folder Tahribat.com Forumları
linefolder Eğitim & Ödev & Bilimsel Döküman
linefolder Avrupada Eğitim Görmek İsteyenler [Döküman]

Avrupada Eğitim Görmek İsteyenler [Döküman]

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek
    mRBerkay bunu yazdı

adamın dibisin :) hepsini okuyum sorular gelicek :)

-Şimdilik hedefim BD almak sadece.

1) Şimdi ilk 100 üniversite arasında birine kabul edilmem için, benim lise diplomam muhtemelen 3,x gibi birşeydir :D Ben bu adamlara lise diplomamı yollayacağım? İngilizce sınavlarını geçeceğim(tafıl vs.)? Sonra işte eğer gidip bitirdiysem Ankaradaki programcılıkla alakalı sertifikalarımı yollayacağım? Orda yaşayabilecek kadar param olduğunu kanıtlayacağım?

Bunları yapınca bu adamlar hiç ygs-lys gibi bir sınava sokmadan beni üniversiteye alıyorlar mı?

2) Vize olayında; şimdi benim valide memur olduğu için bana yeşil pasaport çıkartabiliyor onu alsam bu vize işlemlerimi yapmam gerekecek mi?

3) Özel üniversiteyle, devlet üniversitesinin farkı nedir? Mesela Türkiyede vakıf üniversiteleri ygs-lys puanın düşükte olsa parayı verdin mi ben seni alırım diyor, devlet üniversitesi illa bana ygs-lys den iyi sonuç getirmen gerekli diyor. Avrupada bu sistem nasıl?

görmedim hocam soruları editlemisin kusur bakma.. cevaplamaya çalışayım

1-  lisans için ingilizce okul buluyorsan toefl, ielts gibi sınavlarla ispat etmen gerekiyor. eğer okulun farklı bir dilde ise almanca, fransızca gibi, bunu da ispat etmen gerekiyor ama okulun dil kursu olabilir, önce seni sınava sokuyorlar, durumuna göre dil sınıfına veriyorlar .. her hangi bir sınava sokulmuyorsun. sadece istediğin bölümü seçiyorsun.. bir sürü üniversite var hocam, sitelerine girip admission bölümünden bachelor için istenilen belgelere bakabilirsin

2-  yeşil pasaportla sadece belirli ülkelere max 3 aylık vizesiz giriş yapabilirsin. Ama sen orada 3 yıl okuyacaksan ne olacak? o yüzden maalesef mecburen vizeye başvurman gerekiyor

3-burada o şekilde sınav yok, belki bazı ülkelerde üniversiteler sınav isteyebilirler ama sen yabancı olduğun için böyle bir şeye tutulmuyorsun en azından hiç görmedim. tanıdığım biri prag daki charles üniversitesine kaydoldu sonra haber alamadım ama o da liseyi bitirip o şekilde başvurdu ve kabul edildi. 1 yıl çekçe gördükten sonra lisans eğitimine başlayacaktı.

özel üniversitenin farkı yıllık ücretinin daha pahalı olması. ya da varsa imkanları iyi olabilir.. ygs-lys baya korkutmuş seni :) korkma o tarz bir şeyler yok.. 

bak yazın salzburg üniversitesine başvurmuştum 1-2 haftaya sonuç geldi kabul olduğuma dair

tabii ki gitmedim :) çünkü bu lisans düzeyindeymiş.. arkadaş bana demişti başvur, kendisi lisans okuyor şimdi, ben de yüksek lisans yapıyor sanmıştım. lisans olduğunu duyunca zaten eledim çünkü ben okudum lisansı. şimdi arkadaş ilk yıl almanca kursuna gidiyor. dönem başı 300 euro gibi bir şey ödüyordu. okul başlayınca 470 euro mu ne öyle bir şey ödeyeceğim diyordu ama fiyatlar değişmiş olabilir çünkü bir şey duydum avrupadaki ünivlerin fiyatlarını 700 euro ya dönem başı olarak sabitlediler.. ama istisnalar falan vardır tabii

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Odd Emoji 3D
    BerkayCit
    BerkayCit's avatar
    Erkek

verdiğin bilgiler için sağol hacı :)

havalı bir şeyler yazdığımı hayal edin
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tranceport
    tranceport's avatar
    Erkek

cok yararlı bişi olmuş

Atatürkçülük ölmez bir hedef, yükselen bir şereftir.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Erkek

Benim anladığım,

İngilizce biliyor belgesi, extra bir şey bildiğimize dair sertifikalar ile birlikte başvurabiliyoruz. 

Şimdi mesela ben 2. sınıftayım. Bu yeterliliğe sahipsem bu okulu bırakıp oraya okumaya gidebiliyor muyum. DGS gibi ders düşümü filan oluyor mu ?

