folder Tahribat.com Forumları
linefolder Eğitim & Ödev & Bilimsel Döküman
linefolder Avrupada Eğitim Görmek İsteyenler [Döküman]

Avrupada Eğitim Görmek İsteyenler [Döküman]

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TR-SCOPJE
    TR-SCOPJE's avatar
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı
    TR-SCOPJE bunu yazdı
    unbalanced bunu yazdı

korkacak bir şey yok hocam :) aslında daha çok gaz verici yazılar yazmak isterdim ama rahat değilim şimdi :) 

free diyorsa büyük ihtimal dili o ülkenin dilindendir. ya da norveç gibi ülkeler ise kalifiye eleman ihtiyaçlarından dolayı böyle bir şey yapıyor olabilir.ya da açık öğretim tarzında olabilir uzaktan eğitim

Norveç konusunda haklısınız.. Norveç ve İsveç kendi dillerinde verecekleri eğitimi yabancılara ücretsiz veriyor kalifiye eleman yetiştirmek için. Yerel dilde A2 seviyesine geldiğinizde örneğin: "Müdür yarın bizi teftişe gelecek." gibi bir cümleyi konuşabiliyorsanız veya anlayabiliyorsanız çalışma izniniz de verilir. Tabii eğer ingilizce biliyorsanız ve bunu TOEFL tarzı sınavla ispat ederseniz de yine pek çok yerde çalışma imkanınız mevcut. Zaten elektrik - su bedava, İnternet erişimi anayasal bir hak ve ücretsiz.. Okuyup yaşanılası güzel memleket..

alıntı yaptığın mesajda bir link var hocam, orada eğitimin ingilizce olacağı yazıyor. tabi bunu ispatlaması gerekebilir. sitede göremedim ne istediklerini ama mail atılıp öğrenilebilir. bu işler biraz böyle, araştırılırsa bir çok şey açığa çıkar ve o kadar zor olmadığı görülür. o kadar çok araştırıp öğrendim ki, artık avrupa benim için bir köy gibi.

Hehehe.. Ben de senin gibi bi dünya araştırarak sağa sola mail atarak çoook şey öğrendim çok şey gördüm/yaşadım.. Hakikaten dünya olmuş küçük bir köy.. İlk bi cesaret edip gittiğim o saf halimi düşünüyorum dünyam ne kadar darmış.. Gerçekten de sonradan insan o şartlarda çok geliştiriyor kendini.. Senin de dediğin gibi önemli olan ilk adımı atabilmek gerisi çorap söküğü gibi kendiliğinden geliyor zaten..

Yargılamak için bilmek, bilmek için anlamak, anlamak için dinlemek gerekir...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Odd Emoji 3D
    BerkayCit
    BerkayCit's avatar
    Erkek

adamın dibisin :) hepsini okuyum sorular gelicek :)

-Şimdilik hedefim BD almak sadece.

1) Şimdi ilk 100 üniversite arasında birine kabul edilmem için, benim lise diplomam muhtemelen 3,x gibi birşeydir :D Ben bu adamlara lise diplomamı yollayacağım? İngilizce sınavlarını geçeceğim(tafıl vs.)? Sonra işte eğer gidip bitirdiysem Ankaradaki programcılıkla alakalı sertifikalarımı yollayacağım? Orda yaşayabilecek kadar param olduğunu kanıtlayacağım?

Bunları yapınca bu adamlar hiç ygs-lys gibi bir sınava sokmadan beni üniversiteye alıyorlar mı?

2) Vize olayında; şimdi benim valide memur olduğu için bana yeşil pasaport çıkartabiliyor onu alsam bu vize işlemlerimi yapmam gerekecek mi?

3) Özel üniversiteyle, devlet üniversitesinin farkı nedir? Mesela Türkiyede vakıf üniversiteleri ygs-lys puanın düşükte olsa parayı verdin mi ben seni alırım diyor, devlet üniversitesi illa bana ygs-lys den iyi sonuç getirmen gerekli diyor. Avrupada bu sistem nasıl?

