Artik Jailbreak Araci Cikmayacakmi?
-
@unbalanced;
Bilen arkadaşlar tabi daha doğrusunu söylerler ama iPhone JB yapmak Android 'e root atmaktan daha kolay.
Yedek al, bir program vardı onu kur, bilgisayara bağla. Butona bas JB yap. :))
Tabi değişmişse bilemem.
-
DevilKingtr bunu yazdı
@unbalanced jb dökümanı hazırlıcam hocam jb çıkmadan zaten uzunca bir süre çıkmayacağa benzio :))
bekliyoruz hocam o zaman :) ozellikle program tavsiyeleri ve kucuk aciklamalari hatta linkleri falan olursa daha guzel olur
@SkynetX , hic denemedim hocam, risklerini falan bilmiyorum, android de pek korkum yoktu ama ios cok kapali bir sistem (ios icin program yaptigimdan dolayi biliyorum), o yuzden bir cok sey icin geri donus olmayabilir. Bu yuzden iyice bilerek yapmak istiyorum. Telefonum iphone 6, garantisi bitmistir sanirim 1 yildan fazla oldu alali
-
unbalanced bunu yazdıDrKeworks bunu yazdıPanxeR bunu yazdı
ben olsam bende anlaşırdım , milletin şeyi ile uğraşip hem illegal iş yapacağima karşılıksız , firma ile işimi çözer parama bakarım.
bu arada 2 yıldır ios kullanıcısıyım jb ihtiyaci duymadım.
Hocam iki yildir ios kullanmana ragmen jailbreak eksikligini hissetmiyosan, sen adam akilli tweak yuklememissindir cihaza. Suanda ben eksikliklerimi saysam ios bu kadar eksikmi ydi dersin
kalin yaptigim yerleri sayar misin hocam?
Arkadaşlar zaten yukarıda bayağı bir tweak paylaşmışlar. Ama ben sana kısaca bir iki tane daha eklemek açısından önceki konulardan eklediklerimi buraya da yapıştırayım.
Action Menu> Bu tweak sayesinde yazıları seçerken daha fazla seçenek buluyorsun. Örneğin telefonunda kopyaladığın metinlerin geçmişine gidip hangi metni sırayla kopyalamışsın görebiliyosun. Diyelim ki telefonda bir web sitesine girip bir cümleyi kopyaladın, ardından bu tweak ile o cümleden önce kopyaladığın şeyleri de görebiliyor, sıralayabiliyor veya hafızayı temizleyebiliyorsun. Özellikleri bunlada sınırlı değil elbette. EKstradan o seçenekler menüsüne bazı fonksiyonlar ekliyor. Seçtiğin şeyi webte aramak veya fb,twitter gibi sitelerde paylaşmak gibi.
ask to call> arama yapmadan önce arayayımmı diye soran tweak. Malum elimiz filan değince veya kişiyi tıklayınca anında arıyor bazen sıkıntı oluyo bu durum
Bloard> klavyenin siyah olmasını sağlıyor. Göz kamaştırmadan daha güzel görünümlü oluyor klavye. Beyaz gözleri ağırtıyor zamanla
CCControls> alttaki kısa yol menüsü varya hani.. wirelesi,bluetoothu açıp kapattığımız yer. Oranın görünümünü değiştirip extra düğmeler ekliyorsun çok şahane bişey.
CCLoader> aşağıdaki CCControls'de söz ettiğim yere uçak modunu filan entegre eden uygulama. Aynı zamanda media oynatıcı kısmınıda gizleyip kapatabiliyorsun, yada aşağıdaki kontrol düğmelerinin yerlerini değiştirmek gibi ufak tefek ayarlar yapabiliyosun. Bunu yüklemesemde olurmuş kaldırayım en iyisi :D
Cydelete> en önemli tweaklerden birisi. Malum cydia dan yüklediğin şeyleri yine sadece cydia ya girerek kaldırabiliyosun. Ama bunu kurunca cydia ile kurduklarınıda diğerleri gibi simgenin üstünde parmağını beklettikten sonra x işaretine basıp kaldıraibliyorsun cydia ya girmeden.
