folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Allah Varsa Bu Dünyadaki Acılar Ve Zulümler Neden Var!?

Allah Varsa Bu Dünyadaki Acılar Ve Zulümler Neden Var!?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Blackjack
    Blackjack's avatar
    Erkek
    erkan07 bunu yazdı:
    -----------------------------
    HolyDemon bunu yazdı:
    BAAL bunu yazdı:

aklıma geldi söyliyim simdi bizler seytanla tanrının arasında gecen bir oyun yuzunden yartılmışız tanrı kendi yarattıgı seytanın kendisine karsı gelişinin ne kadar sacma ne kadar anlamsız yada ne kadar bosmu desek bilmiyorum ona kanıtlaması için bize ihityaç duyuyosa ve bizi kullanıyosa seytan aptalmı ki kendisine karsı kullandıgı seyi kendi yarattıgı ile savunma yapmasına karsı gelmesin simdi özgur irade deniyor eger tanrı kendi yarattıgı cehennemiyle bizi buna zorlamıyo mu ve zorluyosa tanrı bu oyunda hile yapmıyo mu ve tanrı seytana kendisinin ustun oldugunu ona göstermek yada kendisene karsı gelişin anlamsız oldugnu ona kanıtlamak yerine onu neden yoketmiyor yok etse bundan kimin haberi olur ki bu yuznden tanrı buyuktur diyenler neden tanrı bize ihtiyac duyuyor duymuyor diyenler ozaman neden cehennemle tanrının oyununda zorla tanrının yanında olmaya zorluyor bizi zorluyor cunku kendine inanmıyanları cehennemde yakıcam diyor ve bizi buna zorluyor bu oyunda hile var kardesim

ve tanrının cehennemi olmasaydı ona kim inanırdı kim

Kuran inanılmaz zekice yazılmış tüm sorulan sorulara göt edicek seviyede cevaplar içeren bir kitaptır.

Bu sorduklarının cevabını bende çok merak ediyorum.

Bir anne baba oğluna kıyarmı ?

Allah yarattı , şeytana ondan büyük olduğunu ispatlayacak madem ondan daha iyi şeytanı yok etsin bizi alsın cennete

Allah kendinden daha büyük ve kendininde kaldıramayacağı bir taş yaratabilir mi ? Hadi cevaplayın...

cevaplayalım.

ateistlerin sorduğu salakça bir soru :)

evet sadece soru, iddialı değil .

kudreti sonsuz olan yaratıcı dilediği herşeyi yaratmaya gücü yetendir .

bunun ardından gelecek olan sorunun devamıda var biliyorum ,zahmet edip yazma cevabını vereyim.

yaratmaya gücü yeter ama yaratmaz.

defalarca yazdım bir kez daha yazayım.

Allahın paylaşmayacağı tek şey yüceliğidir İLAHLIĞIDIR ,bunu paylaşmaz.

bir anne baba evladına kıyıyor bazen,sen insani duygularla İLAHİ duyguları karıştırıyorsun dostum.

ve inananlar cehennem korkusundan değil şükredici olduklarından dolayı inanıyorlar ALLAH a.

inanıpta cehennemden korkmayanlar emirleri yerine getirmeyenler sana ispattır .

simdi bana tanrı eger korku ve cehenenemi yaratmıs olmasaydı ona inanan  kac kişi kalırdı sorusuna verilcek en basit ve kesitirme cevabı veriyorsun sukran

ama benim bahsettigim bu degil işte tanrıya olan inanc yani ondan korkmasak ona inanan kac kişi kalırdı kac musluman degil bunada atesitleri satanistleri örnek göstermekde yanlıs cunku buda sukran gibi kaç kişi sukran için inanıyo,satnistlerin ve ateislerin dunya nufunda kapladıgı yer kadar yani az ama kuran geneli kapsar orda korkanlara korkmayın denmez korkuyu lanatlemez. 

yazdıgım seytan-tanrı sorusunu yorumlamanı istiyorum alıntı yazmısın ama en alttaki cumleye yanıt vermeye calısmıssın sadece

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    elevator
    elevator's avatar
    Erkek

baal

öncelikle ben sadece holydemondan alıntı yaptığımı sanıyordum.farkına varınca kısaca son sorunu yanıtlamıştım.

ama sanada elimden geldiğince bildiğim öğrendiğim kadar cevap vermeye çalışayım.

önce insanın yaratılış sebebini öğrenmek lazım, bu kuranda ne şekilde açıklanmış ona bi bakalım.

Allah diyorki "gizli bir hazineydim bilinmek istedim"  buna ihtiyacı varmıydı? tabiki hayır (ki zaten melekler cinler vs vardı onları yaratmıştı.)

şeytanda cindir ,ve insanlar gibi özgür iradesi vardı evet yada hayır diyebilirdi ve o hayır ı seçti ve secde etmedi .

ve yarışmıyorlar iddia etmiyorlar o sadece ben senin kullarının aklını çelerim diyor.

ozaman sana uyanlarda seninle birlikte cezalandırılır diyor yani ortada sana uyarlar yok bana uyarlar gibi bişey yok.

ve neden yok etsinki şeytanı? bilinmek istiyor ve ,iyi ve kötüyü cehennem ve cenneti yaratıyor .

işte burda özgür bir irade veriyor kendisine karşı gelme inanma   hatta kendisine küfür etme ve hatta kendisini inkar edebilme özgürlüğü bile veriyor..

hani özgür irade dersin? cehenneme gideceğimi bile bile neden bizi sınava soktu dersin diimi? ve diyorsun.

evet matematik öğretmenim benim 10 alacağımı bile bile sınava sokuyordu ve ben 10 alıyordum ve birde arkadaşım vardı herzaman kağıda sadece adını soyadını yazar verirdi ve 1 alırdı .

