Benim 7 Sülalemi Atatürk Kurtarır Ama Ben Che"Yi Severim !
-
sanane kardeşim istediğini giyer. ister fetoşun tişörtünü giyer ister hitlerin isterse bushun. ne kadar saçmalamışsınız. burdaki çoğu kişi de ciddi ciddi cevaplar vermiş. başrollerde gene aynı kişiler. konu yine yobazlığa çekilmiş. yazık böyle boş konularda boş muhabbetler dönüyor. cheyi sevmem ama sevip tişörtünü giyenlere de saygım sonsuzdur ;)
-
underzero bunu yazdı:
-----------------------------
erkan07 bunu yazdı:
-----------------------------istanbul gibi kutsal emanetlerin bulunduğu kutsal bir şehre girmesi dahamı sevindirici?
olayı anlayamıyorsunuz ...
tek amaç gelmişken kutsal emanetlerede bakmak ..herşey çalışmak değildir politika değildir...
siz değilmisiniz bu hükümet işe yaramaz diyen ?
e tamam işte bu işe yaramayan hükümetin ülkesine anca öylesine turizm için gidilir sir underzero.
not; birde şu var mr.underzero ,müridlere kızmak var ama belli etmek yok.
heh kilif bulamadik kutsal emanetlere bakmaya geldi
ne diyecekti adam "Anitkabir i ziyaret etmemek icin istanbul a gidiyoruz" mu diyecekti.
ahmedi nejad in her yaptigi her hareketi politikadir bunu unutma.
hukumetin ise yarayip yaramadigini tartismiyorum ulkeme gelen her devlet erkani ne amacla gelirse gelsin mutlaka ziyaret ediyorken
bu amcanin tassaklari bizimkilere mi yetiyor da Anitkabir e ziyarete gitmeyen adamin ayagina gidiyor
diger ornek : suudi arab krali
evet :) ahmedi nejatın yaptığı herşey politikadır.Atatürk anıtına çelenk koymak yerine kutsal emanatleri gezdi haberi iran halkında daha bir sempati uyandıracaktır.
bu konuda compi ile tartışmıştık dejavu oldu sanki.
bu ülke şu anda ermenistanın ayağına rumların ayağına rusların ayağına abd ayağına gitmek zorunda ...
sen sanıyormusunki bağımsız bir ülkeyiz?diyorsunki sittir etsinler anıtkabire gelmeyen ahmedi nejadı:)
et bakayım kış gelince doğal gaz sana nekadara gelecek? hatta gelecekmi?
vanayı kapattığı zamanlar ne demiştiniz ? vay a.q arapları vay :)
gelmek istememiş gelmemiş olay bukadar basit gelmezsen gelme lan dümbük diyecek göt yok şu anda bizde undi.....
geliyor elindeki pazarlar güçlü sana ekmek getiriyor siktir gitlen a.q yavşağı diyemezsin ....
-
Yahu, Che tişörtü giyenlerin tişörtleri üzerinde Atatürk'e hakaret eden ibarelerde mi yer alıyor aynı zamanda?
Atatürk'ü sevip-sayan ve benimsemiş bir insan aynı zamanda Che'yi, Hitler'i, Alija'yı, Malcom X'i ya da ne bileyim Eminem'i sevemez mi? Severse Atatürk'e olan sevgisi mi azalır?
Triumph haklı, çocuklaşmayın bilader. Size kalsa götümüzü başımızı Türk bayrağıyla donatalım, donatalım da değeri gözlerde düşsün değil mi?
-
ReaL_KurD bunu yazdı:
-----------------------------Yahu, Che tişörtü giyenlerin tişörtleri üzerinde Atatürk'e hakaret eden ibarelerde mi yer alıyor aynı zamanda?
Atatürk'ü sevip-sayan ve benimsemiş bir insan aynı zamanda Che'yi, Hitler'i, Alija'yı, Malcom X'i ya da ne bileyim Eminem'i sevemez mi? Severse Atatürk'e olan sevgisi mi azalır?
Triumph haklı, çocuklaşmayın bilader. Size kalsa götümüzü başımızı Türk bayrağıyla donatalım, donatalım da değeri gözlerde düşsün değil mi?