Dockshift> aşağıdaki yanyana dizili olan 4 adet simgenin olduğu yeri şeffaflaştırabiliyorsun veya başka ayarlar temalar vs.
Flux> gece karanlıkta ekranın görüntü ayarlarını yaparak gözünü almasını engeliyor gözü rahatlatıyor loş ortamlarda
Hud Sliders> Ses düğmesine bastığın zaman kısıp açman için defalarca düğmeye basman gerekiyo istediğin seviyeye getirmen için. Ancak bu programda ses kısma veya açma düğmesine birkere basınca elle kontrol seçeneğide birlikte geliyor. DÜğmeye defalarca basmadan istediğin kadar kısıp açabiliyorsun. İster ses ayarına ister parlaklık ayarına uygulayabilirsin bunu.
İconRenamer> istediğin simgenin adını değiştirebilirsin bu tweak sayesinde
Lock Screen Tool> Kilidi açmak için kaydırın yazını kaldırıp istediğini yazabilirsin. Bende "Naptın Müdür?" yazıyor orada.
NCAllonly> Yukarıdaki bildirim merkezinde cevapsız,bugün,yarın vs diğer kategori şeklinde olan bildirimlerin kategorilerini kaldırıyor. Onun yerine alayını tek panelde gösteriyor bildirimlerin. Gruplara ayırmaksızın tüm uyarılar orada görülüyor. İstersen gösterede biliyosun ayarları var içerisinde programın.
OneByOne Contacs> iphone 2bin tl lik telefon ama bi sikime yaramıyor kimi zaman. Mesala telefon rehberinde birkaç numarayı işaretleyip aynı anda silmek gibi basit bir ayarı yapamıyorsun normalde. Neyseki bu tweak var. İosu tasarlayanlar neden böyle olması gereken basit özellikleri koymuyolar telefona bilmiyorum. Sanırım sonraki versiyonlarda "vaaaay bak rehbere bu özelliği eklemişler hemen ios 8e geçelim" dememizi bekliyolar". Amk sanki tekerleğin keşfi.!
PasswordPilot: Apple Storeden birşey yüklerken eğer ilkkez yükleyeceksen o uyglamayı şifre istiyor. Kaç uygulama yüklersen hepsine tek tek şifre istiyo. Amk sanki CIA'den bilgi sızdırıyoruz. Bu tweak sayesinde zırt bırt yazmıyorsun
Purge: home tuşuna iki kere tıkladığımız zaman arka plandaki uygulamalar yanyana diziliyor. Sonra bu uygulamarı tek tek yukarı fırlatıp kapatıyorduk. Purge ile birinin üzerine basılı tutunca "alayının mına koyimmi abi?" diye bi seçenek çıkıyo. Evet diyosun hepsini kapatıyo. Ha bu arada o uygulamarlın hepsini kapatsanda kapatmasanda telefonda herhangi bir değişiklik olmuyor çünku o uygumaların arka planda telefonu kastığı olayı tamamen palavra. Açık dursada olur yani. AMa tikin varsa koy götüne
RePower: BU harika bir tweak. Power tuşuna basılı tuttuğun zaman sadece kapatayımmı dye sormuyor. Onun yerine resping et, kapat ve yeniden başlat diye 3 farklı seçenek soruyor Hangisini istersen onu sür
SpTouch: Home Button Emulatorü bilenler vardır. BU da onun daha iyi olanı. Sanal bir home tuşu oluşturuyor ekranda. İstersen şeffaf yapabiliyorsun, boyutunu ayarlayabiliyorsun veya farklı renkler verebiliyorsun Ayrıca 1 kere tıklayınca ana menüye dönüyor, 2 kere tıklayınca tüm açık uygulamaları yanyana diziyor ve 3 kere tıklayınca da tuş kilidini aktif ediyor yani tuşu kilitleyip ekranı kapatıyor. Bu programı yükleyince activator diye birşey daha yükleniyor onu kaldırma sakın kaldırırsan SpTouch çalışmaz.
