Ateist - Müslüman Diyaloğu
-
Etme eşşek ile muhabbet küstürürsün...
-
keşke alıntı yazsaydın yazının altına hiç değilse kendini rezil etmemiş olurdun, kusura bakma ama çok salakça olmuş:) daha kaliteli şeyler yazsaydın tartışılabilirdi belki...
-
Sen bana Beynini Göster Ben Sana Allahı Göstereyeyim
-
Bu yazılarnların kendisine mantıklı geldiğini iddia eden ateist arkadaşlardan ricam lütfen çok mantıklı bulduğunuz bilimin kuantum fiziğini açıklayabilir misiniz ? Gözlemleyen ve gözlenen kavramlarını düşünür müsünüz ? Yok yani sizin gerçekliğinden şüphe edilemeyeceğini iddia ettiğiniz bilim günümüzde şunu diyor (kuantum fiziğiyle) Bilinmezlik tek kesinliktir.
O halde sizin mantığınıza göre herşeyin bilinmez olduğunu düşünmemiz gerekecektir.Haliyle hayatınız boyunca hiç bir bok bilmeden ölüp gitmeyi kabulleniyorsunuz.Hiç birşey bilmeden ölüp gitmeksende bir şeyin gerçekliğine inanmayı tecih ederim.Cidden öldükten sonra hiç varolmamak üzere yok olcağınıza inanabilecek kadar beklentisiz insanlar mısınız ? Eğer öyleyseniz size hak veririm çünkü hiç bir beklentiniz yok,boş gelmiş boş gitmeye gönüllü olmuşsunuz..
Tanrıya kızdığım zamanlar çok oldu,ondan nefret ettiğim zamanlar bile oldu ama hiç bir zaman varlığından şüphe etmedim çünkü benden çok çok güçlü birşeyin varlığını yok saymakla sadece kendimi avutmuş olurdum. -
avluka bunu yazdı:
-----------------------------
-----------------------------Bu kadar inanıyorsun yani Allahın varolduğuna senin gibi bir müslüman az bunur..
-
slam44 bunu yazdı:
avluka bunu yazdı:
-----------------------------Bu kadar inanıyorsun yani Allahın varolduğuna senin gibi bir müslüman az bunur..
-----------------------------Aynen öyle süphen mi var inancımız konusunda
-
Spy-met bunu yazdı:
slam44 bunu yazdı:
avluka bunu yazdı:
-----------------------------Aynen öyle süphen mi var inancımız konusunda
-----------------------------şüphe değilde allah kısmı biraz kafama takıldı yok allah falan bi caps koyun inanıyım. :D
-
hocam bu ilkokul düzeyindeki konusma tarzıyla yazılmış, hiç bir etkileyici tarafı olmayan içi boş bir yazı ile birisini etkiyebilceğini sanıyosan, millet sana kıçıyla güler..
-
Knightkib bunu yazdı:
Müslümanlara sorum..
Allah neden Kuran-ı Kerimi sadece Hz. Muhammet e yolladı da Dünyadaki her insana tek tek kuranda yazanları anlatmadı? Sonucda arkasında durdugunuz şeye göre onun gücü herşeye kadir.. Peygamber olayına da gerek kalmazdı herkesin eşit oldugu belli olurdu sadece bu değil tüm dünyaya yayılırdı ve şu an sözkonusu olan hristiyan muslüman ayrımı olmazdı. yada müslümanlıktan haberi olmayan kimse kalmazdı. Bu din olayı bana biraz 1 deli kuyuya taş atmış 100 akıllı cıkaramamış sözünü çağrıştırıyor.
Yalan söylemeye gerek yok ben hiç kuran okumadım sadece müslümanım diye geçinen kişilerin kuranda şu yazıyor bu yazıyor dediklerinden kulaktan dolma bilgilerden ve kendi görüşlerimden yorum yapıyorum. Açıkcası okumaya da pek niğetim yok çünkü bu inanc meselesi.. "o ki evreni yaratı çiçege bocege can verdi" gibi cümleleri pek sevmiorm çok hayali masal gibi geliyor :)
-----------------------------Evet aslında allah ta dünya da etten kemikten bir varlığa bürünse dünyayı yönetse dimi ?
Siz busunuz işte ança bu kadar düşünebiliyosunuz. Kendine sor bakalım allahın senin tapınmana neden ihtiyacı olsun ? Senin sorunun bence allahı kendi beynin ve egolarınla kıyaslamaya çalışmakla alakalı.
Her ateistin her açtığı saçma konuda istediği kanıt mevzusu da saçma, ne kadar saçmaladıklarının farkında bile değiller aslında. Sanki bir teori değil de kesin bir gerçekmiş evrim gibi konuşup bide müslümanlık hakkında laf salatası yapıyor kanıt istiyorlar. Bunlar iddia ettiklerinin aksine aslında ne kadar zeka özürlü oldujlarının bir kanıtı bence.
Kaldı ki bilimde kesin kabul edilen gerçekler bile bikaç yıl içinde değişebiliyor aslında öyle değilmiş böyleymiş deniyor, bizede bir teori olmaktan öteye gidememiş safsatayı kesin gerçek diye yutturmaya çalışıyo bebeler.
-
inanmış kudurmuştan beterdir inandığın şey ateizmde olsa müslümanlıkta olsa farketmez külliyatıyla getirsen kanıtı, topyekün psikolojik taarruz etsende iman eden kişi inandığı zırvadan dönmeyecektir , netekim muhtemelen inanmak kişinin iradesini ruhunu gücünü birşeyin varlığına - var olduğu varsayımına - bağlamasıdır, kendi aklını iradesini hiçe sayıp inandığı X için kendi varlığını yok etmesidir. Bu durumda allaha inanla tartışmanın bir manası yoktur taaa ki allahı bulup kendisiyle 1-1 tartışana kadar da mevzu çözülmeyecektir. Yani görünen o ki mevzu çözülmeyecektir. Cem yılmazın dediği gibi, inanılan şey krem peynir bile olabilir , aha bak yedik bitti demek inandığın gibi değilmiş demen neye yarıyacak ki ?
inanmamaya inanmakta öte yandan başka bişeydir, ama inanmaya zorlamak en kötü şeydir ki inanmışlar bunu ziyadesiyle yapıyorlar. bellki ki tanrısının gözüne girip 3 huri daha bonus kazanmak istiyor, ancak bizim gibi kefereler ne istiyor anlayamadım , tartışır durururz ya yıllardır hani. zındıklara huride yok şarapta, ancak gidip marketten alırsan ...
ayrıca belirtmekte yarar var değerli mü'min kardeşlerim : iddiaları kanıtlamak iddia edenlerin sorumluluğundadır, iddiaya tanık olanlar iddianın gerçekliğini ya da sahteliğini ispat etmek ile mükellef değillerdir .
iddiaya örnek : yaratıcının adı X tir ve elçisi Y kitabı Z dir ... durumunda bunu duyanların tehtid ve aşağılamalarınıza maruz kalması nasıl bir mantıktır ki ?