Allah Varsa Bu Dünyadaki Acılar Ve Zulümler Neden Var!?
-
bütün tahribat ailesi olarak çarpılıcaz valla töbe töbe haşa :S açmayın büle konular
-
adam iyi vermiş cevabı helal olsun
-
PirtakoZ bunu yazdı:
-----------------------------Chaoser
Allah'ın bizim ibadetlerimize ihtiyacı yok bunu zaten biliyoruz. Sadece ortada bi şükür söz konusu Sahip olduğumuz nimetlerden dolayı, En başta Var olmaktan dolayı bi şükür söz konusu..shockman
Gelelim günah konusuna.Ya hani I.Dünya savaşının çıkma sebebi avusturya macaristan veliahti fransuva ferdinant saray-bosna ziyareti sırasında sırp milliyetcisi tarafından oldurulmesi olarak bilinir. Ama gerçekte bir sürü sebep söz konusudur savaş için buna dayandırılıp savaş başlatılır. Diyorum ya bizim dünyaya geleceğimiz belliydi ve bu sadece görünen sebep :) Geldik bu dünyaya öbür tarafta burada yaptıklarımızın bedelini ödeyeceğiz. Ayrıca hz.adem dünyaya geldiğinde Allah'a yalvarıyo ve bildiğim kadarı ile affediliyo.
-----------------------------Neye şükredeceksin yaşamak istemiyorum belki yaşamasam cennete ya da cehenneme gitcem modunda takılmayacağım bana yaşama şansı verilmesini istemiyodum belki
-
Hayat benim için hiçte güzel geçmiyor, Neden Seviniyimki Deliler gibi Vay be yaşıyorum ha hiçte yaşadığımın bilincinde değilim, ve çok iyi biliyorum, Öldüğümde cehennemede gideceğim Elektronik Devre gibi karma karışık Kurallar silsilesi içerisinde sarılmışız. bi yandan İlahi Adalet Olayı bir yandan Devlet Adaleti, Bir yandan Polisin uyguladığı Adalet biçimi bir yandan da Jandarmanın uyguladığı Adalet biçimi altında insanlık Nasıl oluyorda yaşadığına seciniyor anlamadım.
peki her taraf neden Adalet silsilesi ile kaynıyo tabiki insana verilen doyumsuz Nefsin Aç Gözlülüğünün Önüne geçilmesi için, peki İnsana bu duygu verilmese idi ne olacaktı, O zaman İrademiz olmayacakmıydı yine olacaktı ama tabiki, Seçimlerimizi hep iyiden yana yapacaktık bunun neresi kötü olacaktı.
Hem Dünyada Her kesin Zengin olmasıda mümkün neden imkan yaratmaya daima engeller çıkarki. Zira Evrende Hayatın her alanına hitap edecek Bol bol Malzeme materyal vardır. Peki Cennette kalsaydık ne olacaktı, yada hiç birimiz kötü olmasaydı, Kötülüğü yaşadığımız şartlar da doğurur Adam aç kala kala akıl sağlığı gidiyor başlıyor bir seri katil olmaya yada azılı bir hırsız.
-
Chaoser bunu yazdı:
-----------------------------
PirtakoZ bunu yazdı:
-----------------------------Chaoser
Allah'ın bizim ibadetlerimize ihtiyacı yok bunu zaten biliyoruz. Sadece ortada bi şükür söz konusu Sahip olduğumuz nimetlerden dolayı, En başta Var olmaktan dolayı bi şükür söz konusu..shockman
Gelelim günah konusuna.Ya hani I.Dünya savaşının çıkma sebebi avusturya macaristan veliahti fransuva ferdinant saray-bosna ziyareti sırasında sırp milliyetcisi tarafından oldurulmesi olarak bilinir. Ama gerçekte bir sürü sebep söz konusudur savaş için buna dayandırılıp savaş başlatılır. Diyorum ya bizim dünyaya geleceğimiz belliydi ve bu sadece görünen sebep :) Geldik bu dünyaya öbür tarafta burada yaptıklarımızın bedelini ödeyeceğiz. Ayrıca hz.adem dünyaya geldiğinde Allah'a yalvarıyo ve bildiğim kadarı ile affediliyo.
-----------------------------Neye şükredeceksin yaşamak istemiyorum belki yaşamasam cennete ya da cehenneme gitcem modunda takılmayacağım bana yaşama şansı verilmesini istemiyodum belki
-----------------------------arkadaş ii demişinde :D şöyle bir düşün bakalım olmasan ne olcaktı ( uzun bi düşün sen bu konuyu ) (uzun bi düşünüşten sonra yaklaşık yarım saat
KOCA Bİ YOK
-
Bu soruya verilen cevap çok güzel olmuş ama olay bu kadar da basit değil.Hem bu tür bir benzetme Allahın varlağını kanıtlama da zaten kullanılmamaz.Çünki eğer insan denen birşeyde varsa cinayetler kötülükler olamaz haksızlıklar olamaz hastalıklarda olamaz .Yani olay sizin bakış açınıza göre şekillenir soruya nasıl cevap verdiğiniz onemlidir .Dine Allaha nasıl bakıp yaklaştığınız önemlidir kısacası.Buna binaen pozitif yaklaşsa insanlar dine Allaha tartışma diye birşey olmaz ,tabi herkez de aynı düşünemez çünki Allah insanlara irade verip karar verme hakkı tanımış.Sonuç:Bu soru nun cevabı Soruya göre doğrudur ve sorulara ve sorunlara bakış açımız çözümlerimizide etkiler ve değiştirir.
