folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Araba Sürmeyi Pratikleştirmek

Araba Sürmeyi Pratikleştirmek

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rajooonn
    rajooonn's avatar
    Erkek

Herkese merhaba, 

Geçtiğimiz sene ehliyeti aldım. Araba sürmeye niyetlenmiştim fakat o zamanlar vakit bulamadığım için ertelemek zorunda kalmıştım. Bugün babamla Ford Sierra aldık bana. Babam asabi bir adam kendide bunu bildiğinden "sen kendin öğren daha iyi öğrenirsin" dedi :)) Yani anlayacağınız araba bana kaldı. 

Bugün şöyle bir tur atayım dedim vites geçirme, direksiyon kontrolü gibi konularda hiçbir sıkıntım yok. Fakat yoğun trafik olan yerlerde çok heyecanlanıyorum, neyse ki şimdiye kadar bir kaza bela gelmedi.

Hatta bugün trafiğe çıktım ama heyecanlandım ve bir dolmuşun arkasında devam ettim, durduğu duraklarda bende durdum, tam rezillikti :DD

- Ha birde unutmadan şu park işini de bir anlatın yaw götüm terledi bugün park edecem derken 

Şimdi müritler, size sorum ben bu araba sürme konusunda tez zamanda nasıl pratikleşebilirim bunun için önerilerinizi bekliyorum.

Gece! Vampir değilim ama geceyi çok severim. Yalnızsın, oyun oynuyorsun monitörün ışığı ve kendin.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zeytun-i
    Zeytun-i's avatar
    Erkek

Bir işte pratik istiyorsan o işi yapacaksın tek mantığı budur.

Ne kadar yaparsan o kadar pratikleşirsin.

He extra'dan dip not;

Geceleri çık, kendi kendini eğit nasıl ?

Yokuş yol bul, vites geçir durdur kalk yokuşta ışık varmış gibi davran.

Minibüs varmış gibi davran önünde ve ekarte etmeye bak, solla karşıda da araba var varsay öyle geç.

Bu tip varyasyonlarla çok rahat pratikleşirsin.

Zeytun-i tarafından 14/Nis/14 22:17 tarihinde düzenlenmiştir

https://www.uvvam.com | Dünya Su Sporcuları Platformu | https://www.instagram.com/uvvam/
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    csr288
    csr288's avatar
    Erkek

hocam sıkıntı yapma zamanla denır ya aynen oyle . Şimdi yapman gerek o heyecanla dogru gözlemle karar vermek trafıkte . 2 aya kurt olursun . hangı ildesin

edit : ayrıca baban cok dogru soylemıs . sen daha kolay kavrarsın

csr288 tarafından 14/Nis/14 22:17 tarihinde düzenlenmiştir

Bu site bağımlılık yapıyor şimdi fark ettim tarih 1 haziran 2011 saat 00:02
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sertacgs
    sertacgs's avatar
    Erkek

hocam kıyıda köşede belli bir süre sür ama bu işin yolu cesarette biter dalacaksın trafiğe her şeyi akışına bırakacaksın istop edersen de insanlar beklerler kimsenin seni pskolojik baskı altına almasına izin verme  öyle korkarak bir yere varamassın.Benim sana tavsiyem bu ama tabi dikkati de elden bırakma 

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rajooonn
    rajooonn's avatar
    Erkek
    Zeytun-i bunu yazdı

Bir işte pratik istiyorsan o işi yapacaksın tek mantığı budur.

Ne kadar yaparsan o kadar pratikleşirsin.

He extra'dan dip not;

Geceleri çık, kendi kendini eğit nasıl ?

Yokuş yol bul, vites geçir durdur kalk yokuşta ışık varmış gibi davran.

Minibüs varmış gibi davran önünde ve ekarte etmeye bak, solla karşıda da araba var varsay öyle geç.

Bu tip varyasyonlarla çok rahat pratikleşirsin.

Güzel düşünce teşekkürler.

