folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Ateist - Müslüman Diyaloğu

Ateist - Müslüman Diyaloğu

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HighElf
    HighElf's avatar
    Erkek

bsg !

Bir Arnavut atasözü der ki: Burri pa arme si gruaja pa breke ! Silahsiz adam donsuz kadin gibidir !
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LizardKing
    LizardKing's avatar
    Erkek

yahu gönül gözü demiş biriniz. gönül gözü nedir? 6.his falan mı? örümcek adamın da örümcek hisleri vardı. öyle bir şey mi?

bence bu tarz konularda insanlar psikolojikmen kendini kandırıyor.

"Din en büyük rpg.dir.." arsiv.ozgurdusuncehareketi.org - evrimagaci.org
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek

ya farzedin biz kendi kendimizi kandırıyoruz arkadasım size bir zararı var mı ? Yok

O zaman seni rahatsız eden nedirde bize laf kalabalıgı yapıyorsun.Ben düzgün müslümansam sen ne yazarsan ne cizersen ciz dinimden dönmem.Cok uzatıyorsunuz.Artık siyaset ve din tartısma konularından bıktık.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    literatur
    literatur's avatar
    Erkek

pessimist bunu yazdı:
    -----------------------------

yahu gönül gözü demiş biriniz. gönül gözü nedir? 6.his falan mı? örümcek adamın da örümcek hisleri vardı. öyle bir şey mi?

İş sencelere kalsaydı üfürükten teyyare selam söyle o yare.Sizinkisi inanma amacı,sorularınıza cevap bulma isteği değil kendi kıt aklınızla oraya buraya sikerim lan inanmıyorum işte benim söylediklerim mantıklı varsa çürütecek çıksın mına koyim demekten başka bir şey değil.Bir sürü kurum kuruluş ve alim var.Eğer gerçekten kendinize güveniyorsanız,beni inandıramazlar çünkü ben haklıyım diyorsanız çıkarsınız alimlerin karşısına alırsınız boyunuzun ölçüsünü.Esas kendinizi kandıran sizsiniz,internet ortamında sorularınıza cevap aramaya çalışarak.

Onlara, “İnsanların inandıkları gibi siz de inanın” denildiğinde ise, “Biz de akılsızlar gibi iman mı edelim?” derler. İyi bilin ki, asıl akılsızlar kendileridir, fakat bilmezler. [Bakara 13]

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hermes
    hermesthecat
    hermesthecat's avatar
    Erkek

pessimist bunu yazdı:

AbdullahAzad bunu yazdı:

yazı hakkında görüşüm: hayatımda okuduğum en boktan yazı.

derin konularla alakasını bırak karı kız muhabbeti konularından bile daha boktan.

Madem boktan bir yazı bunu güzel bir yorumlamayla kanıtlar mısın? hani o soruların mantıksızlığını ve cevaplarını yazarak olabilir.

ben de boş konuşmadığını anlayayım.

sen bana boktan bir konu olmadıqını guzel bir yorumla kanıtlarmısın ?

benim boş konusup konusmadıqmı ölçen bir terazin olduqunuda bilmiyorum =)

az insan çok huzur. | https://keremgok.tr | https://dnscheck.tr
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BuZuL
    BuZuL's avatar
    Erkek

CasTeaL bunu yazdı:

Ateist :  Peki bunların diğer dinlerin Tanrılarından birine ait olmadığını nereden biliyorsun ?

Önce git sen Googleye Tanrı ve Allah arasındaki Farklar yaz Tanrı ile Allahı ayırt et ondan sonra gel..

Müslüman : Onada öyle demişler.

Ateist : Ona diyen kişi nereden biliyor ?

Müslüman : Ona diyenede öyle demişler.

Ateist : Uzadıkça uzayacak gibi görünüyor.

güzel Laf salatası yapmışsın , kuran ve hadisler yeterlidir bu bilgi için o ona demiş bu buna demiş ne kadar saçma uydurmuşsun uydurdun mağdem düzgün bişey uydur.

Müslüman : :@ :@ Bu büyük günahtır . Allah yaratılmamıştır o ezelden beri vardır.

Ateist : Nereden biliyorsun ?

Müslüman : Kuran'da yazıyor.

Ateist : Peki bu yazının bir kanıtlanabilirliliği , geçerliliği varmı ?

kanıtmı istiyorsun tabi Dünyadaki müslüman sayısını ateist sayısına oranla kanıtı bulursun.

Ateist : Gerçekten süper bilimsel bir cevap :)

Sen bana Bilimsel olarak Allahın olmadığını kanıtla mağdem öyle.

Ateist : Bilim evrim diyor buna. Daha önce duydunmu. Duyduğuna eminim ama hakkında tek bir makale okumadığına daha eminim.

Nerden biliyorsun evrim daha ispatlanmış bişey değil ? ispatlamadan niye konuşuyorsunki ? o bir teori yani her an çürüyebilir + bir geçerliliği yok.

