folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Askeri Lise Deneyimini Yaşayanlara Sorular



Askeri Lise Deneyimini Yaşayanlara Sorular

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    onur35
    onur35's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Temmuz/2008
    Erkek
    tacir bunu yazdı:
    -----------------------------
    fatihack bunu yazdı:
    -----------------------------

    ComputerWolf bunu yazdı:
    -----------------------------

    fatihack hoca seni askeriyenin almama nedeni ortada

     

    Mesaj fatihack tarafından 12 Temmuz 2008 (Cumartesi) 15:39 tarihinde yazıldı.
    fatihack
    0

    12/07/2008 3:39:00 PM

    Erkek%20Üye

     

    burada ciddi anlamda cahil arkadaşlar var.belki bazı konularda bilgilisiniz ama bazı konularda çok önyargılısınız.
    bakın arkadaşlar bugün kenya'da, kamboçya'da insanlar hep emperyalist ülkeler yüzünden açlık çekiyorlar.hastalıklarla boğuşuyorlar.
    merak ediyorum bu emperyalist devletlere, bu yetim hakkı yiyenlere bu kadar sövüyormusunuz ? ama o ülkelere gidip okul açana, o ülkelere islamiyeti yayana sövmeyi iyi biliyorsunuz.
    hadi anladım dinle ilgili işlere mesafelisiniz.yahu fettullah gülen'in okullarında Başbuğ'muz Atatürk'ün resmi var.sınıflarda onun resmi var.buralarda istiklal marşı okunuyor.bunlarada mı saygınız yok ?

    neden amerika'da yaşıyor diyorsunuz.yahu daha dün kuşçubaşı eşref ile bu vatanın bekası için canını dişine takarak teşkilat'ı mahsusa için çalışan mehmet akif ve said nursi'yi bile bu ülkede vatan hainliğiyle suçladılar.aynısı bugün fettullah gülene yapılıyor.dün topal osman ve nicelerine yapıldığı gibi.nasıl yaşayacak burada ?

    size birşey anlatılmaz.at gözlüklerinizi çıkaramazsınız.

     


    -----------------------------
    neden.mehmet akif ersoy, said nursi, topal osman gibi kişilerle bağdaştırarak fettullah gülen'i anlattığım için mi ? siz önce bir kaç kitap okuyun.fettullah gülen'i tuncay özkan gibi bir zamanlar önünde köpek gibi saygı duyarak röportaj yapanlardan, sonra yılan diyenlerden değil, doğru dürüst adamlardan, mesela mehmet altan'dan öğrenin.

    sen şu yazdıklarımın bir tanesini çürüt.neden almadıkları belli deyip gizemli bir şekilde kenara çekilme.


    -----------------------------,

    hocam ne kadar kitap okumuşsun ne kadar kültürlüsün şu okuduğun kitapların adlarını bi yazsan da bizde okuyp bişeyler öğrenebilsek şu at gözlüklerimizden bi kurtulsak


    -----------------------------

    seni gerçekten anlayamıyorum,konu nereden nereye geldi,tuncay özkan fettullahla röportaj yapmış falan filan,yapacak tabiki o dönemde tuncay özkan gazeteciydi... nese konu dağılıyor.

    TSK da bu düşüncede insanlar yoktur umarım...


    Tedariksiz sıçmaya giden domala domala taş arar...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nikoteen
    Nikoteen's avatar
    Kayıt Tarihi: 31/Temmuz/2005
    Erkek
    hojam bence sen mulakatı değil,kazanırsan kazandıktan sonrasını düşün..

    Bi ..ikten haberi olmadan ; Askeriyede torpil yok ordumuza laf atmayın cart-curt diyen her kesime burdan dalmış oldukları gaflet uykusundan uyanmaları gerektiğini hatırlatır ve derim ki ; ordu bizim ordumuz bu ordunun en üstünde bulunan insanda yolsuzluk yaparsa buna ordumuza laf atmayın değil,alın aşşa denmeli ki ordumuz bizim ordumuz olarak kalmaya devam etsin !