Birde erasmus gibi değil sanırım anlatılanlar. Bu üniversitelerde okumak için bir sınava da girmiyoruz galiba.

https://www.youtube.com/watch?v=WC3-71NKwPw
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek
    zeybekustasi bunu yazdı

Benim anladığım,

İngilizce biliyor belgesi, extra bir şey bildiğimize dair sertifikalar ile birlikte başvurabiliyoruz. 

Şimdi mesela ben 2. sınıftayım. Bu yeterliliğe sahipsem bu okulu bırakıp oraya okumaya gidebiliyor muyum. DGS gibi ders düşümü filan oluyor mu ?

Birde erasmus gibi değil sanırım anlatılanlar. Bu üniversitelerde okumak için bir sınava da girmiyoruz galiba.

Elinde transkriptin (ECTS gösteren türkçesi AKTS)ve ders içeriklerin (onaylı olursa güzel olur) varsa ders düşümü olabiliyor hocam.

anladığın diğer şeyler de doğru.

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AllahinOglu
    AllahinOglu's avatar
    Erkek

tmm hoca faydası olsunda

parası olmayan adam bu dökümanı okusa ne olacak

belli bir rakamı harcamadan şurdan şuraya gidemezsin

parası olan adamda zaten döküman möküman okumadan gidio türkiyedeki yurtdışı eğitim fuarlarına ordaki üniversite temsilcileriyle işi kolayca halledio :)

Allah'ın siktirettiği sofyasında bile rakamlar uçuk binlerce euro harcanıo

bilmesek herşey bedava sanıcaz

en güzeli millet kırsın kıçını otursun türkiyedeki okullara gitsin neyine yetmiyor

anlıcağınız para olmadan bu işler öyle kolay değil yani

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek
    DaveReed bunu yazdı

tmm hoca faydası olsunda

parası olan adamda zaten döküman möküman okumadan gidio türkiyedeki yurtdışı eğitim fuarlarına ordaki üniversite temsilcileriyle işi kolayca halledio :)

en güzeli millet kırsın kıçını otursun türkiyedeki okullara gitsin neyine yetmiyor

yazını okurken daha önce açtığım bir konudaki yazı aklıma geldi kusura bakma

Saglik raporu alirken Sizi kiskanan bir cok doktor,ögrenci, mühendis, anne baba, milletvekili olacak $u sözlerle: “Avrupaya mi gidcen len’, Ispanya kim sen kim gidip napican olum gerek yok, aaaa ispanyaamiiiaaaaa cok guzel yaaaaaa ben hec gitmedim ammaaaa siz gidin gidin…Olum gidip napican lan okulun uzuycak bosver… bana baksana sen, ögrenci hayatinda karpuz görsen takla atarsin ne ispanyasi oglum” vs..vs.. Hicbirine kulak asmadan kafa salladim gectim, cunku bu vizeyi alin yukardaki isimlere verin inanin sizden önce giderler. Ama her bir cumle kursun gibi beyninizi delecek. Vize islemleri ileyle tek tek bizzat siz ilgilenin, ama herseyle.

http://tahribat.com/Forum-Avrupada-Yasam-Uzerine-Bir-Yazi-193314/

---

elbette maddiyat gerekli ama öyle ahım şahım bir para şart değil. bir sürü insan tanıdım içlerinden maddi durumu çok iyi olmayan, part-time çalışarak hayatını idame ettiren yığınla öğrenci var. ben çek cumhuriyetine gittikten sonra ailemden bir kuruş almadan yaşadım..

insanın kapasitesiyle ilgili bir şey. bir sürü çeşit burs var, en kötü ihtimalle kredi var. eğer y.dışında okumak bir kişiye çok büyük kazanç sağlayacaksa, kyk nin yurtdışı kredileri hayli hayli yetecektir, bir de kendine orada part-time iş bulursa bir sıkıntı olmaz.

evet insanlar maddiyat sıkıntısı çekebiliyorlar ama bu geri dönmeye ya da okumaya sebep değil, çünkü bir şekilde halloluyor. türkiye de yaşamak isteyen yaşasın elbet.. en kötüsünü düşünelim, sen lisans öğrencisisin ve y.dışında okumak istiyorsun. o halde lisans okuduğun müddetçe çalış bir işte, yazları da çalış paranı biriktir ve git yüksek lisansını orada yap.

sonuç olarak isteyen insanın başaracağını düşünüyorum. normal insan 1-2 çabalıyorsa o insanların 5-10 kere daha fazla çabalaması gerek. Ama sonuçta gidebilriler. 

