Amerika Ve İsrail İrani Vurursa Turkiye Ne Yapar
-
domalır , isteyen basar.
-
Sorpix bunu yazdı:
-----------------------------Su anda ABD nin İran a vurma gibi bi sansının oldugunu dusunemiyorum
cunku:
tabiri caiz ise gotu boklu Irak ta bu kadar kayıp verdi
İran, Savas Sanayide Irak a gore cok daha fazla gelismis bir ulke
Eger Olursa...
Dunyada Tek tuk savascı Ulkelerden Biridir İran...
Acıma Olmaz Savas Cok Kotu gecer...
Turkiye nin Taraf Olacagını Sanmıyorum ama sanki ABD biraz daha yakın gibi...
-----------------------------Millet tutturmuş bir kayıp diye ama kimse Amerikanın Irakı istiladan önce senatoda oylanan oylamayı bilmiyor/hatırlamıyor orda verilicek tahmini kayıp yılda 5000 gibi birşey telafuz edilmişti ve onaylanmıştı Amerika bu sayının altında.Bunun haricinde Amerika Irak'ı bir gecede elede geçirmedi.Ne kadar uzun zaman hava savaşları oldu yıpratıldı.İrana belli aralıkla hava baskınları yapıp öyle giricekler yada içerden bazı grupları ayaklandırıcaklar bakınız Afganistan
Gercekte Amerikanın Irak'ı istilası hazırlıklarıyla beraber kaç yıl sürdü.O begenmediginiz Irak ordusu İrana bir dönem kök söktürmüştü.
-
sandman bunu yazdı:
-----------------------------Sorpix bunu yazdı:
-----------------------------Su anda ABD nin İran a vurma gibi bi sansının oldugunu dusunemiyorum
cunku:
Eger Olursa...
-----------------------------Millet tutturmuş bir kayıp diye ama kimse Amerikanın Irakı istiladan önce senatoda oylanan oylamayı bilmiyor/hatırlamıyor orda verilicek tahmini kayıp yılda 5000 gibi birşey telafuz edilmişti ve onaylanmıştı Amerika bu sayının altında.Bunun haricinde Amerika Irak'ı bir gecede elede geçirmedi.Ne kadar uzun zaman hava savaşları oldu yıpratıldı.İrana belli aralıkla hava baskınları yapıp öyle giricekler yada içerden bazı grupları ayaklandırıcaklar bakınız Afganistan
Gercekte Amerikanın Irak'ı istilası hazırlıklarıyla beraber kaç yıl sürdü.O begenmediginiz Irak ordusu İrana bir dönem kök söktürmüştü.
-----------------------------hocam dedigin dogru bu beklenenin altında olabilir
yalnız amerika bu kadar zorlanacagını biliyomuydu...
ayrıca iran irak gibi degildir.. hatta amerika irana vurursa iranda amerikayı ayaklandırabilir olaylar cıkarabilir hatta hava saldırısı bile deneyebilir...
tam hatırlamıyorum ama sanırım 2006 Lubnan İsrail savasında Hizbullahın tutumu gibi olru
yani saldırana saldırın...
bu benim dusuncem hocam :D
-
Türkiye nin bi tarafı tutmak gibi bi durumda kalcağını düşünüyorum.tarafsızlık bize zarar verir.he hangi taraf derseniz yukarı bıyık aşağısı sakal hesabı.
-
Patlamış mısır satışların patlama olur
-
arkadaşlar birçoğunuz B.O.P.'u ( büyük ortadoğu projesi ) duymuşsunuzdur. bu proje amerikanın ortadoğuda oluşturmak istediği yeni bir oluşumun adıdır. yani bütün ülkeleri kendine bağlama ikinci bir amerika yapmaya çalışmasıdır. şimdi sorunun cevabına gelirsek amerika ve israil irana saldırırsa türkiyeden destek isteyecekler türkiyede gereken desteği vermeyecek çünkü verirse savaşa en yakın ülke konumuna düşcek ve bundan zararlı çıkacak. destek vermeyeceğine göre amerika ve israil türkiyeden destek almadan bu işe girişecekler ve ıraktaki olayların aynısı olacak. büyük ortadoğu projesinin hayallerini kuran amerika nasıl olsa iranıda işgal ettik projenin tamamlanmasına az kaldı diyerek ne yazıkki benim görüşüm destek vermemesinden dolayı türkiyeye saldıracak. ama bu saldırı amerikanın çöküşünü hazırlayacak. her ülkenin ve her devletin bir yükseliş bir çöküş dönemi vardır. eğer amerika türkiyeye saldırırsa çöküş dönemi başlamış olacaktır. ama şunu unutmayınki türkün türkten başka dostu yoktur...!
-
iki taraftanda hayır gelmez bişe olsa umrumda olmaz olmamalı.Ordaki türkleri alırız geri kafi.
-
sandman bunu yazdı:
-----------------------------Sorpix bunu yazdı:
cunku:
Eger Olursa...
-----------------------------
o birdönem dedigin iran ordusundaki kıdemli subaylar istifa etmişti, o ara ırak baskın çıkmıştı sonra toparlandılar. son 20 yılını amerika ve israil tehdidi altında geçiren iran orduyu güçlendirdi ama amerikayla cephe savaşina giremez yinede. ırak savaşından da uzun savaş olur bölgede. ama uzun vadeli düşünen amerika ve israil zaten bunu göze almıştır. tekrar güçlenen putinli rusya ve çin karşı çıkarsa iran siyirabilir bi müddet. 3. dünya savaşı falan çıkmaz. kimsenin ekonomisi kaldirmaz artık dünya savaşını. çıkarsada bende amerikanin çöküşünü hazirlar. -
@Sorpix abi tabiki adamlar direniş bekliyorlar sen nereyi işgal edersen et bir direniş olur.Bu otomatik bir toplumsal tepkidir zaten.İran nereye hava saldırısı deniyor ucak gemisi mi var olsa bile amerikan deniz kuvvetleri mal mı.nereye isyan çıkartıyor abi?Amerikalılara siz dejenere gözüyle felan bakıyorsunuzda gittim gördüm kaldım inanılmaz milliyetci bir grup var orda ve sayılarıda azımsanıcak gibi degil.Amerikada kaç iranlı var kaçı bir isyan cıksa katılır orda İrandaki rejimden nefret eden bir sürü İranlı var.
@Siganfu:Hacım iranda molla rejimi varken hemde savaşın ortasında sen nereye istifa ediyorsun anında kellen gider. Önce etsende zorla geri alırlar orduya zaten.
-
ya irani yanliz biraktiniz koydunuz orda dogudaki ulkeler bu savasa mutlaka katilirlar gibi geliyor niye derseniz iranida vurdular yakinda bizide vurur bunlar der girerler
zaten israile filistinden dolayi bir intikam var bide irani vurusa gor bak ortalik nasil karisir