Araba Sürmeyi Pratikleştirmek
-
pazar sabahları sür in cin top oynuyor.
aynısı bendede var. ehliyet aldım ama sürmüyorum.
bayanız ya babam çok temkinli
meşhur bir sözü var "bir çarparsan bir farı 300 tl. ben sürerim" :))
ilk ehliyet aldığımda babam evde yoktu arabanın çekilmesi gerekiyordu
mecburen bilmediğim adama anahtarı verene kadar ben çekeyim dedim
arka sokağa götürüp park edecektim. ne şanssa bütün mahalle balkonda. "hadi sürde görelim" diyen teyzeler vardı.
belediye görevlisi "sen mi süreceksin" dedi "evet canını seviyorsan önümde durma " dedim herkes bir yere kaçtı acemi olduğumu anladıklarından
yarı kaldırım yarı yol mahalleden çıktım
arkada sokakta bomboş bir yer ama ben zor güç park ettim bir arabanın yanına. yaşlı bir adam yaklaştı bizi izledi
akrabam vardı arabada" acemide amca " deyince "sen parkettin ama arabayı almaya sen gelme " dedi. nasıl sürdüysem :)))
hepsi geçer ....çarpmadığın sürece komik anıların oluyor :))
-
el siki ile gerdege girilir mi ?
kullanarak ogreneceksin .olmadi ozel ders al
-
İstanbuldaysan eğer bakırköy pazarının olduğu yere git on numara öğrenme mekanı :-)
Eski hatuna orda öğretmiştim :-))
Sabahları da erken kalkıp saat 6 gibi alıştırma yapabilirsin trafik sakin oluyo.
Benim de peder kızgın olduğu için öğretmemişti.
Ben de azmedip kendim sürmeyi öğrendim.
Başta sürmeyi bilen bi arkadaşın yanında olsun.
Bi kere alıştın mı kendin sürüceksin zaten hep.
Fazla 1. viteste sürme yalnız arabayı piç edersin. :-)
-
vurmadan öğrenemezsin. :)
-
terlemeden acemilik çekmeden öğrenmek yok.
yanına usta ama seni heyecanlandırmayacak birini almdadan trafiğe çokma piskolojik çok kötü olursun.
adamı al yanına muhabbet ede ede çarşıda gezdirsin.
hata yapmaya yakın uyarsın.
yavaş yavaş yavaş derken trafiğin akışını arabaların hareketlerini ışığı filan kafaya yazacaksın ve hepsi kendiliğinden gelecek.
ama sakın unutma araba sürme işi ustalık işidir. zaman ister.
kafa basmaya başladımı çarşıda rahat sürersin elin ayağın kendi yapar herşeyi.
yok tek öğrenecem dersen arabalar ne yapıyorsa onu yap.
baktın ışıkları yanıyor sende bas frene mesafeni koru ve nasıl yapıyorlarsa onu yap.
adam ışıktan sağa dönecekse ne zaman tekeri dönerse sende çevir. aradaki mesafeyi kaybetme yeter.
eğer rampada kalkma ile ilgili heyecan yaşarsan askıda bırak arabanı hakimiyet sende olur korkmazsın.
ışıklarda panik yapmamak için ışık yanmaya başlamadan önce arabanı askıya al viteste dursun heyecan kalmaz hazır olursun.
biryere kilitlenme sağa sola bak rahat ol kimse gelip gırtlağına yapışmaz.
-
Ani hareket etme hocam öğrenene kadar, ben öğrenene kadar, başıma gelen 2-3 adet kazalık durumu biraz şans ve karşı tarafın tecrübesi sayesinde kurtuldum, öğrenene kadar bi acemiyle karşılaşmadıkça karşı taraf kurtarır büyük ihtimal, ama senin de çok ani hareket etmemen, çat diye şerit değiştirmeden, arkandaki adamdan çok önündekiyle ilgilenerek stres yapmadan hız yapmadan öğreneceksin, mesele öğrenmek değil herkes öğreniyor da kaza bela olmasın.
-
Gta oyna hocam.
-
aynı durum bende de vardı yavaş öğreniorsun ben birden öğrendim zorunda kaldım.yani arabayla gitmek durumunda kaldım başka çağrem yoktu normalde taksiye binerdim ama parada kalmayınca mecbur bindim sürdüm.zaten normal trafikte bi çıkıorsun bişi olmuo 2-3 derken diorsun ki aslında çokta zor değilmiş diorsun.sonra yavaş yavaş sollamaya başlıorsun vs vs zevk alıorsun biraz hız yapınca :D biraz hızda 60 70 civarı :D
arabada seninmiş sıkıntıda yok.bende ortak almıştık arabayı vursum bi ton dert para yok vs vs.
-
Bu arada hocam bildiğim kadarıyla arabada hidrolik direksiyon yok. İyi kas yaparsın. :)
-
Araba kullanmayi istanbulda öğrendim diyebilirim.
Temel şeyleri bilirdim, yanıma bir bilen sakin bir adam oturttum ve yönlendirdi beni 2 gun.
6 aydir kullaniyorum, park ederken yaptigim 2 ufak surtturme haric birsey yok. Bu isler boyle, sure sure ogrenecen..