folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Amerika Bak Bu Son Firsatin Ona Gore...

Amerika Bak Bu Son Firsatin Ona Gore...

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Çömez
    underzero
    underzero's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

peki nasil olacak Turkiye tek kursun SIKmadan pkk yi bitirecek,

masaya mi oturacaklar, ekonomik yaptirim mi uygulayacak ?     

pist bak bi ! - Ban Golu Canavari
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Juba
    Juba's avatar
    Erkek
    öle başbakan olmaz olsun hala diplomasi peşindeler giricek niyeti olsa hemen girin derdi. tezkere çıkalı kaç hafta oldu adam hala şununla bununla konuşuyor .

Demiri demirle dövdüler; biri sıcak biri soğuktu, İnsanı insanla kırdılar; biri aç biri toktu. Pir Sultan Abdal
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    andidit
    andidit's avatar
    Erkek

Bir iki maddeyle halledilebileceğini düşünmüyorum. Bir kere para kaynaklarını kesmek lazım. Bu diplomasi ile olacak birşey. yaptırım uygulayacaksın destekçilerine. Sonra yeni katılımı azaltman gerek. Guneydoğunun hali belli hangımız yasamak ısterız orda. İş yok güç yok. Her doğan potansiyel çoban olarak dünyaya geliyor. batıda ki imkanları gördükçe ister istemez nefret duygusu artıyor. Yoksa Karnı tok sırtı pek adamın allahın dagında ne işi var. Buda devletin yatırımlarıyla çözeceği şey. Ohal zamanında  harcanan parayla guneydoğu daha güzel bir yerleşim alanı olabilirdi...(??) Orada yetişen çocukları çok iyi EĞİTMEK gerekli. Okutmaktan bahsetmıyorum Eğitim apayrı bişey.  Hasanoğlandaki okullar gibi öğretmen  okulları kurulmalı bölgeye has. Bu soyledıklerım ıcın aslında geç kalındı. 94-98 de sonra teror duraklama-güç toplama evresine girdikten sonra yapılacaktı.  Underzero sorarım sana   bugun gittin yerlebir ettin orayı. Sonra ne olacak ? gene türemeyecekmi bunlar. Sen bittiğini sanırken -98- 2007 arası surec yıne işlemeye baslayacak. Daha söylenebilecek çok şey var. Diyorum ya sadece bugün ki hükümet ile alakalı bir şey değil.  Merak ediyorum siz başbakan olsaydınız o sorumluluğu üzerinize alsaydınız ne yapardınız. Gözü kapalı gönderebilirmiysiniz cehennemın ortasına size emanet edilen  evlatları ?

Boynumuz yiğit boynu, bükerse sevda büker.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    inSanDeiL
    inSanDeiL's avatar
    Erkek

Bilmiyorum farkındamısınız ama askere muhalefet ediyorsunuz burada.
    Çünkü ben ırağa giriyorum arkadaş dediğinde kim karşı çıkabilir.Cemil Çiçek dedi asker ben giricem desin anında karar
    meclisten geçirilir diye.Asker giricem demeden Recep eline silah alıp ben giriyorum mu desin ?

Tezkere askerdedir.Asker istediğinde canı sıkıldığında it öldürmek istediğinde kullanır.Bukadar basit.Askerin de halen
    girmemesinin sebebi sizce ne olabilir.Tatilde falan deil adamlar.Çatır çatır çalışıyor.İstihbarat yapıyor.Devlet kurumları
    arasında da sürtüşme yoktur.Sık sık aşikar ve muamma görüşmeler yapıyorlar asker ve devlet.

Diplomasi devletin savunma askerin.Asker sıkıldım gidiyorum vurucam dediğinde de kimsenin götü yemez vurma yada vuramazsın demeye bu bukadar net.

Birde şuna kafam takıldı.
    200 it sınırı ağır makinalılarla 50 km geçiyor
    1 köprüyü uçurup 12 kardeşimin şehadet sebebi oluyor
    2 birlik arasındaki iletişimi kesiyor
    8 er i kaçıyıyor
    aynı yolu yürüyerek 8 erle beraber katediyor

Sizce mantıklımı ?
    Bu itlerin hepsi Superman Batman H-man mı ?

