folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Almanya Çalışma İmkanı. Binlerce Kişi Alınacağı Haberi.

Almanya Çalışma İmkanı. Binlerce Kişi Alınacağı Haberi.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nautilus
    Nautilus's avatar
    Erkek

Vasıfsız vatandaşlar için süper fırsat.

TR'de yer hizmetlerinde, temizlik, garson gibi işlerde çalışmaktansa gidip örö kazanmak daha mantıklı.

Çalışma saatleri, sosyal haklar, insan gibi muamele görebilirler. Tam terside olabilir : ) 

Yurtdışı deneyimi olur oradan başka işlere sekebilirler falan filan.

şizofren olabilirsiniz yardım alın!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mycity
    Mycity's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Site açılmıyor :)

Bazıları sadece konuşur bazıları ise hayalleri ile dünya'ya yön verir.. Mycity
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    adsizcengaver
    adsizcengaver's avatar
    Erkek

Adamın açıklaması sizce çok tuhaf değil mi? Ben hiç işçi alırken "Buyrun buyrun gelin, Allah aşkına bize başvurun" edasıyla bir işveren görmedim. Hele hele yurt dışına. Bu işin altında pis kokular olmasın?

Bu tip şirketler işe alım sürecini genelde insan kaynaklarıyla yapıyor ve gerçekten ince eleyip sık dokuyorlar.

"Algısız kavramlar boş, kavramsız algılar kördür."
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    joe_black
    joe_black's avatar
    Erkek
    ExcaliburTBT bunu yazdı
    joe_black bunu yazdı

kuzenim doktor. gitti almanyaya devlette doktor olarak. 15 gün durdu geri geldi adam sikiyolar diye. 15 bin oyro maaşı bıraktı geldi.

ben de gitmeye çalışıyorum gitme bura cennet orda sikiyolar diyo ama gene de bi gidip orda sikilmek istiyom.

Biraz detay plx :D genelde bi arkadas ya da kuzen diye baslanir bu tarz mottolara :/ 

Gecerli meslek sahibiyseniz en fazla 3 ayda mavi kart alabilirsiniz.

Gecerli meslek derken bizdekiler gibi degil.yonetici sofor vs degil daha belirli alana yonlenilmis lisanslar.

Doktor ogretmen hemsire ozellikle de psikolog su an revacta olanlar.

Oncelikle turist vizesi alip gidiyosunuz almanyaya.

Ordaki devlet kurumlarina is basvurusunda bulunuyorsunuz. Bizdeki gibi merkezi atama yok. Her federal bolge kendi memurunu o bakanligin belirledigi sekilde aliyor.

Ilgili bakanliklara basvuruda bulunup geri donuyorsunuz.

Psikologsaniz zaten en fazla 1 haftada iyi bi kurumda is bulursunuz. Doktorsaniz bi tik daha az iyi kurum.

Ogretmen hemsire bunlara nazaran daha az tabi.

Geri donus yapiyosunuz en fazla 1 aya bi kurum size kabul edildiginizi anlatan mail atiyor.

O belge ile konsolosluga gidip basvuruyorsunuz diploma yetki belgesi transkript vs alayini almancaya cevirip evrak goturmek icin gun aliyorsunuz.

Benden bu kadar derseniz 4 5 ay uzar is.

Bi an once gidebilmek icin 4 5 kere paraya kiyip git gel yapip tum evraklari elden teslim ediyorsunuz ki ia hizlansin. Yoksa bizdeki prosedurle dilekcenizin gidip gelmesi en az 3 ay surer. Elden alip verirseniz 3 gun.

Neyse onaylarinizi aldiktan 15 20 gun icinde 5 yil ikamet ve sadece basvurdugunuz eyalette gecerli calisma izinli mavi kartinizi aliyorsunuz. 5 yil calisip sikintiniz olmazsa sabika suc crt curt lonk diye alman full vatandasi oluyosunuz.

Kuzenimin geri donme sebebi basvuru vs surecinde cok iyilerdi yardimseverlerdi kurumdakiler. Sen gel esine de en guzel yerden is buluruz falan diyorlarmis.

Ise basladiktan sonra her isi yuklemeye selam vermemeye falan baslamislar. Bikdigin irkcilik yapmislar. Esinin isine gelince de iste bakariz simdilik zor 3 5 ay dur denilince de kuzen geri donmus. Cunku zaten esi de dr burda.

Bu arada en bastan soylemeyi unuttum ama sanirim gerek yok herkes tahmin etmistir de en kotu c duzey alamanca lazim.

Eger turk bolgesinde sadece turklere hizmet eden bir kurumla anlasmissaniz dil onemli degil. Ben var turkiye gelmek deseniz yeterli oluyormus.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ExcaliburTBT
    ExcaliburTBT's avatar
    Erkek

tesekkürler hocam. hali hazırda almanca öğrenen ve almanya planları yapan birini aydınlattın :B

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    watervay
    watervay's avatar
    Erkek
    underzero bunu yazdı

Yalan haber. ne amacla yapildigini bilmiyorum ama muridin paylastigi gibi karpuz kasasinda götürüp Istanbul'a birakabilirler.