Ateist : Evet yasak meyveyi yiyip dünyaya düşmek kadar mantıklı değil ne yazıkki :) ( Dip Not: Evrim = Maymundan gelme diye tabir ederler )

o elma meselesi bildiğin elma değil sembol dostum senin yediğin elma değil :) bknz : Sembolizm

Müslüman : Peki ya yanılıyorsan ? Ya gerçekten bir yaratıcı var ise ?

Ateist : Olabilir. Hepimiz yanılıyor olabiliriz. Noel baba hakkında, uçan çaydanlık hakkında. Ama sen müslüman bir toplumda yetiştirildin ve anadan-babadan devraldıgın bir müslümanlığı yaşıyorsun ve müslümanlığı seçmen için özel bir sebeb yok. Ama sen bana Ya Yanılıyorsun ? diye sorarsan bende sana Ya Yanılıyorsun ? diye sorarım diğer inançların Tanrıları hakkında.

olabilir sonuçta sende yanılıyor olabilirsin bende o zaman şu açıdan bakarsan hiçbir şey kaybetmiyoruz orası benim sorunum senin sorunun değil :) hayat benim değilmi hayat yaşayabildiğin kadar senin dedinya sanane ben böyle yaşıycam Allah yoksa kimseye bir hesap vermek zorunda değilim dimi ? 

DAĞDA ÜÇ BEŞ KOYUN SÜRÜSÜ, TUTTURMUŞ BİR KÜRDİSTAN TÜRKÜSÜ, ELİNE ALMIŞ BAYRAK DİYE BİR MASA ÖRTÜSÜ, SATSAN BEŞ PARA ETMEZ NE DİRİSİ NE DE ÖLÜSÜ, SOYU SOYSUZ OLAN SENSİN TOPRAK SENİN NEYİNE, İTE İTLİK YAPIP KAFA TUTMA BEYİNE, ANLASA DEDİĞİMİ SOKAKTAKİ KÖPEK AĞLAR HALİNE, DUY ULAN SOYSUZ NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.......
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    utu
    utu's avatar
    Başarı Madalyası
    Erkek

Sorgulamadan benimsenen her türlü fikir/düşünce/ilke insan beynini köreltir. Sonrasını çoğunuz biliyorsunuz..

http://i45.tinypic.com/1zbte0j.jpg
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BuZuL
    BuZuL's avatar
    Erkek

pessimist bunu yazdı:

olabilir kendimi kandırmak istiyorum belki ? sonuçta Allah yoksa benim için ne gibi bir kötü veya iyi sonucu olabilir soruyorum sana ? istediğime inanırım kimene ? istersem hindistana gider ineğe taparım :)

kendimi falanda kandırdığım yok bu inanç meseledir dostum ister inanırsın ister inanmazsın Allahı bilimle çözemezsin siz ateistler hz.isanın kafasındaki ışık hüzmesi hale ile bile dalga geçerken şimdi bilim bunu ispatlıyor , illa ispat istiyorsan bilimle ilgili sizin biliminizin bilmediği şeyleri yüzlerce yıl öncesinden bilmesi sana bir ispattır.

ayrıca bana göre Allah vardır evren muazzam bir yapıdır ve rasgele olması imkansızdır bana göre o yüzden Allahın varlığına inanıyorum bu ve bunun gibi bir çok sebep...

DAĞDA ÜÇ BEŞ KOYUN SÜRÜSÜ, TUTTURMUŞ BİR KÜRDİSTAN TÜRKÜSÜ, ELİNE ALMIŞ BAYRAK DİYE BİR MASA ÖRTÜSÜ, SATSAN BEŞ PARA ETMEZ NE DİRİSİ NE DE ÖLÜSÜ, SOYU SOYSUZ OLAN SENSİN TOPRAK SENİN NEYİNE, İTE İTLİK YAPIP KAFA TUTMA BEYİNE, ANLASA DEDİĞİMİ SOKAKTAKİ KÖPEK AĞLAR HALİNE, DUY ULAN SOYSUZ NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.......
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MrRankeR
    MrRankeR's avatar
    Erkek

kimse nasıl ateistler niye inanmıyonuz lan Allaha demiyosa

sende uslu uslu inançsız dünyanda takıl birader kimseyi kasma böyle gereksiz konularla.

Hayat; nefes aldıgımız anların toplamı degil nefesimizi kesen anların toplamıdır.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    inside
    anonim6918524
    anonim6918524's avatar
    Banlanmış Üye
    Bilgi/Destek Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Ya ateistseniz biraz kaliteli başlıklar açın. Biz de biraz birşeyleri sorgulayalım. Böylece dinimizle ilgili kaçırdığımız detaylar varsa öğreniyor ve daha sıkı Allah'a bağlanıyoruz. Ama bu başlık hiç yapıcı değil. Ya hakaret ya da saçma sapan şeyler açıyorsunuz. Kafalarından dandik bir diyalog uydurmuşlar. Ne bu şimdi? Evrenin başlangıcına İslam cevap verebiliyor ama ateistlerin ortaya sunduğu birşey yok. Bizim cevaplarımız hazır. Soruları sadece biz sorarız. Çünkü bunların olmadığını iddia edenler onlar.

λ
Toplam Hit: 12007 Toplam Mesaj: 61