-
shockman bunu yazdı:
-----------------------------Hayat benim için hiçte güzel geçmiyor, Neden Seviniyimki Deliler gibi Vay be yaşıyorum ha hiçte yaşadığımın bilincinde değilim, ve çok iyi biliyorum, Öldüğümde cehennemede gideceğim Elektronik Devre gibi karma karışık Kurallar silsilesi içerisinde sarılmışız. bi yandan İlahi Adalet Olayı bir yandan Devlet Adaleti, Bir yandan Polisin uyguladığı Adalet biçimi bir yandan da Jandarmanın uyguladığı Adalet biçimi altında insanlık Nasıl oluyorda yaşadığına seciniyor anlamadım.
peki her taraf neden Adalet silsilesi ile kaynıyo tabiki insana verilen doyumsuz Nefsin Aç Gözlülüğünün Önüne geçilmesi için, peki İnsana bu duygu verilmese idi ne olacaktı, O zaman İrademiz olmayacakmıydı yine olacaktı ama tabiki, Seçimlerimizi hep iyiden yana yapacaktık bunun neresi kötü olacaktı.
Hem Dünyada Her kesin Zengin olmasıda mümkün neden imkan yaratmaya daima engeller çıkarki. Zira Evrende Hayatın her alanına hitap edecek Bol bol Malzeme materyal vardır. Peki Cennette kalsaydık ne olacaktı, yada hiç birimiz kötü olmasaydı, Kötülüğü yaşadığımız şartlar da doğurur Adam aç kala kala akıl sağlığı gidiyor başlıyor bir seri katil olmaya yada azılı bir hırsız.
-----------------------------
shockman ya abi adem o elmayı yemeseydi hepimizin cennete kalacağı düşüncesine niye takıldın? bu sınavın olacağı zaten belliydi. Sadece dediğim gibi Hz.Havva'nın elmayı yemesi olayı tetiklendi. Orada bazılarımız cennete bazılarımız önce cehenneme sonra cennete gidecekti. Bazıları ise sonsuza kadar cehennemde yanacaktı. (bunlar benim düşüncem onu belirteyim de :D) Sadece biz bu sonuca inanmadğımız ve uygulayarak göreceğimiz için buradayız diyorum ben.Evet insanlar bazen sıkıntılar yaşıyo (ve bunların bazıları günahlarımıza bedel olarak karşımıza çıkar) ben de yaşıyorum ve biliyorum. Ama dönüp arkama baktığımda Ne güzel zamanlarım omuş diyip yaşadığıma şükrediyorum...
İnsanlar hayatta görmediği maddi veya manevi olarak hissetmediği birşeyi anlayamazlar..
Mesela hiçbirimiz Sonsuz'luk kavramını açıklayamıyoruz. Çünkü sonsuz olan birşey görmedik. Çünkü biz sonlu bir varlığız...Başka bir örnek olarak verirsek "Yok" olmak.. Nasıl bilebiliriz ki "Yok" olmak nedr? Varlık bulamamak nedir? Görememek,duyamamak,konuşamamak,hissedememek,hatta düşünememek....Bilmiyorum hiç başınıza geldi mi? Bi gün elinizi açıp avcunuzun içini dikkatlice incelemeyi düşündünüz mü?
Şu klavye ile yazı yazarken bile yeterince hayranlık duyuyorum zaten. 10 parmağım var hepsini farklı şekillerde hareket ettirip düşündüğüm şeyleri metine döküyorum.. Bazen bakarım ellerime bu mükemmeliyeti gördükçe şükrederim.. Bence sırf bu elleri kullanabilmek bile süper birşey benim için. Bu ellere sahip olduğum için bile mutlu olabilirim...
Ha şimdi bazıları o eller ile günah da işliyoruz diyecektir. Olmasa daha iyi olmaz mıydı diye? (işte sınav da bu noktada başlıyo. ortada bir ödül söz konusu, ve biz onu haketmek için bir sınava tabiyiz.)
Neyse öle işte...
-
=)
-
Sonsuz ahiret hayatını inandığınız zaman bu tip soruların hepsine cevap buluyorsunuz.
Neden bazıları acı çekereken, bazıları zevk-i sefa içerisinde yaşıyor?
Neden birisinin doğuştan gözleri görmüyor? Neden ben yürüyemiyorum?
Şöyle bişey var + / sonsuz = 0 veya - / sonsuz = 0
Yani ahiret hayatı yanında iyi ya da kötü (bizce) yaşamanın bir önemi yok.
Önemli olan, "şartları değiştirmeye gücümüz yoksa" elimizde olana şükretmek ve sonsuzu dilemektir.
Bunu da iman etmeyenler asla anlayamayacaklar.
-
bence bu hikayeyi berber tarafı uydurmuş.Çünkü kalkıp bak sende yoksun diye saçmalığı hiç bir inanmayan demez.
Hikaye bile yazacaksan düzgün yaz.Hangi inkar eden sen burdasın ama ben burda olduğunu inkar ediyorum derki?
saçmalık ..
Yani daha bak sende yoksun derken kokusu çıkıyor işin biraz akıl lazım dimi?Buna körük körüne inanmakta saçmalık.
o kadar belliki dinci kesmin uydurduğu.Yani anlatalım diye hikaye uydurmuşlar inanmayanların yaşadığı olay değil.