Ulen milleti dolandiracaksin bari donelerin saglam olsun.

1- Site ucmus. Ucmamis olsa bile domain 2 ay once alinmis

Obm-Turkiye.com Created on 2018-09-12

2- Obm Turkiye diye bir site alacaksam ortaya - koymazdim. Hadi zevkine koydum diyelim ObmTurkiye.com 'yi niye kayit altina almadin

almak isteyenler icin ObmTurkiye.com bosta. EKLEME SON DAKIKA NOTU birisi almis hemen :)

3- Haberde ki firmanin, sirket sahibinin hicbir ticari bilgisine rastlayamadim.

Osman Tas var ama Istanbul olan biri durumcu, biri cati kaplamaci digeri insaatci,

Antalya kaydi yok, Ankara kaydi olan ise giyim firmasi.

4-  Haberde yazili olan:

İşçileri kendi bünyelerine alacaklarını söyleyen Taş, “Bütün masrafların tamamını kendimiz karşılıyoruz. Üzerine basarak söylüyorum, para talep etmiyoruz ve kimseye 1 kuruş para kaptırmasınlar. Sözleşme 18 ay. Bu sürede eleman 18 ay boyunca yalnızca bizim yanımızda çalışır. Çalışma vizesini de bu şekilde alıyoruz. O nedenle Almanya kendisini garantiye alıyor ve bu nedenle işsizlik parası hakkı olmuyor. Şu anda Romanya ve Bulgaristangibi ülkelerden gelip 2 gün çalışıp işsizlik parası alıyorlar. Bu durum kanunen böyle. Eğer başka yerle anlaşırsa, 6 sonra bizden ayrılıp Türkiye’ye gelip aynı kontratını yeniden yapabilir”

a) Almanya bir sekilde firma sizi götürdü diyelim, siz oraya gecici isci statusunde götürüyor olacak, Turkiye de taseron, mevsimlik isci gibi bircok hak ve ucretten dusuk calisiyor olacaksiniz.

Detayli aciklama https://www.yasanacakdunya.org/8009-2/

"Kiralık işçi ücretleri aynı işi yapan kadrolu işçilerin ücretlerinden ortalama olarak yüzde 35 ile yüzde 70 daha düşük. Sendikaların görece güçlü olduğu metal sektöründe de aynı durum geçerli. Ayrıca kiralık işçiler kadrolu işçilerin aldığı ikramiyeleri de alamıyor. Yani aslında ücretler görünenden da daha düşük."

Oyle pompacida calisirim 4000 euro alirim hayalleri kurmayin. Ya bag bahce isleri yapiyor olacaksiniz, ya insaat isleri yapiyor olacaksiniz tahminimce.

b) bu isi parasiz yapiyorlar ise bu firma nereden kazaniyor?

Hayir duasi ile mi?

son söz;

eger bu firma dedigi gibi iskur ile beraber calisiyorlar ise basvuru yapacaksaniz mutlaka ve mutlaka iskur uzerinden basvuru yapin.

firmaya kesinlikle ödeme yapmayin. imzalayacaginiz bir evrak var ise iskur 'a danisarak imzalayin.

under

Getirdikleri işçilerden şirketten komisyon alıyor olabilirler. İkinci bir olay ise bir şekilde bizim üzerimizden işsizlik maaşı alıyor olabilirler.

Syntax error..
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    koray
    koray's avatar
    Erkek

tosuncuk kurmuş olmaya :D

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    samaccc
    samaccc's avatar
    Erkek

sitedekiler sevmiyor ama . olayı anlatmaya çalışıyor

https://www.youtube.com/watch?v=joN8Mh9M96Y

Minimalist Değilim Tembelim
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CosTeR
    CosTeR's avatar
    Erkek

Ucuslarinin %98ini avrupaya yapan bir havayolu sirketinde kabin memuru olarak calisiyorum bu yuzden almanyadaki butun havalimanlarina uctum diyebiliriz almanyadaki bir cok havalimaninin temizlik veya yer hizmetlerini turk firmalari yapiyor(celebi vs) butun calisanlarla dialogum oluyo hicbiri memnun degil calisiyoz iste diyorlar havalimani kapanir ucaklar biter oyle evlerine giderler gibi bir surec var giderken biraz daha dikkatli olunmasi taraftariyim

CosTeR tarafından 27/Kas/18 20:16 tarihinde düzenlenmiştir
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SerYolcu
    SerYolcu's avatar
    Erkek

Bir de şöyle bir site adresi var

http://www.obm-pm.de/

Anahtar kelime: obm personalmanagement

SerYolcu tarafından 27/Kas/18 20:39 tarihinde düzenlenmiştir

Ondan çocuk olmamıştır (Kimsenin babası değildir). Kendisi de doğmamıştır (kimsenin çocuğu değildir). İhlas Suresi 3 üncü ayette bunlar yazar.
Toplam Hit: 6607 Toplam Mesaj: 45
almanya