Amerika Ve İsrail İrani Vurursa Turkiye Ne Yapar
-
zumsuk bunu yazdı:
-----------------------------kanvegul bunu yazdı:
-----------------------------matrakboys bunu yazdı:
-----------------------------
abd iranı vursun ben de o amerikan başkanının topuklarına sıkmazsam
-----------------------------hoca abd irani vurur yanindan gecerkene birde sana vurur
-----------------------------eğer amerikanın başbakanının topuklarına sıkabiliyorsan hiç durma şimdi yap.Eğer o akdar yakınlaşırsan kafasına sık.Aklında bulunsun o adam ölünce ehrşey düzelmeyecek.Amerikada bir çok gizli örgüt var bunlar başka başkanı ayartıp onu destekleyip başkan yapacaklar.İStediklerine devam ettirecekler.
-----------------------------la espiri yaptık değil abd başkanı yök başkanını bile vuramam
-
kanvegul bunu yazdı:
hocalar Turkiye herhangibir savasta mutlaka en buyuk zarari goren ulke olur
-----------------------------mal mal konuşmayın ya :S Nasıl en büyük zararı gören ülke olur ya Türkiye II. Dünya Savaşından nasıl sıyrıldı, Irak meselesinden nasıl sıyrıldı lan farkında değilsiniz yanı başımızda savaş var ve biz rahat uyuyup rahat kalkıyoruz ...
-
Postların herhangıbırını okumadım...
Ama:
Bence Türkiye bu olaya da sessiz kalırsa ve tarafını açıkça belirtmezse çok şey kaybeder.
Iran mı desteklenmeli ABD mı bilmiyorum ama kuzu gibi kalırsak bu çok zarar getirir.
-
DEVSIRME bunu yazdı:
-----------------------------mal mal konuşmayın ya :S Nasıl en büyük zararı gören ülke olur ya Türkiye II. Dünya Savaşından nasıl sıyrıldı, Irak meselesinden nasıl sıyrıldı lan farkında değilsiniz yanı başımızda savaş var ve biz rahat uyuyup rahat kalkıyoruz ...
-----------------------------mal mal konusan sensin hocam
turkiye hangi savasta karli cikmis(gecen pkk karsi hava operasyonu yapildi ne kadar para harcandi bir arastir. pkk yanlisi falan degilim yanlis anlamayin sakin) mutlaka zarar gorur turkiye bir savasta savasa girmese bile ekonomik olarak zarar gorur. irak vurldu ne olduda turkiye iraktan petrolu 5 liraya alirkene oldu bu 10 lira. iraga bir cok fabrika mal satarkene simdi kamyonunu irak yollamaya korkuyor adamlar. tek tarafli dusunme hocam her yonden dusun
hocam konustuklarina dikkat et lutfen ben burdaki kimseye mal da demem lan da demem ama bana diyenede derim
-
birkaç yıl önce olduğu gibi bu yılda yine amerikanın uşaklığını yaparız.
-
kanvegul bunu yazdı:
DEVSIRME bunu yazdı:
-----------------------------mal mal konusan sensin hocam
turkiye hangi savasta karli cikmis(gecen pkk karsi hava operasyonu yapildi ne kadar para harcandi bir arastir. pkk yanlisi falan degilim yanlis anlamayin sakin) mutlaka zarar gorur turkiye bir savasta savasa girmese bile ekonomik olarak zarar gorur. irak vurldu ne olduda turkiye iraktan petrolu 5 liraya alirkene oldu bu 10 lira. iraga bir cok fabrika mal satarkene simdi kamyonunu irak yollamaya korkuyor adamlar. tek tarafli dusunme hocam her yonden dusun
hocam konustuklarina dikkat et lutfen ben burdaki kimseye mal da demem lan da demem ama bana diyenede derim
-----------------------------kardeş 2 dünya savaşında ismet inönüye sitem eden bir genç bizi aç bıraktın der bunun karşılığında ismet inönü en azından seni babasız bırakmadım der. Ekonomik olarark sadece tyürkiye değil bütün ülkeler zarar görür borsa zinciri sekteye uğrar ilk mesajında en çok zarar gören türkiye olur demişsin son mesajında mutlaka zarar görür demişsin ve ekonomiye değinmişsin. Türkiye kıbrıs savaşından karlı çıktı mesela :D Tek taraflı düşünmek subjektivtir ve subjektiv bakışa tersimdir. Buna en güzel cevap mevlananın pergel mesajıdır ! Pkk operasyonunda ne kadar karlı çıoktığımız konusu tartışılır bir durum kimine göre karlı kimine göre karsız çıkmışızdır tek örnek vererek subjektiv bakan sensin hocam !
-
nigdeli bunu yazdı:
arkadaşlar birçoğunuz B.O.P.'u ( büyük ortadoğu projesi ) duymuşsunuzdur. bu proje amerikanın ortadoğuda oluşturmak istediği yeni bir oluşumun adıdır. yani bütün ülkeleri kendine bağlama ikinci bir amerika yapmaya çalışmasıdır. şimdi sorunun cevabına gelirsek amerika ve israil irana saldırırsa türkiyeden destek isteyecekler türkiyede gereken desteği vermeyecek çünkü verirse savaşa en yakın ülke konumuna düşcek ve bundan zararlı çıkacak. destek vermeyeceğine göre amerika ve israil türkiyeden destek almadan bu işe girişecekler ve ıraktaki olayların aynısı olacak. büyük ortadoğu projesinin hayallerini kuran amerika nasıl olsa iranıda işgal ettik projenin tamamlanmasına az kaldı diyerek ne yazıkki benim görüşüm destek vermemesinden dolayı türkiyeye saldıracak. ama bu saldırı amerikanın çöküşünü hazırlayacak. her ülkenin ve her devletin bir yükseliş bir çöküş dönemi vardır. eğer amerika türkiyeye saldırırsa çöküş dönemi başlamış olacaktır. ama şunu unutmayınki türkün türkten başka dostu yoktur...!
