Araba Sürmeyi Pratikleştirmek
-
tek kural var
"sür yada öl"
geri geri parket
-
Pratik yapmadan olmazki hocam En ufağından şunu düşün ben ilk bilgisayarla tanıştığımda bir selam yazmak için 5 dakka harcıyordum bakmadan yazan birini gördüğüm zaman diyordumki herif ne güzel yazıyor keşke bende yazabilsem felan tabi yarım saatlik masa açtırıyorduk mirc de abuk sabuk insanlarla slm nbr tarzı yazıyorduk :D işte çok uzun süre keşke bende yazabilsem dedim arada bir gider dururdum kafeye çok kafaya takmıyordum fakat bir süreden sonra kendimde şaşırdım çok acayip hızlı yazabilir kıvama gelmiştim :D şimdi ise bakmadan yazabiliyorum bu iş şöyle bazı insanlar daha çabuk pratikleştirebilir diğerleri nispeten hızlı birşekilde öğrenebilir bazılarıda zor öğrenebilir ama hepsi yinede öğrenir oyüzden hep pratik yapıcaksın elbette öğreniceksin fakat kendine ben niye düzgün süremiyorum diye dert edersen nefret etmeye başlarsın sonrada bırakırsın sürmeyi
arabamız henüz olmadı o yüzden araba üzerinden veremedim örneği fakat 11 yaşındayken çatır çatır stop ettirmeden kullanıyordum :D yokuş yukarı aşağı geri :D trafiksiz alandı tabi
Bandito tarafından 15/Nis/14 18:54 tarihinde düzenlenmiştir -
4 sene önce ehliyeti almıştım. 1,5 sene önce de hem arabayı aldım hem de öğrendim. arabam 95 model R9 Spring.
Özetle tavsiyem pratik yapmak önemli ışıklarda stop edebilirsin ama yine de kavşalara ışıklara girmekten endişe etme gaz pealını kontrol edebiliyorsan her yere gier çıkarsın. Direksiyonun iyidir muhtemelen erkeklerde potansiyel olarak iyi bilg oyunarı sebebiyle. bariz arabayı vurmazsın ama sürtme olabilir bunlar da telafisi kolay şeyler. azcık masraf olur vs. o da olacak bi şart yok tabi.
trafikte çok hata yapan var, sen de yapabilirsin ama şerit değiştirirken dikkat et. sollama yapmak için en az birkaç ay sür trafikte.
bol bol küfür et. karşı taraf duymasın ama stresini azaltacak tepkiler kasılmayı önlüyor.
örnek:
-sinyalin yok mu o.ç.
-bok mu var da yanaşıyorsun.
- bekle lan şerefsizzzz
-o.ç önüme geçtin de ne oldu? hı amk çocuğu
bunları kullanıyorum ben :)
-
vurmadan on numara öğrenemezsin hacı, ben de bilmiyodum araba sürmeyi pratik yoktu , araba aldım (erzincandaydım) sivasa gitmem gerekti gittim. sorun olmadı. sivasta bi ay kaldıktan sora memlekete (ordu) ya gitmem gerekti , çıktım yola epey gittim , sora reşadiye yakınlarında çakıllı yolda virajda ani fren yaptım, yol kenarındaki kum yıgınına girdim, tampon çatladı.
devam ettim memlekete geldim, biraz da orda takıldım. sora konyaya gitmem gerekti ordudan konyaya kadar gittim sorun yok , konyada ilk günümdü, etrafa bakayım dedim , bi sote yerde adamın biri geldi haşırt diye vurdu, hata bendeydi , onu da hallettik , artık epey uzman olmuştum ..
fakat 1 yıl sora tekrar memlekette hafif yağmurlu bir günde dar bir asfaltta kaydırıp kontrolden çıktım. önü ve arkayı dağıttım :)
sora tatil bitti tekrar konyaya geldim. .... artık epey pişmiştim..
konyadan zonguldağa , ordan orduya , ordudan konyaya tekrardan gittim geldim, sıkıntı yok.
artık epey oldum, ama tabi hiç bi zaman güvenmicen kendine..sana gelince sürdükçe alışacaksın abü , ilk zamanlar bende minübüsleri sollayamıyodum, kamyonlardan korkuyodum, hız yapamıyodum .
MustyKTE tarafından 15/Nis/14 23:04 tarihinde düzenlenmiştir
makas atamıyodum, arabanın ciğerini deneyemiyodum.
hepsi zamanla oluyo , önemli olan istek , ve kendine güvenmen.
bende o güven olmasa o kadar binlerce kilometre yolu yapamazdım , yapamasaydım da alışamazdım abi.
şimdi gel sen bana, nereye dersen çıkarım yola gece gündüz , dinlenme diye bişe düşünmem :) gideriz abiii.
..
dipnot: geçen rüyamda belçikaya gidiyodum lan ben arabayla :)
hepsini okumazsan kırılırım .. -
çizik
-