BerkayCit tarafından 26/Nis/14 19:51 tarihinde düzenlenmiştir

havalı bir şeyler yazdığımı hayal edin
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zorbaa
    zorbaa's avatar
    Erkek

Hazır konu açılmışken banada bir yol gösterirmisiniz.Şimdi bilgisayar öğretmenliğinden bu yıl mezun oluyorum.Ablam danimarkada amcamlar falan almanyada.Yurt dışında kendi mesleğimi nasıl yapabilirim.Şuan için geleceğimle ilgili hiç bir planım yok ve yurt dışında ne gibi alternatiflere sahibim hiç bir bilgim yok. kısaca fikirlerinize ve hertürlü yönlendirmenize açığım  .hiç ingilizce bilmiyorum.Bu yğzden bu güne kadar hiç aklımdan geçirmedim. (amcamlar münihte ve hertürlü imkanı bana sunabilirler )

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek
    zorbaa bunu yazdı

Hazır konu açılmışken banada bir yol gösterirmisiniz.Şimdi bilgisayar öğretmenliğinden bu yıl mezun oluyorum.Ablam danimarkada amcamlar falan almanyada.Yurt dışında kendi mesleğimi nasıl yapabilirim.Şuan için geleceğimle ilgili hiç bir planım yok ve yurt dışında ne gibi alternatiflere sahibim hiç bir bilgim yok. kısaca fikirlerinize ve hertürlü yönlendirmenize açığım  .hiç ingilizce bilmiyorum.Bu yğzden bu güne kadar hiç aklımdan geçirmedim. (amcamlar münihte ve hertürlü imkanı bana sunabilirler )

durumun biraz karışık görünüyor. şimdi orada öğretmenlik yapmak istiyorsun ama dil bilgin sıfır. Peki nasıl yapacaksın? 

O yüzden sana tavsiyem şu.

Bu aralar almanyadan bir üniversite bul, bilgisayar üzerine eğitim veren. Akrabalarına sorabilirsin öğretmenlik atamaları nasıl oluyor. çünkü ben hiç türkiyedeki gibi bilgisayar öğretmenliği ya da elektronik öğretmenliği okuyan birini görmedim. o yüzden muhtemelen computer science dan mezun olanlar bir sınava girerek öğretmen oluyorlar. tabii ben tahmini söylüyorum, bunu sorup öğrenmelisin..

benim dediğim gibiyse, türkiyedeki diploma geçerli değil, onu almanya da tanıttırman gerekiyor. eğer tanıttırabilirsen yani almanya seni öğretmen olarak kabul ederse o zaman çalışabilirsin. tabi buradaki engel de dil bildiğini ispat etmek. bunun için de bir dil kursuna yazılabilirsin. almanyada bazı kurslar çok ucuz hatta ücretsiz dil kursları var. o halde bir şekilde almanya ya gitmen gerek. ister dil kursu aracılığı ile git, istersen üniversitede yüksek lisans yapma amacıyla ki ikincisi daha mantıklı geliyor ama. ama bu sefer ingilizce önünde engel :) 

o yüzden sen en iyisi dil kursu bulup git, ve diplomanı orada tanıttır. Ama tanıttıramazsan mecburen almanya da lisans/yüksek lisans okuman gerekecek.  Benzer şey danimarka için de geçerlidir. Ama oradaki dil danca olduğu için dil konusuna bir şey diyemem.

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zorbaa
    zorbaa's avatar
    Erkek

eyw hocam saolasın.kpss ye devam öyleyse

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek
    zorbaa bunu yazdı

eyw hocam saolasın.kpss ye devam öyleyse

arkadaşım da kpss ye hazırlanıyor bilg. öğretmenliğinden.. bu sene puanlar düşük olacak.. yerinde olsam kpss yi kazanıp bir şeyleri garantiye alırım, sonra direk yurtıdşına giderdim. madem sana imkan sağlanacak hocam, dil kursuna giderek başla. hiç bir işin olmazsa 1 yılda almancayı çok iyi öğrenirsin. ev arkadaşın erkek arkadaşı 8 ayda çok ilerletmiş ki çok kısıtlı zamanlarda kursa gidiyor. yerinde olsam öyle yapardım.. ama ondan önce 1 haftalığına bir avrupa tatili yap sınvdan önce.. o zaman daha iyi olur senin için..

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Erkek

Eline sağlık hocam. En yakın zamanda okuyacağım yazdıklarını.

Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pcdoktor636
    pcdoktor636's avatar
    Erkek

Konuya da yazayım.

Müridler ben şu an Türkiye'de 4 senelik lisans öğrencisiyim.

İngilizce eğitim görüyorum, ingilizce yeterliliğim de var.

Bu okulu bırakmayı düşünüyorum. Avrupa ülkeleri önceliğimdi, ama şartlar uymadı. Ya ücreti yüksek geliyor, ya da kendi dillerini öğrenme şartını koşuyorlar. Ben de bu yüzden Amerika'daki seçeneklere bakayım dedim.

Amerika'da community college'lara baktım. Hoşuma da gitti, baktığım okul santa barbara city college. California üniversitesine ( Dünyanın en iyi 10. üniversitesi ) en çok öğrenci gönderen okul.  California üniversitesindekilerin de %45-55'i bu college'lardan geliyor.

Yök ile denkliği de var, ama türkiye'de geçerli olması pek de umrumda değil açıkçası, Türkiye'ye geri dönmeyi düşünmüyorum çünkü.

Benim merak ettiğimse, burs imkanları nasıldır.

Kyk'nın sitesine baktım, Amerika'ya gidecek ön lisans öğrencileri için verilen burs'a 600 yazmışlar ( dolardır herhalde ).

Bu bursu alma şansım nedir, başka nerelerden burs bakabilirim. Mezun olduktan sonra geri ödemeliler de dahil.

Kısaca orada kafamın rahat etmesini sağlayacak miktarda para lazım.

Ayrıca orada yaşam şartları nasıldır, ne tavsiye edersiniz. Herkesin yorumu benim için önemli, baya bir süredir bakıyorum, herkes çok iyi yorumlarda bulunuyor santa barbara city college için.

Zaten kampüse baktığınız zaman hayran kalmamak elde değil.

Baktığım kadarıyla okul masrafları dahil yıllık aşağı yukarı 25bin $ bir masraf çıkıyor.

Her türlü yorumlarınızı, fikirlerinizi bekliyorum.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

sana amerika için tek tavsiyem olacak, bizim hocalar daha önce abd de okurken meb bursu ile gitmişler. orada okuduğu sürenin 2 katı kadar devlete borçlanıyorlar. yani 4 sene okumuşsa 8 yıl devlet hizmeti yapacak, bir çok hocam böyle. belki zaman olarak daha farklı kriterler var ama böyle hatırlıyorum. okuduktan sonra eğer tr de çalışmayacaksan tazminatı ödeyeceksin..

ama bu burs seni orada ihya edecektir yani rahat rahat yeter.

bir de bi hocam fulbright bursu ile gitmiş, ona da bir bak..

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Odd Emoji 3D
    BerkayCit
    BerkayCit's avatar
    Erkek
    mRBerkay bunu yazdı

adamın dibisin :) hepsini okuyum sorular gelicek :)

-Şimdilik hedefim BD almak sadece.

1) Şimdi ilk 100 üniversite arasında birine kabul edilmem için, benim lise diplomam muhtemelen 3,x gibi birşeydir :D Ben bu adamlara lise diplomamı yollayacağım? İngilizce sınavlarını geçeceğim(tafıl vs.)? Sonra işte eğer gidip bitirdiysem Ankaradaki programcılıkla alakalı sertifikalarımı yollayacağım? Orda yaşayabilecek kadar param olduğunu kanıtlayacağım?

Bunları yapınca bu adamlar hiç ygs-lys gibi bir sınava sokmadan beni üniversiteye alıyorlar mı?

2) Vize olayında; şimdi benim valide memur olduğu için bana yeşil pasaport çıkartabiliyor onu alsam bu vize işlemlerimi yapmam gerekecek mi?

3) Özel üniversiteyle, devlet üniversitesinin farkı nedir? Mesela Türkiyede vakıf üniversiteleri ygs-lys puanın düşükte olsa parayı verdin mi ben seni alırım diyor, devlet üniversitesi illa bana ygs-lys den iyi sonuç getirmen gerekli diyor. Avrupada bu sistem nasıl?

benim sorular kaynadı :D :P

havalı bir şeyler yazdığımı hayal edin
Toplam Hit: 8959 Toplam Mesaj: 71