-----------------------------Real kürt sen çok akıllı birisin.Benim foyamı ortaya çıkardın.Benim gerçek amacımda buydu aslında.Şuan bak gerçekden cok utandım...
Hocam bi git ya !
Bundan sonra da bu konuya mesaj atmayacam.
-
Eğer bu konuya bir daha mesaj atmazsan uykularımız kaçar, yemeden-içmeden kesiliriz, gözlerimizin parıltısı yok olur cigerim. Lütfen yapma.. :/
-
yahu neden her defasında kıyaslıyorsunuz anlamıyorum ki. kimse gidip te hayvan gibi metallica tişörtünü giyen birine sormuyor neden giyiyorsun diye? soramaz zaten? sanane kardeşim isteyen istedigini giyer. ben şahsım olarak che gibi büyük bir devrimcinin böyle reklam ürünü olarak kullanılmasından hoşnut değilim.Bir gün kadıköy'de dergimizi satarken üzerinde CUBA yazan bir tişört giymiş çocuk gördüm. merhaba dedim. biz falanca dergiyi satıyoruz. almak ister misiniz. bakın CUBA tişörtü giymişsiniz CUBA sosyalist bir ülke biz de sosyaliztiz falan dedim. Cocuk bana döndü "ben Cübanın kızları için giyiyorum dedi" Yani böyle insanlar da var. Atatürk içinde aynı şey geçerli.Atatürkün ne yaptıgını bile bilmeyen bir çok insan elinde evinde üstünde atatürk posteri,t-shirtü taşısa ne taşımasa ne?
-
Rahmetli Uğur Mumcu abim ne güzel yorumlamış bu günleri "Bilgi sahibi olunmadan fikir sahibi olunmaz". Görüşlere saygılız fakat bize saygı duyuldukça. Che var olan sistemi revize etmiştir, Atatürk ise köklü değişikliğe gitmiştir. Bu mesajımla kimse benim "değerler konusunda" sevgimi tartmasın lütfen!
-
ReaL_KurD bunu yazdı:
Eğer bu konuya bir daha mesaj atmazsan uykularımız kaçar, yemeden-içmeden kesiliriz, gözlerimizin parıltısı yok olur cigerim. Lütfen yapma.. :/
:D :D :D :D :D :DNeyse konuşulanlar konuşulmuş edilmiş.Arkadar bir başlıkta konu açmış arksında duruyor psikoloji bu yoksa kimsenin lafını dinlemek istemez kanıkmca.
Yalnız bu konunun ssaçma olduğu fikrine bende katılıyorum çünki;Yine siyasilerden bir örnek vermek gerekirse
Ben rahmetlik özalı çok severim amma lakin tişörtünü giymemem onu sevmediğim anlamına gelmez veya atatürkün tshortunu giymemem de onu sevmediğim anlama gelmez.
Birde şu var ing. yazılar vs bok kadar para bayılırlar denilmiş.İnsanda zevk varsa bu özentilikten de olabilir,istediği kıyafeti giyer,buda kimseyi enterese etmez.
He seni de asnlıyorum diyorsun ki atam dururken ben niye bir başkasını seviyim.Buna sen karar veremezsin.İnsanların özgür iradeleri var,Ama bunları sende çok iyi biliyorsun bana göre maksat konularda hit almaya çalışmak, bu saçma konuları açmaktaki amaç.
Edit :şehir dışındayım konuya benimle ilgili birşey yazılırsa biraz gecikir amma muhakka cevap yazarım.
