Bilgisayar Soğutmam Nasıl Ama :)
-
elektrik ve elektrik faturası konusunda yorum yapan arkadaşların hayalgücüne bayıldım ama bi ara bir vantilatör bulup motor etiketini okurlarsa onlar da bayılacaktır
sandıkları kadar yakmaz ve yanlarını iyi kapatırsan 40-60 watt gibi ve sessiz çalışan fanlar var ama ne kadar sessiz olsada en gürültülü kasa seninki olacaktır bence tek dezavantajı fazla gürültülü olması
denemeye değer ben de yapıım bi tane zaten bu 965 chipsetli anakartların ısı sorunu beni deli ediyo ucuz diye aldım başıma bela oldu
-
Bende düşünmüştüm bunu. :|
-
PlatypuS bunu yazdı:
-----------------------------elektrik ve elektrik faturası konusunda yorum yapan arkadaşların hayalgücüne bayıldım ama bi ara bir vantilatör bulup motor etiketini okurlarsa onlar da bayılacaktır
sandıkları kadar yakmaz ve yanlarını iyi kapatırsan 40-60 watt gibi ve sessiz çalışan fanlar var ama ne kadar sessiz olsada en gürültülü kasa seninki olacaktır bence tek dezavantajı fazla gürültülü olması
denemeye değer ben de yapıım bi tane zaten bu 965 chipsetli anakartların ısı sorunu beni deli ediyo ucuz diye aldım başıma bela oldu
-----------------------------evet hoca ya tek dezavantaj gürültü bide eski bişey 2 kademesi var tuşa bikere basıyosun hızlı dönüyo 2. basışında daha yavaşlıyo 3. duruyo baya ses cıkartıyo ama nabalım idare edicez:S
-
emrah_melenkolia bunu yazdı:
-----------------------------
PlatypuS bunu yazdı:
-----------------------------elektrik ve elektrik faturası konusunda yorum yapan arkadaşların hayalgücüne bayıldım ama bi ara bir vantilatör bulup motor etiketini okurlarsa onlar da bayılacaktır
-----------------------------evet hoca ya tek dezavantaj gürültü bide eski bişey 2 kademesi var tuşa bikere basıyosun hızlı dönüyo 2. basışında daha yavaşlıyo 3. duruyo baya ses cıkartıyo ama nabalım idare edicez:S
-----------------------------hoca eski ise içinde pek elektronik bi dalga yoktur yani düşük akıma karşı filan
bi elektrikçiye git ve 1 tane dimer al bağla akımı düşürür anahtarıyla istediğin hıza alırsın içini falan açma direkt olarak fişli kablonun bi ucuna bağla
-
Kompresörle soğutun len en güzeli :d
-
yaklaşık 2 senedir bu yöntremle soğutuyorum...
memnunum...
elektrik'de fazla gelmiyor...aynı
-
Cpu nun fanını olumsuz yönde etkiler kasanın yanı açık olsa gerekli performansı yine alırsın gerek yok bence
-
yuh aq
-
İyi değil :)
elektrik faturası çok gelir bu bir çok dediğim daha fazla
Diğer konu içeri üfürdüğün tozlar,bir süre sonra problemler çıkaracaktır muhakkak.
Diğer konu oradaki havanın dağıtımı önemli,fan klima değildir hocam soğuk hava üflemez,bu da soğutma demek değildir.
Sağlam bir fan,bakır veya gümüş aliminyum termal macun daha pratik bir çözüm ve bunun kadar zahmetli değil,
veya sulu soğutma.
-
Vantilatörün arkasına içi buzlu şişe koy böylece soğutma sağlarsın tek başına içe üflenen vantilatör sadece makinayı ısıtır. Çünkü yaptığın havanın yerini değiştirmek, hareketli hava moleküllerinin soğutma gibi bir özelliği yoktur. aman dikkat şişenin etrafı acayip ıslanıyo ben pover supley'ı yakmıştım :) Ha bide en düşük hızdada aynı performansı verecektir önemli olan havayı aldığı noktayı iyi soğutmak.