şimdi öğretmen benim iyi not alıp almayacağımı bilmiyormuydu? yada o çocuğun 1 alacağını?

işte soru burda .

öğretmen bizim ne not alacağımızı bildiği içinmi biz o notları alıyorduk? yoksa biz o notları alacağımız içinmi biliyordu?

yani öğretmen öğrencisinin geçmesini ister ama öğrencisi ders dinlemiyor ödevlerini yapmıyorsa üzülür ama o çocuğuda sınıfta bırakır.

geçip geçmemek senin elinde ödevler verilmiş kitabınsa kuranı kerim oku dinle uygula.

sana cenneti vaad ettim diyor yapmazsanda cehennemi işte buda onun adaleti.

sana tavsiyem islamı iyice araştırmadan sadece müslümanların yaşayışlarına bakıp karar verme bu karar seninse ve önyargısızsa sana saygı duyarım.

not;yaratılmış ilk kullar insanlar değildirler yani hz adem değildir (cinler melekler vs den söz etmiyorum) bunu biliyormuydun?

nekadar anlatırsan anlat,anlattıkların karşındakinin anladığı kadardır... VAR OLDUĞUM İÇİN DÜŞÜNÜYORUM ...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Blackjack
    Blackjack's avatar
    Erkek
    bizler cennete gitmek için yasarız ve ona göre davranırız cennete gitme kosulu kötu olmamak ve seytana uymamaktır bu baslı basına bizim göruvlerimizden birdir peki bu asli görevde basarılı olmak için kötulerin varlıgına ihtiyac duymuyormuyuz dolaylı olarakda seytana peki tanrı seytanın basaramayacagını bile bile kullarını cehenmele korkutyor evet korktuyor seytana uyarsanız cehenneme gideceksiniz diyor simdi durup baktıgında tanrının guvensizligi ortaya cıkmıyormu ya kullarımı seytan kandırırsa ya seytan bu işi basarısa diye bize cehennemi gösteriyor böyle bir durumda tanrı buyukmudur cehennem baslı basına tanrının guvensizligi degilmidir cunku seytan=kötu
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    elevator
    elevator's avatar
    Erkek

bütün kötülüklerin anası şeytandır,vesveselerle kulların aklını çelen şeytandır.

cennete gitmek için kötünün olması gerekmiyor cenneti illede kötülükleri aşıp girilecek kazanılacak bir yer olarak görme.

doğum sırasında ölen yada 3 yaşında 5 yaşında ölen bir çocuk cennetlik diyorsak bu çocukların aştığı ne kötülük vardır ki?

evet korkutuyor hatta cehennem azabından korkun da diyor. ve haklıda korkutmakta sana senin yaptığın bir robotun itaat etmediğini düşünsene ?yapıyorsun  özgür bir irade veriyorsun seni yada  falan kişiyi  seçme hakkını veriyorsun ve ona elçiler gönderiyorsun uyarıyorsun sana itaat ederse onu ödüllendireceğini inanmaz ise cezalandıracağını söylüyorsun ama o seni seçmiyor .ve sen defalarca ben sözümden dönmeyenim demişsin,cezalandırırsın diimi?

sen işin hep kötü yanındasın birazda müjdelediklerine bak istersen.

islam dinini ,

hıdırellez le oruçbabayla falan şahsın türbesiyle bağdaştırmak saçmalıktır.

islamı iyi tanımıyoruz kağıtlara resimler çizerek ağaçlara bişeyler bağlayarak dilekte bulunulan bir din değildir islam.

gerçek islam ALLAH ın emri olan iyi güzel dürüst yaşamaktır .

bunları isteyen bir insan olabilirmi?

iki ayet okumuşsun birinde ALLAH affedicidir ALLAH iyiliği sever başka bir ayette ise ALLAH ın  gazabından bahsediliyor  .

iki zıtmış gibi görüp çelişki arayıp hatta kendince çelişki bulabilirsin .

ama bu ayetlerin iniş sebebi nedir ? ne olay üzerine inmiştir ?

mesela onları bulduğunuz yerde öldürün..............  bu ayet savaş sırasında inmiş ve savaşmeydanlarından bahsediliyor olabilir diimi? hani ben ateist te olsam savaş meydanında bulduğumu öldürürüm.

sorunun cevabı kısaca şu .

şeytan bizi kandırırsa değil biz şeytana uyarsak cehenneme gideriz .

bütün insanlar eşit yaratıldığına göre eşit akla sahibiz bu demek oluyorki Allah ya şeytan  benim kullarımı kandırırsa diye düşünmez  .

şeytan kandıramaz sadece bizler ona uyabiliriz aldanabiliriz .

nekadar anlatırsan anlat,anlattıkların karşındakinin anladığı kadardır... VAR OLDUĞUM İÇİN DÜŞÜNÜYORUM ...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    himurakenshin
    himurakenshin's avatar
    Erkek
    irade.

sonunda bitti. judas priest . [Sykje Démence - Mundos Distorsionados]
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Efendi
    Efendi's avatar
    Erkek
    Zekice...

Harabat ehlini hor görme Zakir, defineye malik viraneler var...
Toplam Hit: 16912 Toplam Mesaj: 107