Avrupada Eğitim Görmek İsteyenler [Döküman]
-
dreammaker bunu yazdı
benim merak ettiğim şahsen ben denizcilik işletmeleri yönetimi mezunuyum farklı bir bölümde master yapabilir miyim mesela ekonomi alanında yapabilir miyim lojistik alanında çok fazla seçenek yok. Başka bir alanda bölümümü nasıl kabul ettirebilirim fikri olan var mıdır acaba
bu üniversitenin akademik kuruluna bağlıdır. aldığın dersleri, sertifikaları yollarsın, onlar ne kadar uyuştuğuna bakar, eksik gördükleri şeyler için zorunla lisans dersleri aldırırlar sana ve yüksek lisans yaparsın.
mesela makedonyadan gelen bilg. mühendisliği okumuş biri var, yüksek lisans yapıyor ama 3 tane lisans dersi almış, çünkü kendi ülkesinde o dersler yokmuş, burada zorunlu olarak onları alıyor.
senin için de bu tarz bir mantık geçerlidir. seç bi tane üniversite ve oradaki sorumluya durumunu sor. onlar daha net yanıt verir. ve bu olay üniversiteden üniversiteye farklıdır
-
döküman için çok-çok teşekkürler.
hocam benim kaygım bilgisayar mühendisliyi ve yazılım mühendisliyi master için gitdiyimde derslerin ne kadar zorluluğu ile ilgilidir.
ülkemde normal eğitim almadım,lisans yıllarını yazılımcı ve dba olaraq çalıştım.Matematik bilgi iyi değil ve araştırdığım kadarıyla yukarda belirtiyim bölümler iyi bir matematik bilgisi ister.Bu konuda düşüncelerin nelerdir.
-
fiyatlar da biraz pahalı be hocam 25-30 binlerden bahsediyorlar
-
@Homer, benim aldığım derslerin hiç birinde şuan matematik yok yani temel işlemler var sadece.. Tabi farklı dersler var onları seçersen ayrı mesele. Ben de zaten yüksek matematiğin bir çok şeyini unuttum. :) korkacak bi şey yok hocam. matematik tabanlı dersler almazsın pratik tabanlı dersler alırsın.
@evsiz, yüksek lisans olayı gayet uygun, lisans ise 6 dönem, yani hem okuyup hem çalışabilirsen çok sorun olacağını sanmıyorum paranın. verdiğim linklerde ücretsiz olan okullarda listeleniyor hocam. onlara bakabilirsin..
-
okuyacaktim unutmuşum, not.
-
Teşekkürler hocam. Zaman ayırıp yazmışsın.
Hemen soruları sıralayayım.. :)
Erasmus Mundus programı hakkında bilgin var mıdır? Bu programa hak kazanmak kolay mıdır? En uygun burslardan biri olarak bu çarptı gözüme.
Bir de Çek Cumhuriyetinde okumuş/çalışmıştın galiba.. Doğu avrupa ülkelerinde (Polonya, Çek Cumhuriyeti, Estonya filan) master eğitimi hakkında ne düşünüyorsun? Eğitim sistemi iyi midir? Orada zaman harcayıp, okuyup, başka bir yerde lisans mezunu gibi görünme durumu orataya çıkabilir mi?
Bartimaeus tarafından 05/May/14 19:05 tarihinde düzenlenmiştir -
hocam baktım ama dil yeterli olmadığı için ücretsiz dediğin bölümleri göremedim ama google translate ile deniyecem akşam :)
-
@Bartimaeus,
erasmus mundus iyi bir program, bir arkadaşım ispanyada biyoloji üzerine okuyor. Çok pahalıymış oradaki üniversiteler, normalde karşılayamam diyordu yanlış hatırlamıyorsam da dönemi ya da yıllığı 3000 euro. ama erasmus mundus ile ödemiyor bir şey.
erasmus mundus, diğer erasmus programlarından farklı olarak senin üniversite bulmanla başlıyor. erasmus mundus olan üniversitelere başvur, onay aldıktan sonra kendi üniversitenle iletişime geçip iki üniversiteyi konuşturmak gerekiyor. bilgim böyle belki daha farklı şeyleri de vardır.
çek cumhuriyetinde yüksek lisans yapmanı tavsiye etmem, bana özel fiyat vermişlerdi dönemi 1000 euro :D ki ben eski öğrencileri olduğum için, yoksa dönemi 1500 mü 2000 mi neydi.. sanki harvard anasını satayım :) eğitim dili ingilizce olduğu için böyle pahalı, zaten çok tercih edilmiyor, bir kaç yeri arşatırmıştım ve fiyatlar hep bu civardaydı. Eğer çek de okuyacaksan charles üniversitesi dünyanın en iyi üniversitelerinden biridir. (ilk mesajdaki linkte var Univerzita Karlova v Praze)
ama ben olsam okumazdım, polonya da bir arkadaşım yüksek lisans yapıyor, o da yıllık 3000 euro veriyor Informatic Systems mi ne o tarz bi şey okuyor. Ama bence o kadar para vereceğine gidip daha iyi bir ülkede okumak iyi olur. İsviçre olabilir mesela ama burada da yaşam pahalı. Makine üzerine okumak istiyorsan almanya olabilir, petrol, gaz v.s. üzerine olacaksa norveç olabilir.. Araştırman lazım nerede hangisi iyi. Ama orta-doğu bloğu avrupa ülkelerini pek tavsiye etmem (hepsi dahil değil tabii de). Avrupa üniversitelerinden mezun olduğunda diploman tüm AB ülkelerinde geçiyor (neredeyse hepsinde belki isviçre kabul etmez) o yüzden tr de okumaktan çok daha fazla avantajlıdır
@evsiz, bak hocam mesela buradaki mesajımda ücretsiz üniversite linkini verdim
http://tahribat.com/Forum-Avrupada-Egitim-Gormek-Isteyenler-Dokuman-193679/1/#2383851
eğer dil bilgin yoksa oranın dil eğitimini alabilirsin, çünkü okullarında dil eğitimi de veriliyor. araştırman lazım.
-
Zaten norveç de okumak gibi bir dileğim vardı şimdi anladığım kadarıyla oranın diliyle öğrenim almak istiyorsan okula ücret ödemiyorsun ama ordaki yaşamını sürdürebilecek bir parayı göstermen gerekiyormuş. Gerçek anlamda araştıracam bok yere dgs ye hazırlanıyoruz amk
bu arada makineciyim.Makine müh İmalat müh. Enerji müh. Malzeme müh istediklerim zaten bunlar
Not: Norveç Yıllık 12 bin euro'yu belgele okula para verme diyor
evsiz tarafından 05/May/14 20:45 tarihinde düzenlenmiştir -
Oralara gidip tonla para dökmektense oturun Türkiyede açıköğretime gidin, o arada İngilizce kursuna vs yazılın.Yabancı dili ana diliniz gibi öğrenin her türlü iş bulursunuz.