Gece! Vampir değilim ama geceyi çok severim. Yalnızsın, oyun oynuyorsun monitörün ışığı ve kendin.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    oksijen
    oksijen's avatar
    Erkek

bence trafiğe çıkmadan önce arkak sokaklarda gez. Ne zaman arabayı düşünmeden sürmeye başlarsan trafiğe ozaman çık. Burada düşünmeden sür derken araba sürmek refleks halini alsın. sonra trafiğe çık ne heyecan kalır ne stres. 

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ersn
    ersn's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

dostum  sana şöyle söyliyim . Arabayı sürerken düşün senden daha amatörler var öküzler var onların hatalarını görüp kız küfr et ama kafanı çıkarıp küfretme içerden :D  sana cesaret verir 

küfrederiz villalara kulübeden
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    murdery
    murdery's avatar
    Erkek

bilsem anlatırdım da ben de bilmiyorum :)

BİR TIKLA BE https://www.youtube.com/watch?v=I5DOCwqBuzk
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rajooonn
    rajooonn's avatar
    Erkek
    murdery bunu yazdı

bilsem anlatırdım da :ben de bilmiyorum :)

Hahah eyvallah hocam :)

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Subtitle
    Subtitle's avatar
    Erkek

Hocam iki aracın arasına paralel parkederken öndeki aracın tam yanına gel. Boyu boyuna eşit olsun paralel olarak. Sonra gözün sol aynada vites tam sağa kırıkken geri geri gel. Sol aynadan arkadaki aracın baktığın aynaya göre sağdaki farını görünce direksiyonu topla(düz konuma getir) ve biraz daha gel, ön taraf kurtarınca sağ aynadan sağ arka teker kaldırıma sürtmeyecek kadar yaklaşıncaya kadar hafif sollu gel. Duruma göre ileri sağ yap biraz olay bitmiştir. 

Yola göre dik konumlu araçların arasına geri geri parkedeceğinde de iki araba arası boşluk tam arabanın arkasına gelecek şekilde durucan. Sonra duruma göre sağa veya sola tam kırarak geri geri gelicen. Bu geri gelişte direksiyonu sağa kırdıysan gözün sağ aynada, sola kırdıysan sol aynada olacak ve aynadan baktığında yandaki araca 2-3 parmak yaklaşıcan. Zaten park ettiğinde bir sürü yer kalacak. Sen her nekadar çarpıcam zannedersen de kurtardığını görünce mümkün olduğunca az pay bırakarak gelmek lazım. Araçlara paralel konuma geldiğinde toplican geri geri gelicen olay bitecek.

Bunun % kaçı anlaşılacak ben de bilmiyorum ama yazasım geldi.

Subtitle tarafından 14/Nis/14 22:30 tarihinde düzenlenmiştir
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    skyvalet
    skyvalet's avatar
    Erkek

Hocam 15 yaşımdan beri araba üstündeyim.Biraz kurallardan bahsedersek.
    Şerit değiştirirken çat diye öbür şerite geçme.
    Direksiyonu her zaman 21.15 saat göstergesinde tut.Hakim ol direksiyona.
    Aynalarını kontrol etmeyi unutma binince.
    Arabana alışana kadar yüksek sesle müzik dinleme motoru dinle kullanırken.Ona göre vites değiştirirsin düşürürsün.
    Tali yoldaysan ana yoldan gelen arabanın geçmesini bekle.
    Arabanı yavaşlatırken sadece firene yüklenme,hızlanırken vitesini yükselttiğin gibi yavaşlarkende düşür.
    Hocamc bunlar bence teknik olarak işin önemli kısımları.Bunların haricine trafik çok olunca heyecanlanabilirsin normal.Sen arabanı sürerken yoluna konsantre ol yeter.Kendine şehir dışında filan ormanlık arazilerde filan parkur bul düz takıl oralarda buda geliştirir.Park olayına gelince düz araba sürmei nası öğreniyosan geri geride öyle pratik yapacan sonra zaten girersin birşey yok.Yani kardeşim pratik başka birşey değil.Kazasız belasız günler.

Toplam Hit: 6055 Toplam Mesaj: 47