Bir adam saatte 5 km yürüse 50 geliş 50 dönüş 20 saat eder.200 kişilik bir gurup 20 saat Türkiyede fink atıyor ki bu 20 saatin 10 saati de bir sürü olaylar olduktan sonra geçiyor.Görünmez olsa dahi 200 kişinin ayak sesinden avlanmaları gerekmiyormu ?

Bu kadar zaaf var ortada ama bir yetkili de "Bu olayların sorumlusu benim bu yüzden şerefimle istifa ediyorum!" demedi ?
    Bu boyutu da bi düşünün.Kapı açıksa hırsız girer.Önemli olan kapıyı kapalı tutmak değilmidir ?Kapıyı kapayalım!..

Derken qüne$ doqdu ufku çizen kahve renqi daqLarın ardından,ve Senin ßa$ın omZumda!..
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Çömez
    underzero
    underzero's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

bunlarin aynisini ecevit kibrisa cikartma yapmak istediginde de soylediler bunlari, o gun kibrisa girmeseydik bugun Kuzey Kibris Turk Cumhuriyeti gibi birsey olmayacakti,

bugun kuzey iraka girmezsen hakkari sirnak yavas yavas vermeye baslayacaksin.

94 de de girildi ama ondan sonra devlet yaptirim uygulamadi, teror orgutunun turememesi icin birseyler yapmadi,  

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    elevator
    elevator's avatar
    Erkek
    underzero bunu yazdı:
    -----------------------------

bunlarin aynisini ecevit kibrisa cikartma yapmak istediginde de soylediler bunlari, o gun kibrisa girmeseydik bugun Kuzey Kibris Turk Cumhuriyeti gibi birsey olmayacakti,

bugun kuzey iraka girmezsen hakkari sirnak yavas yavas vermeye baslayacaksin.

94 de de girildi ama ondan sonra devlet yaptirim uygulamadi, teror orgutunun turememesi icin birseyler yapmadi,  

-----------------------------
    bu ayrı bir konu,sen alınan yarısına bakarken ben neden girmişken üstelik 6 saatte yarısını almışken neden bir 6 saat daha dayanıp tamamını almadık kıbrısın derim.

tamamını alsaydık bugün güney kıbrıs diye bişey olmayacaktı.

sana ah dedirtmek benim elimde çünkü taşşaklarına bağlı olan ip benim elimde çektiğim an ah dersin,işte türkiyem şu anda bu durumda . bagımsız bir bagımlı ! ülkeyiz ne yazıkki.

girelim ne olacaksa olsun ama muhalefet bile bu işe destek verecekse halk destek verecekse üç beş günde yüz şehit verince ayaklanma çıkmayacaksa hemen girelim.

e bende girelim diyorum .

hatta osmanlıdaki gibi girmişken şöyle bi bagdata kadar bi gidelim bile  derim.

üstelik musul ve kerkük ün plakaları bile verilmiş beşiktaş çarşı tarafından.

yanlış anlaşılmamam dileğiyle. 

nekadar anlatırsan anlat,anlattıkların karşındakinin anladığı kadardır... VAR OLDUĞUM İÇİN DÜŞÜNÜYORUM ...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ~$
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