    Mülakat tamamen adamların seni sevip sevmemeleriyle alakalı birşey yeri geliyor annen baban neler yapar kız arkadasın var mı gibi günlük bir konusma olur,yeri gelir sana Shangai 5 lisi nedir ? diye sorarlar :) Şimdi sana sorulan şeyler 1.siyse eğer rahat ol sağlıktan bi firen çıkmazsa %100 girersin gerçi torpilin yada sporda [ türkiye geneli ] bir derecen varsa ufak tefek sorunları t'ye almazlar.. Fkat sana sorulanlar 2.si gibi absürd normal olan hiç bir insanın bilemeyeceği tipten şeylerse hiç boşuna kasma :) cevabı bilsende sağlıkta seni bırakırlar :) yada sağlığa bile gitmene kalmaz tum sorulara cevap versende heyecanlıydı falan derler ki derlerse eğer adam yerıne konuldugunu anla bundan en azından çünkü gerekçe öne sürmeden şöyle derler genelde ; Askeri öğrenci olmak için gereken koşullara uygun değilsiniz :)

    o gün yanında bir er yada daha üst rütbeli dolaşan çocuklar görüceksin :) o çocuklara iyi bak :) özellikle de boy ve kilolarına genelde tutmaz askeriyenin şartlarına hee ama diyelim ki tuttu ve sende kazandın girdin o çocuk zaten kafalama orda olacak :) o çocukla muhabbet kurmaya bak direk :) onlar muhtar'ın oğlu cünkü..

    özetle sınav bu kadar.. Hee son olarak ; spor sınavında istenen en alt derecelerden ne kadar çok yuksek cıkartırsan o kadar şansın artar ! Söz gelimi koşuda diyelim istenen 80Sn sen yetmiş hatta 60 koştun ama yınede senden hızlı kosan oldu bosuna kendini yordun :) toplu yapılan her spor sınavında birinci geliceksin eğer ne torpilim çok iyi ne puanım nede fiziğim diyorsan..

    Şimdi bunların hepsini unut işte sana asıl nasihat ! Kazandın ve girdin.. İlk bir ay içinde zaten gitmek için yalvarıcaksın büyük ihtimalle ama kolay kolay pes etme son ana kadar bekle ! Hee son an geldi ve artık gönülden gitme şansın kalmadı çıakrsan tazmınat vereceksin o zaman sunu dusun acaba kalsam devam edebilir miyim ? Bunun muhasebesini uzun uzun yap ! Çünkü seni koruyacak olan 1 devre var sadece oda son sınıf ! fakat o 1 devreden 10 tane olsa yinede seni bir üstünün ezmesinden koruyamaz ! üstlerin sana şunu der ; Sen hugosun bende oyun oynuyorum tuslara basıcam sen zıplıcan,atlıcan koşçan ve "Hügolülü-lüüüü" diye bağırcan derler çünkü aynı sey kendilerine de yapılmıştı..

    Kısacası ; nasıl kazanırımdan daha büyük derdin olucak ama bu dertle sen şimdi dertlenmemelisin ! Sen şu anki derdine devam et sadece asıl derdin kazandıktan sonrası oldugunu bir ve bunu sakın unutma ! Ne kadar zor oldugunu ben bilirim ! Eğer kazanırsan pm at söz istanbula gelince vakti ve maddi imkanım olursa seni ziyarete gelicem.Orda ziyaretine gelen bir insan demek zaten can yoldasın gibi bişey olur gözünde :) Sana başarılar,Allah sana en hayırlısı neyse onu nasip etsin insallah..

    Troubles'll come & they'll pass
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    necroshine
    necroshine's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Mart/2003
    Erkek

    hay a.q. ne salak soylentiler ya. Ben yedek subay olarak yaptim askerligimi, astegmen okulunda bir suru tegmen ogrenci ile karsilastim, o kadar buyuklu kucuklu komutan tanidim, din ile alakali tek duydugum sey bize kunyeleri dagitacaklari zaman '' arkadaslar aranizda farkli dinden arkadas olanlar varmi?'' sorusuydu. Bunun da sebebi savasta sehit dustugun zaman kunyende yazan dinin adetlerine gore seni defnetmeleri. Osuruktan laflar a.q.

     

    bir ara da ben kucukken etiket pesinde olan bazi dalyaraklar ''emniyette alt katta bir oda var oraya girerken bir yazi var (Peygamber oldu, Allah'ta izne cikti diye) derlerdi " Ammin salaklari iste :) Emniyete calisan hic musluman yokmus gibi gotunden element uydurmuslar. Bizde salak salak vay a.q. demek oyle derdik.

