folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Bilgisayar İle İlk Nası Tanıştınız ?

Bilgisayar İle İlk Nası Tanıştınız ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SSPPSS
    SSPPSS's avatar
    Erkek

esprim geldi : sene geçen sene böyle yine yürüyorum bizim mahallede yok lan yok lokalde oturuyoz ihsan hocalar falan bi eleman geldi dedi ben pc falan ne ayak falan dedim böle bitane çaktım falan sonra kanka olduk işte...

edit: tanıştıktan sonra hayatınızda neler değişti peki ?

benim yaşam tarzım komple yeniden yazıldı

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    OveRTaX
    OveRTaX's avatar
    Erkek

Sünnetten sonra babam hediye olarak bilgisayar aldı ve bilgisayarla o zaman tanıştım :)

4 yaşındaydım Windows95 bilgisayarımızda Prens of Persia oynardık abimle.Abim oynardı ben hangi tuşlara basıyor ne yapıyor ne ediyor diye merakla izlerdim.Zaman geldi çattı ve bilgisayar sırası bana geldi.Oturdum bilgisayarın karşısına ve abimden öğrendiğim şekilde başladım Prens of Persia oynamaya.Böylece bilgisayarla tanışmış oldum :)

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Z-CHAN
    Z-CHAN's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

4 yaşındayken win 3.1 ile tanışmıştım bilgisayarla. İlk komutumu da o yaşta yazmıştım (o zamanlar windows direk başlamıyordu dostayken windowsa geçmeniz lazımdı)

win

Keşke tanışmasaydım diyorum şimdi. Hayattaki pek çok güzelliği kaçırmışım.

.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DE5TROY3R
    DE5TROY3R's avatar
    Erkek

10 sene önce tanıştım. 98 işletim sistemiyle emmeli gömmeli tetris oyunu vardı onu oynardım :)

buldum oyunu :)

Yapım : 19.01.1998

http://rapidshare.com/files/29745682/Sex_tetris.rar

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bigwave
    bigwave's avatar
    Erkek

okulun laboratuvarında 2 tane bilgisayar vardı biri eski mac (disketle çalışıyodu) diğeri de normal masaüstü o bir harikaydı .. win 98 bile kaldırıyordu ..

raptor du herhalde tam hatırlaıyorum gizlice girer saklanır biri kapıda bekler diğerimiz  o uzay oyununu oynardık .. sonra internetkafelerde mIRC le tanışıp herkese

slm? nbr? nerden? gibi basit kelimelerden oluşan internet muhabbetlerinin temel sorunsallarını 9-10 yaşlarından beri kullanır duruma geldik .. 

2oo2 yılında bilgisayarım oldu , win2000 winME yeni işletim sistemleri tabi onun artstliği de vardı. tomb raider bile kaldırıyordu .. fifa 98lerde ctrl+E tuşuyla artistik hareketlerle günlerimiz geçti..

Ölüm varsa bir yerde düşündün mü bu hayat niye ?
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    weskeyy
    weskeyy's avatar
    Erkek

1998 yılında Bakırköy de iken kaldığım semt Zuhuratbaba da bir internet cafede.

Bedenin BAKİRE olmasi onemli degil,Yeterki ruhun OROSPU olmasin!!!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Drawlord
    Drawlord's avatar
    Erkek

milenyumda bir internet cafede 15 vs 15 counter oynarken başladım :)

Laf Yapacağına ICRAAT Yap!..
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fikret
    Fikret's avatar
    Erkek

6 veya 7 yaşlarımda sanırım. o zamana dair hatırladığım 2 şey var. bilgisayar açılır açılmaz bi komut ekranı gelirdi. "win" yazınca "windows 95 for workgroups" yazılı bir logoyla windows açılırdı. "pw" yazınca da kırmızı çerçeveli falan bir program açılırdı. yazıcıdan çıktı almak için kullanırdı babam genelde. 2 sene önce falan söktüm kurcaladım 100mhz işlemci 8 mb ram ve 500mb civarı bir harddiski varmış. bi bilgisayarcıya bıraktım kaldı öyle, evet pişmanım :/

screw you guys! i"m goin" hoooome!
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    expert
    expert's avatar
    Erkek

iğrenç bi espri yapardım ama neyse .... :)) 94-95 yıllarında tanıştım..

la bi git xD çoğu konuyu okurum. çok azına post atarım :D çok önemliyse pm at.. kaanabak kardeşimm, seni unutmayacağım.. :(
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mescarine
    mescarine's avatar
    Erkek

92'lerde falan ilk Amiga 500lerle tanıştım. Çok klasikti, bi disket sürücü ve kalvyeden oluşuyordu. Ekran yok, tv ye bağlyorduk. Sonra Commodore 64le tanıştık. İlk programlaya öyle başladım. Bir çarkıfelek oyunu için 2.5 sayfa kod yazıyorduk. L10, L20 diye satır satır... Sonra RUN yapardık hata verirdi, düzelt babam düzelt. Bi yerde harf hatası falan... Kasete kaydeder kafa ayarı yapardık o mereti. Sonra onun monitörü ile tanıştık. Yeşil-Siyah... Sonra 5.25lik disket sürücüsü ile tabak gibi... Arkadaştan alır gelirdik disketi, orada çalışan disket bize gelesiye kadar bozulurdu :D Sonra MS-DOS, win NT, 98 diye aldı başını gitti... MS-DOS u öğretirken Ali Güney hocamızı hiç unutmam, paso inekten örnekler vere vere formatı,xcopy,del, cls, treef i öğretmişti. Hala aklımdalar :D

Benim ağbilerimde bana univac enivac tan bahsederdi. Sanırım Boğaziçinde varmış ozamanlar. Oda büyüklüğünde. Siz şanslısınız diyorlardı bana. İnternet bulunduktan sonra bi hotmaile girmek için browsera www.hotmail.com yazıp entera basar sonra kahve içmeye giderdik diyorlar. :D

YGS: Yeni Gelin Sınavı.. Bir heyecan, bir arzu, bir istek.. Biraz hüzün, biraz acı, biraz gözyaşı..
Toplam Hit: 8402 Toplam Mesaj: 66