Ben şuan dünyanın en pahalı ülkelerinden birinde ailemin maddi desteği olmadan kendi imkanlarımla okumaya çalışıyorum. Evet maddi zorluklar çekiyorum ama ona göre de alternatif yollar arıyorum. Bunun için farklı bir ülkede çalışmayı ve oradan gidip gelerek okumayı bile göze aldım.. O yüzden param yok, bu işe kalkışmayayım mantığı yerine, nasıl bu işi başarırım mantığı ile hareket edilirse başarıya ulaşılacağını düşünüyorum.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KuZeTaR
    KuZeTaR's avatar
    Erkek

KYK ne kadar veriyo ki avrupa için ? ben isveç'e gitmeyi planlıyorum çalışma vizesi de veriyolar..

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek
    KuZeTaR bunu yazdı

KYK ne kadar veriyo ki avrupa için ? ben isveç'e gitmeyi planlıyorum çalışma vizesi de veriyolar..

anladığım kadarıyla TL bazında veriyorlar

önlisans/lisans : 660

yüksek lisans : 1320

doktora : 1980

http://www.kyk.gov.tr/Dosyalar/Dosya/KrediBursMiktarlari_2014.pdf 

unbalanced tarafından 27/Nis/14 11:29 tarihinde düzenlenmiştir

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AllahinOglu
    AllahinOglu's avatar
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı
    DaveReed bunu yazdı

tmm hoca faydası olsunda

yazını okurken daha önce açtığım bir konudaki yazı aklıma geldi kusura bakma

Saglik raporu alirken Sizi kiskanan bir cok doktor,ögrenci, mühendis, anne baba, milletvekili olacak $u sözlerle: “Avrupaya mi gidcen len’, Ispanya kim sen kim gidip napican olum gerek yok, aaaa ispanyaamiiiaaaaa cok guzel yaaaaaa ben hec gitmedim ammaaaa siz gidin gidin…Olum gidip napican lan okulun uzuycak bosver… bana baksana sen, ögrenci hayatinda karpuz görsen takla atarsin ne ispanyasi oglum” vs..vs.. Hicbirine kulak asmadan kafa salladim gectim, cunku bu vizeyi alin yukardaki isimlere verin inanin sizden önce giderler. Ama her bir cumle kursun gibi beyninizi delecek. Vize islemleri ileyle tek tek bizzat siz ilgilenin, ama herseyle.

http://tahribat.com/Forum-Avrupada-Yasam-Uzerine-Bir-Yazi-193314/

---

elbette maddiyat gerekli ama öyle ahım şahım bir para şart değil. bir sürü insan tanıdım içlerinden maddi durumu çok iyi olmayan, part-time çalışarak hayatını idame ettiren yığınla öğrenci var. ben çek cumhuriyetine gittikten sonra ailemden bir kuruş almadan yaşadım..

insanın kapasitesiyle ilgili bir şey. bir sürü çeşit burs var, en kötü ihtimalle kredi var. eğer y.dışında okumak bir kişiye çok büyük kazanç sağlayacaksa, kyk nin yurtdışı kredileri hayli hayli yetecektir, bir de kendine orada part-time iş bulursa bir sıkıntı olmaz.

evet insanlar maddiyat sıkıntısı çekebiliyorlar ama bu geri dönmeye ya da okumaya sebep değil, çünkü bir şekilde halloluyor. türkiye de yaşamak isteyen yaşasın elbet.. en kötüsünü düşünelim, sen lisans öğrencisisin ve y.dışında okumak istiyorsun. o halde lisans okuduğun müddetçe çalış bir işte, yazları da çalış paranı biriktir ve git yüksek lisansını orada yap.

sonuç olarak isteyen insanın başaracağını düşünüyorum. normal insan 1-2 çabalıyorsa o insanların 5-10 kere daha fazla çabalaması gerek. Ama sonuçta gidebilriler. 

Ben şuan dünyanın en pahalı ülkelerinden birinde ailemin maddi desteği olmadan kendi imkanlarımla okumaya çalışıyorum. Evet maddi zorluklar çekiyorum ama ona göre de alternatif yollar arıyorum. Bunun için farklı bir ülkede çalışmayı ve oradan gidip gelerek okumayı bile göze aldım.. O yüzden param yok, bu işe kalkışmayayım mantığı yerine, nasıl bu işi başarırım mantığı ile hareket edilirse başarıya ulaşılacağını düşünüyorum.

yazını okurken benimde aklıma bir yazı geldi

boşuna okuyor bu millet üniversitelerde :)

http://www.aksam.com.tr/roportaj/parasizliktan-okulunu-biraktigi-sahenkle-ortak/haber-233914

bence hayat okulunda eğitim görmek isteyenler için bir döküman hazırlamak lazım

bu millete girişimciliği öğretmek lazım değil mi :)

sonra parasını bastırıp istediğin yerde kendini geliştirirsin

nasıl olsa okumanın yaşı yok

Toplam Hit: 9939 Toplam Mesaj: 71