folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Bilgisayar Soğutmam Nasıl Ama :)

Bilgisayar Soğutmam Nasıl Ama :)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    klinsmann
    klinsmann's avatar
    Erkek
    HolyOne bunu yazdı:
    -----------------------------

Soğutmak performans sağlamaz

Bilgisayarın çökmemesi ve işlemcinizin yanmaması içindir:)

öyle ama fazla ısınan işlemci, ram yada ekran kesin tekleme yapar o yüzden elektronik komponentler belli bir ısıyı geçmemeli. fakat bunun yanısıra kasa sıradan bir p4 ht işlemcili sisteme benziyor. kaç dereceye çıkacak ki.

bu arada verilen resimlerden şu corsair ramli sistemin soğutucusu çok abartı olmuş yani kenarlarda buzlanma var yaa. o buzlar sistem çalışırken erimez ama her kapanmada buz erir su akar sabaha kadar. nasıl olacak o iş.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Illegal_Character
    Illegal_Character's avatar
    Erkek
    klinsmann bunu yazdı:
    HolyOne bunu yazdı:

öyle ama fazla ısınan işlemci, ram yada ekran kesin tekleme yapar o yüzden elektronik komponentler belli bir ısıyı geçmemeli. fakat bunun yanısıra kasa sıradan bir p4 ht işlemcili sisteme benziyor. kaç dereceye çıkacak ki.

bu arada verilen resimlerden şu corsair ramli sistemin soğutucusu çok abartı olmuş yani kenarlarda buzlanma var yaa. o buzlar sistem çalışırken erimez ama her kapanmada buz erir su akar sabaha kadar. nasıl olacak o iş.

ne p4 ü hocam amd 2500+ 1.47 ghz 1 gb ram 128 asus ekran kartı sıcaktan harddiskim bozuldu 80 gb harddisk eskisindende anahtarlık :) e bu bilgisayarı soğutmada oyun oyna oynayabilirsen

img374/1613/59525936ls8.jpg  img398/9130/40492905jf4.jpg  img115/6020/grnt020eb1.jpg

Kibarlığım affedilmez bir küfürdür belki. Sen anla onu ! Kimse anlamadan ya sustum, ya suçtum. İki türlüde bana ziyandi. Ne insanlar anlayabildi derinliğimi, ne ben anlayabildim onlarin sığlığını. O yüzden hep sustum ve sustukça suç oldum. Ama hic işlenmedim...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mescarine
    mescarine's avatar
    Erkek
    HolyOne bunu yazdı:

Hocam çok pardon yanlız şunu eklemek istiyorum. Nominal bir işlemcinin çalışma ısı aralığı -15 ile +55 C derece arasıdır. En verimli çalıştığı sıcaklıkta -5 C derecedir. Sadece bu anlamda büyük bilgisayar ürecileri hem çöl ortamında hemde kutup soğuğunda çalışma performansı deneyleri yapmaktadır.

İngilterede master yapmış bir hocamın bizzat çektiği fotoğrafları gördüm, uzay mekiklerinin işlemcileri için özel soğutma sistemi tasarlayıp ince bakır borularla kuru soğuk havayı işlemcinin tam üstüne gelecek şekilde taşıyıp püskürtüyorlar. Aynı sistemi NASA da kendi test cihazlarında kullanmak için özel Chiller üniteleri (Büyük soğuk hava dış üniteleri) ile kendi binasında kullanmaktadır. Herşey -5 C derece için :)

Basit bir örnek XP de Bilgisayarım ın üstüne sağ click ile özelliklerine girdiğinizde orada şöyle bir yazı ile karşılaşırsınız. Mesela işlemciniz 2.8Mhz ise 2.79 yazar. Asus marka anakart yada laptop kullananlar Asus PCProbe programı ile işlemcilerinin o andaki tam ısısını ve çalışma Mhz tam olarak öğrenebilirler.

Yani velhasıl kelam ısı sadece insanlarda değil işlemcilerde de performansı etkiler... Saygılarımla...

YGS: Yeni Gelin Sınavı.. Bir heyecan, bir arzu, bir istek.. Biraz hüzün, biraz acı, biraz gözyaşı..
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ZyreX
    ZyreX's avatar
    Erkek
    Böyle soğutma dünyada bi Türkün bide Arabın aklına gelir walla..böyle soğutmanın pek mantıklı olmadığı kesin de ben şu anahtarlık olayını çok tuttum..Orjinal fikir :)
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Recoba_20
    Recoba_20's avatar
    Erkek
    bence kasayı direk buzdolabına koy

**D-A-Ç-K-A** ----- **L-İ-S-E**
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mc_rapier
    mc_rapier's avatar
    Erkek
    caves bunu yazdı:
    bence bitane Ufo marka Soguk hava üfleyen zımbırtı Vantilator lerden al o daha iyi işlem gorur :)
    O soğuk hava olayı palavra.Normal vantilatörden tek farkı  cihazın pahalı olması.

sırf ışık hava bi olayı yok ..

ID no su 19140 olan mürid
Toplam Hit: 11199 Toplam Mesaj: 67