TAMAMEN KATILIYORUM -
nie cortlattınız la konuyu :)MAdem cortlattınız bir şey geldi aklıma.
sizin tabirinizle bu yüceler yücesi, yüce amerika çok güçlü ya!!NEden boktan ordusu olan ırağa girerken hiç zorlanmadı ?Çünkü direniş yoktu.Peki sonra ne oldu ??Kıçı boklu ırakta ekonomileri alt üst oldu.
İRan yada Türkiye ye girmeye çalışırsa amerika kendi sonunu hazırlar!!İSrail iranı vurursa ekonomik yönden çok zorlanmaz çünkü inanışları gereği bütün yahudiler kazançlarından devlete yolluyor.
Fakat iranda çok sağlam çok çetin bir savaş olacak.KAldı ki biz irandan güçlüyüz.Eğer israil iranı yenemezse buda demektir Türkiye piyasayı çizer atar..İsrailin tek büyük gücü amerika ve ingilterenin arkasında durması ve yahui birliği.Yahudiler amerikayı yönetiyor bilgi, teknoloji herşey getiriyorlar.Çokta zenginleşti.Fakat onun dışında birşey değiller.
Birşey değiller diyorum bizim gibi köklü geçmişe sahip değiller.Fakat iranın dikkat etmesi gereken nokta var oda bu adamlarda sscb, amerika gibi çok soylu değil iran irandır.Yani ciddi kenetlenme olabilir.Bilmiyorum tam yapısını ama adamlarda milliyetçilik duyguları var.
Fakat bu iranı korkutamaz.İranı bu yüzden çok seviyorum.İSrailin ekonomisini savaş başlarsa çok iyi takip edin ilk 3 sene herşey tıkırında.Fakat ondan sonra çok garip olacak.Yahudilerden yardımlar kesilmesi lazım.Yoksa işte bu kırılma noktasından sorna iran gerileyebilir..
Bana kalırsa Türkiye-iran-çin-rusya birliği olacaktı.İçine Türk devletlerini ve zaten bizimle birlik kurmak isteyen hindistanı alacaktık.Emin oldun teknolojiyse teknoloji, doal kaynaksa bor- askeri güçse askeri güç.Bizim ordu askeri eğitim verecekti..
İrana saldırdıkları an Türkiye de israili orda bitirirdi!!..BÖyle bir birliğin karşısında avrupa birliği bile duramaz..Fakat hayır onlar komünist, onlar domuz yiyiyor...Doğru avrupalılarda yok!!
Üstelik avrupa birliği bizi kültür yozlaşmasına itiyor.
-
ARKADASLAR TURKIYE 1.DUNYA SAVASINDA DA 2. DUNYA SAVASINDA DA ANI KARARLARLA COK ZARAR GORDU HER NE KADAR BI YANDAN DESTAN YAZSAADA AMA COK ZARAR GORDU BIRINDE ALMAN HAYRANLIGI GENELLEMESIYLE GIRDIK..
2. SINDE ISE GIRMEDIK GIRMEDIK EN SONUNDA GIRDIK ONDA DA INGILIZLER BISE KOKLATMADI YENDIGIMIZ HALDE VE YINE BUYUK ZARARA UGRADIK AMA DUNYA BI SICRAR 2 SICRAR 3. DE TURKIYE HEPSINJE SICAR OLASI YUKSEK IHTIMALL..
3. DUNYA SAVASINDA KAZANANLAR COK SEY KAYBEDENLER HERSEYI KAYBEDEN OLABILIR CUNKU ESKISI GBI KILIC YOK AMA BEN ARTIK TURKIYENIN BI HATA YAPMASINA DAHA DAYANAMAM AMA ALLAHIN IZNIYLE OLASI SAVASTA DOGRU YERDE VE YENEREK SONUCLANDIRIRIZ...
ARTIK BASIT SIYASETLE UGRASMAMAMIZ LAZIM ISRAIL KUCUK OLSA BILE DUNYANIN HER YERINDE UST DUZEY YONETICI KONUMUNDALAR DAGILMISLAR HER YERE BU YUZDEN ISRAIL DE HAFIFE ALMAMAK LAZIM AMA ONCE ICIMIZI TEMIZLEMELIYIZ....
-
DEVSIRME bunu yazdı:
-----------------------------kardeş 2 dünya savaşında ismet inönüye sitem eden bir genç bizi aç bıraktın der bunun karşılığında ismet inönü en azından seni babasız bırakmadım der. Ekonomik olarark sadece tyürkiye değil bütün ülkeler zarar görür borsa zinciri sekteye uğrar ilk mesajında en çok zarar gören türkiye olur demişsin son mesajında mutlaka zarar görür demişsin ve ekonomiye değinmişsin. Türkiye kıbrıs savaşından karlı çıktı mesela :D Tek taraflı düşünmek subjektivtir ve subjektiv bakışa tersimdir. Buna en güzel cevap mevlananın pergel mesajıdır ! Pkk operasyonunda ne kadar karlı çıoktığımız konusu tartışılır bir durum kimine göre karlı kimine göre karsız çıkmışızdır tek örnek vererek subjektiv bakan sensin hocam !
-----------------------------hocam boyle yaz canimi yee bana malli lanli yazmada saygili bir sekilde tartisirim her seyi
fikirlere acikgim hocam senin fikirlerinede saygi duyuyorum bu benim yorumum senin yorumunuda dinledim insanin okuya okuya tartisa tartisa ufku dahada genisler sonuclari zaman gosterecek