne kadar video varsa bir başlık altında toplasak, bu işten para kırılır gibi geliyor.
-
IRET bunu yazdı:
İçki yapımını anlatan ne kadar video varsa bir başlık altında toplasak, bu işten para kırılır gibi geliyor.
-----------------------------araştırdım baya fakat bir kaç deneme ile tecrübe etmek gerekiyor özellikle absinthe üretimine ve vodka üretimine takmış durumdayım
-
KroBey bunu yazdı:
Pisibaliqi bunu yazdı:
@krobey
Hacı insan sağlığına zararlı diye böle yasaklayacaksak yada içmemeleri yönünde dolaylı yollardan baskı altına alacaksak bunun adı faşizanlıktır...
Yani sonuç olarak alkolun insan sağlığına zararlı olduğunu bir sen bilmiyorsun içen adamda biliyor adam ya kardeşim ben yinede içiyorum derse 3. şahıslarada b.k yemekten ötesi düşmez...
Hangi makul sebeple insanların kendilerine zarar vermelerini engelleyebilirsin ki?
Esrar da yasak ee noluyo içmiyo mu millet istanbulun bazı semtlerinde alkolden fazla tüketildiğini biliyorum...
Hacı konuya insana zarardan bakarsan ; Fakirlikte zarar sürekli parasızlıktan karbonhidrat kaynaklı beslenmekte zarar neden türkiye ekmek tüketiminde dünya rekortmeni bi sormak lazım kendimize?
Millet fakir fakir etin kilosu olmuş 30 lira kıçı kırık domates 10 lira sen bana diosun ki alkol insan sağlığına zarar :D Sağlıklı beslenemiyo millet ki birde alkolun zararını düşünsün.
Alkolun ekonomiye zarar olduğunu nerden çıkardığını anlamak güç ki bu gün dünyanın bir çok ülkesi alkolden milyonlarca dolar kazanıyor...
Yani söylemek istediğim şu ki sanane kardeşim adam içicem diyor sen kim oluyorsunda milletin doktorluğu görevini üstleniyorsun?
-----------------------------Kanunlarla bişeyleri yasaklamak faşistlikse dünyadaki tüm ülkeler faşit. Senin düşlediğin gibi özgür bir ülke şuan dünya üzerinde yok hacım. Vatandaşının sağlığını düşünmeyen bir ülke, toplum refahını ve huzurunu umursamayan bir devletin varlığının manası olamaz. Bu sebeptendir ki kanunlarla düzen oturtulur. Bunun neticesinde uyuşturucu madde yasaktır. Alkolde bu tür bir yasak yok. Olmaması doğal ama toplumu alkolden uzak tutmak devletin görevidir. Bunu da eğitim, medya ve yaptırım yoluyla kombine bir şekilde gerçekleştirebilir.
Fakirlikle kıyaslamışsın. Bu elma ile arabayı kıyaslamak gibi olmuş. Fakirlik insanın elinde olmayan sebeplerden ötürü içinde olduğu maddi yetersizlikler durumudur. İçki ise kişinin iradesiyle alıp kullandığı, sonucunda ise sağlığına ve başkalarının sağlığına zarar verme ihtimalini arttırdığı durumdur.
Alkolün ekonomiye zararı yok hatta yararı var demişsin. Bu gerçekten gülünç. Senin aldığın içkinin parası kime gidiyor ? Bir başka kişiye. Çoğu zaten yurt dışına gidiyor. Sen içki alacağın parayla yaşam standartlarını yükseltebilirsin yada birikim yaparsın. Bu da senin içki dışındaki ürünleri alım gücünü yükselterek, ekonomik olarak seni güçlendirir.
Tüm bunların ötesinde, kişi içer yada içmez. Bu beni ilgilendirmez. Ama tüm toplumu bağlayan bir kararda fikir belirtirim. Bunun önünde durmakda çağ dışılıktır, fikir zorbalığıdır. Saygılar.
-----------------------------Kanunlarla bişeyleri yasaklamak faşistlikse dünyadaki tüm ülkeler faşist
Bunu anlaman biraz geç olmuş ama olsun geç olsun güç olmasın hacı.Dünyadaki bütün iktidarlar faşisttir sadece sertlik dereceleri değişkendir.
-
Smirnoff bunu yazdı:
Niye gece yarısı yapıldığını anlayamadığım bir olaydır.. % 30 zam yapılmış.. Ohannes diyorum..
http://ekonomi.haberturk.com/ekonomi/haber/565697-alkole-gece-yarisi-zam@mod : konu siyasete kaymaya başlamış. uçması yakındır.
-----------------------------mod gorunce sevındım uzun suredır gormuyoduk :|