Altyazi.Org Kapandı!
-
ben ilk divxplanet kullanıyordum hala daha kullanırım alışkanlıktan ama traltyazıyada girerim hatta dikkatimi çekmişti bir ara onlardan önce ekleniyordu alt yazı. Nikoteen benim anlamadığım sen niye bu kadar yaygara koparttın la? tamam haklı olduğun bir çok nokta var ama ben divxplanetle altyazı yada çevirmenliğin son bulacağını düşünmüyorum.yada en azından millet tek çareye başvurup gidip ingilizce örenir artık :)) benim anlamadığım ben forumunu çok fazla kullanmadım oranın ama içeriği bazen güzel geliyordu bana. yanlız yapılan açıklama biraz değil baya baya saçma, sitede yeterince reklam vardı illa reklam geliride vardır yoksa niye bir adam reklam alanı tutar ki? onuda geçtim ekonomik değil demiş ama baskıya dayanamadık? bu ne demektir= yeni çıkan platformlar bize izin vermiyorlar ki para kazanmak için yayın kuruluşları ananızı bile ağlatabilir bluetv phu netflix piyasayı kırıp geçirecek demektir yada bu puştlarda çeviri işine girip bir kaç çevirmeni yanlarına çekip bunları saf dışı bırakmayı düşünmüştür...
ileride göreceğiz bakalım iyimi oldu kötümü oldu hacılarmı olucak belli olur ...
-
Opensubtitles varken baska siteye gerek yok
-
yaklaşık 6 yıldır bs kullanıyorum. daha bulamadığı 1 altyazı oldu :D onda da sanırım avi 2 parça ve isimleri orjinal değil. yoksa eminim bulurdu.
-
nedenini şöyle açıklamış:
sevgili arkadaşlar, sitenin yönetimde üç ayağı vardı. birisi içeriği idare eden ben, birisi kodlama yapan arkadaş, birisi dedomain sahibi ve server işlerini halleden. burada olan şey, sitenin birden kapanması, domain sahibinin sırra kadem basmasıdır. ne oldu, ne bitti de siteyi kapattı, servera erişilemiyor, bilme şansımız yok. bir gün bekledik, iki gün bekledik, üç gün bekledik... sonunda bu durumun kalıcı olduğuna dair fikir birliği oluştu ve sitenin kapandığını duyurduk.
-
Üzüldüm. Yıllardır kullandığım tek altyazı sitesiydi.
-
-
https://twitter.com/ferio1tr/status/828672762621415424
-
bir site kapandı diye çevirmenlik bitecekse bitsin
gerçekten ingilizce izlemeye rağzıyım kendinizi
özellikle çeviri yapan çevirmenlerin kendilerini bukadar küçümsemesi çok vahim...
-
anlamakda ciddi sıkıntı çekiyorum siz sanıyorsunuz ki her şey o kadar kolay olacak, oradaki çevirmenler direk alternatife geçip devam edecek keşke bende iki site arasındaki durumu bilmesem de sizin kadar rahat olsam. Kaldı ki deli gibi bir arşiv kaybı var adam kalkmış iyi oldu zaten hepsi var şurada var diyor 1-) hepsi orada yok 2-) orası da kapanınca opensubsta mı var diyeceksin hepsi ? dp'deki arşivin toplasanız %30 u open substa ya vardır ya yoktur. Kaldı ki bir yerlerin tekliflerine hayır diyemeyip çeyrek asırlık emeği piç eden zihniyetlerin aynısını turkçealtyazı da yapmayacağından nasıl bu kadar emin olabiliyorsunuz? O zamanda aman yaa netflix mi var diyeceksiniz?
Siteyi para karşılığı kapatıp dbyi sakladılar olay bu! Bu işlerden anlayan bir hayır sahibi çok geç olmadan turkçealtyazı için de tüm içeriği sömürecek bir bot yaparsa iyi olur aksi hâlde ben şu saatten sonra hiçbir altyazı sitesine güvenmem hangi lokasyonlu olursa olsun hepsini insan yönetiyor ve insanın paraya boyun eğmesi gayet umulabilir bir durum. Neyse zaman gösterecek bu bir ehvam mı yoksa haklı bir endişe mi.
-
video içerik satan firmalardan iyi para cukklayıp siteyi kapattılar oyüzdende yedek yok db yok anlaşmaları böyle çünki işte böyle adamları hala savunun pezevengleri
Ortaya çıkan iddialara göre ki eğer doğruysa bu ciddi anlamda şok edici bir durum olacak. İnternet ortamında yayılan dedikodulara göre site,
veritabanına ait bir yedeklemenin olmadığı ve sitenin çöktükten sonra geri yükleme yapılamaması nedeniyle kapatılmış. Bu kadar eski bir sitenin veritabanı yedeğinin olmama ihtimali düşük ancak doğruluğu kanıtlanırsa çok üzücü bir durum ve bir o kadar da büyük bir ihmal söz konusu. İnternet ortamında dillenen diğer iddialar ise
VOD (video on demand) servislerinin altyazı.org yöneticilerine ciddi bir baskı kurduğu ve bu yüzden de karşılıklı anlaşma ortamında kapatıldığı yönünde. Bu noktada ise illegal film ve dizi arşivciliğinin önüne geçilmesi hedeflenmiş olabilir. Sebepleri ne olursa olsun, en ufak bir açıklama yapılmadan bu sitenin kapatılması ciddi anlamda şaşırtıcı bir durum.