Ateistlerden Vecizeler - TOP 15
-
sana inat atesit olmucam Z-CHAN :p
-
EmiRReiS bunu yazdı:
-----------------------------
* Bir yaratıcının olmadığına inanmak, bir bugatti veyron'un kendiliğinden yaratılacağına inanmak kadar zeki (!) beyinlerin düşüncesidir...
EmiRReiS
-----------------------------reis 10 numara...
-
Cia bunu yazdı:
Şu alemde bi tek firavunu tanırım oda 2500 sene evvel secdede öldü.Bunların koy g.tüne rahvan gitsin
-----------------------------kpklar olsun....
-
tmm konuyu Z-cahn açmış..
-
Blackjack bunu yazdı:
Cenneti olmayan bir Tanrıya kim inanır ki ?
----------------------------- -
Bence böyle yüzeysel bilgilerle yola cıkma. Nietzsche'nin tanrı'yı öldürme kuramını bi araştır.
(İnanç, gerçeğin ne olduğunu bilmeyi istememektir. — Friedrich Nietzsche)
Aynı Nietzsche der ki
Bizi farklı kılan şey , tarihte , doğada veya doğanın arkasında hiçbir Tanrı'yı tanımamamız değildir. Bizi farklı kılan , Tanrı diye hürmet edileni Tanrı'ya benzer bulmamamızdır.
-
pessimist bunu yazdı:
Blackjack bunu yazdı:
Cenneti olmayan bir Tanrıya kim inanır ki ?
-----------------------------kadir inanır hahah

-
çok doğru demiş; cennet'i vaad etmese inanır mısınız?
-
1. Yaradılışçılar “teorilerden” sanki bütün gece sarhoşken uydurduğunuz şeylermiş gibi bahsediyorlar. — Isaac Asimov
Cevap Hayvan: Bir teori yüzyıllardır kanun halini alamamışsa; bence sadece sarhoşken değil dağınık kafayla seks yaparken uydurdukları şeylermiş gibi bahsederim.
2. Ben Tanrı'ya inanmam. Benim tanrım vatanseverliktir. Eğer insanlara iyi bir yurttaş olmasını öğretebilirseniz yaşadığımız pek çok sorun çözülür. — Andrew CarnegieCevap Hayvan: Zaten Allah insanların vatanını milletini sevmesini ayrıca diğer bütün insanları sevmesini emrediyor. Buna ek olarak zararlı alışkanlıklardan uzak durulması gerektiğini emrediyor ki senin vatanseverlik kavramında bu olmasa gerek.
3. Düşünen insanların tümü ateisttir. — Ernest HemingwayCevap Hayvan: Yalancının aq. mu Ernest? Adam Fawer'ın bir kitabı var. Olasılıksız diye. Çok ince düşünen bir matematikçinin kendini nasıl dine adadığını oradan okuyabilirsin.
4. Deniz fenerleri kiliselerden daha faydalıdır. — Benjamin FranklinCevap Hayvan: Kilise ve diğer dini inşaalar insanlar için en önemli psikolojik destek sağlayan yerlerdir. Eğer bunu savunuyorsan; hastanelerde psikiyatri bölümünün boşuna var olduğunu da savunmalısın g.tü boklu :\
5. İnanç, gerçeğin ne olduğunu bilmeyi istememektir. — Friedrich NietzscheCevap Hayvan: Görende gerçeğin ne olduğunu biliyor sanacak yawşağa bak hele :D
6. Bir imanlının şüpheci birisinden daha mutlu olması, sarhoş bir adamın ayık olandan daha mutlu olmasından başka bir şey değildir. — George Bernard Shaw
Cevap Hayvan: Tanrıya daha önce hiç inanmadığın için iman ile sarhoşluğu kıyaslaman beklenilemez. Bu da maddeci düşünmenin getirdiği eksilerdendir Corç versene borç :D
7. Bana şüphesiz imanın hoş mucizelerinden bahsedin, çünkü ben bu durumu tamamen aşağılık ve korkunç bir şeye olan potansiyel olarak görüyorum. — Kurt VonnegutCevap Hayvan: Tanrının planının ne olduğunu bilemezsin Kurt, belki de mucizeler planına dahil değildir. Ama sana akıl vermesinin sebebi sorgulayıp onun varlığını anlaman için.
