Amerikadan Korktuğunuz Kadar Allah‘Tan Korksaydınız Bu Ülkeyi Bu Hale Getirmezdiniz
-
Arapçada laik "din yok" demek ama. Tayyibin grekçe bilmediğini ve iyi derecede arapça bildiğini varsayarsak ki öyle anlatmak istediğini anlamış oluruz..
Ama yok illahi tayyip Atatürk düşmanı olmak zorunda, çünkü namaz kılıyor ve imamhatipli :)
-
adam mükemmel konuşmuş. umarım böyle vekillerin sayısı artar. arka arkaya ayar veriyor :D
-
HaYVaN bunu yazdı:
-----------------------------
Arapçada laik "din yok" demek ama. Tayyibin grekçe bilmediğini ve iyi derecede arapça bildiğini varsayarsak ki öyle anlatmak istediğini anlamış oluruz..
Ama yok illahi tayyip Atatürk düşmanı olmak zorunda, çünkü namaz kılıyor ve imamhatipli :)
-----------------------------Ne alaka bun sen düşünüyorsun ? Namaz kılan, imamhatipten mmezun olan Atatürk düşmanı diye birşey denemezBir ton Atatürkçü adam namaz kılıyor.Fakat imamhatiplerdekileirn çoğunun beyni yıkanınca otomatik olarak Atatürk karşıtı oluyorlar.
Bir yerin %95'i Atatürkü sevmiyorsa orası Atatürk düşmanı olarak görülür.1 değil 2 değil 3 değil.Yıllardır imam hatip belli.
-
HaYVaN bunu yazdı:
g2k bunu yazdı:
la yok demek ik de din mi demek :D hiç bu kadar gülmemiştim hoca n'aptın sen ya. şuraya bi bak istersen:
http://tr.wikipedia.org/wiki/Laiklik
"hem laik hem müslüman olunmaz" saçma bir önermedir. laiklik devletler için, müslümanlık ise insanlar için kullanılan bir sıfattır. "hem müslüman hem de laiklik yanlısı olunmaz" dersen daha anlamlı olur ki bu da doğru değildir. senin müslümanlığın laikliği reddediyorsa o müslümanlığı bi' gözden geçirmelisin.
-----------------------------Arapça laik ne demek bir de ona bak.
-----------------------------neymiş arapça laiklik ?
-
Hoca senin beyninde sorun mu var?
La farsça ve arapçada yok demek. İk farsça ve arapçada din demek. Kaçıncı yazışım oldu.
-
HaYVaN bunu yazdı:
Hoca senin beyninde sorun mu var?
La farsça ve arapçada yok demek. İk farsça ve arapçada din demek. Kaçıncı yazışım oldu.
-----------------------------önce düzgün konuş yazdığını görmedim. kelimenin nerden geldiği önemlidir. arapça anlamıyla bi alakası yok. ayrıca "ik" kelimesinin din olduğuna dair tek kaynak göster bana.
-
HaYVaN bunu yazdı:
zumsuk bunu yazdı:
Demek ki ülkenin %47 si demokrasi, cumhuriyet ve Atatürk'e düşman adamlar.
-----------------------------Ben tam tersini düşünüyorum. Kalan %53'ün Atatürk'ün anlatmak istediğini anlamadığını düşünüyorum evet.
Dahası Atatürk'ün adını kullanarak milleti yönlendiren insanlar var ki Allah'tan yönlendirdikleri bir avuç insan.
@attack
Kimse 5 milyar doların bir ülkeyi krize sokacağına inanmaz.
-----------------------------borumu lan 5 milyar dolar ?
-
HaYVaN bunu yazdı:
-----------------------------bana buludurtma tayyipin Mustafa Kemal Atatürk Hakkında söylediklerini..
-
HaYVaN bunu yazdı:
zumsuk bunu yazdı:
Demek ki ülkenin %47 si demokrasi, cumhuriyet ve Atatürk'e düşman adamlar.
-----------------------------Ben tam tersini düşünüyorum. Kalan %53'ün Atatürk'ün anlatmak istediğini anlamadığını düşünüyorum evet.
Dahası Atatürk'ün adını kullanarak milleti yönlendiren insanlar var ki Allah'tan yönlendirdikleri bir avuç insan.
@attack
Kimse 5 milyar doların bir ülkeyi krize sokacağına inanmaz.
-----------------------------1 gün içinde piyasadan çekilen 5 Milyar dolar gibi sıcak para Türkiye ekonomisinin a*ına bile kor canım kardeşim üstelik piyasalar manipüle edildiyse dadından yinmez . Ekonomik konular yerine La ve ik kelimelerinden çıkarabildiğin?!? arapça+farsça+osmanlıca anlamlar üzerine yoğunlaşmanı tavsiye ederim sana. Bir de dünyaya 3 dili kombine ederek bakabilmek var değil mi :)
Konuyla ilgili olarak; vekil efendi combolu girmiş ama en sonda parti başkanına padişahım çok yaşasını da çekmiştir.
-
Hayvan,sözüm sana...
La-ik :D iki ayrı kelimeden oluştuğunu ilk kez öğrendim..İyi de arapçayla ne alakası var..Kökeni Fransızça bir kere..Senin yaptığın şuna benziyor,atıyorum Lond-Ra (lond-hırvatça "saçmalamışsın",Ra da anlamı "hem de ne biçim" gibi..E güzel de kelimenin kökeni Londra değil ki "London",dolayısıyla olay la-ik değil Laïcité
BKNZ:Laiklik (Fransızca: Laïcité), devlet yönetiminde herhangi bir dinin referans alınmamasını ve devletin dinler karşısında tarafsız olmasını savunan prensiptir. Fransızca'dan Türkçe'ye geçmiş olan "laik" sözcüğü, "din adamı olmayan kimse; din adamı dışında kalan halk" anlamına gelen Latince "laicus" sözcüğünden gelmektedir. Roma döneminde din adamlarına "Clerici" din adamı olmayanlara da "Laici" adı veriliyordu. WİKİ
Banane elin Arabının verdiği anlamdan.Ben kökenine bakarım.Müthiş saçma bir yaklaşım olmuş Laiklik konusuna;sana tavsiyem,nedir ne değildir iyi öğren.Sonra Devletim Laik ama ben değilim gibi zırvalamalar seni gülünç duruma düşürebilir,aynen RTE nin face de dolaşan bahsettiğin videosu gibi..
Daha son koalisyon da hangi partilerin olduğunu bilmiyorsun,burda kalkmış bize bahsinin bile geçmemesi gereken RTE nin Atatürkçülüğünü anlatıyorsun..Bu kadar olacak iş değil.