     

    Bu arada eger askerligi meslek edinecek birisi illa karisinin kafasini kapatacaksa girmesin kardesim askeriyeye. Kendine baska bir meslek bulsun. Bu adamin cocuklugundan beri derdi askeriye lojmanimiydi ? 

     

    Gemi batacak olsa icinde peygamber olsa batmaz a.q. :)))) Bosunami peygamber olmus. Musa denizi ikiye boldude , bizim gemimiz niye batsin. Allah Allah

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SpY-EaFw
    SpY-EaFw's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Ağustos/2005
    Erkek

    askeri liseyi bu sene bitirmiş, harp okulu öğrencisi olmak üzere olan biri olarak söylüyorum ; saçma sapan sorular sorulmaz, subayın elindeki belgelerde sizin elenmenizi gerektiren bir bilgi var ise şansınızı zorlayacak sorular sorulabilir. neden asker olmak istediğinize dair sorular sorarlar, konuşmanızı ölçmek heyecan kontrolünüzü sağlamak için elinize kağıt verip oku derler, su koyarlar iç derler vb. Atatürkçülüğünüzü ölçmek isteyebilirler. 


    ilk oyu bu sefer ben kullanamadım :Y abi ben kullanmadan oy vermeyin aq
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SpY-EaFw
    SpY-EaFw's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Ağustos/2005
    Erkek
    music bunu yazdı:
    -----------------------------

    hocam ne kadar abaza isen ne kadar dinsiz isen öle daha çok alıyolar

    ayrıca büyüdüğünde eşin türbanlı olursa lojman vermiyolar


    -----------------------------

     

    bu mesajı görmemiştim... söylediğin şey suç. ciddi bir suç. mesajın adminler tarafından silinse iyi olur. 


    ilk oyu bu sefer ben kullanamadım :Y abi ben kullanmadan oy vermeyin aq
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    musty28
    musty28's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Eylül/2007
    Erkek
    arkadaşımın annesinin başı örtülü diye mülakata almadılar. Ben bu ülkenin evladı değilmiyim diye ağlamıştı.

    Ses Etme Hallederiz
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cold-m4
    cold-m4's avatar
    Kayıt Tarihi: 12/Temmuz/2007
    Erkek
    oh be kodumun malı banlanmış.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cold-m4
    cold-m4's avatar
    Kayıt Tarihi: 12/Temmuz/2007
    Erkek

    musty28 bunu yazdı:
    -----------------------------
    arkadaşımın annesinin başı örtülü diye mülakata almadılar. Ben bu ülkenin evladı değilmiyim diye ağlamıştı.
    -----------------------------

    ne dediler? annen örtülü giremezsin mi dediler?

    o arkadaşın seçilmemeyi içine sindiremeyince gelip orduya laf atıyor.

    ben de sana 50 tane annesi açık olup da alınmamış adam getiririm, ne oldu şimdi ordu dinci mi? 

  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SpY-EaFw
    SpY-EaFw's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Ağustos/2005
    Erkek

    musty28 bunu yazdı:
    -----------------------------
    arkadaşımın annesinin başı örtülü diye mülakata almadılar. Ben bu ülkenin evladı değilmiyim diye ağlamıştı.
    -----------------------------

     elendiğine verilan kağıtta annesi başörtülü diye elenmiştir yazıyorsa okulu bırakacam (:

     


    ilk oyu bu sefer ben kullanamadım :Y abi ben kullanmadan oy vermeyin aq
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    alp
    alp's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Ekim/2003
    Erkek

    Torpil yok diyen arkadaşlar, bi sussunlar önce :) lise mezunu bi abim, dayısı kurmay albay ve türkiyede 12 kişi arasına girerek!!!!!! MKE'ye girdi, o işleri geçin bi..

    Torpil olması zengin çocuklarını falan almadıkları sürece iyi, sonuçta askeriye orası herhalde asker çocuklarını ya da asker akrabası olanları alacaklar.. Yoksa her önüne geleni alsalardı ohoo  

Toplam Hit: 10947 Toplam Mesaj: 82