insandeil hoca tezkere askerin elinde degil ,tezkere hukumetin elinde...iraka operasyon icin gerekli tezkere alindi ama bu tezkere askere verilmedikten sonra bir boka yaramaz...kuklalarini cikarip asker he desin biz haziriz demek kolay ,sen askere askeri yetkiyi ver sonrasina karisma ama askerin elini kolunu baglayip ,asker ne diyor bu ise diye laflamak kolay... 8askerin esir dusmesi olayina gelince ,olayda ABD nin parmagi var ,DTP ve PKK yi siyasallastirmak istiyorlar ,simdi operasyon olunca avrupai kalemler(cengiz candar,mehmet ali birand..gibi yavsaklar) pkk askerleri serbet birakti ama Turk ordusu opersayon yapiyor diyip dunyaya PKK iyi niyetli ama Ordu pust izlenimi vereceklerdir...buda Orduyu yipratmak icin buyuk bir propaganda olacaktir...ulan o kadar asker sehit oluyor 8 tanesi kaciriliyor ki sanmiyorum kacirildigini ...o anda 1tane pkk li cakal olmezmi arkadas...yani ortada bir tiyatro oyunu var...ordudaki kostebekler abd ve pkk da bu oyunun icinde... amac orduyu milletin gozunde iyice yipratmak ...bu milletin orduya inanci hicbir zaman tukenmez ,cunku Turkuz ve ordu-millet anlayisinin hakim oldugu bir yasamsal surecten gelmisiz...bunun buyuk etkisi var ,dunyada cogu ulkede adamlar ordu asker siklemez bile ama bizde oyle degil...onun icinde bolme amaclarina ulasamiyorlar...bu son protestolarla Turk Ordusunun TSK personeli + 70milyon oldugu birkez daha dunyanin gozune sokuldu...gotleri yemiyor...onun icin siyasi oyunlarla bizi surunduruyorlar...bizdede boyle siyasiler(tayyip ,baykal ,bahceli ,mesut yilmaz ,mehmet agar ...) oldugu surece hecbi bokumu yiyemeyiz siyasi arenada......avrupanin hangi ulkesinde bir dernek veya olusum cikacak biz bu ulkeyi bolecegiz diye basin aciklamasi yapacak o ulkenin kolluk kuvvetleride basin aciklamasi yapanlari seyredecek...zikerler oglum adamin gotunden kan alirlar...ama bizimmemlekette pkk liliar parkta bahcede basin aciklamasi yapip biz bu memleketi bolecez biji apo diye slogan atiyor ...polisimizde izliyor(izlettiriliyor polisin sucu yok) ......yani hocalar sozun ozu ozun sozu gote giren semsiye acilir hemde pis acilir boylebizi gotlerde verdigi aci kadarda aci yaratir ,,,binlerce sehit ,milyarlarca ytl ekonomik kayip ,gelismemislik...semsiyeyi boyle acarlar...suclu kim ...semsiyeyi gotumuze sokturan siyasilermi yoksa semsiyeyiz gotumuze sokun diye gotumuzun arkasina siyasileri oturtan bizlermi....cok konusutun cozumun ne compi diyen olursa " ku eşittir em ce delta te "

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek

ama compi bi yandan da tüm dünyaya rte tezkereyi kullanacağız diyor. yani bu tezkere kullanılacak ama nasıl orası belli değil. bugüünde bir şehit verdik:(

yok abi yok. biz hala uyuyoruz inanın.. abd neden karşı operasyona k. ıraka girdiğimiz an sahiplenecez orayı. abd yarın bi gün gidecek bize kalacak.

musul kerkük 1915 yıllarda bizimdi zaten. ingilizler kürtlerle anlaşma yapıp aldı elimizden. şeyh said isyanı unutmayın haa... 

şimdi bu abd puştu ile rte arasındaki konuşma nedir sizce ?

puşt: iran ve suriyeye karşı ters olursan pkk yok ederim demiştir rte ye.

rte: ama puşt. iran doğalgazımız için önemli. petrol için önemli suriyede ihracat filan var olmaz yane demiştir.

puşt : aa bırak sen onları geleceği düşün. onları eritecez güvenme sen onlara ya.

rte: şimdilik menfaatimiz iran ve suriye ile dost olmamızı gösteriyor. bozulamayız.

puşt: o halde pkk ülkenizde devam edecek. gelişmenizi pkk engelliyecek.ve operasyona karşıyız yapamassın.ben en büük gücüm biliyon deimi.

rte: evet de tezkere çıktı 507 vekille bu uygulanacak halk bizden kopar uygulanmassa ama biraz caydırıcı olabilir belli olmaz ötesi.

kendi düşündüklerim bunlar. puştun görüşmeden sonraki konuşmalarında hiç bir somut söz yok.pkkyı abd besliyor zaten.

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Çömez
    underzero
    underzero's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

erkan yanlis anlamadim ama hicbirsey de anlamadim yazdiklarindan.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    student
    student's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Yapma compi , İsraille ilgili bi tiyatro oyunu sonunda tankları yürüten ,  cumhurbaşkanlığı seçimi için  gece yarısı bildiri düzenleyen askeriye  Irak girmek için hükümeti mi bekleyecek ?

Askerin hükümetten izin almak için hiçbirşey beklemeyecek , her kızdığında tank yürütüp , bildiri düzenleyecek ama iş askerin asli görevi olan vatanı savunma meselesine gelince  hükümetten izin bekleyecek , yapma Compi , kendini kandırma, hepimiz orduyu seviyoruz , orduyu sevmemiz yapılan yanlışları siyasilere yüklemekle olmaz ,

Toplam Hit: 7223 Toplam Mesaj: 48