Avrupada Eğitim Görmek İsteyenler [Döküman]
-
pcdoktor636 bunu yazdı
Amerika'da 2 yıllık network engineering okunup, avrupa ülkelerinde 4 yıllığa tamamlanması ne derece mümkündür hocam? Bizdeki dikey geçişe benzer bir şeyler var mı?
sınav değil de imkanın olabilir orada okuma.. yani bir üniversiteye başvuracaksın, amerikada aldığın derslerin içerğini, transkriptini vereceksin, onlar da eğer bölüme kabul edilmişsen, fark derslerini verecekler. yani orada lisans düzeyine gelmen için eksik olan dersleri alacaksın. Genel olarak avrupada lisans eğitimi 3 yıl sürmekte. Yani 1 yıl okuyarak lisans diploması almaya hak kazanabilirsin..
Ama bunları düşünmen için henüz çok erken hocam, daha amerikaya gitmeden ondan sonrasını planlaman biraz hayal gibi.. çünkü nelerle karşılaşacağını bilemiyorsun.. bir fırsatını bulup da amerikada okuyabilirsin belki ya da avrupa dışında .. o yüzden acele etme bu konularda. eğer kesin kararını vermişsen gitmek üzerine,o zaman git okulunu oku bitir.. Zaten ondan sonra önüne fırsatlar çıkacak, hocalarına falan sorarsın, yönlendirirler seni bir şekilde.. en kötü ihtimal avrupadaki üniversitelere mail atarsın onlar ne yapman gerektiğini söylerler..
-
unbalanced bunu yazdıpcdoktor636 bunu yazdı
Amerika'da 2 yıllık network engineering okunup, avrupa ülkelerinde 4 yıllığa tamamlanması ne derece mümkündür hocam? Bizdeki dikey geçişe benzer bir şeyler var mı?
sınav değil de imkanın olabilir orada okuma.. yani bir üniversiteye başvuracaksın, amerikada aldığın derslerin içerğini, transkriptini vereceksin, onlar da eğer bölüme kabul edilmişsen, fark derslerini verecekler. yani orada lisans düzeyine gelmen için eksik olan dersleri alacaksın. Genel olarak avrupada lisans eğitimi 3 yıl sürmekte. Yani 1 yıl okuyarak lisans diploması almaya hak kazanabilirsin..
Ama bunları düşünmen için henüz çok erken hocam, daha amerikaya gitmeden ondan sonrasını planlaman biraz hayal gibi.. çünkü nelerle karşılaşacağını bilemiyorsun.. bir fırsatını bulup da amerikada okuyabilirsin belki ya da avrupa dışında .. o yüzden acele etme bu konularda. eğer kesin kararını vermişsen gitmek üzerine,o zaman git okulunu oku bitir.. Zaten ondan sonra önüne fırsatlar çıkacak, hocalarına falan sorarsın, yönlendirirler seni bir şekilde.. en kötü ihtimal avrupadaki üniversitelere mail atarsın onlar ne yapman gerektiğini söylerler..
Hocam şu zamana kadar çekindiğim pek bir şey yoktu açıkçası. Senin de başını çok ağrıttım, biliyorsun Yeni Zelanda hayalim var. Oradaki iş ilanlarına sürekli bakıyorum 1 allah'ın kulu da diploma yazmıyor şartlara ama gene de kafama takılıyor işte. Biraz da stockholm'dan çekiyorum şu an :)
Okula başvurumu yolladım, bugün yarın kabul gelecek inşallah. Zaten şu an bir sene bachelor of science derecesinde okudum, 2 sene de orada network engineering okuduktan sonra transfer konusunda sıkıntı yaşamam diye düşünüyorum. Malum çok farklı, yeni bir dünya bekliyor ve biraz da bunun heyecanı var. Yakın akrabalarım falan nasıl cesaret edip de gidiyorsun oralara gibi tepkiler verdiler. Açıkçası işler resmileşene kadar bende pek heyecan falan yoktu. Ama şu an çok garip duygular var. Gittikten sonra müridlere destek amaçlı böyle bir konu da ben açmayı düşünüyorum hocam :) Sana da yardımların için ayrıca teşekkür ederim.
-
hadi hayırlısı bakalım :) böyle bir adım atmak cesaret ister.. biz millet olarak biraz ana kuzusu yetiştirildiğimiz için gurbet zor gelir hocam.. daha bunlar başlangıç.. ilk gittiğinde baya yanlızlık çekeceksin ama bir an önce çevreni kurmaya çalış. sonuçta adamını atıyorsan dönmek yok.. oraya gittiğinde türkiye çok tatlı gelecek (şuan ne kadar kaçıp gitmek istesen de).. bir süre yaşadıktan sonra hiç de öyle zor olmadığını, avrupanın (amerika için fikrim yok), aslında bir köy gibi olduğunu yani istesen de kaybolamayacağını, bir şekilde yolunu bulacağını göreceksin. kendi ayakların üstünde durmayı öğreneceksin .. güzel tecrübeler seni bekliyor..
-
çok güzel anlatmış, çok da net cevaplarla yardımcı olmaya çalışmış elinden geldiğince. kendi adıma teşekkür ederim hocam.
-
İngiltere'de bir univde makine mühendisliği lisansini tamamlamayi düşünüyorum ama zor mudur bilemedim . Kabul ederler bir sekilde de derslerin çoğu cc, dc. onlarin hicbirini saymazlar sanirim.
-
Anadan babadan zengin değilseniz hayal amk. Çok parlak öğrenci olsanız bile bi ihtimal Avrupa-Amerika. ylsy'ye baksın yüksek lisans yapmayı düşünen müridler.
-
ComputerWolf bunu yazdı
Anadan babadan zengin değilseniz hayal amk. Çok parlak öğrenci olsanız bile bi ihtimal Avrupa-Amerika. ylsy'ye baksın yüksek lisans yapmayı düşünen müridler.
tam oraya gelecektim :) yurtdışı için aileden sağlam maddi destek gerekiyor gördüğüm kadarıyla.
yoksa türkiye deki gibi hem çalışıp hemde yüksek lisans yapmak filan baya zor gibi avrupada.
-
Çizik yazın bakıcam
-
Hocam tek solukta okudum gerçekten teşekkürler. Bu tarz dökümanlarınızı daha sık görmek isteriz :)
-
@bilgisayarKurdu `nun dediği gibi ama yine de biraz deli olmak lazım. yoksa yerinde SAY. devamlı. :P