8. Ben Tanrı'ya inanıyorum, sadece ona Doğa diyorum. — Frank Lloyd WrightCevap Hayvan: Hep sordunuz tanrıyı yaratan başka bir tanrı var mıdır diye :D Peki ben soruyorum doğa tanrı ise doğayı yaratan başka bir tanrı var mıdır :D
9. Son rahibin bağırsaklarıyla son kralı asmadığınız sürece insanlık asla özgürleşemez. — Denis DiderotCevap Hayvan: Dediğim gibi mendel bir rahipti. Ve şu anda genetik bilminin temelini atan şahıs olarak gösteriliyor. Bunu astık sayalım. Ne bok yerdik? Senin için özgürlüğün anlamı; zevk veren şeyler. Ama zevk göreceli bir kavramdır...
10. Bir insan kilisede inandıklarıyla kabul edilirken bildikleriyle dışlanır. — Samuel ClemensCevap Hayvan: Doğru incildeki bir çok ayet çarpıtılmıştır. Hatta kiliselerde güneşin dünya etrafında döndüğünü savunup, aksini iddaa edenlere büyük cezalar verilmiştir. Ancak aynı şeyi camii için söyleyemezsin. Samuel. Muhtemelen müslümanlar içinden bunun için fazla ateist çıkmıyordur.
11. Tüm bunlar öylesine çocuksu, öylesine gerçeklikten uzak ki... İnsanlık uğruna çalışan kimselerin, onların büyük çoğunluğunun dünya görüşlerinden asla kurtulamayacağını farketmesi çok acı. — Sigmund FreudCevap Hayvan: Gerçeklikten uzak olan Tanrı'nın varlığını kabullenmekse; bence asıl çocuksu olan Tanrı'nın varlığını kabullenmemektir. "Görmüyorum o halde tanrı yok :D"
12. Dini sıradan insanlar hakikat, akıllılar uydurma, idareciler ise kullanışlı olarak görür. — Edward GibbonCevap Hayvan: Edvırd insanları aptal görmek aslında senin aptal olduğunun göstergesidir :) Top 15'te hep aynı şeyin temeline dayanıyorsunuz. Biz çok zekiyiz insanlar çok aptal:D
13. Kilise dünyanın düz olduğunu söylüyor, fakat ben onun düz olmadığını biliyorum, çünkü ayın gölgesini gördüm ve gölgelere kiliselerden daha fazla inancım var. — Ferdinand MagellanCevap Hayvan: İslamı tanısan böyle söylemezdin Ferdi Tayfur :\
14. Tanrıyı aramak, hafta sonları tesisatçı bulmaya çalışmaktan farksızdır. — Woody AllenCevap Hayvan: O zaman tanrıyı bulabilirsin. Ben öyle anladım.
15. Yeterince düşünürseniz, ölümden sonraki bir takas için şu an birşeylere inanmanın akıl almaz bir düzenbazlık olduğunu farkedebilirsiniz. — Gloria SteinemCevap Hayvan: "Ey yumurtayı yaratan Yüce Allah'ım, yeşil biberi nasıl yarattın" diyerekten müslüm baba sarhoşken bile bizi yaratılış felsefesinin içine daldırmıştır :D Sorhoş bir inanın senden daha düşünebileceğine inanıyorum Gloria. Çünkü siz ateistler kendinizi zeki diğer insanları aptal sayarsınız. Yeryüzünde 5 milyon insan hiç düşünemiyor aslında size göre...
-
EmiRReiS bunu yazdı:
* Bir yaratıcının olmadığına inanmak, bir bugatti veyron'un kendiliğinden yaratılacağına inanmak kadar zeki (!) beyinlerin düşüncesidir...
EmiRReiS
-----------------------------bugatti gökten indi Yaratanın bir lutfu Bize :)