-
Simdi hocam sorun elestirirkende - uygularken cehalet.Che'nin t-shirtini giyer adam ama cahildir.Che t-shirtu giyen adami elestirir ama adam yine cahildir.Sorun che t-shirti giymek degil.Giyilebilir bundan bir sorun yok .Sorun bilgide hocam.Kuba dedigin ulke bugun Ataturk heykelini kendi topraklarina dikmis bir ulkedir.Kuba liderlerinin savas doneminde ve sonrasinda Ataturk-Turkiye ve Anadolu Devrimi(dunya tarihinde Kurtulus Savasimiz , Anadolu Devrimi olarak gecer) ile ilgili dusucelerini , goruslerini acikca beyan etmis bir ulkedir.Sorun bizim Ataturk'u anlayamamizda.Daha once bir konu acmistim "Ataturk'u anlamak veya Mustafa Kemal'i anlamak diye..." devrimci mucadeleleriyle un salmis , bolivya,sili,kuba gibi ulkelerde Ataturk'e duyulan sayginin , Ataturk heykelleri ve heykellerde yazan ibarelerin neler oldugunu fotograflariyla aciklayan bir konu actim o konuya goz atmanizi tavsiye ederim...Kaldi ki dunyada komunist-sosyalist ulkeler Ataturk'u anlamis , onu gerekli yere gerekli sayginliga eristirmisler ,biz ATATURK'un ulkesinde kendi ulkemizde Ataturk'u anlayip hayata geciremedik...Cunku bize Ataturk'u anlatmadilar , bize Cumhuriyetciligi , Devrimci olmayi , Devletci olmayi , Halkci olmayi , Milliyetci olmayi ,Laik olmayi anlatmadilar , bize Ataturk'u anlatmadilar.Bize Ataturk'u okutmadilar.Cin'de Mao ortaogretimde cocuklara devrim tarihi kitaplarinda Ataturk'u anlatip , Ataturk'u okuttu ama biz kendi ulkemizde Ataturk'u okumadik , okutmadilar ,donup arastirpi bizde okumak istemedik...1881 yilinda dogan , semsi efendi ilkokuluna baslayan , annesinin adi Zubeyde Hanim , babasinin adi Ali Riza Efendi , kiz kardesi Makbule...Ataturk amcasinin-dayisinin ciftliginde karga kovaladi , Ataturk askeri liseyi kazandi , matematik ogretmeni isimler karismasin diye Mustafa adini takti , Mustafa Kemal oldu ,yurdumuzu dusmanlardan kurtardi , cumhuriyeti kurdu ,10 Kasım 1938 de Dolmabahce sarayinda oldu.
Gozunuzu seveyim bu Ataturk disinda okulda neler anlatildi bizlere ? Iste biz ATATURK'u bilmiyoruz , bilmedigimiz birseyide anlayamayiz.Sorun burada hacilar.Ataturk ile ilgili yazilan kitaplari hep yabancilar yazmistir , yabanci kaynaklarin sayisi bizimkilerden kat kat fazladir...En basitinden bugune kadar Bursa Nutku'nu hangi okul kitabinda gordunuz ? Gercek Ataturk Bursa Nutkundadir ama okul kitaplarinda yer almaz , bugune kadar Nutuk kitabindna alinti yapilan kac tarih kitabi gordunuz ? Gercek Ataturk Nutuk'un icerisindedir ondan alinti yapmazlar...iste dedigim gibi hacilar , cehalet herseyin ustunu orter.Okumak arastirmak gerek.
Bizde sozde sol fraksiyonlarda "Turk deyince fasist, Kurt deyince devrimci olmak" "Ataturk'u fasist olarka nitelendirmek" "Icki sofrasinda ihtilal yapmak" "Turkiyesiz bir gelecek siyaseti izlemek" kalibindan cikamayan sozde solcu-komunist orgutlenmerimizde Ataturk dusmanligi , Turk Bayragi dusmanligi populer siyasetin bir parcasi olmus artik... neyse doga gezisine cikacam simdi kaciyorum :d
-
la bişe yazmıcaktım ama dayanamadım :D
ya bayzinmisin benzinmisin nesin git kumda falan oyna böyle konuları kaldıramıosun :D t-shrt konusuna gelirsek çoğu müridinde söylediği gibi herkez herşeyi giymekte özgürdür ama bi haber vardı kızı "utanıyorum" diye bi söz söylemiş nedeni ise para kazanmak için Che nin tshrtlerini basılmasına izin falan vermiş sanırım böyleydi adamın resmi bile kapitalizmn pençesine düşmüş yaptıklarına baqtıktan sonra bu tablo harbiden içler acısı :)