WinterBoard: Temaları yükledikten sonra uygulaman için winterboardı yükleyip programdan temayı seçiyor ve resping diyorsun. İndirdiğin temaların İos 7 yi desteklemesine dikkat et.
Zeppelin: Yukarıda şebeke seviyesinin yanındaki operatör logosunun yerine istediğin logoyu koyabilirsin sevecen bir programcıktır.
Bunların dışında bytafont,springtomize (iphone'nun geçiş efektlerini hızlandırarak cihazın hızını iki katından fazlasına çıkarır),app locker,badgomizer,folderix,guizmo dns,hide me 8,animate ios x,custom messages,more timer gibi sayısız tweak mevcut. Dediğim gibi. O kadar çok eklenti ve işe yarayan araç varki sana hangi birini sayayım. ama dilersen web sitemde yazdığım tavsiye tweak'ler konusunu aşağıdaki linklerden detaylıca inceleyebilirsin. İşte bunun gibi sayısız tweak'ten yoksun şekilde kullanınca insan telefonu, jb olmazsa olmaz haline geliyor. Er yada geç çıkacak sanırım arkadaşlarında dediği gibi ve eğer çıkarsa sikseler update yapmam cihaza. JB yaparım, gerekirse de on sene update yapmadan kullanırım o telefonu. Yeterki JB siz kalmayayım :))
http://teknokasif.com/en-cok-ise-yaran-jailbreak-tweakleri/
http://teknokasif.com/ios-8-1-jailbreak-icin-guncel-repo-tweakler-2/
http://teknokasif.com/en-populer-ios-9-jailbreak-tweakleri/
http://teknokasif.com/en-populer-ios-8-4-tweakleri/
-
sagolasin hocam detayli aciklamalarin icin.. yakin zamanda ben de denerim jb yi bakalim eger cikarsa benim surum icin : )
-
bu arada jb için en iyi kaynaklar şunlardır ;
appleyardim.org
iosdelisi.com
DevilKingtr tarafından 07/May/16 17:18 tarihinde düzenlenmiştir -
İphone 3 den beri kullanırım şuan 6s plus dayım 2 senedir bende jb ye ihtiyaç duymuyorum
-
tüm yorumları okudum , açıklamalar için teşekkürler , eski bir rootlu ve romlu android cihaz sahibi olarak benim hala JB ye ihtiyacım olmadıgını gördüm bir çok özellik ya gerçekten çok gereksiz geldi bana yada zaten telefonda var?
ekran parlaklıgı olayı zaten son güncelleme ile geldi ışığı gözü yormayacak şekilde kendisi kısıyor geceleri ayarladın mı
herkez 3g yi kapatip açma özelliğine deli olmuş benim için hiç sıkıntı degil 4g aktifken bile tüm gün gidio telin şarjı ama bunu da yine widget ekleyerek yapabiliyorduk
anladıgım kadarıyla JB olayı androidddeki rom ve roort gibi ihtiyaç değil tamamen zevki birşey. büyük bir ihtiyacı karsılayan hiç bişi göremedim
benim için en büyük 2 problem ios cihazlardaki istediğim müziği cihazin içine indirmek ve paylaşmak + olarak rehber yedeği gibi şeyleri diğer cihaza göndermek bir dosya sisteminin olmayışı idi onlarıda JB siz çözdüğüm için problem kalmadı.
tekrar teşekkür ediyorum gerçekten JB ihtiyacım olmadıgını anlamama yardımcı oldugunuz için :)
PanxeR tarafından 07/May/16 23:38 tarihinde düzenlenmiştir -
https://bugs.chromium.org/p/project-zero/issues/detail?id=965#c2
Doğru anladıysam root erişimi sağlanmış. Jailbreak yakında çıkar tahminim.
-
mkyb bunu yazdı
https://bugs.chromium.org/p/project-zero/issues/detail?id=965#c2
Doğru anladıysam root erişimi sağlanmış. Jailbreak yakında çıkar tahminim.
o zaman güncelleme yapmayalım hocam. Ne olur ne olmaz.
-
Kahrolası Çinliler çıkarır yakında merak etme,